- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
én leszek a ki válaszolt a legrégebbi hsz-re verseny győztese
az első link alatti esszégyűjteményt fel tudnád tölteni esetleg egy másik tárhelyre is?
dropbox v. drive? köszönöm
szerk: nagyon jók képek, amelyek a legújabb divatot mutatják be
innen legalább meríthetek, jövőhéten úgyis jelenésem van
-
Integra
titán
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #40833 üzenetére
Ez itt Angliában még rosszabb. A közvetlen ismerősökkel nincs gond, de (és tudom, hogy ez most kicsit nagyképűnek fog hatni) a legtöbb kivándorló nem éppen agyoniskolázott, ami rengeteg dologból kitűnik. Például abból ahogy a másik zsebében kotorász(ná)nak, mindenki jobban tud mindenkinél mindent, dezinformációk tömkelegét produkálják, miközben 7 éve kint élnek és nem tudnak egy épkézláb mondatot összerakni angolul...
-
concret_hp
addikt
-
Integra
titán
válasz
bobsys #40757 üzenetére
igen. de tudtommal jelenleg 40% a vám kapásból..
a vásárlási árra. és akkor az áfa is ott van.. ugyanakkor azt is megkell tudnom, hogy németek felé irányuló import esetén mi van, ha jól tudom, ott azért látványosan egyszerűbb a bürokrácia ezen a téren is, ráadásul bejáratott rendszerük van rá.
-
Integra
titán
válasz
bobsys #40582 üzenetére
igen, spanyol a harmadik fontos nyelv szerintem is
neked is kéne.. én is elkezdtem tanulni, de elakadtam vele irodában, napi 12-16 óra meló mellett egyszerűen már leszartam. de újra fogom tanulni, érdemes, már csak azért is, ha ott vagyok, akkor szót értsek mindenkivel és jobban elfogadjanak -
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #40339 üzenetére
Nem eszik olyan forrón a kását, ez csak egy HR-es volt az első körrel, hogy tudom-e mit hazudtam az önéletrajzomban.
FH: 2008-ban eljöttem onnan, meg akkor már ezer közeli volt a létszám. De biztos nem a régiek közül való (98-99-ben indult a cég két hullámban).
@: ilyenkor mindig dilemma, mert az ember szívesen kiosztaná ugye, de azért csak jó lenne ha tovább passzolná az anyagomat a felvételi folyamatban... Azt mondtam neki amúgy, hogy mivel ez EU egyik tagállama, muszáj neki.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bobsys #40026 üzenetére
Persze, csak ez a statisztika erősen ferdít.
Ha kint kapsz havi 3500 dollár nettót, ami már ezek szerint elég jó fizetésnek számít, akkor 1500-ért van kecód rezsivel, meg mondjuk biztosítás az autódon.
Itthon ez 100k.
És ott tartunk, ezek kifizetése után maradt mondjuk 1.5x annyi cash. Ami egész addig jó, ameddig be nem mész az első kocsmába egy sörre.Soknak hangzik az az említett 64k az itthoni fizukhoz képest, de némi számolgatás után az jött ki belőle, hogy nem sokkal lehetne belőle jobban élni, mint itthon az itthoniból. Valamennyivel nyilván, de annyit nekem nem érne, hogy maximum 1x tudok hazajönni egy évben...
Tildy: azért úgy tűnik, itthon is lehet IT-ben elég korrekt pénzeket akasztani. A héten egy S2000 parkolt mellettem a céges mélygarázsban. Nincs még 30 a tulaj afaik, és fejlesztő, nem topmanager.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #40026 üzenetére
Meg elve alacsonyabb az adók szintje, és egy csomó minden olcsó az usa-ban. (kütyük, ruhák, de még a kaja is sokkal olcsóbb, mint nyugat-európában)
Bájdövéj, Németországba szakadt topiclakók..! Ti találkoztatok már olyannal, hogy egyházi adó?
Tegnap söröztem egy müncheni színházban dolgozó gyerekkori barátommal, és éppen azon volt kiakadva, hogy most kapott egy felszólítást, hogy fizessen be valami 1400 ojró egyházi adót (2011-ig visszamenőleg), amiről eddig azt se tudta, hogy létezik.
Ezen én is elhűltem, hogy a szekularizált államban létezhet ilyen, de tényleg van;
A legviccesebb, hogy a srác meg se volt keresztelve, két éve feleségül vett egy félig német, félig amerikai lányt, és az esküvő előtt keresztelték meg.Mondtam neki, hogy lépjen ki a 'zegyházból, és ne fizessen. Erre azt mondta, hogy az nem úgy megy, mivel a felesége katolikus, fizetnie akkor is kéne, ha ő nem lenne megkeresztelve, mert volt templomi frigy is.
Ja, és az egyházi adó ("kirchensteuer") mértéke az összes, általad fizetett adónak a további 8%-a. Csak így néztem.
Kíváncsi lennék, hogy ilyen csak a bajoroknál van? Vagy ez valami össznémet dolog? Mindenesetre nekem furcsaMondjuk én se vagyok megkeresztelve, szóval lehet, engem egyből buchenwald-ba vinnének...
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #40013 üzenetére
Munkatarsam keres evi $35K-t bruttoba. Neki uj kocsi kellett $30K-ert, gar lejart fel eve most doglodik bene az automata valto benne most vakarja a fejet, hogy mi lesz.
A csaj aki most jot vissza szulesbol, volt egy Toyota Corrollaja 5-6 eves, kifogastalan. Most mar gyerek van, (elso gyerek) kicsi a corolla, small SUV kell!
Mondom eljovok veled nezunk valamit 8-10 K. korul. De hat az oreg, mit gondolok en, neki nincs penze fizetni annak a javitasat ha beszarik. Ket nap mulva vet egy ujszerut 24K -ert.
Erre bepoccent a ferje, hogy o egy szakadt 10 eves kisteheratoval jar ami kulonben is sokat fogyaszt, le kene cserelni. Mit vett? 2008-as BMW 328i 22K. Ketten keresnek $70k-t buttoba es most vettek hazat $220K-ert hitlere.
1 honapra ra mondja a csaj, hogy a ferje defektet kapott, es nem volt a BMW-be potkerek! Mekkora gyorker a BMW a ferje ott van az ut szelen es most nem tudja mit csinaljanak.
Mondok neki szaljon vissza es menjen a gumishoz ,mert defekt turo abroncs azert nincs benne potkerek.
Fel ora mulva ir megint: A gumis azt mondja nem javithato a defekt turo abroncs, $350 az uj gumi darabja, gyoker BMW... nem tudja,honnan lesz ra penz.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #39953 üzenetére
én meg al-ügyfél vagyok, és szeretnék otthon internetezni.
a mobilos havi keretemből szerintem már nem sok van...Többiek: Digi-m volt, én szerettem (egykoron még TVNetwork volt, csak eladták), folyamatosan emelték a sávszélt, és csökkentették a díjat, maguktól. Asszem 6 Megabites netre fizettem elő havi 7 ezerért, aztán ezt emelték szépen 3 év alatt 25 Mbitre, és az ára közben 2900-ra csökkent.
De a házunk egyszerűen kiköttette, mert állítólag túlszámláztak, és a nyanyák ezt nem tűrhették.
Ezek után valamilyen WDSL-es mikro-s megoldást csináltak vala, raktak egy antennát a tetőre, és úgy jött a 6 megabites net, és amellett, hogy lassú volt, még sikerült úgy is bekötni, hogy az egész ház egy ip-cím alatt volt, én a hajamat téptem tőle, amikor valami fájl-t küldtek nekem a rapidshare-en, és a rapid meg közölte, hogy nem tudok tölteni, mert én már töltök.
Aztán kiderült, hogy van upc is a házban, az ehhez képest istenes, 5700-ért 120 Mbit, hűség nélkül....
-
Mawyx
őstag
válasz
bobsys #39953 üzenetére
No én ezt úgy képzeltem, hogy az upc felvesz szerelő munkásokat, akik reggel aláírják hogy mely címekre mennek ki, közben meg persze elérhetőek, hogy a cég tudja, hogy a kocsmában ülnek-e egész nap vagy csak még délben is az elsö címnél szívnak valami hibával vagy mégis merre járnak.
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #39892 üzenetére
A HR-es adatbazisban van valahol egy doksi, IBM's approach to Business vagy Business approach at IBM neven, abban nagyon mokas dolgok vannak, tobbek kozott az us, hogy a dc kulonbozo eloirasai mogott milyen elgondolas van es mit reprezentalnak az oltozezetek. De van benne olyan is, hogy az idealis munkavallalo arra torekszik, hogy a munkaja legalabb (ha jol emlekszem) 65%-at mosolyogva vegezze...
-
Integra
titán
válasz
bobsys #39911 üzenetére
semmi fancy nem kell, csak olyan legyen szemre, senki nem nézi a cimkét belül
márka mindegy, az anyag és a szabás a lényeg. a divattervező cégek amúgy is egymás között cserélgetik az anyagokat, ami egyiknél adott évben a divat, az a másiknál éppen kifutott és így tovább. de ha teheted karcsúsítottat vegyél (slim fit).
ha pedig magadért vásárolsz, akkor viszont odateheted magad, egy faszább öltöny 1000 euro legalábbférfi léleknek is jót tesz
-
Tim82
félisten
válasz
bobsys #39831 üzenetére
"Mindegy, csak egészséges legyen! Még az se baj, ha lány lesz."
Egyébként komolyra fordítva a szót, ha fiam lesz, valószínűleg Mihály lesz, egy nagyon kedves, pár éve elhunyt felmenőm után, lánynévre pedig nincsen elképzelésem egyelőre (meg hát nem én fogom egyedül eldönteni). De mivel úgysem aktuális még a névválasztás, ezért van rajta idő gondolkodni.
Az is benne van a pakliban, hogy szerintem az extrémebb névadással sok esetben majdhogynem büntetik a gyanútlan szülők a gyereket. Asszem, pont sorskönyvanalízis kapcsán olvastam, hogy mennyire korlátozó tényezők lehetnek a hülye nevek/becenevek (pl. "Öcsi bácsi" beszédes példa).
-
válasz
bobsys #39782 üzenetére
Olajos trutyira ráfoghatják hogy rossz olajat töltöttél bele, vagy nem cserélted megfelelő időben az olajat. Azután bevágják hogy volt hibakódod is (amit azóta rejtélyes módon eltüntettek), te meg nem vitted időben szervizbe és lám, te vagy a hibás! Szóval valamit kitalálnak.
-
válasz
bobsys #39772 üzenetére
A márkaszerviz próbálja bebizonyítani hogy a vevőé a felelősség, vagy a vevő nem megfelelően használta, esetleg a használati útmutatóban leírtakat nem pontosan végezte el. A garancia sem minden esetben garancia, főleg a mai világban, ahol meg pláne nem akarnak fizetni.
-
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #39685 üzenetére
itthon egyébként a közepesen jó cuccok (mindenből nem csak ruházat) sokszor jóval drágábbak, mint nyugatabbra, mert sokkal szűkebb réteg engedheti meg magának, és amiből szerencsésebb helyen komoly tömeg mennyiséget tudnak eladni, abból itthon jelentősen kevesebbet.
Viszlát: pierre cardin sztem már egyáltalán nem számít olyan húde minőséginek, nekem is van 1-2 ingem, nem mondanám, hogy olyan húde jók, és amennyibe itthon kerülnek, annyiért nem is vennék. pierr cardin pólóim meg összementek normál mosásban
(faternak jó lett
)
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #39670 üzenetére
Figyelembe vettem, hogy ez bandus számára fontos dolog. Egyébként az én tapasztalatom az, hogy nagyjából ez az az összeg amíg jelentős a minőségbeli különbség, efölött már inkább csak a márkát fizeted és nincs az a hűcsesszemegezkomoly feeling (mármint szuperek azok is, csak nincs már olyan léptékű különbség). Mondjuk eléggé elszálltak otthon az árak az utóbbi években (az élelmiszerekből kiindulva), lehet, hogy ez is feljebb tolódott...
bandus: a leárazást hagyjuk, az az esetek nagy részében parasztvakítás. Egyébként egyszerű a történet, nézz meg pár harmincezrest és rögtön kiderül, hogy van-e különség.
-
Integra
titán
válasz
bobsys #39424 üzenetére
detto, mindent fizetnek, arany élet és nem kell csóróskodni, de kp felvétel tiltott, mindent kártyával kell megoldani. néha
viccesidegtépő helyzetbe tudja hozni az embert, de annyi baj legyen, sose rosszabbatnálunk már per diem sincsen
vagy amex, vagy out of pocket és visszafizetik a következő fizuban.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #39422 üzenetére
Az amexes creditem majd mindenhol elfogadjak itt Londonban. Van par kivetel ( pl. a Lidl itt sem fogadja el, meg meg par kisebb bolt) , de tobbnyire nem neznek ugy ram, mint aki a holdrol jott. Londonon kivul nem tudom.
@bobsys: Oke, de Skocia nem Anglia
Kicsit mas, de pl. a skot 100 fontos bankjegyet pl itt el se fogadjak, csak bankban tudod valtani.
-
Integra
titán
válasz
bobsys #39420 üzenetére
amex kártyám csak céges volt, jó dolog, de néha bosszantó is tud lenni, nagyon. amire kell, szállodák, éttermek, repjegy etc, mindenhol elfogadják és ez a standard kártya. de a taxizás néha nagyon nehéz vele.
engem nem igazán érdekel az egész, csak gondoltam megosztom mi a valós helyzet, mivel ott is élek, így van oda is kártyám és igen, bele lehet futni abba, hogy nem fogadják el a kártyád (velem is megtörtént), mert ec-debit only a helya kp-t nagyon nem szeretem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #39376 üzenetére
amire tudjuk, azt fogjuk használni, de nem mindenre tudjuk, plusz valamennyi kp.-t tartani kell magadnál is... Lengyelország kb. annyira Európa, mint mi, simán belefuthatunk szívóhatásba. Szállás kp, biztonsági tartalék kp. (euróban, mert hazafelé is lekapcsolhat a szlovák rendőr) és még egy kicsi kell költeni is. Nem úszod meg. Esetleg a szállás, ha előre fizetős... esetleg.
Meg ilyenkor szokott az lenni, hogy meglepiből zárolják a kártyádat, pl. gyanús akivitás miatt, csak hogy érezd a törődést. Nem aggódom túl, csak sorolom az eshetőségeket.
Hülye dolog, de ez van, hogy hiába vagyunk szétglobalizálva, és hiába hittük el a reklámot, mégsem annyi az utazás, hogy egyik zsebben személyi, másik zsebben bankkártya, aztán davaj... pedig már nagyon ennek a világnak kellene lenni, sőt...
amúgy @Tim82: eszembe jutott, a chipes POS nem vette be a kártyámat, a mágnescsíkos igen. Utóbbi nem kért PIN-t sem.
@emvy:
-
EQMontoya
veterán
válasz
bobsys #38921 üzenetére
Hát nekem ma kifejezetten fosch napom volt:
-A múltkor meghalt egy szerverem. Akkor azt hittem, hogy csak az alaplap. Tegnap este kiderült, hogy a vinyók is, tehát nem úszom meg az újratelepítést. Ennyit a raidről.
-Ennek örömére ma már új vasra és új vinyókra próbáltam rendszert húzni. Vettem egy alap vasat, beledobtam egy adag ramot, telepítő folyamatosan fossá fagyott. Ohyeah, két óra szívás után rájöttem, hogy a vadi új, lezárt csomagból kibontott ECC ramok szarok.
-Ok, ezen túljutottam, kezdjünk telepíteni. Broadcom hálókártya drivere nincs benne a debian netinst csomagba. Mer' csak. Csinálj netintallt net nélkül. Az se volt barom, aki ezt kitalálta. Telepítés közben be kell rakni pendriveon a 300kb-os package-et. Az ISO-ba nem fért volna bele, ami 30 megás, és úgy is CD-re kell írni...
-Hazajöttem pendriveért, meg akkor már vittem még egy kupac ramot: estére eljutottam odáig, hogy működik, fut. Eqmontoya.hu is alive.Mindezt egy 30+ fokos konzolszobában.
Az Erzsébet hídra felmenő két sávból egyet elakadásjelzővel elfoglaló Mondeostól megkérdeztem, hogy "mi az anyádat csinálsz itt?!".
Idióta egy nap...
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #38919 üzenetére
ideális mindenféle betegségek terjesztésére :-)
mármint, ha éevegőt is keringtet, és nem csak fan-coil van a végén.Btw, a klíma-papírkutya kérdéshez még annyit, hogy nekünk ez a hazánk, te meg azt választottad (mert nem vagy normális
) és még van egy óceánod is...
Ui. itt Hegyalján volt két vihar, és most végre szépen lehűlt.
Az otthoni reggeli eső csak arra volt jó, hogy még jobb legyen a szauna... -
válasz
bobsys #38764 üzenetére
Nem, ott szerencsere nem. Most _eloszor_ fordult meg a fejemben, hogy megiscsak kint kene maradni. Penzt leszarom, regi barataim/csalad alapvetoen otthon vannak, munkat kapnek otthon is, az emberek 50% mindenhol 100-as IQ alatt van, szoval ezt is elfogadom. De ennyire eltorzult lelkivilagot nem tapasztaltam nyugatabbra sehol. Ugyanaz a szinvonal, ahogy Indiaban jogosnak gondoljak, hogy leontik savval a megeroszakolt lanyt.
Ja, nyilvan itt a forumon is vannak joparan, akik szerint igaza van - nem kell kifejteni a velemenyuket, nem erdekel, viszont menjenek el pszichologushoz feldolgozni a gyerekkori traumaikat.
Idotlen idok ota nem voltam ennyire kiabrandult, mint ettol. Es tenyleg nem erdekel a ficko, aki pofozkodott, nem itelem el, mittudomen, milyen mentalitasu, milyen bajai vannak. Csak azokrol beszelek, akik szerint a not 'hasba kellett volna rugni pofon helyett'.
Defranco: altalaban nem, a Homar ezert se erdekel. Ellenben a Facebook-on nevvel kommentelok 90%-a is ezt mondta, ami azert sokkal utosebb reprezentacioja az atlagnak.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bobsys #38522 üzenetére
Divat lett manapság a biztonságot a használhatatlanságig fokozni. Láttam már én is céges pool notit, amin HDD titkosítva, Windowson is jelszó, majd mindkettő postittel rajta a gépen, mer' f@szom se jegyzi meg.
De a hülyeséget mindig lehet fokozni: havonta lejáró céges jelszó. Persze ugyanaz mindig, csak egyel nagyobb szám van a végén. Hasznos.
Tovább is van ám: a SAP jelszó is lejár, de az 4 hetente. Persze ebben is, és az előzőben is van 10-es history, tehát biztosan két különböző jelszavad van.
Erre is rá lehet ám kontrázni: céges ajtókon este 7 és reggel 7 között pin kód, 4 jegyű szám. Ajtónként kell megadni (először kétszer kell beütni). A bejáratnál lévő négy párhuzamos forgóvillánál is csak az jegyzi meg, amelyiken bementél. Ha másikon mész be, adhatsz meg újabbat, ami akár különböző is lehet. Ezek után természetes szerintem, hogy mindenkinek 4 azonos jegy a pinkódja, az összes ajtón.
És ez még nem a dilettantizmus Fedák Sárija: az ajtó pinkódok is random időközönként resetelődnek az egész épületben, hogy ismét megadhasd.A múltkor pedig elloptak 4 notit.
A biztonsággal foglalkozó okos emberek pedig elmehetnek ám maszturbálni az uborkagyaluval!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- További aktív témák...
- Hobby gamer asztali gép RGB i5-114600/RTX 2060 12GB/32 GB RAM/500 GB NVMe
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest