Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Kézzel írott számlát szerintem nem fognak elfogadni, de ha számlázóprogram van, akkor igen, nagyjából ennyi a dolog. Ha könyvvizsgáló beleköt neki, akkor lefordíttatja, de nem szokott belőle gond lenni. Célszerű mindenesetre idegen nyelvű szerződést/teljesítésigazolást/szállítólevelet mellékelni, akkor egyértelmű lesz, hogy mi is ez.
p
-
Integra
titán
igen, futó topicban sem győzöm ezt hangsúlyozni, hogy nagyon észnél kell lenni. amikor először felhúztam az első pár fivefingersem, sétáltam a tó körül benne egy kört, kb 5 km lehetett. semmi futás, semmi vadulás, csak séta. már az fájt, hogy kemény a talaj, a gyökerek, a kavicsok, kövek, a fúcsomók és még sorolhatnám. minden új volt és fájt, mert fájdalomnak éreztem, így fogja fel az agy az ismeretlent.
másnap nem hogy járni, állni alig tudtam, 3 napon át úgy jártam, mint akit....sosem örültem annyira még annak, hogy leülhetek valahova 10 méter járás után..
most már egész nap rohanok, mászok, séta, minden és mindegy, hogy milyen talajon, de ebben 4 évem van. és még most is érzem másnap a lábaim alvás után, ennyire durván másképp mozognak az izmok, szalagok, izületek. legszívesebben soha többet nem vennék fel cipőt..
-
tildy
nagyúr
Nohat veletlen valamiben totalisan egyetertunk. Mit gondolsz miert is van sokaknak, tobbek kozt nekem is bajom az otthoni mentalitassal?! Akinek nem inge... De nagyon sokan vannak ilyenek. Es oszinte leszek , egyesek zsidozasat, meg a szelsojobb vedelmet is nehezen viselem. Aki eroszakot tamogat, barmilyen formaban, az maga is eroszakos. No.
A csajt megertem, en is megkeveredem, mikor hazamegyek vagy visszajovok. masfele neznek. Igaz a piros az piros, bar itt Londonban sajnos kevesen tartjak be ( ahogy epitkezni, ugy sok esetben kozlekedesi lampavaltast tervezni sem tudnak). Mindenesetre a csaj hibazott, de ezt oldja meg a rendorseg, ne egy onbiraskodo villamozvezeto. Vagy ezutan szabad lesz odamenni barkihez, es lekeverni neki egy taslit, ha veletlen hibazik?
-
EQMontoya
veterán
Igen, nekem is ez a problemam. Csak a masik oldallal is, pont ezt probaltam erzekeltetni.
concret_hp: teljesen jogos, csak az a problema, hogy az autos nem fog erteni csekket kapni, mint ahogy Europaban kapna. Bezzeg ha 64-yel megy az Eger uton, de elloptak a 70-es tablat a megelhetesiek, akkor fog. A harmadik eredmenytelen bejelentes okan a villamosvezeto sem fotozni fok, hanem veletlenul belekoccanni.
-
Tim82
félisten
A mai nap vicce, hogy a kolléganőim (!) mondták azt, hogy a villamosvezetőnek igaza van, az állapotos nő megérdemelte, örüljön, hogy csak ennyit kap stb., hiába aakartam nekik rámutatni arra, hogy a kulturált viselkedési normák megsértésén (illetve a másik fél megalázásán/indulatok, feszültség levezetésén) túl könnyű testi sértésnek is számít a villamosvezető tette, ezért is jogos a feljelentés. Ezek után nem csodálkozom az egész "vak komondor"-sztorin sem, a felháborodásom meg szart sem ér.
-
DeFranco
nagyúr
a kommentelők nem reprezentatív mintája a népességnek
az "oda" kommentelők (feltételezem index/origo/blog.hu szféra) többsége pedig tényleg a legaljának a teteje, aki azért írni megtanult úgy-ahogy
ez pedig nem általánosítás, hanem az ottani kontraszelektív környezet következménye, akinek egy csöpp sütnivalója van, nem megy oda
-
bobsys
veterán
-
EQMontoya
veterán
-
tildy
nagyúr
Keresztelonel csak a keresztszulok meg a kozvetlen csalad ( apa , anya, keresztelt gyerekek) szokott ott lenni, legalabbis felenk.
Amirol te beszelsz, hogy familia, az inkabb az elsoaldozasnal/bermalasnal van.Sajnos jo eve en is keresztszulo lettem, azert sajnos, mert csak es kizarolag a gyerekek miatt voltam hajlando felretenni az elveim, marmint, hogy katolikus egyhaz kornyekere se menjek. Ott csak az egyik nagyszulo volt, meg apuka, anyuka, meg a ket keresztelt gyerek.
-
Tim82
félisten
Akkor úgy fogalmazok: ha egy szülő nem tök hülye, akkor sejti, hogy van valami gebasz, legfeljebb nem hajlandó tudomásul venni. Igaz, ez már bőven csak a véleménykülönbség esete kettőnk álláspontja között, mert szerintem egy átlagos érzékenységgel, felelősségérzettel és tudással rendelkező szülő igenis képes erre. (Igen, én is ismerek kivételeket, elég közelről is.)
-
-
tildy
nagyúr
Eppen ezert megyek haza majd, fehervaron van egy jo sportorvos azt beszelik, MRI-znek is terdre ( amire itt a gp csak fizikoterapiat ajanlott, mikor mar konyorogtem neki, hogy nem akarok fajdalomcsillapitokat szedni, ezzel valamit csinalni. Minden alkalommal amikor leulok, iszonyat mod hasogat, leguggolni nem is tudok, stb.
Szoval inkabb 100 fontot kifizetek otthon maganban ( nincs maganbiztositasom itt ), minthogy itt hadakozzak a dokikkal.
A normal orvosokat otthon sem kommaltam, mert hulyenek neztek, magas lorol beszeltek tobbnyire. Utobbi itt itt nincs meg, de meg egy otthoni patikus is jobban ert az orsvoslashoz, mint itt egy GP. ( mielott felreertes lenne, az otthoni patikusokat dicserem)
Amugy igaza van a tobbieknek, korhazban mar relative korrektebbek, de a GP-ken keresztul megfelelo ellatast kapni, horror.
Kene csinaltatnom meg egy hormonvizsgalatot is , lehet az is otthon lesz.
-
DeFranco
nagyúr
De érted, ez milyen már... jó, persze, vezetői értekezleten adják utasításba, hogy el kell hajtani az összes ügyfelet, meg köpködjenek hátul a biztonsági kamerára, nem érdekel, ismerem a szolgáltatói szektor falak mögötti részét, de micsoda amatőr hozzáállás ez? Nem az érdekel, hogy nem kellenek az ügyfelek, tele vannak pénzzel, azt sem tudják hova pakolják a likviditásukat, és most a hitelezés náluk a prioritás (meg a felvásárlás) de ilyen amatőr hozzáállást, hogy ezt így ki is mutatják.
Pedig ami eddig az OTP-nél tartott az azon kívül a leheletvékony lojalitáson kívül, hogy mégis csak magyar bank, az volt, hogy szakmailag korrektül intéztek nálam mindig mindent és piszkosul elérhetőek voltak.
@Tim82: persze, megteheti, csak ez pancserség. Ha én Csányi lennék napalmot dobnék az egész fiókra, és nem azért, mert negyedelik az ügyfélkört, ezt az ő döntése volt, hanem hogy kifelé bele is rúgnak, hadd vigye a rossz hírt. Még az sem zavar, hogy van egy magyar monopol bank, ez valahol azért előnyös, amíg (bár ez képzavar) van választási alternatíva mellette.
-
legyen még valami a szent grál mellett
végre megvan az államvizsga időpont, június 24-én és 26-án vizsgázok, ami tök mák, mert 27-ére foglaltunk nyaralást
emellett végre találtam nekem tetsző közgáz képzést is a duna rosszabbik oldalán, szóval egy kis pihenőt engedek magamnak, de jövőre felvételizek
-
ez fix bér, nem az van, hogy enyém a meló és megegyezünk a fizuról... szóval ha felvettek, akkor ennyit fogok keresni
de jelzem, továbbra sem gondolom, hogy ez biztos lenne, ez csak egy cél, amit megpróbálok elérni, lehetőleg minél hamarabb, és tényleg erre szándékozom alárendelni az elkövetekezendő 3 évemet, hogy a hiányosságaim pótoljam.
peterkeT: köszi a tanácsokat, megfontolom
bár szerintem jól kialakított, de azért a zsúfoltsága miatt igyekezném minimalizálni a párizsi tömegközlekedés használatát. de persze ha +1 óra utazással spórolok havi ezer eurót, az azért kijön egy egész korrekt +50 eurós órabérre egy hónapban
-
az még mindig olcsó
nekem az elsődleges cél párizs, ahogyan ott nézegettem, az irodák aközvetítői díjat a teljes bérleti időtartamra határozzák meg, %-osan. tehát most így hirtelen kerestem egy kecót, olyan 2500EUR/hó bérleti díjak vannak, és erre kökemények ki kell csengetni 3-4k euró depositot, meg 8k euró körüli közvetítői díjat, kemény.
asszem gyűjthetek erre rendesen
-
parandroid
félisten
Mi ~2500-ből megúsztuk a kauciót, a províziót meg teljesen, cserébe Katicával hónapokig keresgéltünk - ő Frankfurtból, én Mo-ról. Mi magunk is meglepődtünk, hogy 2,5 hónap alatt sikerült is találni lakást, és addig csak 4-5 elutasításon voltunk túl. Már azon esetekben, ahol egyáltalán megnézhette a lakást, jelentkezést addigra már vagy 40-50 helyre adtunk be. Ráadásul neki addigra már volt itteni munkahelye, keresete, bankszámlája, adószáma, minden, ez azért jelentősen megkönnyítette a dolgokat.
Olyan ez kb itt amúgy, mint az álláskeresés, interjúval, meg mindennel. A kedvencünk az a 100 nm-es, tetőteres, 3 halószoba + nappalis kis házikó volt, ahol a tulaj közölte, hogy 2 gyerekkel nem mehetünk oda, mert az kicsi. Amúgy is hajlamosak nagyon komolyan venni ezt a gyerekkérdést, a mostani lakást is csak úgy kaptuk meg, hogy azonos neműek a gyerekek, ezért alhatnak egy szobában.
Ez ~80 nm egyébként, és teljesen üres volt, a konyhabútort és a gépeket is mi vettük/hoztuk bele. Otthon még felrakattam egy vonóhorgot az autóra, így a költözködés is jelentősen könnyebb volt, az ágyakat pl otthonról hoztuk, bár utólag az ebayt nézegetve, lehet, hogy kár volt. Amit nem bánok, hogy elhoztunk, azok a háztartási gépek, azokat nemrég vettük Mo-n, sok év garancia van rájuk még, és amúgy is az a benyomásom, hogy ezek itt azért drágábbak újan. Használtan megint más kérdés, most vettem ebayen 100 EUR-ért egy elektromos tűzhelyet kerámia főzőlappal, hogy Mo-n is legyen valami, amikor hazamegyünk.
p
-
-
tildy
nagyúr
Bonn viszont anno Nyugat-Nemet fovaros volt, Koln-nel kozos repterrel, es Koln sem kicsi, megis lenn vannak az arak.
Ahol voltam most nemreg, ott €350 kb egy lakas /ho, es a kolni €600 sem tunt eszement arnak.Az elelmiszerarak meg.... Na azon vegkepp ledobbentem.
Nam mindegy, ha vissza akarnak menni nyaralni most mar vadaszok itt maestro kartyat.
-
FehérHolló
veterán
Ez egy 25 nm-es lyuk, amit írtam, nem egy 3 szobás hodály.
Ahogy néztem, a bútorozatlanokban is legtöbb helyen van hűtő, mosógép és tűzhely. A többit meg pár hétig át tudom hidalni egy hálózsák+polifóm párossal.
Újonnan nem fogok sok cuccot venni az első körben. Kivéve talán az ágyat, mert azt nem kívánom később sem cserélni. Marad ebay és hasonlók. -
Tim82
félisten
Nem használok Kindle-t (bár a hivatalos Kindle app régebben megvolt Android-on, újabban már nem tettem fel a mostani tabletemre), nem tudom, ez számít-e, illetve feltétele-e a Kindle-s kölcsönzésnek. De tudok egy-két jobb idegennyelvű könyvesboltot Budapesten (pl. ők), legrosszabb esetben meg megrendelem neten keresztül. Mindenesetre köszönöm.
(Ha előbb belebotlom a videóba, akkor meg tudtam volna venni egy hete Londonban.)
Szerintem nem jelent meg magyarul eddig.
-
gépész/energetika, ez is inkább oda tartozik, legalábbis az a része, ami előállítja a generátor forgatásához szükséges mechanikai teljesítményt
a generátor meg már a villamosmérnökök szakterülete, mint ahogy az alállomás, hálózati csatlakozás, meg persze az irányítástechnika.
papíron amúgy olyan könnyű 4-500 millió eurókkal dobálózni
-
DeFranco
nagyúr
Persze, tudom miről beszélsz, én sem véletlenül ragaszkodok a 970P-hez, mert 4:3-as, mert IPS, mert matt.
Árnyékolás megoldhatatlan? Esetleg valamilyen matt fólia nem alkalmazható a felületre (nem tudom van-e ilyen, de ahol piaci igény van, ott megoldás is van, főleg a cserélhető okostelefon-fóliák korában)?
-
Tim82
félisten
Én csak azt nem értem, hogy a londoni és a budapesti metró összehasonlításához hogy jön az angol és a svájci szemetelési morál. Nekem elég az, hogy ha rendeltetésszerűen használok egy kapaszkodót, utána nem feketék az ujjaim, mint bármelyik random BKV-járaton (buszon is, villamoson is ugyanez van), illetve itt nincsenek összefirkálva a szerelvények. Ennyiről volt szó eredetileg - és ez is kétségtelenül menedzsment kérdése, amiből a londoni tömegközlekedésnek jobb van, mint a budapestinek...
Ja igen, és itt nem érdekel, hogy azért nem ragad a kezem a kapaszkodó használata után a mocsoktól, mert takarítják módszeresen, ahogy elvárható, vagy mert eleve nem mocskos a fogófelület... Mindegy. Tényleg az.
Szerk.: nem vettem sértésnek, vagy kaptam fel a vizet, csak én szigorúan a fenti témakörben mozogtam. 2011-ben sokkal lepukkantabb, csupa szemét negyedben volt a szállásom (North Wembley), az sokkal csúnyábban nézett ki, mint a nyolcadik kerület rosszabb részei. Pedig amúgy halál nyugis negyed volt.
-
fokukac
nagyúr
A mastercard euró-elszámolású, azért konvergálják a fontot euróra, azt meg forintra. Én úgy tudom, hogy ez ma is így van. Mondjuk azt azért hozzá kell tenni, hogy az MC és a Visa is normális árfolyamon dolgozik, nem olyanok, mint a magar bankok, vagy a paypal...
Más.
Látom, szempont lett az erkély. Nekem kurvajó erkélyem van, de nem rakok ki semmit, mert összeszarják a galambok. Nem kicsit, hanem nagyon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest