- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #43674 üzenetére
A rossz captcha: lattam mar szimbolumosat, az iszonyat jo volt.
( ez is hasonlo)
Defranco : elj veluk hosszabb ideig , es megtudod. Backdoor kommunikacio , amit en tapasztaltam es ridegseg, gyanakvas. ( elegge furak, segiteni akarsz nekik, onzetlenul, es nem ertik, gyanakvoak)
Legalabbis nekem ilyen tapasztaaltaim vannak. Norvegokkal 3 honapig laktam egy hazban.Lehet csak ido kerdese, hogy kinyiljanak, nem tudom. Nem akarok altalanositani, eppen ezert idovel megyunk felfedezokorutra hozzajuk, de elbizonytalanodtam az utobbi idoben. Nem tudom mennyire tudod, mi anno "oda indultunk", 2 -3 honappal indulas elott valtozott meg a terv.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #43618 üzenetére
Mindez igaz, de a 8k-s Casio-mnak sem fog nőni az ára.
Másrészt a telefon mondhatni, sokkal inkább "felhívja magára a figyelmet", mint egy karóra, utóbbinál sokkal nehezebb közelebbi megtekintés nélkül kiszúrni az értékét.
(A Seiko-ban meg eleve nem megyek gázos környékre, mert eleve féltem és ritkán hordom, megint csak nem a piaci, hanem az eszmei/érzelmi értéke miatt.)
Btw, eleve konkrét, saját példára gondolok, nem feltétlenül általánosságban igaz a fenti állításom.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #43582 üzenetére
Engem az MX-5 speciel jobban érdekelne, mint az óra. Amióta mobilom van, nem is hordtam karórát. Pedig annak van már vagy 10 éve... Amikor a cégtől kaptunk valami Certinát karácsonyi ajándékba (boldog békeidők, még a válság előtt), akkor majdnem elcsábultam, de aztán elcseréltem egy kolléganővel női változatra, ő az apukájának adta, én meg Katicának, mert ő akkoriban még hordott karórát - na, azóta ő sem hord...
p
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #43553 üzenetére
nyilván enm véltelen írtam, csak azt nem tudom minek? nincs még elég hely a haveroknak?
egyébként elég nagy kabaré az internetes újságírás is. egy fél szó nincs arról, hogy több mint 10 000 ember sportol, de 1 valaki meghal, arról írnak...
más: végre van megint x faktor
annyira bírom az első pár részt amikor jönnek a hülyék, remélem most is fele műsor ezekből fog állni, akkor megnézem az össze válogatást
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #43487 üzenetére
agree, egy csodás új mazda3 2.0 szívó, bárcsak mindenki ilyennel járhatna...
ezek a kis 1.2 meg 1.4 turbo motorok, vezetni sem tudják őket, annyi turbocsere lesz, hogy ihajjszerintem a turbora külön oldalt szenteltek a jótállási feltételekben a gyártók
és akkor jönnek a 900-1000cc turbo motorok a C szegmens autókba. vicc. de viszik, mindenkinek a lehető legnagyobb autó kell a legkisebb motorral és fogyasztással. nincsen egyensúly, mert az emberekből hiányzik az egészséges egyensúly és realitás érzék.
az pedig egyenesen nonsene, hogy ugyanazért a végfelhasználói árért egy jóval bonyolultabb motort kapsz az autódba, ami biztosan hozza ugyanazt a megbízhatósági és minőségi szintet - hehe, persze
mégis, vegyék inkább ezeket, csak ne dízelt. csak úgy lehet ezt elérni, ha a kormányok megfelelően "motiválják" a vásárlókat. -
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #43410 üzenetére
a pénteken németektől utalt pénz viszont már csak hétfőn érkezik meg a magyarra. hétvégén csak összesítők futnak biztonsági okokból, hétfőn írják jóvá a p-sz-v feladott tranzakciókat. bankszektorban igazából csak az első 4 munkanap igazi munkanap ügyfelek szemszögéből nézve
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #43407 üzenetére
Ugy hogy szerda reggel utalja el az itteni bankom, es penteken reggel irodik otthon jova, hm?
Ez feletek hany nap?
1 vagy 2?
"Kedd éjszakai utalás már a saját bankodnál is csak szerda reggel teljesül." Nem. UK-ben ket oran belul ( tobbnyire viszont inkabb azonnal) teljesul, akar ejszaka van, akar nincs. Magyarorszagra utalva viszont ha hetfon napkozben utalok, szerdan napkozben latok otthon penzt belole, esatobbi. Ez nekem ket nap.
-
válasz
EQMontoya #43355 üzenetére
a vilimegállónál van, a bocskai és a bartók sarkán gyakorlatilag. ahogyan jösz az m1 felől és rákanyarodsz a bartókra, na ott. szép nagy paulaner korsók meg hordók vannak kitéve a kirakatba. meg van még pár különlegesebb sör, amiket nem ismertem.
FH: hát neked biza egészségedre, remélem egyszer én is eljutok e jeles eseményre
-
válasz
EQMontoya #43347 üzenetére
még igen
és szerintem jövő év végénél hamarabb a lelépés sem fog összejönni. de szerencsére mivel alacsonyabblesz ismét a rezsi, könnyebben folyik be a pénz a disszidálási alapomba
bár ebben a hónapban nem jött meg a várt többlet $, csak egy része...
kíváncsi vagyok, hogy ezeket a terheket ki fogja viselni, nagyon jó lenne, ha mi már kimaradnánk belőle, vigye csak el a balhét az mvm
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #43240 üzenetére
A kérdés elvi
Nyilván én vagyok D és van egy kialakult álláspontom a kérdésben, de kíváncsi vagyok a véleményekre. És itt most nem arra gondolok, hogy fillérbaszás vagy sem, nyilván az, de vannak morális ellenérveim is, és mivel nálam megvan a pro és kontra is kb. egyenlő erővel, ezért kiváncsi vagyok a többiek véleményére is.
A végeredményen nem fog változtatni.
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #43170 üzenetére
Mostani project.
6 het volt mire megjott a belepokartya. 4 honap utan lejar es hosszabitani kell. 1 logon az egyik tartomanyba, 1 logon az emailhez, 1 logon mashova ami nemtudom mire jo. Emailt csak es kizarolag halozaton belulrol erheto el vagy VPN (+1 jelszo +1 RSA), tehat epitettek egy szinte vadonatuj levelezo rendszert zillio dollarert de semmi olyan funkcio nincs aktivalva ami uj ficsor, a 10 evvel ezelotti Exchange 2003 tudja mindazt amit ok hasznalnak.
+ van 23 masik domain kulonbozo jelszavakkal, 2 honap utan meg mindig nincs hozzaferesem -
Viszlát
addikt
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #42893 üzenetére
Egy minimálárat én is indokoltnak tartottam volna, az eddigi legalacsonyabb 150-170 Ft / km-es tarifák helyett mondjuk 200 körül, és hagytam volna lehetőséget arra, hogy a taxitársaságok differenciálják a különböző tarifákat, pl. céges vagy törzsutas kedvezményekkel.
Valószínűleg a szigorúbb műszaki követelmények miatt sok jelenlegi taxis ki fog esni a munkából, feltehetően a visszaeső utasszám hatása talán emiatt nem lesz annyira jelentős. De továbbra sem értem, hogy a többség (aki nem taxis) érdekét ez hogyan fogja szolgálni. Azt értem, hogy a taxisoknak, akik életben maradnak hosszú távon, azoknak jó lesz, csak mint utas, engem ez nem annyira érdekel. Attól nem tartok, hogy drasztikusan emelkedik majd a szolgáltatás színvonala, ezután is lesz tapló taxis, aki neked panaszkodik más bunkó utasokról, vagy más autósokról, dohányszagtól bűzlő kárpitú, gatya futőművű autóval, légkondit megspórolva...
Az biztos, hogy ha eddig 4500-ért is megérte valakinek kivinni engem a reptérre, akkor egyik napról a másikra nem tartok majd indokoltnak ugyanezért 8000-et. -
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #42870 üzenetére
Dolgoztam, de jol terveztek. Eddig. Olyan nem igazan volt, hogy business criticalban olyan esett be, ami ha tegnapra kesz lett volna akkor is keso lett volna, es mindez tegnap meg eszukbe sem jutott, csak ma.
Semmi baj a szombatozassal, ha lathato, tervezheto elore. Az, hogy ma kitalaltak valamit, hogy pentekre legyen meg, mert a marketing reszleg epp nem gondolkodott elore, es nem fogja fel, hogy nem deployolunk teszteles nelkul, es nem programozunk nulla elokeszites nelkul, azt bocs, nem fogom megerteni. Tanuljak meg. Pont.
Ha annyira business critical, tetszettek volna elore kitalalni legkesobb az elozo sprint vegen, de inkabb meg elotte.
bandus: ha valaki munkamanias tud lenni, az en vagyok. Ember, nem a szombatba halok bele, szivesen vallalom, tobbek kozt mert szeretem a munkahelyem. De a hulyeseget hadd ne kelljen mar zokszo nelkul toleralnom. Azt, hogy siman lathato volt elore, hogy ez kell, ezt be kellett volna tervezni. Mert barmi tortenhet ( es tortent is , egy ember ki is esett most egy idore) Egyebkent a tervezesrol annyit, hogy pentekre kene kesz lennie, de a mockupot meg mindig nem kuldtek at.
A fejlesztocsapatunk egy, hatekony jo csapat. Nem azzal van a gond. Tobbet viszont itt nem arulnek el.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #42778 üzenetére
Tedd hozzá az oktatást és az egészségügyet, meg a szolgáltató szektor általános nyomorát... No meg azt az állandó depresszív, életunt, kétségbeesett és reménytelen atmoszférát, ami mindig mellbevág, amikor hazamegyünk. És az még az ország nyugati része, még ha kisváros is...
p
-
válasz
EQMontoya #42770 üzenetére
Nemcsak a tanárokra igaz ez, a "minőségi" élethez kell a pénz, mert én is ott spórolok ahol csak tudok, ha több lenne a pénzem többet is költenék és ezzel elindulna 1 folyamat, de amíg ilyen béreket osztogatnak addig ez lesz, mennek kifele az emberek, mert jelenleg a legnagyobb probléma a pénz hiánya ...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #42773 üzenetére
Az ésszerű gondolkodás mindennek az alapja, meg az a civil öntudat, ami kikényszeríti a vezetőkből az ésszerű gondolkodás mentén végrehajtást.
Ez máshol sincs máshogy, csak ott van aki megkérdezi hogy mialóf*t csináltál a pénzemmel, illetve mialóf*ból fogjuk ezt kifizetni, vagy mialóf*ért lesz ez nekem jó. Amíg ez a gondolkodás nem ragad meg a citizen nobody fejében addig nem fog változni semmi, mert nincs rá igény.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #42770 üzenetére
Tipikus...
mindig ez a recept, hogy pénz, pénz, pénz...
elmondanám, ha nem ellenőrzöd 12 centis pórázzal, hogy hova mire és milyen okból költik el a pénzt az intézmények, akkor a pénzpénzpénz a tanszékvezető/igazgatóhelyettes Kft-jénél fog landolni alibiszolgáltatásokért, meg a gazdasági vezető sógoránál luxusbeszerzésekért háromszoros áron listázva.
Ezt sem lehet tisztán pénzből megoldani, mint ahogy kb. mindenütt ahova bármilyen szerv rálocsolta a pénzt a problémára az szépen kicsorgott alul és valaki feltunkolta. A probléma meg maradt.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
EQMontoya #42762 üzenetére
nekem már a nevétől feláll a hátamon a toll. a hitet nem lehet tanítani. a vallást azt lehet, fanatikusabb helyeken pedig egyenesen kell. a következő lépés meg az lenne, hogy ha már vallásoktatás, akkor nem csak és kizárólag néhány keresztény felekezet közül lehetne/kellene választani, hanem hozzáértő(!) tanárok jól összeállított(!) tan(!)könyvből tanítanák a nebulókat a világvallásokra, a természeti népek vallásaitól, a sámánoktól, az ősi egyiptomi, ókori görög, zsidó, hindu, taoista, mittudoménmilyen vallásokról, köztük nem kiemelt(!) helyen a kereszténységgel. aki keresztény vallású, az azt úgyis meg kell, hogy tanulja. aki meg nem, arra ne kényszerítsünk már rá mindent. és akkor nem lenne az, hogy a suliból kikerülő iskolás csak bambán néz, ha lát egy krisnást, vagy minden szakállas, arab kinézetű embert terroristának vél. a baj az, hogy a felkiáltójeles részek hiányoznak.
erkölcstan... inkább előre moderálom magam
-
Kidus
őstag
válasz
EQMontoya #42636 üzenetére
Kilepett az ejjeles muki, ugyhogy most en vagyok bent, kozolte hogy ruhelli az uj fonokot es mindenki bekaphatja, viszlat
Nem baj, ugyis fent vagyok mindig ejjel, legalabb lesz belole susi is.
Meg vasarnap is, aztan vegig jovo heten egesz szombat reggelig..... jajdejolesz.... -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #42627 üzenetére
nem vagy fenn az fb-n?
akkor Te nem is létezel-------------------
Annyira jó, hogy tegnap este 9-ig itt ültem az irodában egy határidő miatt, erre ma reggel küldte a kedves kollega azt a doksit, ami mindent tárgytalanná tesz, amit tegnap csináltam, és kezdhetem előről.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #42553 üzenetére
Miert lenne 9 napi? Julius kozepen kezdett gyakornokkent, csak azt a penzt meg nem kapta meg, mert relative koran zartak a honapot, igy most 1.5 havi fizu jon
Hogy a HR hogy szamolja el nem tudom, mert 1 honapig volt gyakornok, gyakornoki fizuval. Az is valtozik most.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #42550 üzenetére
Honap vegeig meg csak 1
Na viszont utana
Azt hiszem kicsit gyakrabban fogunk kimozdulni otthonrol, kevesbe kell megnezni mire koltunk. Mert oke, eddig is voltak kozep, felso-kozep kategorias cuccaink, de arra mindig gyujtottunk, vagy kreditkartyarol ment, vagy buy now pay laterben, reszletekben, havonta visszafizetve. Bar, ha ket even belul lakast akarunk itt, akkor marad minden , ahogy most van
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #42514 üzenetére
jaja, ez a másik bajom, bár ezen már 10 éve is sírtam.
De az a vicces, hogy már nem csak suv-oknak van ilyen lámpája, pl. a nissan micra is ilyen.
Nem is beszélve a köcsög fiat kisteherautókról.Elképesztő amúgy, hogy az EU, ami még az uborka dőlésszögét is szabályozta, egy ilyen egyszerű dolgot nem tud leszabályozni, hogy lámpa a föld közelébe kell.
Meg, hogy hány lumen lehet a max. fényerő.Mert kurvajó, hogy messzire látsz a lámpáddal, nade, hogy az előtted menő meg a szembejövő megvakul... azért talán erre is gondolni kéne...
Van olyan, hogy megyek az úton, és látom a saját kocsim árnyékát a saját fényszóróim előtt, mert a hátulról érkező xenonos versenyző olyan világítástechnikával érkezik.
Ja, és még valami. Olyan halogén-égőket raknak a mai autókba, amik nagy teljesítményűek, de nagyon hamar kiégnek, és ugye házilag már nem egyszerű cserélni. Ennek következménye, hogy mondjuk minden negyedik autónak ki van égve egy lámpája, és úgy közlekedik.
Hát nem tudom, a Suzukiban 14 év alatt még egyik égő sem égett ki. Egyszer cseréltem a fényszórokat egy erősebbre, és ennyi. De még mindig látom a saját árnyékomat magam előtt
@Nolf: Nem létezik, hogy minden ilyen automata.
alig van Mo-n automataváltós autó...
Nekem a mérnökökkel van bajom. Oldják meg, hogy este ne égesse ki a retinámat. Oké, hogy fontos a láthatóság, pl. nappal, de legyen rajta éjszakai mód is. Vagy égjen tizedannyi led, vagy mittudomén. -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #42507 üzenetére
én is hasonlóképpen gondolom.
Vannak amúgy stabil útvonalak, amerre kell mennem, és csúsidőn kívül, de még vasárnap délután se lehet 30-nál többel menni, mert egy mazsola nem veszi észre, hogy ez főút. VAgy parkolóhelyet keres, index nélkül. Vagy telefonál (ez a kedvencem amúgy).Én a pesti rakparton közlekedem amúgy, na, ott meg fordított anomáliák vannak... Ahogy rámegyünk, ott jó széles. 50-nel lehet menni, én felgyorsulok mondjuk 60-65-ig (szoktak ott állni a rendőrök), és minden egyes alkalommal van egy versenyző, vagy több is, aki meg akar előzni, és elhúznak mellettem mondjuk 90-nel...
Ui. de természetesen a fülbedugós biciklisek még a másik kedvenceim.kerüld ki őket. és imádkozz, hogy ne dőljenek be eléd pont akkor, amikor elmennél.
-
e=mc²
őstag
válasz
EQMontoya #42503 üzenetére
Nem szandekozom (hit)vitaba keveredni, de szeretnem komolyan tudni, hogy:
"...Az meg külön öröm volt, mikor tegnap este 22:30-kor mentem haza melóból, és valaki a budai alsón 55-tel kamillázott. Értem én, hogy Ő ráér, de ez tuskóság, nem kicsit! Villogok rá, semmi... Hát akkor vissza 3, aztán gyí..."
Mindenki ugy vezet, ahogy tud/akar. Ha neked nem megfelelo, es meg is tudod elozni, akkor miert kell meg villogni/dudalni/etc, a masikra (ismeretlen reakciot kivalt(hat)va) ha a savodba visszateres utan elegedett melegseggel el is felejted azt akit megeloztel?
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #42495 üzenetére
én ma kb. 40 percet tekertem a városban. ez alatt olyan 6x dudált valaki, többynire akinek még olyan alapon se lett volna joga dudálni, mert feltartják. sőt 2x full egyértelműen a dudáló fél lett volna a hibás ha koccannak, mert körül nézni nem tud, meg a mackósajt táblát se ismeri
az meg külön felb@sz amikor az utcánkban dudálnak csak mert meg kell állni 5 másodpercre, mert valaki épp kanyarodik ki/be valahonnan (1 irányú utca), azoknak 3 után is fejlövés.
-
válasz
EQMontoya #42477 üzenetére
nem néztem még meg a videót, de a kaja téma érdekes, mi is marha sok ételt a szemétbe dobunk, 10 db-os tojástól kezdve a kilós kenyérig, amiből két szelet fogyott. szomorú. főleg, ha az ember olyan statisztikákat talál, hogy mekkora értékben landol élelmiszer a szemétben világszerte.
túrórudiból szerintem a cserpes a legfinomabb
nameg egyszer a koliban vettünk majdnem 5 kilót. az auchanban volt akciózva a pöttyös, mert másnap már lejárt, 8 v. 9 ft volt darabja, elhoztuk az összeset
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #42477 üzenetére
igen.. és ha nem veszed meg, akkor is legyártják, csak nem te dobod ki a kukába, hanem a boltban dobják ki. mert mindenképpen legyártják. a tiszta élelmiszer, legfőképpen a tiszta hús pedig alaphangon duplájába kerül, mint amit a hiperben vagy a henteseknél kapsz. és nagyon kevés helyen érhető el. nincsen még igazi kultúrája sem. és még kevesebben hajlandóak ezt a különbözetet kifizetni, főleg most.
mod:
a pöttyös natúrról én már jó ideje áttértem a kockás natúrra, számomra sokkal jobb, finomabb, frisebb a túrója és kevesebb a csokibevonó is rajta. csak ritkábban kapni, mert annyira erős a pöttyös, hogy teljesen elnyomja a piacot. de ma azért 3 nagy csomag kockásat betáraztam, talán egy hétig elég -
Integra
titán
válasz
EQMontoya #42475 üzenetére
az bizony.
először azt hittem, hogy valami bestiális állattenyésztés lebuktató videó lesz, aztán nem az lett, hanem a fogyasztói társadalom végeredménye, a végterméke, mikor a sport, a tudtatos egészségre törekvés teljesen odavész. ettől függetlenül az elején ez a fajta mesterséges, agyongyógyszerezetett és nyugtatózott, hormonkezelt állattenyésztés is megér egy külön történetet. -
Integra
titán
válasz
EQMontoya #42418 üzenetére
nem megyek több okból, egyrészt egyik legjobb braátom 40 éves szülinapját ünnepeljük badacsonyban, tehát nagy valószínűség szerint valahol a pince és a szőlő tőkék környékén fogunk egész hétvégén fetrengeni
, másrészt az intiben sincsen most kuplungom, a mitsuval meg mit akarok versenypálya közelében? gyorsnak gyors suv, de ennyi
versenypálsára csak motorral járok, a pálya autózás a motorozás miatt sosem érdekelt, ezért is áll az inti már egy éve garázsban lemosva. csak a két kerék, abban van számomra a sebesség meg a kockázat és a fejlődés lehetősége.
de érezzétek jól magatokat, hátha jó lesz az oldtimeres része!!ez valami új kezdeményezés, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone topik
- ASUS routerek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- EAFC 25
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- SzoftverPremium.hu
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest