- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kért = lefixált napok előre, mikor ez ok, utána vetted a repjegyet ?
Kéne nekem is valami jól fizető hely, de mindenhova vagy beszélj angolul de rendesen, vagy programoz évek óta kell, amiből egyik se megy. (ja és mindemelett itt is felmondási idő, és a másik cég legyen nem próbaidő után elküldős, mert a pénz meg kellene és nincs lehetőségem munkanélkülire menni, mert abból csődbe megyek)
De viszont kaptam jó hírt is ma, lesz bérkompenzáció, sőt azon felül tán 6% plusz is, de az utóbbit nem veszem biztosra. -
ennyire nincs fűtés az irodában?
ez brutális...
én szerencsére már elfelejtettem milyen fázni, áldom is érte a drága páromat, hogy tudta mire van szükségem
de ennek ellenére együttérzek veled, mert én extra fázós vagyok, nagyon remélem, hogy találsz magadnak új munkahelyet sürgősen.
-
Nem akartam megbántani a kicsi törékeny lelked, kérlek ne sértődj meg nekem is volt nehéz időszakom, ha durván írtam az csak a jellemem/stílusom/horoszkópom miatt van. Ha úgy bevált az indítás, hát legyen, csináld úgy. Én pusztán csak érdeklődtem, illetve nem értettem a dolgot. De már minden világos.
-
Sajnos most NoLF-al kell hogy egyetértsek. De nem beszélek mellé: ...azért indítottad be hogy töltsön rá az akksira, így hidegben is meglesz az indítóáram amivel könnyen beröffen reggel (-15/-17 fokban is) a motor... Ezért írtam korábban azt amit, vagyis hogy nem a motort melegítetted be, addig míg teljesen bemelegedett, esetleg csak hagytad egy kicsit járni!
-
Tim82
félisten
A dokkoló azért lenne jó, hogy a nagyobb asztali gép monitorát tudjam használni, vagy ha már itt tart az ember, akkor nem érdemes ilyenen spórolni, sokkal jobb ha lehet bele winyót tenni? Jobbnak jobb, de vajon lényegesen, annyira, hogy megéri?
Hangsúlyoznom kell, hogy nekem nagyon kényelmes. Ha hurcolászom magammal a gépet, általában nincsen szükségem a rengeteg filmre/zenére/fotóra, és jobb is, hogy ezek otthon maradnak a dokkolóban lévő vinyón. Ami kell, az meg rajta van a 80 GB-os SSD-n (is).
Ha elég az akkora vinyó, mint ami most van és időnként mentesz külső HDD-re, szerintem felesleges a nagyobb tudású, vinyót is fogadni képes dokkoló.
-
Tim82
félisten
Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
Nem ártana pár nap múlva ellenőrizni, hogy ehhez képest romlik-e. Egyébként én csinálnék valamilyen ghost-oló programmal egy image-t a jelenlegi állapotról (OS + fontosabb programok), amit később vissza lehet tenni (egyszerűbb, mint újratelepítéssel szórakozni). Jut eszembe, remélem, van külön rendszerpartíciód és adatoknak való partíció.
Jó de a 10ezerben legyen már benne a plussz táp is
Ahogy a hirdetésben szerepelt: 6k a dokkoló, + 10k a hozzá való teljesítményű táp.
Ehhez mit szólsz?
Ha csak a kimenetek miatt kell dokkoló és a plusz beletehető vinyó pl. nem mozgat meg, akkor jó választás. Ehhez valószínűleg jó lesz a meglévő tápod is.
Akkor egy usb-s tv tuner kellene, olyan ami az asztali gépben van, csak annak a külső dobozos és usb-s változata.
Igen, pontosan. De nem vagyok nagy szaki a témában, úgyhogy esetleg még itt vagy itt rákérdezhetsz.
-
Tim82
félisten
vlahogy meg kéne azt is oldani, hogy a tv antennáját rá tudjam valahogy kötni és tudjam a nagy monitoron nézni a tv-t.
Ha jól értem, külső, különálló szobaantennára gondolsz (mert ha a TV-ben beépített antenna van, azt sehogy sem fogod rákötni a monitorra). USB-s hibrid tunert kellene keresned (hibrid = analóg és digitális - DVB-T - adást is tud fogni), vagy ha kábeltévéd van, akkor DVB-T helyett DVB-C-t. Persze figyelni kell, hogy az antennacsatlakozó passzoljon a tuner csatlakozójához.
Olyan dokkoló kellene, amihez tápot is adnak, ne kelljen külön vadászni, mert gondolom nem egyszerű pont belevalót találni.
A linkelt hirdetésben is adnak a dokkolóhoz való tápot - +10.000 ft-ért... ilyen okok miatt sem választottam HP-t.
Nem biztos, hogy a winyó csipog, de mi tud még csipogni?
HD Sentinelen mit kell nézni? Felrakom, de szerintem nem megyek vele sokra.
Rövid önteszt lefutása után állapotot és kondíciót.
-
Tim82
félisten
Az enyémen sincsen HDMI, csak DVI. De a normál VGA (D-Sub) csatlakozóval is meg lehet oldani a monitorra kötést - bár ha jól sejtem, Te inkább TV-ben gondolkozol.
Szerintem a Te HP-dnél valami ilyesmi kellene. Viszont figyelembe kell venned azt is, hogy kell hozzá egy legalább 135 W-os töltő (a HP dokkolóknál nincsen beépített táp, mint az én dokkolómban).
Ami a vinyódat illeti, HD Sentinellel nem tesztelted, nem nézted meg az állapotát? Biztos vagy benne, hogy a vinyód "csipog"?
-
Tim82
félisten
Igen, Thinkpad T60. A HP 6710b-dnél eggyel régebbi generáció, de amennyire lehetséges, fel van bővítve.
Hogy ne kelljen a Lenovo oldaláról keresgélni a típusszám alapján:
- T7400 CPU (Merom mag; 4 MB L2 cache; 2,16 GHz)
- Radeon Mobility X1400 128 MB VRAM (elvileg még +384 MB rendszermemóriát is tud szükség esetén foglalni, soha nem néztem, hogy valóban képes-e rá - Dragon Age első része így is szépen elfut rajta)
- 1400*1050 felbontású (SXGA+) matt kijelző, 14" - sajnos nem IPS, mint a 15" modellek, de legalább matt
- 3 GB RAM (a chipset kb. ennyit tud maximum kezelni, 4-et már nem teljesen)
- Intel X25-M G1 80 GB SSD (még nem TRIM-képes modell, de fél év alatt eddig nem érzékelek lassulást, 3rd party alkalmazásokkal megoldható lenne amúgy a garbage collection)Ehhez van egy dokkoló, abban van egy 500 GB-os notivinyó, a dokkolóra rá van kötve kb. 5-6 USB kábel (mini, micro USB, tápkábel 2.5" külső vinyóknak, univerzális telefon dokkoló, egér), az említett 24", SPVA paneles monitor, meg jack kábellel egy Technics erősítő + két nagy, háromutas Videoton hangfal.
Ha bármikor vinni akarom a laptopot, csak leválasztom a dokkolóról, akár hot swap-pel is.
Van még persze egy rakat kiegészítőm hozzá, Express Card eSATA, meg PCMCIA mobilnet modem, HP PCMCIA bluetooth egér, lapos utazótöltő, optikai meghajtó helyére tehető súlycsökkentő vakkeret.
Még mielőtt valaki az anyagi vonzaton kezdene el tűnődni, szinte minden a Hardverapróról van, használtan, összességében 3-4 év adásvételének, hardver cserélgetésének köszönhetően.
-
Tim82
félisten
Nem is kéne asztali gép, egy erős laptop kell, filmnézésre meg egy nagy tv vagy monitor meg egy médiaboxos nemtomhogyhívjákmodernmicsoda.
Nekem jelen pillanatban minden ilyen funkciót egy notebook lát el, dokkolóval. Erre van rákötve egy 24" monitor is, ezen netezek, játszom stb., és még a mozizás erről megy.
-
fokukac
nagyúr
most még semerre...
De milyen ország az, ahol csődbe mennek az állami közlekedési cégek, nem fizetik ki a múzeumok fűtésszámláját, de van 50 mrd-nyi pénz stadionépítésre, az állami tévé és média hatóság 100 milliárdból gazdálkodik, plusz arra is volt pénz, hogy megvegyék a Rábát meg a mol negyedét? -
Lortech
addikt
Milyen informatikai vagy informatikához kapcsolódó munkát kellene végezni 85 nettóért Pesten? Elnézést, ha volt már.
Egyszerűen elképesztő, ha bármi értelmes, szaktudást igénylő meló.Jaj már tildy, havi szinten több új technológiával kell dolgoznom mint amit itt felsoroltál, üdvözlet egy rendes programozói melóban, de vigyázz, ha jól csinálod, lesz ez még sokkal "rosszabb" is.
-
tildy
nagyúr
Nem is kicsi...
Nos fiuk lanyok, liberot fel kell kotnom, ez egy olyan munkahely, ahol sok uj dolgot tanulhatok :-)
Mindezek melle friss gyumolcs, keksz, kave , kola, vizSzimpi. Ha a 3 honapban bevalok, akkor ez egy tuti hely, nemcsak anyagilag, meg benefitekben, de szakmailag is nagyon
-
degu
senior tag
En evekig *neveltem* igy egy nagyothallo oreglanyt,aki beb*szta a TV-jet max hangerore...azutan elszunnyadt! Ejfelkor lecsaptam a villanyorajat!
Es ez igy ment eveken at!. Egeszen addig,amig egy ELMU-s gazficko el nem magyarazta Neki,hogy hogyan kapcsolja vissza.../Mert persze ahogy lekapcsoltam a bombolo TV-t...felebredt./
-
NoLF
veterán
aki akar, az bármit elérhet.
nekem anno pesten volt egyszerre 4 munkahelyem is, ráadásul fősulira is jártam minden szombaton.
ha pénzt akartam, elmentem dolgozni, ez ilyen egyszerű volt.
ülhettem volna és siránkozhattam volna a falnak hogy jaj-jaj, nincs pénzem, jaj-jaj...
ehelyett inkább csináltam pénzt és nem kellett siránkozni. -
-
Lehet hogy nagyot nézne ha elé állnál és felmondanál
. Bár új munkahelyet találni elég nehéz lenne most, ezért csak kitartás, lesz az jobb is
.
#19895 kételkedem: Vettél volna ezek közül egyet, mert sohasem romlik el
.
-
kételkedem
addikt
Régi munkahelyemen ha elromlott az egér, vettem magamnak, ha ismét elromlott akkor ismét vettem. A mai napig azt használják amit én vittem be. Hiába érveltem, hogy nevetségesen olcsó egy új egér, vagy egy új billentyűzet, nem vettek. én pedig úgy döntöttem, nem fogok idegbajt kapni egy olyan egérrel, ami vagy görget, vagy nem, vagy kattint, vagy nem.
-
Pisztillus
senior tag
Szia!
Nos, Degu a lényeget leírta (vérnyomás, vércukor, CRT monitor ellen meg szemüveg - én a TFT-k ellen is használok, mert ha sokat ülök előttük, akkor nekem is bevörösödik a szemem, bár a fejfájásig nem jut el a dolog). Glycosept helyett meg a Phlogosol vagy Tantum Verde oldatot javasolom.
-
degu
senior tag
Elso menetben nezesd meg a vernyomasod,meg a vercukrod!
Ha ezek rendben vannak,akkor probalj egy speci monitor-szemuveget csinaltatni.
/Eleg draga mulatsag,de ha ez a problema,akkor megoldodik.Igaz,egyszerubb venni sajat penzbol egy LCD-t,ha mar ilyen gane cegnel dolgozol.../ -
BlacKSouL
addikt
-
-
kételkedem
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- ASUS routerek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- EAFC 25
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest