- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
IrfanView megoldotta a problémát. Az xnview-ot megnéztem még előtte, annak is beletörött a bicskája. IrfanView amúgy nem ismeretlen számomra, csak az volt bennem hogy minden képet az nyit meg (tudom, beállítási probléma, de akkor is) és a hozzá társított programok csúnya piros amőbákként jelentek meg..brr
No már csak egy olyan kell ami negatívot csinál a képből. Lehetőleg az összesből, mert van egy pár. Tömeges átméretezés / étnevezés van, van tömeges színek invertálása is?
-
Winner_hun
félisten
Meg se bírja nyitni a file-t, azt hazudja nincs elég lemezterület.
Közben rájöttem hogy az első 2 file-t azért tudtam elforgatni a windows képnézegetőjével mert azok csk 4 és 8 MB-osok.
A 20 MB-os 20400x26472 felbontású képekbe belehalnak a programok. No de nem baj, van itt még pár javasolt program, egy csak jó lesz. -
-
Mawyx
őstag
760Ft volt a hambi, azt mondom erre, hogy ez szerintem mocskosul sok egy tenyérnyi szendvicsért. Most kettőt kaptam ennyiért kuponnal, mondjuk félévente belefér.
(#17273) kételkedem: Reggel óta ezen mosolygok, szerintem hazafele a metrón is hülyének néztek már mit vigyorgok, de eszembe jutott
Reggeli ébresztőt beállítani, névhez csengőhangot rendelni vagy nem lehet, vagy olyan körülményes, hogy inkább beállítasz egy ébresztőórát....Ma végre volt időm hazasétálni a metrótól (~5km) és nem is fáztam. Ezek a sportruhák, sportdzsekit csak akkor melegek, ha mozgok, ha bent ülök a cégnél, akkor 2kabátban is vacogok.
-
bnss
veterán
-
fokukac
nagyúr
ennyiért 50 colos plazmát lehet kapni.
az, hogy ledes, csak hátrány. rosszabb a megvilágítás, nem homogén a kép, foltos, mert "edge-led", odlalról jön a fény.
Vékony, mert led-es, tehát nem fér bele csak pici hangszóró. NAgyjából elviselhetetlen a hangja erősítő nélkül.
A 3D nagyjából parasztvakítás, pláne LCD-ben.A plazma a király, egyedül rtl-klubot nézni nem alkalmas, mert beég a logó, de az összes félmillió alatti lcd képe a sarokban elbújhat bármely plazma mellett.
Ui. ja, és a 40 col nagyon pici!
-
-
degu
senior tag
*ja hát invitel, akkor nincs miről beszélnünk*-irtad
Hat sajnos nincs sok valasztasi lehetoseg /videken,kis faluban/ a masik 2 elerhetot mar kiprobaltam,ott meg katasztrofalisabb volt a helyzet,mert nem volt ugyeletuk! Ha pentek este fujni kezdett a szel,es eltunt minden /net,TV/ akkor hetfon 9 ora korul kezdtek vakarodzni,hogy mi is a baj!
Az Invitelnek legalabb van allando felugyelete,es ha valami gond van,akkor pillanatokon belul nekilatnak,es megjavitjak.Persze akkor is q*rva idegesito,ha vegre van egy nezheto musor,es egyszer csak kimerevedik a kep...es ...annyi...
Azok a Szolgaltatok,akikkel felbontottam a szerzodest,a kabelezest itthagytak /mert nem erte meg nekik visszabontani/,ezert most van vagy 20 m koax-kabelem,meg egy csomo elosztom,csatlakozom... -
degu
senior tag
Szerintem ez egy bohockodas a megakkal /meg nyulkalas a zsebedben/
Ha a fogado szerver tul van terhelve /mert tobben lepnek fel ra,mint a kapacitasa,mert tobbel szerzodott a Szolgaltato,mint amekkora a szerverkapacitasa/akkor belassul az 5 Megas is!
Nekem Inviteles, 1Megas netem+TV+telefon van,de van,hogy q*rvara belassul a net,van,hogy szaguld,a TV meg mindig akadozik /beakad a kep,az adapterbol,vagy szuro? oriasi kattanasok,durranasok hallatszanak,es soxor idolegesen eltunnek csatornak,stb./
Nem ertek a muszaki reszleteihez,de az az erzesem,hogy egyszeruen nem eleg a *csatorna*kapacitasa,amin az adatok jonnenek.
Felhivtam az ugyfelszolgalatot,es annyit mondtak,hogy reseteljem az adaptert/?/,meg a netes szviccset.Ennek ellenere csucsidoben rendszeresen seggreul minden! -
nekünk is 5 megás T volt eddig, egyszer volt egy fél napos kimaradás kb 5 év alatt, annyi szerintem belefér...
most szerencsére váltottak anyuék nagyobb csomagra, így már 25 megás lesz
tildy: ejha, ez elég modern cucc, remélem sikerül megkapnotok hozzá a támogatást! biztosan nagyon megkönnyítené apukád életét.
-
-
nekem a wyborovát ajánlották onnan, meg wisniowkát, miodowkát... legszívesebben mindből hoznék. meg söröket is. de akkor télleg túllépném a súlyhatárt.
hm, izgatott vagyok, ezer éve nem voltam külföldön, meg kétezer éve nem repültem...
ráadásul most, 23 évesen megyek egyedül először.
online check-in megvolt. ilyenkor a rendes check-in pultnál kell leadnom a csomagom, vagyvan rá más hely?
-
tildy
nagyúr
PEsti utolsó albinkban 22 K volt a közös költség, erre jött rá 5k villany, 4k gáz, 5 a net, összesen tehát 35. De a 22Kban benne volt a víz meg a fűtés is.
A teljes albérlet 40 ezer forint volt, erre jött rá 35 rezsi. Ez oszlott eleinte kétfele (37 fejenként) aztán 3 fele , 25 fejenként. Fixen. Mondjuk ápolónőcsaj lakott még velünk, ergó akkor jött haza, mikor én dolgozni mentem , és fordítva.
Telefon nem volt, mobil meg céges volt.
-
pöppet
és az a baj hiába akarsz takarékoskodni, nem igazán tudsz... esetleg olyat érdemes keresned, ahol fix pénzt lehet fizetni. pl én is fixen fizetek 43-at, de nincs saját szobám.
barátnőm (illetve jelen állás szerint cska volt...) 50k-t fizet fixen. kelenföld, 10. emelet, de korrekt lakás, gyors nettel, tv-vel, külön szobával. szóval h emellett még van 70-80k-d, plusz egy kis cafetéria, akkor abból azért ki lehet jönni egy hónapban.
-
úgy kalklálj, hogy a rezsi durván a lakás bérelti díjával egyezik meg. szal, ha 50k-t kifzetsz bérleti díjnak, akkor még minimum 30-40 lesz a rezsid.
budaörsre egyébként nagyon jó a közlekedés, 6-8 percenknt jár busz, ami alig áll meg néhány helyen, szóval nagyon hamar ottvan. budán meg a móriczra a lehető legkönnyebb eljutni
-
zolynet
veterán
elég karcsú, bár gondolom az albirezsi alatt egy szobát bérelnél ki
nem tudom hogy kajálsz, de arra megy el a legtöbb meg ugye a bulikra
ha csak napi 1500öt szánsz kajára az is egy hónapban ~45k, elég karcsú bulik lesznekMawyx: mekkora, milyen albérletben laksz? 60-70k rezsistől egy albi nagyon jó ár, ha nincs szétlakva, ledurranva...
-
Kassadin
addikt
-
Tim82
félisten
Semmi gond, így is sokat segítesz!
A glett az nem fürdőszobába lesz (ott csak a plafont kellett lefesteni, amúgy plafonig csempe van).
Előszoba és háló. A hálóban van fűtés, az előszobába meg ki tudok tenni egy böhöm nagy padlóventilátort, ha az segít valamit a száradáson.
-
Tim82
félisten
Napra pontosan két hete megy a fűtés. Igaz, pontosan a fürdőszobában nincsen beszerelve fűtőtest (mert gyakorlatilag a lakás közepén van).
Még egy kérdés: glettelésnek (gipsz) mennyi ideig kell száradnia, amíg rá lehet festeni? Ugyanezzel a fehér diszperzittel lenne majd.
-
Kassadin
addikt
Ha már ennyire pesten akarsz dolgozni, akkor én az aldit próbálnám. Úgy tudom egy ott dolgozótól, hogy ott nettó 120k körül keres az ember, igaz csak négyen vagytok egy boltra. Én ha végzek a sulival(bolti eladó+boltvezetői), biztos hogy oda fogok elsők között jelentkezni. Ha esetleg fals infókat írtam le, akkor majd valaki úgyis kijavít. Nálatok nincsen semmi meló lehetőség amúgy?
#15696: Az IT már csak ilyen. Mármint a nyelvtudásra értettem.
Akkor gyere le/fel ide. -
Kassadin
addikt
Ha határozott idejű munkaviszony lenne ott, akkor kellene aggódnod. Valamint ha fel is vesznek, a próbaidő ugyanúgy érvényes rád is, mint bárki másra. Próbaidő alatt mindenféle következmény nélkül mondhatsz fel és mondhatnak fel neked.
kételkedem: Isteni lehet ilyen éhbérért dolgozni. Habár ha nincsen más, akkor kénytelen vagy elvállalni.
-
kételkedem
addikt
A határozatlan általában előnyösebb, mint a határozott idejű szerződés. Határozott idejűt gyakran alkalmaznak olyankor, ha a dolgozó elmegy szülni és majd csak 2 év múlva jön vissza. Erre a 2 évre felvesznek valakit helyette. Aztán van amikor valamilyen trükközés áll a háttérben. A munkaadó csak pár hónap határozott idejű szerződést köt, aztán mikor az lejár, egy ugyan ilyet íratnak alá a dolgozóval, csak a dátumot frissítik.
Ha röviden kell válaszolni akkor a határozatlan szerződés a jobb! Ha e mellé még teljes munkaidőben foglalkoztatnak és be is jelentenek, akkor az maga a Kánaán!
A bruttó 89 000 Ft az 67 440 Ft nettót jelent esetedben idén. jövőre már csak 58 295 Ft. Ennyi fizetésért nem biztos, hogy érdemes Pestre menned!
-
syler
aktív tag
Na igen, így van. De most baromi kíváncsi leszek, hogy ezt az adót honnan fogják elvenni? Mivel akarják még nyúzni a kisembert? Tényleg nem szokásom a panaszkodás, de egyszerűen kilátástalannak látom már a helyzetemet
Dolgozok van amikor 18 órát egy nap egy szállító cégnél, havi 95000Ft-ért jobbik esetben meg is kapom a fizetést! Anyám keres 105000 Ft-t 30 éves munkaviszonnyal. Ezzel szemben a házhitelünk, 67 EFt-ról 132 EFT-ra emelkedett!! A rezsi téli hónapokban 60 EFt átlagosan. Kérdem én, hogyan lehet ebből a keresetekből megélni?
Nagyon nagyon sötéten látom ám a dolgokat.
-
figyi, én 3 nyarat húztam le segédmunkásként, így ezek után amit egy klimatizált csarnokan kell csinálni, az nekem nem húzós
de komolyra fordítva a szót, szerintem nem kell tartanod tőle. felelősség lesz rajtad, mert a minőségre igen háklisak a németek (jogosan), de el is ismerik a jó teljesítményt. nameg nem egy monoton munka, mintha mondjuk az autókat kellene összeszerelned. szerintem nem csalódnál, főleg, ha valamennyire érdekelnek is az autók. az első fizudból meg jöhetne a prc200 vagy a ds1 podium
-
nem egy nagy kunszt, veszel egy könyvet a minőségirányításról plusz elolvasol még pár ismertetőt a 8D-ről és meg is van
elsőminta: elmékeim szerint (amikor mgé autóipari beszállítónál dolgoztam) első minta minden nap (vagy inkább minden műszak) által legyártott első darab. kb. azért kell elrakni, hogy ha a műszakban később valamilyen hibás alkatrészt fedeznek fel, akkor vissza lehet keresni, hogy már eleve szarul indult-e el a gyártósor, vagy időközben keletkezett a hiba. asszem, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
útómunka - nálunk ez úgy ment, hogy ezen az állomáson kapták szét azokat a darabokat, amik nm mentek át a minőségellenőrzésen. szétválogatták az alkatrészeket, aztán leselejtezték. igazából elég sok dokumentációval jár a dolog, meg elég nagy fejetlenséget td okozni, ha véletlenül valahogy visszakerül beépítésre olyan alkatrész amit már kiszedtek valamiből
de szerintem jól megfizetnének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest