- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
bobsys #50764 üzenetére
ezt azért nem mondanám, van gondjuk az usa-ban. mindezt nagyon agresszív marketing mellett.
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys #50451 üzenetére
Postán útlevelet? Hogy mik vannak!
Tényleg, jövőre lejárnak a személyijeink, el kéne kezdeni utánaolvasgatni, mekkora szívásnak nézünk elébe. Azt tudom, hogy pl jogsit tudok a németeknél is igényelni (az is lejár jövőre), csak németül lesz rajta minden, de személyit mittudom én hol. Valaki nincs esetleg képben?
p
-
Kidus
őstag
válasz
bobsys #50340 üzenetére
Itt nagyon turelmesek, csak nekem mar nyomorultul szar mert tenyleg nem tudok aludni, otszor felver az a korcs. Mar csak azt remelem hogy nagyon oreg es meghal hamarosan, ennyire vagyok a vegen....
Meg azt fogom csinalni szerintem, hogy a kovetkezo alkalomkor mikor szolok, megmondom a csajoknak az office-ban hogy tovabbi eszkozokhoz kell folyamodnom, hatha az hat valamit es befenyitik oket.
De az az igazsag hogy nem akarok ekkora balhet ebbol, animal control sem csinal semmit elsore meg egy tanu nelkul ha jol emlekszem, meg ok is leveleket hagyogatnak az ajton meg rajuk szolnak, de ha valaki faek akkor sok sikert ok sem fognak elerni. Amig tenylegesen tesznek valamit az tul sok ido es csak a kutya fog racseszni igy is ugy is.
Meg elsosorban nem is a kutya a hibas, hanem a gazdaja aki nem nevelte meg, meg igy tartja, teljesen pszichopata az allat, ilyen egyik sem lesz magatol.
Bar ezen a ponton mar lenyegtelen, csak legyen csend. -
Kidus
őstag
válasz
bobsys #50337 üzenetére
Engem a szomszed kib*szott kutyaja nem hagy aludni honapok ota, a mellettem levo hazban nyomja de olyan, mintha a haloszobamban lenne es a fulembe ugatna.
Eddig meg csak a leasing office-t hivtam, nem sok eredmennyel. Mindig kikuldenek valami levelet es kesz, nincs semmi hatasa.
De lassan felveszem a baseball sapkat, meglengetek egy amerikai zaszlot es hivom az animal controlt vagy a jo rendoroket, legyen rend most mar.
Hihetetlen hogy egy kutya minden nap egesz nap megallas nelkul mindenre ugasson.
Ritka ostoba gazdai lehetnek nekem meg nagyon fogy a turelmem.... -
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #50290 üzenetére
Igen, leginkabb amiatt morgolodok.
Emvy: "nem mas a rendszer" , oke felreertheto volt a fogalmazas, ertsd ugy , kicsit maskepp mennek a dolgok. Mondjuk gyorsabban. Mar akkor ( kb 3 eve) atert 5 percen belul itt az utalasom (Lloyds->Halifax) , mikor odahaza meg csak masnap. Ez nem egy ev.
Az unnepi nyitvatartast meg nem csak valtozas eseten szoktam latni, hanem szokas alapbol kitenni. Szerintem.
-
NoLF
veterán
válasz
bobsys #50125 üzenetére
itt is, és szintén Boldog Karácsonyt!
én nyitok és zárok holnap, zárás viszont éjfél helyett este 6... így semmi értelme kinyitni, semmi foglalás, vendég szerintem kizárt, de azért ott leszek. aztán hazajövök, és egyedül sörözgetek főzőcske mellett, mert a lakótársak vagy hazamentek, vagy későig dolgoznak
itt is 25-én lesz az "ünnepség", gulyást főzök és slow roast beef-et készítek, 5en leszünk. lassú italozás, duma, semmi ajándék, zaba, jóéjt
-
kételkedem
addikt
-
Integra
titán
válasz
bobsys #50058 üzenetére
pfejj tp-link...
egyszer vettem, hogy milyen jó ár/érték arányú gép és olcsóbb mint a cisco amit kinéztem.. hiába, cigánykodni akartam a jól bevált szokásaim helyett.. 3 hét után meguntam az állandó oda-vissza szervízelést és azt mondtam nekik, hogy ráfizetek, csak adjátok ide a cisco-t. azóta nem tudom, hogy hol van a routerem. -
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #49863 üzenetére
Köszi, ezek fontos infók, de majd még úgy is keresni foglak vízum ügyben.
Angliához semennyire nem kötődöm, egy baromi nagy előnye van, mégpedig, hogy pár óra alatt otthon vagyok ha bármi van. A kipróbálós dolog szerintem nem működik, ezen a szinten nem.
(#49864) bobsys: igen itt is, de itt olyan a helyzetem - mivel helyben van a data center -, hogy a technikai dolgokhoz is hozzáférek, sőt. Mainframe vonalon nagyon ritkán adódik ilyen lehetőség ráadásul, hogy tulképpen nulláról láthatok felépülni egy komplett rendszert (a múltkori "játékszer" érkezése volt az első lépés), és ez egyenes út az architectség felé, ami szintén nagyon érdekel (na meg nézd meg a fizukat, napi 5-700 font körül mozog itt). A management vonal melletti elköteleződést úgy értem, hogy egy olyan beosztás mellett esélytelen, hogy fejlesszem magam, így ha vissza akarnék váltani technikai vonalra, akkor az mindenképpen visszalépés lenne. Meg annak semmi értelme, ha belevágok egy ilyenbe akkor azon az úton kell tovább nyomulnom, abba kell energiát ölnöm, kapcsolatokat építeni, stb.
8 ora alatt itt vagy nalunk Floridaban, repulovel meg masfel ora
Bébiszitter kell vagy mi van?
(#49861) bandus: ha ez ilyen egyszerű volna...
(#49862) tildy: na kössz
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #49859 üzenetére
Nem, permanent, operations director. Nagyon nem vagyok jártas ebben a vízum dologban, fogalmam sincs, hogyan oldanák meg ha úgy alakulna. Főnököm vetette fel, szerinte cégen belül nem nagyon van vetélytárs, max külsős jöhet szóba, de azt csábítani kellene valahonnan ugye, ami meg sok píz. Az itteni csapat is abba a divízióba tartozik, szal előny, hogy ismerem az itteni dolgokat (megérte két hónap alatt bevágni a témát). Csábító szó mi szó, de kicsit hirtelen van ez még nekem, meg végleg elkötelezném magam management vonalon és ezen nem volt elég időm gondolkodni még...
-
Viszlát
addikt
-
Integra
titán
válasz
bobsys #49758 üzenetére
nemcsak ott, a világon mindenhol. megfertőzik a cégeket, a saját embereiket nyomják be mindnehova. általábban a hr-ren kezdik, itt próbálkoznak először, majd szépen tovább, felfelé. ügyes manipulátorok, ha megtalálják a gyenge embereket, ott kezdenek fúrni, rajtuk keresztül szivárognak be a magasabb körökbe. onnantól meg felsőbb parancsra jöhetnek már a hr-en keresztül a sajátjaik. nagyon veszélyesek. mo-n is ugyanúgy létezik ez a jelenség, mint bármelyik másik országban is.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #49742 üzenetére
Itt sincs maskent. Par napja volt a hirekben, hogy szapordnak a profitert dolgozo alapitvanyok akik minden adwkozott dolllarbol 80-85 centet megtartanak mukodesi koltseg cimen. Aki egyszer adakozott azokat listara teszik es 6-8 alkalommal felhivjak meg oket, hogy az ehezo gyerekek meg a rakosok meg a serult veteranok. Persze adokozok 85%-a 65 eves vagy idossebb.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys #49742 üzenetére
Az is megdöbbentő például, hogy a vöröskeresztes gyűjtőbe bedobott ruhák döntő része azonnal a darálóba megy, ami végtermékét a kereszt a ruhagyárak felé értékesíti.
Hasonló a helyzet az adomány alapélelmiszerekkel. Eladják őket, mert "nem éri meg" elszállítani azokra a helyekre, ahol szükség lenne rá.Én csak a lokálisan működő, kis alapítványokban látok rációt. (i.e.: alacsonyabb lopásfaktort.)
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #49518 üzenetére
Csak legyen is meleg, mert szerdan jovunk. Ha esetleg kell valami innen dobj egy privatot aztan lehozzuk.
Vissza kene neznem a kepeket valahol Miami kornyeken pedig voltunk valami Mall-ba tavaly novemberben ott az orias Marshall-ba minden volt teli kabat hotaposo csizma miegymas. -
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #49456 üzenetére
bal oldalt van egy legördülő menü, ott válaszd ki a "gross domestic product at current prices" nevű adatot, jobbra fent pedig a "euro per inhabitant" értéket.
és láss csodát.lehet szemezgetni, szerintem érdekes táblázat.
különösen jól mutat MAgyarország Luxemburg alatt, 80700 vs. 9800 euró/fő.amúgy ahogy nézem az idősort, azért a valutaárfolyamok erősen bekavarnak, de valamit mutat.
(pl. 2006: 8900 euró/fő, 2007: 9900 euró/fő, 2008: 10500 euró/fő azért trükkös, mert ez idő alatt gyakorlatilag stagnálás volt, a növekedés csak az erősödő forintnak /és a folyó népességnek/ köszönhető) -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #49451 üzenetére
szorri, akkor hülyén van megoldva, csak böngészve jön be.
Nézegesd innen, Database by themes
Economy and finance
National accounts (including GDP) (na)
Annual national accounts (nama)
GDP and main components (nama_gdp)
GDP and main components - Current prices (nama_gdp_c)
[link] -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #49378 üzenetére
az az érdekes, hogy a nagygép kábelen van, és ott nem érzek lassulást, azért gondoltam, hogy a wifi a baj. de a speedtest szerint van sávszél, szóval passz. De vaze, nem azért vettem nexus 4-est, hogy fél-egy perceket várjak... Meg rleve, hogy a 4g gyorsabb legyen...
Bleki: a progi javasolta az 1-es csatit. A progi abból indul ki, hogy 1, 6, 11 és ezek váltogatása az optimális megoldás, mert ezek nem interferálnak
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #46806 üzenetére
hi!
ma megnéztem, nálunk ekkora a zsúfoltság.
lehet, át kell majd állnom 5 Ghz-re, mert ott senki sincs...a nagy upc-probléma óta a halálba kerget, hogy bármire klikkelek a mobilom böngészőjén, fél percig nem jön be semmi.
Ha átrakom 3G-re, akkor pár mp után megvan az oldal, szóval siralmas.Most átpakoltam az 1-es csatira mindent, mert ott vannak a legkevesebben, de ott sem sokkal jobb.
nem tudom, mit kezdjek vele, lehet, hogy a routerem hülyül megfele (1043N), de az is lehet, hogy ez a upc utóhatása -
Integra
titán
válasz
bobsys #49350 üzenetére
szép lenne, de nem lehet jelenleg. amúgy is kontraproduktív az egész. ugyanis kuszaszem feladata ugye a gazdasági csoda, kivinni az országot az imf cspdából, tehát a mi zsebünkből kell mindent fizetni. különben marad az imf... viktor meg azért felel, hogy lopjon magának és a holdudvarnak. nyílván ekkora áfacsalás azért működhet, mert vitya és a barátok rábolintottak és szemet hunynak a mai napig felette. a nav máról holnapra letudna úgy csapni, hogy megszűnne az áfacsalás. nem teszik. ezért. legalábbis addig nem, amíg vitya olyan gazdasági hatalmat nem épít magának mindenből, hogy neki ne legyen fontos az áfa.
az eu itt a legkevesebb szerintem. amiket már lenyomtak az eu torkán, az áfa megszüntetését is megoldanák. az, hogy sok ember járna szarul, szerinted mikor érdekelte őket? -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #49346 üzenetére
Én olyanokat hallottam, hogy nagy botrány volt belőle, mert tavasszal pár multi (samsung) már előértékesített több tízezer pénztárgépet egy nagyszerű előfinanszírozási konstrukcióval (mivel nem mindenkinek van erre negyedmilliója), majd a minisztérium kitalálta, hogy az a termék mégsem felel meg az előírásoknak. És a végén specifikáltak egy olyan terméket, amelyiket egyetlen BT forgalmazott (papíron), ami valamelyik fejesnek a sógoráé. A Bt. tavalyi forgalma valami 70 ezer Ft volt. Ezen persze a Samsung és a többiek besértődtek, hogy mit képzel ez a balkáni ország, hogy ilyen meg lehet csinálni, oylanok röpködtek, hogy nem adnak el csipeket ennek a bt-gyártónak, sőt, hogy kivonulnak az országból (mármint bezárják a samsung-gyárat).
Na, kb. ennek az eredménye az, hogy most, határidő előtt, mit ad isten, további 6 készüléket is engedélyeztettek. -
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #49250 üzenetére
Norwegian: London -JFK + JFK - London, cakkumpakk mindennel( kaja, borond) egyutt £360. Szerinted?
2014. szept 6-szept 20 amugy. Remelem idokozben nem sikeredik be baba,ami viszont lassan mar aktualis. Ugy hallottam azt nem igazan szeretik odaat, ha terhes no utazik be, pedig aztan na pont en nem lennek az, aki ott szulne. -
Mawyx
őstag
válasz
bobsys #49230 üzenetére
FCO-NRT ablak mellett meg középen meg folyosó mellett keresztbe kinyúlva elviselhető volt
Hazafele teltház, ablak mellé beszoritva egy rémálom volt. 16 óra alatt párszor fel kellett kelteni a mellettem ülőket, viszont végig szépet láttam órákon át, mert naplemente sebességgel haladtunk. FCO-BUD-on lezsíroztam a sztyuvival, hogy ne rakjon már mellém senkit, mert messziről jöttem és nagyon fáradt vagyok. Nem volt fullon a gép, így körülöttem ültetést csinált és el birtam terülni. Még felszállás elött bealudtam. Hjajj de jó is volt -
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #49139 üzenetére
jóde mondom ilyen pályakezdő poziról van szó + nem az zavar h sokáig tart, hanem hogy mondanak egy időpontot és azt eddig kb. sose tartották
HR discussion az szerintetek mi?Schedule:
2.00-3.00 PM Interpersonal Interview
3.00-4.00 PM Technical Interview
4.00-4.15PM HR discussion -
válasz
bobsys #49141 üzenetére
Szerverberlesben nincs backup, igy is extrem olcso (rendes fizikai gep, 2 G RAM-mal, 500G HDD-vel, lenyegeben korlatlan adatforgalommal EVI 40 euroert?). Viszont ugye nekem az a backup, tehat ha elpukkan, akkor elpukkan. Itthon van egy NAS, ott a szerver, meg a gepem -- 3 helyen van az adat. A tavoli szerver azert kell, ha netan kiraboljak a lakast, es visznek mindent, akkor is megmaradjon a cucc valahol.
Ja, titkositva.FM csak IMAP/POP sajnos, de legalabb jo az IMAP-ja (gyors, megbizhato, stb.)
-
Integra
titán
válasz
bobsys #49053 üzenetére
semmi új nincsen ebben, max a naívabbik fele szépen lassan csak megtanulja, hogy, hogyan működik az újkori kommunista hatalom.. lázár is csak parancsot teljesít, ugyanolyan csicska, mint a többi. csípi a szemüket, hogy nem övék a bevétel. megoldják ezt is. éljen a fülkeforradalom.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #48923 üzenetére
Viszont nem szívesen késnék le gépet. Inkább várok itt, mint lekéssem. Nem is késtem még sose le. Unatkozás-űzőnek pedig itt az Ender's game, e-book-ként.
Mondjuk ezt a teszt bombariadót kihagyhatták volna.
Gaborbol: na az ilyen tippjeid kb 10 hónap múlva értékesek lesznek számomra is
köszi. Egyelőre New York, Washington DC, keleti part játszik.
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys #48899 üzenetére
Nagyon úgy néz ki... A szerencse mellett hozzátenném persze még a teljes szervilitást, és a megfelelő irányba a megfelelő összegben kifejezett hálát is. Nincs vele egyedül, gyakorlatilag a mindenkori gazdasági elit így működik, nálunk egy kicsit talán belterjesebb és posztszovjetebb a dolog, mint általában.
p
-
jeges
senior tag
válasz
bobsys #48863 üzenetére
már nem emlékszem, hogy állítottam be, de egy meglehetősen feltűnő felugró ablakban közölte, hogy nem küldte el a levelet. persze lehet, hogy ott is változott a működés, már vagy 3-4 éve váltott a cég outlookra, azóta nem látok lotus notes levelezést.
szerk:
"azt nem is emlitem, hogy valoszinu nem is tudja, hogy hogyan lehetne elkuldeni egy linket"
néha komolyan azt gondolom, hogy az éves munkavédelmi, tűzvédelmi, biztonságtudatossági vizsgák mellett alapfokú irodai szoftver használati vizsgát is kellene mindenkinek tennie. -
NoLF
veterán
válasz
bobsys #48823 üzenetére
Hidegbol melegbe miatt tetszett Florida, meg ugy altalanossagban a kornyezet, barok, ettermek, hotelek. Ezen kivul New Orleans tetszett meg (persze az ejszakai elet, nem a sajnalatos Katrina-maradvanyok). Nashville-ben mar huvos volt, ahogy DC-ben es NYC-ben is, legutobbi nekem tul nagy, tul zsufolt, egyszeruen sok. Az egesz Amerika egyebkent uncsi volt nagy altalanossagban, nyilvan azert mert tul sokat mentunk es nem volt igazan alkalom rendes kimapcsolodasra es nezelodesre, altalaban rohanas volt, vagy az autopalyan rohadas
Tobbe nem csinalnek ilyet, s mast is lebeszelnek rola.
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys #48821 üzenetére
Tegnap pont olvastam pont erről valamit futólag, sikerült is megtalálnom az amúgy nem túl összetett érvrendszerrel operáló, és meglehetősen leegyszerűsített világképpel rendelkező, valamint saját képességeihez képest talán egy kicsit túlzottan is didaktikusan érvelő szerző 'cikkét'. Sok energiát mondjuk nem fektetett bele, de a képek, amiket összeguglizott, azok bár nem feltétlen illenek a szöveghez, de legalább szépek.
Ja, a link majdnem lemaradt.
Nekem egyébként itt a számítógépmonitorként üzemelő tévé a hálóban, de ez az átmeneti időszak eredménye, amiben élünk. Ha lenne megfelelő számú szobánk, amelyek egyikébe a számítógépet száműzni lehet, akkor nem itt lenne. A nappalit viszont nem akartam vele elcsúfítani, így meg legalább ha lefekvés van, akkor gép azonnal kikapcs, és még az sincs, hogy az egyik az egyik szobában alszik (ez általában nem én lennék), a másik meg (ez lennék én) a másik szobában ül a gép előtt. Persze csatorna egy darab sincs rá beprogramozva így sem, pedig a digitális földieket tudná fogni.
p
-
Kidus
őstag
válasz
bobsys #48631 üzenetére
A vegere a precision es a toshiba kozt szarakodtam fel orat, aztan a toshiba lett, mert talan cseppet erosebb, bar a kijelzo nem tunik olyan jonak, es kisebb is, viszont uj, garis, win8 es konnyebb.
Koszi a segitseget!szerk:
Most nezem Florida
Mondom miket csinalsz te fent hajnal 4-kor...
Amugy en nem megyek sehova BF ongyilkossag, az elso lapi amit linkeltem meg megjatszhato lett volna, karpereceket osztottak ra Walmartban, de mire visszaertem mar ezren voltak ugyhogy fordultam is kifele.
Online sokkal jobb kenyelmesen kave mellett -
Viszlát
addikt
-
-
válasz
bobsys #48561 üzenetére
néhány alap tulajdonságot biztosan vizsgálnak, meg tudnak következtetni egykét dologra a hr-esek, de ezekben az esetekben ez valóban nem annyira lényeg, hiszen a ti szakmátokban (programtervezés, fejlesztők, rendszermérnök, akármi, sry, még nem tudok különbséget tenni ezek között
) mondjuk sokkal nagyobb jelentősége van a szakmai tudásnak, mint az interperszonális skilleknek.
vezetők esetén már tökmás a dolog, ott nem is a hr generalista kiscsaj interjúztat, hanem vagy az osztályvezető jellegű személy, vagy a hr manager, aki azért sokkal több mindent le tud szűrni a válaszokból, sztorikból. nekem egy ilyen ismerősöm van, ő mesélt nekem az ilyen manager kiválasztósdiról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest