- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #33926 üzenetére
Ha kicsit elkezdesz olyasmi szisztemaban gondolkodni, mint a lakaslizing, akkor picit erthetobb. Fiatalok egyaltalan bele tudnak kezdeni , hogy sajat lakashoz jussanak, de meg vannak egyeb elonyei is a shared ownershipnek. Meg nem neztem utana, de amint nekikezdunk, tobbet fogok tudni.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #33916 üzenetére
Na itt ugy mukodik a szisztema, hogy megveheted part rent part buy-ban ( vagy shared ownershipnek is hivjak) . Azaz kifizeted azt a szazalekot( akar hitelbol) , a maradekra pedig ugyanugy fizetsz, mintha alberlet lenne. A Minimum Savings az onero.
EQmontoya: "Két normálisan kereső ember ott havonta félreteszi a 3000 fontot lazán" : aha, persze, epp most jottem a Marsrol...
Mi szamit normalis keresetnek? Csak mert ennyit meg en sem keresek meg, ha ketten dolgoznank, es keresnenk, akkor is a realis kb 1500 font elpakolasa lenne. Nem 3000, es nem lazan. -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #33861 üzenetére
Most eszembe juttattátok azt, amikor konyhafelújítás volt nálunk és a felettem lakó vénasszony egyrészt előadta, hogy valamelyik nálam dolgozó mesterember belopózott hozzá és kilopta a tömítést az ő konyhai csapjából, majd azt, hogy direkt elzártuk csak az ő fürdőszobai vizét (lehetetlen, mert csak az övét nem tudjuk, az egész lépcsőházét lehet egyszerre - két nappal korábban fél órára megtettük egyébként ezt, de akkor előre szóltunk).
Az utóbbival kapcsolatban egyébként telefonon hívott üvöltözni, én meg beballagtam a fürdőszobámba és lehúztam a WC-t, miközben üvöltött a fülembe. Ezek után amiatt volt kiakadva, hogy hogy húzhatom le a WC-t, miközben ő üvöltözni méltóztatik velem. Közöltem, hogy úgy, hogy ez a bizonyíték arra, hogy nincs elzárva a víz, mert akkor nálam sem működne. De hogy ő kihívja a vízvezetékszerelőt és beperel és én fogom fizetni minden javítási költségét stb., itt nyomtam ki a telefont.
Másnap hallottam, hogy jött hozzá a vízvezetékszerelő. A számlát azóta is küldi nekem a vénasszony.
Ja igen, slusszpoén, hogy két nappal később meg mintha mi sem történt volna, felhív, hogy segítsek neki levelet írni Németországba. Közöltem, hogy nem érek rá. Azóta nem beszéltünk, ez volt úgy három éve.
-
sztanozs
veterán
válasz
fokukac #33847 üzenetére
Ma én is köcsög voltam - sőt fel is jött az egyik kedves lakó, hogy lesz szíves és feljelent. Rácsuktam az ajtót. Mára (és a hétvégére) így befejeztem a fúrást, de asszem a jövő héten így minden este kénytelen leszek fúrni héttől nyolcig. Nem hiszem, hogy még két három lyukat ne bírtak volna ki.
Bezzeg amikor a szomszédban úgy üvöltenek egymással, hogy odébb kellett költöznünk egy szobával...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33847 üzenetére
Amatőr...
Egyrészt te hányszor csöngettél már be hozzá rendszeresen véletlenül hajnali 3-kor? És miért nem???
Másodszor: Hányszor kérted már kölcsön a fúróját?
Harmadszor: Most áll bosszút a Lipótasszony, mer' állandóan bementél oszt elcsórtad a kajáját.Amúgy nekem is volt ilyen anno 99-ben mikor jártam be suliba 8-ra, de 7 előtt nem kellett kelnem. Na alattunk 5-kor rendszeresen felüvöltött a Kossuth rádió. Bírtam úgy 2 hétig, de akkor lementem egy szál alsógatyában, és csöngettem izomból. 20 másodperc konstans csöngetés után a következőt hallottam a Kossuth rádiót elnyomva egy 70-80 éves öregasszonyhangtól és a hozzá tartozó öregemberhangtól:
- CSÖNGETETT VALAKIII???
- MIII???
- CSÖNGETETT VALAKIII???
- TESSÉKK!!!
- CSÖNGETETT VALAAAKIII???Na, mentem vissza, felírtam egy cetlire, hogy NEM KÉNE MINDEN ÁLDOTT REGGEL A KOSSUTH RÁDIÓT ÜVÖLTETNI HAJNALI 5 ÓRAKOR MERT MINDENKI ALUDNA MÉG!!! és beszúrtam az ajtón.
Persze utána sajnáltam szegényeket, de valamit csinálni kellett. Többé nem szólt hajnali 5-kor a Kossuth..Azé' remélem túlélték. -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #33733 üzenetére
Eleg. Sok midsize auto van, terjednek. Sokak mar nem engedhetik/nem akarjak megengedni, hogy 5-6 literes motor legyen az autoban. Rengeteg 2.4 V6 van es terjednek a 4 hengeres kocsik is.
A Crown Victoria mar megszunt, helyette nyomjak a Taurust a legnagyobb motor is mar "csak" V6 3.5 liter.
A nepszeru Fusion 1.6-2.5 liter, Explorer 2.0/3.5
A Chevi sedanok 1.8/2.0/2.5 az Impala ami jon V6 motorral.
A truckok tobbseget is mar meglehet venni V6os 4 lieteresnel kisebb motorral
Az europai, japan, koerai markak terjednek pont a jobb uzemeanyag fogyasztas miatt. A top10 automarkaba iden be se kerult amerikai gyarto.En a V8asommal megyek heti 40-50 merfoldet az belefer. Ha mindennap kene az irodaba jarnom (napi 60 merfold) akkor tuti cserelnem valami kisebbre. Oszinten szolva csak azert vettem ezt, mert kiakartam probalni milyen egy ilyen nagy dog (Magyarorszagon Swiftem volt, ozzifoldon meg egy Nissan Pulsar) es olcso a javitasa. A Mustang 8-9 literes fogyasztasa meg szerintem meg belefer a napi hasznalat mellett.
Viszont a nagyhoz atugrani aki 500 aki merfoldre lakik, meg elmenni mondjuk a 250-300 merfoldre levo parkba a gyerekekkel azert jobb ha egy legalabb 2-2.5 literes autoval mesz. Szerintem. Nem ertek hozza de kevesbe veszi igenybe mint egy 1.6osat? A Crown Victoriak elmennek orokeletig es meg egy picit. A legtobb taxi eloszor futott 100-150K merfoldet mint rendorauto es utanna lett belole taxi amivel mennek legalab meg 100-150Kt.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #33729 üzenetére
Meg Viszlátnak is. Mind az USAban mind Ozzifoldon kezdenek az emberek alacsonyabb fogyasztasu autokat venni, mar vannak 4 hengeres SUV kocsik nemcsad sedanok, illetve jonnek a kis kobcentis turbos autok (ami egyebkent ugyanannyit fog enni mint egy hat hengeres). De en leszarom, imadom a nagy hajo Crown Victoriamat meg akkor is ha varosban 15 liter a fogyasztasa. Egyebkent nem hasznalom olyan sokat, hiszen otthonrol dolgozom, hetkoznap maximum a repterre megyek vele.
Feleseg hasznalja a Mustangot mindennap az V6 es a fogyasztasa olyan 8.5 liter varosban, szeretem vezetni, szep hangja van, ami nem tetszik benne az az automata valto. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33601 üzenetére
Nekünk meg régebben a Chello szarakodott, eldobálta a kapcsolatot, volt hogy órákra elment a net. Aztán mikor nekiálltam tárcsázni az üfsz-t a vonalas, Hungaroteles telefonvonalon, akkor egyszercsak megjött a net. Semmi, de semmi összefüggés nem lehet a kettő között, hiszen a telefon analóg rézkábelen, a net meg a csillagpontos kábelen jön, de miután 3-4x is éppen pontosan akkor jött helyre a kapcsolat, mikor elkezdtem hívni a züfszt, onnantól már rutinprogram volt. Aztán kihívtuk a szerelőket, és betettek egy 10x-es jelerősítőt, és azóta 99%-ban van net.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33580 üzenetére
Az a baj, hogy utánaolvastam a dolgoknak, mielőtt egyáltalán eldöntöttem hogy akarom-e vagy sem.
Mert mi számít sima kávéfőzőnek? 15k-ért? Gőzösnyomásos Szarvasi?
Mennyivel jön ki drágábbra a kapszulás, mint amit magamnak darálok? Minimum a másfélszerese?
Nagy darálós meg ha csak egy százassal drágább, az olvasottak alapján kb. kétszer annyi veszélyt rejt, mint amennyi kényelmet az egy gombnyomásra készülő minden nyújtana.
Akkor ennyi erővel maradhattam volna a céges Bianchi Vending automatából kicsorgatott műanyag poharas verziónál is. Van akinek az is megfelel, én most kicsit feljebb próbálok kapaszkodni, a rendelkezésre álló kereteken belül.
Hogy közben megint engem szopatnak, az már nem kifejezetten a kávézásról és az igényességről szól. -
-
válasz
fokukac #33582 üzenetére
hát mert úgy gondoltam, hogy fogunk inni minden nap
aztán mivel én minimum másfél órával korábban kelek, reggelente nem akarok ott zajongani vele, mert azrét valljuk be elég hangos, aminek egy gipszkarton fal nem annyira áll ellen. meg inkább azt a napi 1 kv-t jobban esik meginni a kollégákkal ebéd után. hiába drágább, mint a kapszulák.
FH: az nem hangzik pedig rosszul, bécs amúgy is igen élhető város, én legalábbis szeretek ott lenni
a pénzzel nem vagy elégedett, vagy a munkával?
-
válasz
fokukac #33580 üzenetére
mi mégsem vettünk kv főzőt, mert rájöttünk, hogy nem használnánk ki. azért meg felesleges venni, hogy egy hónapban 10-15 kv-t lefőzzön, úgyis a munkahelyen iszunk, én pl nem is minden nap.
FH: és amennyiben véletlenül negatív visszajelzést kapsz a jelentkezésekre, akkor is költözöl?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33578 üzenetére
Ez egy nagyon érdekes közgazdaságtani, de inkább marketing kérdés, hogy ki mit miért mi alapján választ ki. Nem sorsolás útján választottam pont azt. Tehát a van még sok másik ugyanolyan nem teljesen helytálló ebben az esetben. Mondják, de nem érzem úgy, hogy már nem cocalizmus van itt, és nem kell átvenned a zöld trabant kombit 2 év után, ha sárga wartburgot rendeltél, és "sajnos most ez jött kellvagynem?"
Mondjuk kérsz 15 deka pick téliszalámit, és kapsz 10 deka sága pulykamellsonkát. Sorolhatnám még a példákat.Mindegy, már megint a f.asz rossz oldalán állok, de úgyis hozzászoktam már
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33506 üzenetére
Átvételkor kell fizetni.
Mondj egy olyan normális helyet, aminél
- ha beszarik a gép, lesétálok 500 métert, és beviszem hogy hibás, garanciában intézkedjenek.
(És az jelen pillanatban nem megoldás, hogy "költözz el lakott területre")
- Ugyanennyiért (vagy olcsóbban) adják
- garantáltan meghozzák előbb, mint az akkor épp aktuális Euro-s ígéretÖtletek, hogy elküldöm őket és nem kérem a cuccot nem megoldás csak akkor, ha mégsincs annyira szükségem erre a cuccra. Cégnél már mindenki ezt mondta, de nekik speciel éppen pont nincs szükségük rá, könnyű kibicelni. Persze mikor a kiszállított ebéd 2 percet késik, akkor már közfelháborodást okoz nekik. Én meg olyankor mondom hogy már rég visszaküldtem volna..
Egyelőre a legtöbb webáruház drágábban, vagy csak ugyanolyan határidővel vállalná a szállítást, mint jelen pillanatban ezek. És a garanciához utazgatnom kellene. Az áruházlánc többi üzletében csak polctermékek vannak, azt nem szívesen vinném el, ráadásul 3-4 ezerrel drágábban, mint a webes rendelés esetén.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #33499 üzenetére
lekerdez. egyértelmű. De normalisabb bankok alapból mutatják a legutobbiakat, bármilyen kattintas nelkul. Nem egyszerűbb? az hogy a beallitasokban benne van, namost kepzelj el olyat aki eleve rövidlátó, vagy egyszerűen csak látási problemai vannak, nem egyszerűbb jobbra fentre kirakni a betumeret állítást? Egyebkent az otleted elkuldom a wizznek. jogos meglatas volt.
-
tildy
nagyúr
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #33404 üzenetére
The Nexus 10 is manufactured by Samsung. Samsung provides a limited 12 month warranty for the Nexus 10. Please refer to the warranty card in the Nexus 10 packaging for additional details.
•If your Nexus 10 was purchased from Google Play, please contact Google customer support for service on the Samsung limited 12 month warranty.
•If your Nexus 10 wasn't purchased from Google Play or you're looking for out of warranty repair service, please contact Samsung directly. -
troland26
őstag
-
válasz
fokukac #33342 üzenetére
Összevetve mindent, az asztali gépemben az alkarészek árának felét egy év után már elbuktam, most a CPU és RAM a legöregebbek benne, ezek 2 évesek, tehát olyan 200k körüli összeget amortizálódhatott. Bezzeg a laptopom, több mint egy éves, jó ha 50k-t buktam rajta, tehát én asztali gépet magamnak se építenék még egyet, a mostanit fejlesztem, ameddig lehet (feltéve ha szükséges), oszt' csókolom, inkább egy nagy CPU-s nagy HDD-s üzleti szériás notebook (van tervbe asztali helyett), és filmezni, konvertálni, letöltögetni jó lesz, mást úgy se csinálok rajta. Bár az asztali előnye hogy szép, rohadt halk, mai napig elég erős, és én csináltam olyanná amilyen. A használt piac meg egy nagy lótúró, normális vevőkör sincs, mert nincs anyagi fedezet se.
-
HuMarc
veterán
-
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #33217 üzenetére
Kikoltozni nem fogsz tudni, de turista vizummal johetsz honapokra. Van olyan, hogy investor visa, azt hiszem ha veszel egy ingatlant fel millio dollarert akkor megkapod es akkor addig maradsz ameddig akarsz (kapsz egy zoldkartyat).
De ezen az uton valo letelepedesben sajnos nem vagyok jartas -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #33195 üzenetére
Mibol el? Hat nem latod? A piros meg a kek vonalbol
Egyebkent az lett a tortenet vege, hogy vasarnap este kertem meg egy hitelkartyat fejenkent $500-$500 limittel. Jovo heten jon valamikor.
A valsagot azok veszeltek at itt akik takarekoskodtak is es nemcsak hitelbol volt minden meg esszel vettek fel mondjuk a hazra es megtakaritasuk meg ugye szep szoval elve diverzifikalva volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- ASUS ROG Strix Scsr 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest