- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #38469 üzenetére
Szerencsere eddig csak Munchenben hagytak el a borondot, nem volt eleg a fiuknak masfel ora atpakolni az egyik jaratrol a masikra. A kovetkezo geppel megjott Budapestre es meg aznap kihoztak. USAkoknal eddig soha nem maradt le, pedig volt mar 20 perces atszallasom is es meg voltam gyozodve, hogy majd egyszer masnap megjon.
Delta/American meg igy mukodik, ha tele a gep es a vege fele szallsz be akkor lerakhatod az ajtoban es kiszallaskor felveszed a jetwayen
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #38427 üzenetére
Dolga hagyomány szerint az is, hogy ha a szülőkkel valami történik, akkor ők nevelik fel a gyereket.
Ha ez így van, akkor nem mindegy, hogy barát vagy rokon? A fő szempontnak annak kéne lennie ez esetben, hogy kire bíznám rá a gyermekemet, nem?
Szerk: nem értek a katolikus szokásokhoz, csak végiggondoltam logikusan.
Reszerk: olvastam én, nem is kötekedni akartam, inkább csak érdeklődtem. Mármint nekem ez új infó volt, a felnevelős dolog
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #38024 üzenetére
Le akartam menni a parkolóba...eredetileg. Tehát vissza kellett tolatnom odáig, ahonnan már le tudok menni jobbra. Balra ki sem lett volna több hely, szóval az nem opció, hogy 150-350 méter múlva visszafordulva kétszer egyszerűbb.
Ráadásul a gmapsben forgasd csak körbe a linkelt ponton hol van a Clio a Polohoz képest (pláne a mögötte érkező fekete autó), és az egyel további képen már ráfordult keresztben. Szerintem a linkemen látható telefonálás közben pont akkor nyúlt le a dudára... tuti nem az indexre, mert azt már régóta nem látom használni.
A Polos ugyanúgy járt mint én, csak fordítva. Bement, de ki akart jönni. De a clio már nyomta is oldalba.Namost amit linkeltem eredeti pozíciót, kb. úgy kerültek ki engem padkán át, miközben én onnan balra, épp próbáltam annyira visszajönni, hogy én is le tudjak fordulni.
De ettől függetlenül, ott jól belátható a forgalom. Tehát egy autó látható, akkor is ha balfaszkodik, meg akkor is ha nem. Azért mert ott "szokás" 50-60-al taposni, azért nem muszáj. Ha egy kisgyerek fekszik keresztben az úton, akkor is tapossák, mert ott úgy szokás, és hátulról tol a forgalom?? Vagy egy autó nem akadály? -
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #38019 üzenetére
"tovább mész egyenesen és visszakanyarodsz ahol lehet és nem akadályozod a forgalmat. "
Alighanem nem érzékelted a problémámat.
Itt sikerült véletlenül beszaladni úgy, hogy itt álltam meg:Tekintsünk el attól, hogy mennyire egyértelmű a parkoló jelölése, de innen tolatás nélkül kurvakemény megoldást találni. Na ennek tükrében érthető?
Amúgy nem először vezetek Pesten, de talán pont azért mert Genftől Aradig elég sokfelé megfordultam, gondoltam úgy, hogy véleményt alkothatok a vezetési kultúráról, meg a többiről...
-
Mawyx
őstag
válasz
DeFranco #37848 üzenetére
Igen, kell egy cél, anyunál az volt, hogy tud "beszélni" az ő kicsikéjével, velem. Tudunk írogatni és nem verjük plussz költségbe magunkat, mivel a hazautazás azért olyan ritka, mert túl drága. Tudok neki képeket küldeni akár arról is, hogy most épp hagymát dinctelek és jó-e már vagy még dincteljem egy kicsit és ezt fantasztikusnak találja, megjegyzem, én is annak találom. Amúgy a tv távirányítóhoz se nyúl hozzá, ha mégis, akkor látni kéne azt a kétkezes ügyködést, amit véghezvisz egy gomb lenyomásához. Sose felejtem el azt a nénikét, aki a csíkos szatyrával várta velem együtt máskor a repcsit, mondta megy unokához, még sose repült, de a lányáék küldtek neki egy jegyet. Ilyen ez, egy nagyit semmi, de szó szerint semmi tud megakadályozni ha azt mondod neki ezt kell megtenni ahhoz, hogy láthasd az unokád. Megtanulnak bármit, felszállnak bármire, odamennek bárhova.
Win7 szerintem is kezelhetőbb.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #37814 üzenetére
Majdnem dupla annyi kávét iszom, ha nem számítom a tejet.
A pech, hogy néha ez is kevés, de nem vagyok hajlandó a 0,7 literes termosznál nagyobbat hurcolászni be munkahelyre.
Mondjuk nálam sanszos a cukorbetegség kialakulása idővel (mindkét ágon a férfiaknál van időskori változat), így édesítő
szarralszerrel próbálkozom.Tegnapelőtt egyébként annyira nem volt csúcs a napom, hogy pl. a nyolcszemélyes óccsókotyogósunk műanyag fogantyúja a kezemben maradt szétcsavarás közben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #37809 üzenetére
Igen, természetes úton szültem. Hirtelen felébredtem tőle bármennyire is hajnal volt. De az elsőnél küzdelmesebb volt, mégsem volt veszélyes. Viszont most nem görcsöltem tőle veséből.
#mindenkinek: Igyátok a sört b...átok meg, inkább a részegségtől fetrengjetek, mint a vesegörcstől
De azé' megnyugodtam: Nagy kő esett le a vesémről
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #37718 üzenetére
Valószínűleg az OTP-nál nem érzik annak a szükségét, hogy erős értékesítéstámogatási rendszert vezessenek be a fiókhálózatukra. Az Ersténél megtették (meg asszem, igazából az összes osztrák anyavállalatú banknál), ott át is lendültek a ló túloldalára - értékesítés vs ügyfélkiszolgálás...
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #37713 üzenetére
Én 2010-ben jártam náluk hasonlóan, illetve velem még csak nem is veszekedtek.
Az OTP-nak akkora túlsúlya van a magyarországi lakossági ügyfélkört kiszolgáló bankok között, hogy megtehetik ezt a mentalitást az ügyintézők. (Úgy is mondhatnám, ők nem a piacból, hanem a kvázi-monopóliumukból élnek.)
-
válasz
DeFranco #37713 üzenetére
Nekem ugyanez volt, miutan megszivattak valamivel a T-Mobile-nal. Rengeteg adminisztracioba es telefonalasba kerult valamit elintezni, aztan megint nem sikerult rendesen szamlazniuk valamit, ezutan bementem a boltba, es mondtam, hogy akkor lemondanam az elofizetesemet. 10 eve ugyfeluk voltam. Annyit mondott a srac, hogy jo.
-
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #37414 üzenetére
en a hostelt kihagynam a masik ketto kozul meg amelyik jobban tetszik a kepek alapjan, jobb helyen van, van ingyenes net, reggeli, beszelnek angolul es elfogadjak a hitelkartyat
(#37418) BlacKSouL az ilyen, idezetes embereket kifejezetten szeretem a masik pedig az izombol politizalosok (de azokon legalabb lehet rohogni)
-
parandroid
félisten
válasz
DeFranco #37414 üzenetére
Azt válaszd, amelyik jó árban van, ad reggelit, és tetszik a honlap alapján (azért legyen kép az épületről magáról és a szobákról is). Lehetőleg beszéljenek olyan nyelven, amin te is, és fogadják el azt a fizetőeszközt, amit használni szándékozol. Én nagyjából ennyire szoktam figyelni, amikor szállást keresek. Már persze azon túl, hogy lehetőleg közel, vagy jól megközelíthető helyen legyen az uticélhoz képest.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #37241 üzenetére
Nálam eddig az Intercontinental volt az über, jó 10 éve egyszer ott voltunk céges konferencián és a kolléganőm kért egy eszpresszót, még viccelődtem is vele, hogy biztos drága lesz mert cirádás betűkkel kiírták, hogy olasz. Aszonta, egyszer kibír 3-400 forintot egy kávéért, de nem volt őszinte a mosolya, amikor a csaj 950-et kért végül.
De a 850-es limonádé ezt most letaszította a trónról...
-
válasz
DeFranco #37241 üzenetére
nem mondanám annyira kifejezetten trendi helynek, inkább igényes, minőségi bisztrónak
[link]
de kb mióta ide járok egyetemre, azóta szemeztem vele, hogy egyszer kipróbálok itt valamit, most volt fél órám és erre esett a választás
de jövőhéten szerintem elhozom az asszonyt is kajálni ide, mert nagyon szimpatikus hely. szóval vagy ez lesz, vagy pedig a legjobb vidéki étterem
hp: azért 5 év rákészülsé után aztmondom, hogy belefér
a corvinus környéki helyek, a ráday utcával meg nem épp az olcsóságukról híresek, nem is tudnék ott hirtelen színvonalasabb kocsmát mondani, normális árakkal. jah, és azért fél liter volt, igen
amit én szeretek az a madách téren a castro bistro, 47-49-es vili, az árak sem olyan vészesek amennyire emlékszem, télen voltam ott utoljára.
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
DeFranco #37082 üzenetére
Én érzésre azt mondanám, hogy előtúrták a régi képeket, amin anno nem tudták azonosítani a rendszámot, a mostani fejlettebb képfeldolgozó technikákkal viszont már igen. Enélkül ugyanis nem hinném, hogy megkockáztatnák az ilyesmit. De ha 5 év alatt nem évül el az ilyesmi, akkor soha.
A mai Magyarországon azt is el tudom képzelni, hogy az ajánlott levelek feladási bizonylatát is lehet hamisítani, belsős emberrel.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
DeFranco #37036 üzenetére
Én sztem igen. Van már benne furat. Kikapom a tiplit és megnézem miből van.
Ugye hogy ugye. Ennyiért
Van szted ebben vmi bimetálos hőre leoldó? Azért kérdem, hogy tudjam, hogy használhatom-e bátran, vagy oda kell rá figyelni...
A linkelt topicban is kérdeztem közben vezetékekről és csövekről.
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #36801 üzenetére
Magyarországon nem igen vannak hegyek sehol.
Egyáltalán nem felejtős, csak rá kell készülni, ennyi az egész. Alig tudok valamit a körülményeitekről, pl. baromi sokat számít, hogy az asszony milyen útitárs, nagyon kellemessé is tudja tenni az utazást (ezt mindenkinek a fantáziájára bízom), meg rettenetesen szörnyűvé is ha nyűgös és szamárként ottvagyunkmározik 5 percenként. Egy alig egyben lévő kocsival nyilván sokkal kevésbé élmény mint egy jó állapotúval, a gumiknak meg csak annyi szerepe van, hogy legyél tisztában a képességeivel (ez az autó egészére is igaz) és úgy hajts. Anno felmásztunk mi még az Alpokba is a Skoda 120-assal, igaz 10 percenként felforrt a víz a szerpentineken és minden faluban meg kellett állni vizet kunyerválni, de buli volt, nem görcsöltünk rá és odaértünk így is estére, legalább emlékezetesre sikerült.
Ha tényleg nem sietős, akkor valahol az út felénél álljatok meg egyet piknikezni, még egy jóleső szunya is belefér a friss levegőn, aztán irány tovább. Egyetlen célt azonban mindenképpen érdemes a szemetek előtt tartani, mégpedig, hogy legkésőbb sötétedés előtt egy órával érjetek Krakkóba, navi ide vagy oda, minden nehezebb sötétben, idegen város, még csak épp szokni fogod a helyi közlekedési szokásokat, ne kelljen még szemet is gúvasztani.
@: paráztatja a fene, én is épp arról dumálok, hogy nincs itt semmi gáz, csak készüljön fel rá. A szlovák matrica amúgy még mindig 10 EUR.
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #36799 üzenetére
Az eredeti terv nem gázos, csak nem biztos, hogy fel vagy készülve arra ami rád vár, ha arra mész. A google szerinti 6 órás utat el is lehet felejteni, egyrészt borzasztó az útminőség helyenként, másrészt akkor hozható ha Colin McRae stílusban nyomod végig. Nem tudom mennyi rutinod van, hogy bírod a rendkívül tagolt, hosszútávú vezetést, ugyanis konkrétan át kell mászni a Tátrán. Szépnek nagyon szép, de rendkívül fárasztó is. Ha ezt választjátok, akkor én azt javaslom, hogy a hozzáálláson kell módosítani, tehát szánjátok rá a napot az útra és kényelmesen, tényleg magára az utazásra koncentrálva induljatok neki, mert ha az fog a fejedben járni, hogy na csak érjünk már oda, akkor úgy eléggé szívás tud lenni egy ilyen út. Forgalomtól, vezetési stílusodtól és autódtól függően olyan nettó 8 óra körül fogsz vezetéssel tölteni.
Nem kis kerülő Pozsony, mert 170 km +, viszont időben gyorsabb és sokkal kevésbé fárasztó, ráadásul üzemanyagban is nagyjából ugyanott leszel, mintha hegyet másznál, hiába a több km. Plusz költséget jelent, hogy meg kell venni a magyar pályára is a "matricát", mert hidd el nekem, nem akarsz az 1-esen ledzsambázni Rajkáig. Ezt akkor javasolnám, ha nem vagy még rutinos a hosszabb autós utazásokban, ez egy kíméletesebb igénybevétel és szépség jut így is bőven (ilyenkor még a Kisalföld is kifejezetten szép látványt nyújt, szóval a szlovák határig sem unatkoztok).
Egy kis ízelítő, ezeket a szlovák pályán (D1) autózva készítettem (vezetés közben egy kis kompakttal, szóval a minőség az olyan amilyen):
-
parandroid
félisten
válasz
DeFranco #36780 üzenetére
Szlovákiában beteg módon betart mindenki minden szabályt (azonnal és súlyosan büntetnek bárkit), Lengyelország meg tele van (legalábbis a déli részen) gyorshajtó, és állat módjára közlekedő szlovákokkal - bennem ennyi maradt meg Krakkóból. Maga Krakkó egyébként gyönyörű, és teljesen jól lehet benne akár autóval is közlekedni. Parkolni én tudtam, amikor akartam, tömegközlekedést nem próbáltam. A város állapota egyébként kb Budapestnek megfelelő karbantartottságban, mondjuk mi hárman voltunk fickók, de nem volt bennünk különösebb félelem, amikor este kellett sétálni a belvárosban, pedig akkor épp bokaficammal sántikáltam. A Visztula-part gyönyörű, a Duna a hülye rakpartjaival a közelében sincs, a Majna-part Frankfurtban pl. nagyon emlékeztet Krakkóra. Árak kb a magyarországiak, mi a belvárosban ettünk/ittunk, szerintem olcsóbb volt, mint a budapesti belváros, persze utóbbiról is szűk a mintavételem. Sörök jók, mi főleg halat ettünk, meg szárnyast, igazából minden ízlett. Hotelről nem tudok mit mondani, azt a cég fizette. Meglepően sokan beszéltek angolul egyébként, gondolom ebben része lehet a jófajta alámondásos tévéműsoraiknak. Szeszesitalt (sört is) csak külön lehet kapni, sima boltban nem, még a teszkóban is ráccsal elkülönített, külön kasszás italrészleg van, de ahozzáférhetőség még jobb, mint a sima élelmiszereké, szinte minden sarkon világít egy 0-24 feliratú neon: na, az mindig italbolt.
Útvonalból mi is erre mentünk, Szlovákiábn ne számíts autópályára, bár van néhány fizetős szakasz, de azok főleg csak elkerülők, ráadásul végig rengeteg a lakott terület. Gyorsan nem lehet haladni, viszont a látvány kárpótol - érdemes nem éjszaka utazni, esetleg meg is állni itt-ott. a lengyel szakaszon nagyjából végig gyorsforgalmi szakaszokra emlékszem, ott kicsit könnyebb, bár sok benne a kereszteződés.
Hm, most hogy így felidéztem, vissza kéne menni családdal is Krakkóba...
p
-
válasz
DeFranco #22683 üzenetére
Sajnos még olyan autószerelőt se tudok mondani, akit ne tudnának átb@szni. Ismerősöm most vett motort, szerelővel ment el érte, megnézték, kipróbálták, kiderült hogy elég kókány és az egészet fel kell újítani. Pedig vásárláskor a szerelő is átnézte és azt mondta rendben van.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #22590 üzenetére
nem én vagyok a patikus, de szerintem ne felejtse el. az aktív szén igenis hasznos, felszívja a kórokozók/káros anyagok egy részét is, és ugyanúgy kijön, mint amúgy kijönne, csak szervezettebb formában.
Ellenben az egyéb gyógyszerek (mint pl. a korábban említett lopedium) tényleg igazi hasfogók: részlegesen bénítják a hasfalat, így bent marad a matéria még napokig, ami tényleg nem jó.
Nekem egy szem lopedium az 4 nap puffadást okoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest