- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz
ClayMore #12588 üzenetére
Nálunk pont mondják, hogy döntsem el mit kérek, így nem nekik kell kitalálni, mert úgyis főznek valamit és ha pl épp sült hús lett volna soron, de nálam is ez volt, akkor lesz más és esznek sült húst pl hétfőn, tehát a terv sose kőbevésett.
Sütőm nincs, ezért gyakran kérek rakott krumplit meg amiket csak sütőben lehet sütni, panírozott dolgokat, mert ahhoz nagy hely kell meg pepecselős, sokáig tart. -
Mawyx
őstag
válasz
ClayMore #12586 üzenetére
Azt mondig mondom anyuéknak, hogy csak olyan kaját kérek, amit sokáig tart és nehéz megcsinálni, mert akkor tuti nem az lesz, hogy magamnak is azt csináltam, hazamegyek és otthon is az vár. Sült csirke, bolognai, pörkölt ne várjon otthon, mert ilyeneket csinálok magamnak.Imádok a tűzhely mellett állni és enni a fövésben lévő jó borsos husiból, mennyei ahogy a végén sűrűsödik. Tulajdonképpen pörkölt pirospaprika nélkül.
-
fokukac
nagyúr
válasz
ClayMore #12343 üzenetére
hi! Egy 1043-as wifi routerem van, évekig ellenálltam annak, hogy bekábelezzem a lakást, de a légkondi miatt ez most megtörtént. és a wifin nem ,egy át több, mint cca. 40 M8it (hiába n-es! Az a 300 Mbit csak parasztvakítás), a netem meg 120 Mbites...
Most azért kellene a switch, hogy a médialejátszót is rá tudjam kötni a hálózatra.
A wifivel való bohóckodást meghagyom a notinak meg a pda-nak, okostelefonoknak -
-
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #12274 üzenetére
Csak azután kövezünk meg, hogy kiejted Jehova nevét!
Akinek van kellő mennyiségű felesleges pénze, az mostanában olcsón juthat ingatlanhoz. Azt azért vedd számításba, hogy az ingatlan értéke akár csökkenhet is! 5-6 éve senki sem gondolta volna, hogy az akkor vett 15 milliós házat ma 10 millióért is csak nézegetik, de nem veszik meg!
A környezetemben levő eladó ingatlanok ára először felszöktek az irreálisan magas árkategóriába (kisvárosi normál méretű építési telek 6-8 millióért, új építésű 100-120 nm-es családi ház 20-30 millióért) majd elkezdtek szépen csökkenni az árak. Aztán egyszer csak minden megmerevedett! Vannak ingatlanok, amiket évek óta ugyan annyiért, ugyan ott hirdetnek.
Én is arra számítok, hogy drasztikusan csökkennek majd az árak. A BAR lista folyamatosan bővül, a bankoknak egyre nagyobb kintlévőségeik vannak. Az ingatlan piacon előbb-utóbb olyan túlkínálat lesz, ami erősen lenyomja majd az árakat.
-
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #12230 üzenetére
Személy szerint a sráccal nincs bajom, hiszen nem ismerem. Valamit ügyesen csinál, hiszen a teljes ismeretlenségből pillanatok alatt celebbé küzdötte magát. Inkább ezt a végtelenül igénytelen pop (?) kultúrát viselem nehezen! Vérgagyi vonalon nyomul lassan mindenki, mert ez adható el.
-
fokukac
nagyúr
-
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #11488 üzenetére
Állítólag nem az öreg Tutul, hanem Hulk Hogan volt a minta!
Egyébként elég baj, hogy az embereknek maguktól nincs annyi erkölcsi érzékük, hogy tanárt, orvost, mentőst, buszsofőrt és ellenőrt nem verünk! A sok írástudatlan Csáknorisz kedvéért képregénybe öntik az információt, hátha eljut a tudatáig a dolog! Nem fog, de valamivel próbálkozni kell!
-
pohár
félisten
válasz
ClayMore #11267 üzenetére
ilyen levesporokkal nem foglalkozunk, a sós mogyorót se esszük kilószámra, na de a lime-os Lays drágább lesz, a mostani 190-200ft helyett jó ha lesz 250ft alatt...
na mindegy, nem idegesítem magam ezzel, ahogy tudok húzok innen, vicc ami ebben az országban manapság történik...
-
pohár
félisten
válasz
ClayMore #11264 üzenetére
ebből az lesz hogy szépen mindenki a sógorékhoz jár Red Bullt venni 1€/db-ért meg ilyeneket amiknek itt megdobja az árát az idióta adó, na akkor lesz majd nyávogás hogy nem folyik be annyi adó amennyit terveztek, mert erre egyik se gondolt előtte
éljen a chips-energiaital-csoki csempészet
-
fokukac
nagyúr
válasz
ClayMore #11252 üzenetére
a zsíros ételek miért nincsenek benne? Az eredeti tervek szerint benne volt a zsíros ételek megadóztatása
is az elképzelések között.
Aztán egy élelmiszeriparban is
érdekeltségekkel rendelkező bankár kormányzati kapcsolatait mozgósítva
PICK-pakk elintézte, hogy ezt sürgősen vegyék ki a törvényjavaslatból. Na ki
lehetett ő?A kólát meg átsorolták élelmiszer jellegű italkészítményből háztartási tisztítószerré, azért nincs a listán!
Elmegy az adócsökkentés kormánya a búsba...
De hálistennek a pálinka az adómentes, mert egészséges... -
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #10294 üzenetére
Én is azt hittem csak sürgősségi kezelés van, meg csak időpontra lehet menni. Egyszer csak elmentem bejelentkezés nélkül, nekem is 39 fokos lázam volt, és nagyon korrekten elláttak. Az is érdekes volt, hogy emberként voltam kezelve, nem pedig "minek jött már megint" modorral.
Fogorvos meg evidens, hogy hazajár az ember, igaz otthon is fizetős, de olcsóbb jóval.
A nőgyógyászati vizsgálat meg végképp ég is föld, az itteni javára.
-
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #10251 üzenetére
1. alkohol tényleg olcsóbb odahaza,a cigi is
2. autó árak -nem érintenek
3. leendő férj itt, ismerősök is jópáran itt
4. na ebben igazad van. Itt max jön esik, elvonul, bezzeg odahaz, villám, vihar, tuba, jégeső. Ez picit hiányzik
5. Azért Budapest Tahi út tán.. Soha nem éreztem még olyan orrfacsaró kutyakaka -pisi szagot. Sejtem mire gondolsz, vannak olyan részek itt, hála égnek a mi környékünk rendezett
6. Más a kettő .
7. sok minden olcsóbb odahaza , főleg szolgáltatás , ez igaz, a napi megélhetési dolgoka, kaja , ruha viszont nem feltétlen
8: volt orvosi ellátásunk, Esmnek is és nekem is. Max respect az itteni dokiknak eddig.Venember83: Nekem az összes adóm, tb-m , nyugdíjjárulékom egy hónapban 100-120 ezer forintnak megfelelő összeg. Odahaza is ennyi volt.
Ráadásul rengeteg benefites ember van, bár arányokat hirtelen fejből nem tudok. -
Verus
senior tag
válasz
ClayMore #10251 üzenetére
Az egészségügy - hm - nem találok rá szavakat. Egyszerűen fantasztikusan működik itthon. (remélem érzel némi iróniát ebben a mondatban) Számomra az felfoghatatlan és az is marad, hogy egy akár életmentő vizsgálatra 2-3 hónapot kell várni. Nem tudom hol van még ekkora fejetlenség ezekben a dolgokban mint itt.
-
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #10027 üzenetére
Minden mindennel összefügg! Ha a fejlődő országok a mezőgazdaságilag hasznosítható területeiken megtermelt növényekből alkoholt, vagy biodízelt állítanak elő, akkor bizony valahonnan hiányozni fog az addig megtermelt élelmiszer. Az élelmiszerek ára rohamos drágulásnak indult, elsősorban a fejlett országokban. Tényleg számtalan összetevős egyenlet, aminek része az időjárás, a növekvő népesség, a növekvő fogyasztás, a pénzügyi spekuláció, és az energia ínség is.
A lényeg az, hogy jelen állás szerint én nem tartom megoldásnak az élelmiszer vagy takarmány növények energetikai felhasználását.
Az energia célú növény más tészta. Ezeket a növényeket speciális igények figyelembe vételéve nemesítették ki. Nem az élelmiszer termeléstől vesznek el termő területet, hanem a mezőgazdasági művelésre alkalmatlan földterületek hasznosítása válik általuk lehetővé.
-
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #10022 üzenetére
Az élelmiszer vagy takarmánynövényekből előállított alkohol vagy biodízel nagyon veszélyes út! Lásd a mostani cukor mizériát, amit többek között az is befolyásol, hogy a cukornádból nem cukrot állítanak elő, hanem alkoholt, hogy legyen mit a járművekbe önteni.
Energianövény valóban többféle van. pl nád, fűz, akác, fű. Az energianád előnye az, hogy a művelése és betakarítása nagyban hasonlít a gabonákhoz, persze kicsit nagyobb eszközök kellenek.
-
-
Pisztillus
senior tag
válasz
ClayMore #9704 üzenetére
Kiszabhatnak mulasztási bírságot - de jó esélyed van rá, hogy nem fognak. (Ha visszakapsz pénzt, akkor egy hónap múlva úgyis kiderül.) Hallottam már olyan esetről is, hogy az illető egy év késéssel adta le a bevallást, megkapta a visszajárót, de büntit nem.
Amúgy meg: Szép napot mindenkinek!
-
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #9661 üzenetére
Nagyobb lakathoz nagyobb kalapács kell. Tökéletes biztonság nem valósítható meg. A ráfordított idő, energia és az eszközök illetve a szakértelem határozza meg, hogy valamit ellopnak, vagy sem.
Egy irodából az a laptop fog eltűnni, amelyik csak le van dobva az asztalra, aztán az, amelyik 300 forintos madzagra van kikötve és így tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest