- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac #40192 üzenetére
HI!
kicscsokka akor mit ertelekeccc???? ha kerjhetem vhova nijmegen-eithioven-mastrih vonalon eklheejzkedni, esetleg delft, amserdamert nem vagyok oda, mert ha jol sejtem felevente 2-3x vendegulacc ugye??? /esetelg megmasziroozm a nyakad ha elfejtened/:- )))
amugy meg a holland nem nehez, tudod reszeg angol tengeresz nemetul probal bezlnei....udv
neduddki
mod: Vakvarnyu: eze vagy Te vakvarnyu....
-
-
válasz
fokukac #40096 üzenetére
hát öö igen, hogyismondjam, meg is változott a véleményem
mondtam is neki, hogy mostantól mi kezeljük, fizetjük a számlákat, és nem neki adjuk oda utólag, vagy költözünk el, választhat.
még 3 órám van a civilizációból, addig bírja a notim akksija úgy, hogy rajta van a telefon, amivel osztom a netet
ez elvileg még benne van a szerelők munkaidejében.
szerk: nem is merek ebédet rendelni, mert nagy csalódás lenne, ha csörögne a kaputelefon és a kaját hozzák a villany helyett
bár nemtom, működik így egyáltalán, hogy nincs áram a kecóban?
-
Integra
titán
válasz
fokukac #40084 üzenetére
igen, akkor valóban 50% ment el. amúgy meg kac-kac kategória erősen ezek a fizuk fiatalon, nem álmodozni kell, hanem hajtani mint a barom. külföldön sem lesz jobb, hiába hiszik sokan. csak annak jó, aki profin beszéli a nyelvet és szakképzett olyan területen, ahol hiány van. 2 nyelv a minimum, magyarként úgy azért van esély, főleg, ha a kinti cég magyar leányvállalattal tart kapcsolatot kintről.
-
válasz
fokukac #40027 üzenetére
van nálunk is, asszem éves szinten 9-10k talán (ez nem biztos, lehet, hogy 30). de senki sem foglalkozik vele, egészen addig amíg nem szeretnél egy templomi esküvőt. azt bizony csak akkor lehetséges megtartani, ha visszamenőlegesen is becsengeted az egyháznak ami "jár".
-
válasz
fokukac #39990 üzenetére
szerintem tök mindegy, ez csak formalitás... egyedül nevel 3 gyereket, gondolom így könnyebb neki, főleg, hogy az egyik kitalálta, hogy munka helyett elkezdene inkább továbbtanulni. nekünk meg tökmindegy, az összeg ugyanannyi, és úgyis megy tovább a következő kaucióba. persze általában ez nyilván egy kockázat, de mi nagyon jóban vagyunk, a lakást pedig magától értetődő, hogy nem lakjuk le.
tildy: pontosan. nagyon nagy szerencsénk van a remek főbérlőnkkel. egy igen-igen rendes, tisztességes asszony. ugye múltkor panaszkodtam itt a nagy hangzavar miatt, amit a szomszéd lakás felújítása okozott (csak a fórumon, neki nem), de tudja, hogy ez mennyire kellemetlen volt nekünk, egy tizest elengedett az ahavi bérleti díjból (hiába mondtuk neki, hogy nem szükséges, és ne magát rövidítse már meg azzal, amiről nem ő tehet). volt, hogy átjött este, hozott egy adag sütit, mert pont most sütötte és jut nekünk is
tegnap megadta magát az egyik biztosíték, ma reggel már ottvolt a szerelő és meg is csinálta. a nyaralásból hoztunk neki egy hűtőmágnest, majdnem elsírta magát, hogy milyen rendesek vagyunk, hogy gondoltunk rá. szóval tényleg remek a kapcsolatunk, jobb landlordot nem is kívánhatna senki
mi meg persze úgy vigyázunk a lakásra, mintha a sajátunk lenne, én is megcsinálgatok eztazt, ha úgy van, hogy ne kelljen szerelőt hívnia.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39958 üzenetére
Szerintem egyszerűen cserére nem adhatnak modemet, csak új ügyfélnek csináld-magad csomagban. Bürokrácia, na, UPC ebben mindig is jó volt.
Meséltem azt a sztorit, amikor volt a számlázó rendszerük szerint 1900 Ft tartozásom és ugyanennyi túlfizetésem, amit nem tudtak összevezetni, ezért 60 nap után lekapcsolták a szolgáltatást nálam? Mindezt azért, mert rendszerük nem tudott mit kezdeni az internetutalványos befizetésekkel (amit egyébként elfogadott).
Közben rájöttem, hogy vótmá.
Szóval jók ők.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39946 üzenetére
Ebben az esetben valahogy mégis az autósok figyelmességét/annak hiányát kellene ostorozni, nem? Valahogy mintha az volna a helyénvaló.
Amúgy tudnék mondani rengeteg hasonló esetet saját tapasztalatból, csak egyrészt én általában szerencsésebben megúsztam, másrészt meg nem bosszantom fel magam már rajta feleslegesen, harmadrészt meg nem járok már annyit bringával. (Féltem az életemet, na.
)
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39941 üzenetére
Úgy éreztem, hogy az egyértelműen autós hibából (idézem: "miközben próbált behajtani a számára rossz irányból egyirányú utcába" + "azt soha nem képzeltem, hogy a másik irányból jön valami géniusz a sövényhez lapulva, nehogymár észre lehessen venni") is azt fogod kihozni, hogy a bringások a hülyék, miért nem vigyáznak jobban.
-
tbs
addikt
válasz
fokukac #39931 üzenetére
Tegnap bicajjal voltam - és elcsapott egy csodaautós, aki ~2emberes sövény mögül kanyarodott belém a kerékpárútra - miközben próbált behajtani a számára rossz irányból egyirányú utcába... (Kaposvár u., ha valaki ismeri.)
Az amúgy egy szar kereszteződés, erősen szoktam figyelni az egyirányú utcát, mert rendszeresen jön 1-2 gyorsabb, aki fittyet hány a macisajtra a kerékpár út előtt, de B+ azt soha nem képzeltem, hogy a másik irányból jön valami géniusz a sövényhez lapulva, nehogymár észre lehessen venni.
Kíváncsi vagyok, ha mondjuk nem a neonnarancs rikító pólómban lettem volna, észre vett-e volna EGYÁLTALÁN?!?
Bicaj félig kuka. Az aszfalttal történő találkozásom röpke és puha volt. Ha valaki véletlenül aggódna.
-
válasz
fokukac #39926 üzenetére
lehetséges
mindig sikerül rossz döntést hozni.
a másikmeg, tegnap talpalok a hév-hez munka után, erre jön két motoros szentendre felől, hát azthittem az agyam eldobom. valami sportgépekkel tolták végig a szentendrei úton, de nagyon brutálisan cikáztak a kocsik között, simán akciófilmbe illő jelenet. még akkor is összafosnám magam, ha így húznának el mellettem ha kocsival vagyok, nemhogy a motoron
estefele centik híján csaptak l a szemem láttára egy gyalogost, akinek nem tanították meg a piros lámpa jelentését általános iskolában. szóval volt közlekedési esemény, de aztán szerencsére legalább a biciklisek elkerültek minket.
-
-
DeFranco
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39816 üzenetére
Öööö, de akkor még nem jelent meg egy bármilyen kommersz asztali naptárban, mint névnap. Mondhatni, a rétegjelenség mainstream-mé vált. IYKWIM...
Meg érted, általában névnap = névadó szenthez valamilyen módon köthető nap. Én még nem hallottam Szent Dzsesszikáról és Szent Zsaklinról (bár az elsőbe beszámítok Bene Gesserit-et is a Dűnéből
).
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #39794 üzenetére
Csak, hogy rátegyek egy lapáttal: ha igazi outlet élményt és árakat akartok, és németben jártok, akkor két helyet érdemes betervezni.
Az egyik Metzingen Stuttgart alatt kicsivel, konkrétan az egész belváros egy outlet, olyan árakkal, hogy az első fél órában csak keresgéled az állad és nem CundA szintű márkák. Például a Hugo Boss Factory Outlet is itt van.
A másik kicsit messzebb van, a francia határtól nem messze, Zweibrücken mellett, komplett outlet falu, mindennel mi szem-szájnak ingere.
Édes szájúaknak Metzingentől csak egy köpésre van a Ritter Sport gyára, a főépületben van egy kis boltjuk, szinte ingyé' adják a jó kis csokikat, hasadékot is vettem (amit lecsapnak, hogy négyszögletes legyen a becsomagolt), 5 EUR volt 1 kg.
-
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #39766 üzenetére
Gondoltam hátha valaki leírja milyen boltok előtt álldogál órákig amíg a csaja ingeket próbál(#39690) EQMontoya: végre valaki akinél szintén combnál kopik a nadrág. Akárkinek mondtam, mind úgy néztek rám, hogy sose hallottak még olyat, hogy combnál dörzsölődjön ki egy nadrág.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fokukac #39692 üzenetére
én elhagytam az enyémet, mert elszakadt a szíja
ami előtte volt, az is volt vagy 10 éves, már a házát is ragasztani kellett. most egy Q&Q órám van, átálltam a mutatós órákra a digitálisról.
ing... nem szeretm az inget, pólóm van dögivel
párom ki is van akadva, mikor vasalja őket. csak táboros pólóból van vagy 15 darab, minden évből 1-2 darab (plusz a melós pólók). amíg egyedül éltem, csak porosodott a vasaló. most a párom már másodjára cserélt vasalót, mert feladta a nemes küzdelmet.
-
válasz
fokukac #39688 üzenetére
Ja, 30-40k-ert teljesen oke konfekciozakokat lehet venni. Nem all ugy, mintha rad szabtak volna, de ha nincs olyan munkad, amihez kene, akkor ugyis felesleges. Ingbol meg valahol 8k korul van a sweet spot szerintem, ahol mar kb. tokeletes minoseget kapsz, de meg nem feltetlen fizetsz annyira sok sznobfelarat.
A problemas ugy a cipo: sajnos ott azt kapod, amiert fizetsz (eltekintve a noi cipoktol, ott sajnos megint borul a dolog - mondjuk teny, hogy meg buta ferfiszemmel is latom, hogy a Jimmy Choo miert tud eladni 100k-s tusarkukat, azok _tenyleg_ ugy neznek ki).
A divatot meg nem kell megerteni, ez egy hobbi. Olyan, mint amikor veszel egy iPhone5-ot vagy SGS4-et - magadnak meg tudod indokolni, hogy ez miert fontos, de igazabol nem lenne az (latod-e kozelhajolva a pixeleket vagy sem, 0.5 vagy 0.3 sec alatt toltodik-e be a weboldal vagy sem). Engem nem erdekel a divat egy csoppet sem, de valakit meg igen, es o hajlando kifizetni azt, hogy nem tavalyi divat szerint oltozkodik.
Mondjuk egy informatikai forumon ezt nem fogjuk megerteni.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #39661 üzenetére
Lesz idod ismerkedni a szomszedokkal, letudsz menni a parkba dleutanonkent olvasgatni
Fizetes ugyben pedig a ceg engem meglepett mikor jelentkeztem. Beirtam a volt fizetesem (az Ausztralt) a masik rublikaba pedig amit szeretnek, a fonokom akii meg felvett mondta, hogy az keves es ok egy masik osszegre gondoltak mit szolok hozza
-
válasz
fokukac #39638 üzenetére
Nyilvan ezert mas, ha Magyarorszagrol mesz ki, mert itthon nem is fogjak erteni, hogy mi a fenet akar az angol ceg, aki a volt alkalmazottjuk fizeteserol erdeklodik.
AMDE ott kint az van, hogy jo esellyel a szerzodesed tartalmaz egy olyan kitetelt, hogy beleegyezel a background checkbe, aminek az egyik resze az, hogy a munkaltatod altal megbizott ceget felhatalmazod arra, hogy megkerdezze a volt munkahelyed HR-jet arrol, hogy mennyit kerestel. Az esetek jo reszeben ez mukodik is, bar vannak olyan cegek, ahol az a policy, hogy nem adjak ki ennek ellenere sem. De azert jo esznel lenni.
Ja, es ez azutan tortenik, hogy felvettek. Ebben az a szivas, hogy ha kamuzol, es aztan felvesznek, akkor felmondasz a munkahelyeden, odamesz az ujra, es AKKOR rugnak ki amiatt, hogy felrevezetted oket (fraud by deception c. kategoriaba esik a dolog).
-
Viszlát
addikt
-
válasz
fokukac #39632 üzenetére
Van. Ez egy teljesen beteg rendszer. A lenyege az, hogy az ajanlatukat ahhoz szabjak, hogy mennyit kerestel elozoleg - nyilvan Magyarorszagrol odakoltozve nem egeszen igy mukodik a dolog, de ha mar kint vagy, akkor igen. Ebbol fakadnak olyasmik, hogy pl. te X helyen dolgozol, ott vagy mar evek ota, tapasztalt vagy, ismered a rendszert, stb, es keresel Y fontot evente. Odajon valaki, aki az elozo munkahelyen mar mondjuk 2000 ota dolgozik, ezert valsag elotti fizetese van/volt, ami mondjuk 1.5*Y. A te ceged fel akarja venni egy, a tiedehez hasonlo munkakorbe, de a munkakorhoz nem tartozik semmi konkret fizetes, csak siman ajanlanak majd neki 1.6*Y-t, hogy odajojjon.
Igy elofordulhat, hogy a beosztott 30%-al tobbet keres, mint a fonoke. Siman.
Ha Magyarorszagrol mesz, akkor megsaccolnak neked valami bert, ami elso korben alacsonyabb, mint amit kint szerezhetnel (de ne erdekeljen, majd kesobb valtasz).
Ja, es ami ebbol kovetkezik: felvetelikor vagy alkupozicioban. Pont. Utana valthatsz, de ott helyben nem fognak tul sokat emelni. (Foleg nem +50%-okat, amiket egy valtassal, fiatalon meg megtortenhet.)
-
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #39593 üzenetére
Partvissal söprögettem idebent unalmamban.
A fölöttem lévők nem tudom miből élnek, de ezek mindig itthon vannak, kiabálnak egymásnak át a másik szobába, mezítláb rámszakítják a plafont, nem hiszem el hogy saját magát nem idegesíti, dübögnek a falak is, konkrétan döng az egész, ráadásul megint zajongtak éjszaka, de az a fura, hogy sokszor kelnek mégis korán és porszívóznak meg valamit guringatnak (valami fitness gépre gyanakszom). Most csend van, most kellett volna egy kis ébresztő muzsikát berakni nekik és elmenni itthonról, de félek akkor még rosszabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- PlayStation 5
- Ubiquiti hálózati eszközök
- BMW topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Reklámblokkolók topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest