- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #34066 üzenetére
Nemvettünk, sokat szellőztetünk, meg erkélyen szárogatunk, mert már egy ideje szerencsére nincs hideg - ez nem észak-balkán, itt kissé óceáni a klíma. Viszont vettem páratartalommérős izét, ha jól kiszellőztetünk, akkor 40% alatti értéket mutat, fürdés után 50% körülit a közlekedőben, ami úgy kb pont a lakás közepe. No meg a bútorokat is elrendeztük másképp, próbáltuk a penszgócpontokat szabadon hagyni, egyelőre úgy néz ki, működik a dolog. Most azon gondolkodom, hogy lehet érdemesebb lenne egy klímába beruházni, de szerencsére itt a nyári meleg sem kritikus (tavaly nyáron két hétig volt 30 fok fölött a hőmérséklet, akkor sem sokkal, és azt sem a lakásban mértük), meg a fűtés is teljesen jó. No meg volt közben egy csomó másik projekt, ami csak úgy viszi a pénzt...
p
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #34019 üzenetére
Pfffffffff.
Elnézést, hogy röhögök, neked nyilván nem volt kellemes, de így kívülállóként ez nagyon mókás.
Életemben egyszer mentem el más által szervezett randevúra (hozzuk össze a barátainkat akció volt egy kolléganőm részéről). Már az is érdekes volt, hogy rákérdezett miért nem autóval mentem, talán nincs? Mikor mondtam, hogy de van, akkor pedig a konkrét típusra és évjáratra is rákérdezett, na meg, hogy van-e rajta hitel. Gondoltam magamban, milyen érdeklődő kis nőci ez, ritkaság a mai világban. Az este folyamán aztán egyszer csak rákérdezett a nettó fizetésemre, jól kihangsúlyozva a nettót. Na ez már sok volt, kénytelen voltam azt javasolni, hogy csendben fogyasszuk el a már megrendelt ételt.
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #34019 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam, de alapvetően nem igazán érdekel, ki mennyit fizet mire a felek közül az együttélés során, amíg a saját keresetem fölötti rendelkezésemet nem akarják az együttélés/közös kassza oltárán feláldozni. Mindezt azért, mert a másik fél úgy véli, hogy ha nem adom bele a 100%-át a pénzemnek, akkor már nem is szeretem/nem is vagyok elkötelezett a kapcsolat mellett, csak ő, mert ő beleadja (de egyben ő rendelkezik a közös kassza fölött). Talán így már érthetőbb.
Egyébként az említett exem pont ilyen számolgatós volt, mint a lány a Te történetedben.
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
BlacKSouL #33883 üzenetére
HI!
ja aszomgyak az oksok, hogy fojjamtos futes 10-15% megtakaritas,
reggel 1 orqt megy a kondi az alatt feltolja 22.5fole utanna a viessmann in tezi 45fokos kileovel /~-1-2 fokig/
inkabb arra lennek kivancsi -7-10 ben mennyi a copja? majd keresek vackot es mije nem h-ztok /~44 vs ~28 ft/udv
neduddki
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #33875 üzenetére
Varosi vagyok epp (meg ha el is koltoztunk 5 eves koromban, Jaszberenyhez kotodom igazan),de nekunk az volt a szorakozas, hogy a sracokkal jartunk le a zagyvaba furdeni ( kert vegeben volt a gat, mogotte a folyo, olyan tiszta volt a vize, lelattunk az aljaig!) meg a páston toltottuk az idot.
Pont az az erzesem van panellal kapcsolatban, mint bobsysnek.
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #33860 üzenetére
Nem tudom, tudnek-e panelben elni hosszutavon. Szerencsere eddig sosem kellett, nem is szeretnek.Mar ez is a halalom, hogy nincs kert! Nem kell nagy, csak ahova kiulhet kicsit az ember.
Itt sem halljuk a szomszedokat, csak max havonta egyszer, ha epp az indiaiak tripla hangerovel gyilkoljak egymast a szomszedban.
Errol jut eszembe a foldszinten lako "siralylanyt" sem hallottam mar regota vinnyogni,, de lehet csak amiatt nem, mert zarva az ablak, meg telen nem vittek ki a lakasbol levegozni. Csorinak valami komoly baja van, 10 eves, beszelni nem tud, ugy kell etetni, mozgatni .
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL #33857 üzenetére
a napokban már megfordult a fejemben, hogy én is írok egy cetlit a szomszédnak, hogy a lakasából terjedő macskahugyszagon nem sokat segít a napi háromszori fél órás fürdés, de mivel heteken belül elhúzok innen, inkább nem piszkálom
(közösköltségbe a vízdíj természetesen benne foglaltatik -
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #33857 üzenetére
Te még szolid vagy.
Történt egyszer, panelprogram idején: Csöveket szedtek ki, persze okosan lentről felfelé haladva. Az alsó szomszédban kivették, takarítás, majd kivették nálunk is, persze lepergett egy adag szemét. Feljött az alsó szomszéd néni, aki talán egy villanyoszlopba is bele tudott volna kötni, méghozzá nekifutás nélkül. Becsengetett, majd ajtónyitást követően a következőt kaptam az arcomba:
-Maguk azzal szórakoznak, hogy hozzám dobálják le a szemetüket???!!
-Igen. Ez a hobbink.Lefagyott. Egyből csöndesebbre váltott...
-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #33747 üzenetére
Én minden nap átlag 20-30 kilométer között megyek Bp. tágabb értelemben vett belvárosában, forgalmas helyeken, de én úgy látom, hogy erősen túlzás, amit leírsz. Persze van alapja ezeknek, csak gyököt vonnék belőle. Benzines 1.6-os focust elvétve pörgetek 2500rpm fölé, mégis általában elsőként jövök el lámpánál (nem, nem erre izgulok), és dinamikusan autózok a többiek között, pedig nem vagyok streetracer típus. Az igaz, hogy az 50-es tábla az 60, 70-es 80, és így tovább, mert ezért még nem büntetnek. Úgy van vele az ember, hogy ahol tud menni folyamatosan ott nyomja neki a határon, mert kevés helyen lehet folyamatosan haladni a csúcsban. Nekem attól forr fel az agyvizem, mikor hazamegyek vidékre, ott minden az ellenkezője, 50 helyett 40, tötymörgés, körülményeskedés, balfaszkodás, ezt sokkal rosszabban viselem, mint a pesti forgalmat, még ha itt több is az őrült, vagy éppen tapló vezető. Mondjuk az igaz, hogy mostanában én is óvatosabban megyek otthon, amióta nem kátyúk vannak az utakon, hanem néha út van a kátyúk között, nem csak a városban, hanem az oda vezető főútvonalon.
-
Mawyx
őstag
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #33747 üzenetére
Közel 10 évig jártam rendszeresen BP-re autóval, 1 évig éltem és közlekedtem nap mint nap ott, de ilyet az életben nem tapasztaltam. Persze, pörgősebb a tempó mint vidéken, de ez olyan szintű túlzás, ami nagyon messze van a valóságtól. Az időjárással kapcsolatosan is ugyanígy sötétítesz, leesik 20 centi hó és te egyből a depressziósok királya vagy, minden szar, világvége, akasszuk fel egymást.
Egyébként meg lehet, hogy csak a saját hozzáállásod predesztinálja a körülötted lévők viselkedését. Uff, beszóltam.
-
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #33738 üzenetére
Erdekes. A Chevi Cruze volt eddig az egyetlen itt amivel 6.5 liter fogyasztas elerhetonek tunt. A Sonata picit rosszabat produkalt, de mind a ketto autopalya volt.
A Passat mar tobbet eszik de az 2.5 literes.
A 41 mpg (5.7 liter) a multkor kijott de az valami Nissan Sentra vagy mivolt. -
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #33722 üzenetére
Mar at kell szamolnom mpgre
6.5 l/100 az 36 mpg ami nagyon jo fogyasztas, de ahhoz, hogy ezt elerd mennyire kell ovatosan nyomni a pedalt?
35 mpgt eddig egyedul egy Chevi Cruzeal sikerult elernem autopalyas hasznalattal. A sajat kocsim fogyasztasarol meg ne is beszeljunk (mondjuk az V8
)
-
válasz
BlacKSouL #33722 üzenetére
igen, nagyon baráti
annyit nézegetek kocsikat, és ami tetszik a a sedan civic és a kia ceed, nameg egy kategóriával feljebb az accors és most az új 6-os mazda. bár szerencsére most parkolópályára került az autó projekt, mivel a zasszony hozzájutott egy céges autóhoz, ami marha nagy segítség és hatalmas komfort növekedés a máv után... de előbbutóbb biztosan kell vennünk sajátot is, aztán tájékozódgatom erről.
-
válasz
BlacKSouL #33701 üzenetére
áháá. nem értem amúgy a felháborodásod. nyilván valakinek ez is megfelel/tetszik. emellett, hogy a tesztautóban éppen ilyen kárpit van, az egy dolog, ettől még lehet eltérő színt választani, igaz nem túl nagy a kínálat
az autó maga pedig eszméletlen gyönyörű, simán elképzelhetőnek tartom, hogy a jövőben benevezek belőle egy 3-4 éves darabra. nagyon tetszik.
-
bobsys
veterán
válasz
BlacKSouL #33586 üzenetére
Ilyet nem lehet kapni?
15 baros, finom kavet foz. Ez volt Ausztraliaban es ezt vettem itt az USAban is, igaz itt mar nem lehet kapni ujonan, e-bayrol volt egy szazasert. -
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #33579 üzenetére
szerintem kávéfőzőknél jóval kisebb a minőségi, élvezeti szórás, mint a sárga wartburg vagy a zöld dácsia esetében...
Síma kávéfőző meg van feleennyiért is. Kapszulás van ennyiért, amit mondtál.
Az igazi, nagy, darálós, meg egy százassal drágább.Szerintem a kávéfőző nem az a kategória, ami miatt hónapokig várni kéne.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #33483 üzenetére
[Válasz:]
"Euronics Műszaki Áruházlánc: Kedves [BlacKSouL]! Köszönjük szépen ügyfélszolgálatunkra küldött levelét. Először is, elnézését szeretnénk kérni a kellemetlenségek végett! Felvettük a kapcsolatot beszállító partnerünkkel, akiktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 02.25-én, hétfőn kapja meg salgótarjáni boltunk az Ön által megrendelt terméket. Amint beérkezik a készülék, Kollégáink azonnal felveszik Önnel a kapcsolatot. Szíves türelmét szeretnénk kérni áruházunk megkereséséig, és további szép napot, kellemes hétvégét kívánunk!" -
zolynet
veterán
válasz
BlacKSouL #32436 üzenetére
kifogástalan volt, nem néztek ki, bőven volt választék, egyszóval visszamegyek
ááá nem sokat ettem, csak aludni nem tudtam kb
1_tál:
mexikói marha
muFFlon borókás pácban
fokhagymás borjúszűz
+ a sallang2_tál:
muFFlon
tamarinde lóhús (ez épp nem adta)
malackaraj
mézes csirke3_tál:
mexikói marha
pulyka&csirke4. tál: kókusz kocka, csokis puding + üdítők
még mindig húst izzadok
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL #32438 üzenetére
nekem is vannak ismerőseim akiknek mondták, hoyg többször nem kellene menni
(én mondjuk még nem voltam, de sanszos, hogy nem is megyek)
3.5K a trófea is ebédidőben ha jól vágom hirtelen, sztem nem olyan vészes, tekintve, hogy ami már nem kifőzde szint onnan 2K alatt nem jössz el bp-n sehogy sem.
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #32398 üzenetére
Hmmm... Azt javasolnám a teljes lekapcsolás helyett, hogy önindítózás előtt 10-15 másodpercre kapcsolja be a tompítottat, az annyit "melegít"* az akkun, hogy utána az önindítózást lelkesebben bírja. (Nyilván az indítózás előtt meg kapcsolja le.
)
*Nyilván nem melegít, de a kémiai reakciók belendülnek.
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #32388 üzenetére
Nálunk ilyen "korán" csak én állok benn. Legalább nem lopják el az egyetlen jégmentes helyet. (Nem esett oda a hó, mert akkor is benn álltam.)
Mondjuk lassan faszkivan, hogy egyik kolléga állandóan 11 után érkezik be, és délután 6 körül velem együtt távozik. Közben meg megy a sírás, hogy nincs elég idő a fícsörök hegesztésére.fokukac: Hát csak el volt pilledve. Egy forró kávé csodákra képes. Pillanatok alatt felébreszti a szendergő akksit.
concret_hp:
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #32382 üzenetére
@Tixem: én szinte csak Szeged, illetve Tokaj-Hegyalja (sátoraljaújhelyi vonal), Nyíegyháza felé vonatozgattam, és hát a legalja. Mióta van kocsim, nem is nagyon ültem vonatra...
akkor indul, amikor én akarom, mindig van ülőhelyem, és effektíve majdnem ugyanannyiba kerül.
Uui.az meg, hogy Szegedre effektíve ugyanaz az IC és a gyorsvonat, csak az egyik a szerelvény elején, a másik meg a végén van, az külön egy vicc...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest