- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bobsys #35752 üzenetére
Hasznalt dryer egyelore nem fer el. Itt a mosogep nem a lakasban van, hanem van egy kozos szoba, ahol szep sorban ott van mindenkinek a mosogepe - es ott egy hely van.
El nem tudom mondani egyebkent, hogy mekkora elmeny vegre sajat izles szerint berendezni egy lakast, illetve milyen jo, hogy vegre van kertunk, csinos kis kerti kavezoasztallal, viragcsereppel.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #35747 üzenetére
Mondjuk ezt nem ertem, miert lenne az. Nekunk jo szolgalatot tesz itt a lakasban, akarna a fene meg pluszban atpakolgatni egy masik motyoba.
Mi nagyon megerezzuk, hogy van, be is b.szna, ha nem lenne. Nincs hova kiteregetni, igy ha figyelmesen mosunk mar pakolhatjuk is el , kiveve a a gepbol.De latom, rad jobban hallgat emvy.
bobsys: elfelejted, hogy mind Nemetorszag mind UK kicsit mas, mint Florida. En nem tudom kirakni az erkelyre, mert nincs, de ha lenne is, 5 percenkent rohangalhatnek ki-be a ruhakkal.
Vasalasszarazra szarit. Mi azert teritjuk ki utana, mert nem szokasunk vasalni.
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys #35729 üzenetére
Mondjuk egy jó 45 percet én is beszélgettem az ügyintézővel, de rendes volt, körbekérdezett mindenkit, akit elért, és alaposan áttárgyaltuk, hogy mi mennyibe kerül, amikor a hiteltörlesztéshez a sok pénzt hazautaltam. Akkor derült ki az is, hogy utaláskor amikor a kiindulási és a céldevizát megadom, akkor mindkettőt EUR-on kell hagyni, mert úgy olcsóbb az utalás, mint ha EUR->HUF lenne, mert a német bank ingyen utal ugyan, de a váltásért felszámol 10 EUR-t, míg az OTP csak 2-t. Mint utólag kiderült, az árfolyam is kedvezőbb volt így.
p
-
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #35363 üzenetére
Van ugye a megszokas. Regebben meg a penznel is 12 osztas volt, arrol hamar atalltak. De bizonyos helyeken megtartottak a korabbi mertekenysegeket. Bar elvileg kotelezo kiirni mindket mertekegysegben az arat, illetve az autokban is lennie kell km/h-ban is sebessegmeresnek, de bizonyos teruleteken megszokasbol megmaradt.
Nem az atallas zajlik lassan, az lezajlott , csak van ahol meg megmaradt a regi is. Otthon is van meg hold meg negyszogol -
neduddki
nagyúr
válasz
bobsys #35370 üzenetére
HI!
varosi ficsurok vagyrok.... eloben megbodogult lyanykoromban...
amugy esmeri vki: gazda szeme hizlalja a joszagot?:- )udv
neduddki
mod: van mac de mar midegyik lezokott rola mert egy rossz vicc ha eppen nem orjongen k akkor office lajtnak hujjak /gyak az osszs parals+7+2010 o kmment/
-
Viszlát
addikt
-
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #35383 üzenetére
Helyszíni szervizelést kell kérni, úgy még a kezedet sem kell bepiszkolni!
Persze nagyságrendekkel drágább annál, mint ahogy apósod csinálja...
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #35363 üzenetére
a kedvencem az volt, amikor ott jártam, hogy tényleg minden yardban volt kiírva az út mellett, meg ki volt írva, hogy valahány láb valahány inch-nél szélesebb/magasabb jármű itt ne menjen be... Engem az döbbent meg, hogy ezek tudják, hogy az mennyi!
(mondjuk, tök logikus. 1 yard = 3 láb. 1 láb = 12 inch -
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #35353 üzenetére
A briteknel SI van. Viszont nehany tradicionalis esetben maradt az imperial. Benzint literben tudsz venni, nem gallonban, es kotelesek jopar esetben kiirni az SI fele mertekben is. Peldaul piacon , vagy boltban, fel kell tuntetni SI szerint is, ha nem abban van. ( Pl. a tejen siman rajtavan hogy 4 pint, vagy 2.226 ( azt hiszem) liter.
Tobb ertelme van.
En herotot kapok tole, amikor pl.a testsulyt stoneozzak, meg ounceozzak. -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #35334 üzenetére
Már késő
(amúgy neki lett volna ajándék, így nem foghatom rád
)
Vám elvileg minden EU-n kívüli országból van, csak az az apró különbség, hogy a NAV van annyira fillérb*szó, hogy felbont mindent, és áfát meg vámot fizettet. Van egy rokonom, aki Amerikába nősült, és küldött haza az anyukájának pár könyvet, pár cd-t, fotókat, meg pár pólót, és az anyukája nem kapta meg karácsonyra, ellenben egy levelet kapott a nav-tól, hogy csomagja jött, és ugyan fizessen már be X összeget.
itt tartunk ma Magyarországon, a világbajnok áfaországban.
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #35219 üzenetére
Hmmm... Erősen leegyszerűsítik ezzel a dolgot, de mutatja, hogy kiknek nincs ellenőrzése felette... Persze vannak szórakoztató elméletek, ki is volt, kinek dolgozott valójában Satoshi san.
Ha érdekel, akkor innen indult az egész -> [link]. Durván vicces a "mitológia" és elképesztően átlátható/egyszerű az algoritmus. Amíg valaki nem mutat egy sha256-ot napok alatt törő szerkezetet, addig hiszek benne.
-
NoLF
veterán
válasz
bobsys #35198 üzenetére
Nem tudom milyen hotelbe mesz, de a flancosabbakban nincs cask ale, pedig a pumpas az igazi. Uvegesben/dobozosban biztos talasz ezt-azt, fuller's termekek, young's, wychwood, greene king, stb finomakat foznek, ismert markat ne fogyassz mert mindegyik fortelmes tomegtermek
Pingvint mindenkepp, nagyon fincsi, a sink the bismarck mar tul sok, de az atompingvin nagyon well balanced beverage
-
tildy
nagyúr
-
-
válasz
bobsys #34934 üzenetére
Azert nincsenek egyebkent berendezve, mert az emberek jo resze hosszu idore veszi ki a lakast, es nyilvan ugy szeretne berendezni, ahogy az neki jo.
A szerzodesben pl. szerepel, hogy 7 evente ki kell festeni. Ha egy hutot a berlo 10 evig hasznal, az ugyis kb. kuka, tehat inkabb uresen adod a lakast, es megveszi maganak. -
Tim82
félisten
válasz
bobsys #33278 üzenetére
Hülye kérdés, de még mindig vállalnál be ilyesmit?
No, nem épp Nexus 4 kellene... csak belebotlottam két apróbb dologba, amiket valószínűleg nem szállítanak Magyarországra (vagy ha igen, akkor legalább annyiért, amennyi maga a cucc ára).
1. Power-Skin tok Galaxy S i9000-hez
2. távirányító a konyhamalacomhozEgyik sem sürgős meg égető természetesen.
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #34877 üzenetére
Oké, de nem arról volt szó, hogy egy Shakespeare drámát nem értett, gondold végig miket kérdeznek egy számlanyitás során az embertől. Ráadásul mákja volt, mert egy gyönyörű kiejtéssel beszélő ügyintézőt fogott ki, élvezet volt hallgatni a sok yorkshire-i szörnyedelem után.
(#34878) EQMontoya: hogy érted, hogy nem létezik? Fél órát ültem az előbb mellette egy irodában, rendkívül kínos hangulatban.
Az illető egyébként már angolt tanult középiskolában és 1998-ban végzett a Szegedi Tudományegyetem Tanárképző Főiskolai karán, szó sincs semmiféle átképzésről. Neked is azt tudom mondani amit bobsys-nek, hogy nem irodalmi szintet kérek rajta számon, hanem például "what is your marital status" szintű kérdéseket.
(#34879) Tim82: na tessék. És akkor ehhez add hozzá, hogy az én ismerősöm még tanítja is 15 éve amit megtanult a szakán.
-
bobsys
veterán
válasz
bobsys #34858 üzenetére
Termeszetesen alkalmazottkent nem tudsz napi $700-$1000 csinalni, de nem is kell meregdraga biztositast kotni az ellen ha beperelnek (mert ugye itt mindenki mindent), nem kell eu biztositas, van fizetett szabadsag, ceges eletbiztositas, rovid es hosszutavu fizetett betegszabadsag, olcso egyeni eletbiztositas opcio stb.
(#34862) EQMontoya: fizetesen felul van, tenyleg nem sok, ennivalora boven eleg. Ezek az adohatosag altal meghatarozott osszegek. Ennel magasabb per diem osszeg utan adozni kell.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #34851 üzenetére
ne mondd már, hogy egy programozó / mérnök megvehető ma napi 9700 Ft-ért, ha amúgy szívességet tesz, és nem csupán külföldi napidíjat kap a rendes fizetésén felül?
Én kétlem. 9700 Ft-ért a nem munkanélküli, kurrens tudással bíró értelmiség meg se mozdulna. Egy nyugati meg pláne nem, nyugaton ez egy szakképzetlen munka két-három órai bére.
Ui. amúgy pedig akkor már inkább carpe diem, mint per diem
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #34801 üzenetére
Már többször akartam kérdezni, hogy arra felétek, a nagy vízen túl, tényleg mindenféle köszönés és formalitás nélkül érnek véget a telefonhívások?
Odáig nem érdekelt amíg csak filmekben láttam, de a múltkor egy kézikamerás dokuban is ez ment és szöget ütött a fejembe a gondolat.
-
válasz
bobsys #34664 üzenetére
Viszont teny, hogy az USA-ban nem is kapsz eu. ellatast, ha nincs biztositasod. Magyarorszagon pedig ellatnak veszhelyzetben.
Mas a social contract, ennyi. Az USA-ban sem fenekig tejfel az eu. ellatas, ez azt hiszem koztudott.
A te esetedben nem kell igazolnod, hogy van-e mashol TB-d, hanem siman ki kell jelentkezned Magyarorszagrol.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #34639 üzenetére
többnyire nekem is elég felirat nélkül is (kivéve, ha nagyon slang, vagy nagyon gyors), de a becses nejemnek nem...
Amúgy most lehekkeltem a KEvin Spacey-sorozatát, de sehol nincs meg jó minőségben, és felirat sincs hozzá normális. Tegnap két órát csesztem el vele az életemből, hogy összehangoljam, de nem sikerült...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest