- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #39046 üzenetére
köszi
192 KHz, 24 bit flac
anno mp3-at és ape-t csináltam sokat (konkrétan az összes cd-met), de flaccal még nem volt dolgom, azt eddig csak hallgattam.Amúgy utoljára Mikuláskor vettem egy 2 terásat (egy r-rel írtam a nyelvtannáciknak...
)
de már majdnem tele van az is...
Van még egy másik 2 TB-s meg egy másik 1,5 TB-s is.
Meg még egy 1,5-es a fiókban backupnak...Lehet, kicsit szortírozni kéne...
-
válasz
EQMontoya #39011 üzenetére
mi mindig ujjal, az bármikor megy
előtte kibontották az említett ütögetős módszerrel, hát neki nem sikerült...
amúgy ittis a szarság megy, jól összevesztünk az asszonnyal, ez pont hiányzott a jó kis hétvége után, meg a szerdai államvizsga és a csütörtöki nyaralás előtt
bár remélem azért holnapra kialusszuk.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #38958 üzenetére
természetesen, az autóvezetésen kívül mindent ezekben csinálok, edzés, futás, kirándulás, mindent.
csak annyira tapad, hogy nem lehet benne kuplungot csúsztatni, ezért autóvezetéshez nem jó.concert:
lassan 5 éve csak mezítláb illetve fivefingersben élek. összehasonlíthatatlanul megváltozott a fizikumom, testarttásom és még sorolhatnám, amióta eldobtam a cipőt..kételkedem:
persze, hogy nincsen, alapvetően az pont a cipőtől lesz. a cipő gyengíti el a lábizomzatot, az izületeket, a talpat, kapsz tőle görbe testtartást és még sorolhatnám. de ebben a társadalomban, ahol a fogyasztásra van kihegyezve minden, és már babaként cipőt húznak a lábadra... elég merésznek és bátornak és nyitottnak kell lenni ahhoz, hogy befogadd, elfogadd az igazságot. hogy nem kell cipő, ha nem muszáj és amikor csak lehet, vedd le és élvezd, hogy olyan a lábad, amilyennek a természet megalkotta, hagyd dolgozni. a kezdeti nehézségek, izomláz és egyéb után ráérzel az ízére és soha többet nem akarsz már cipőt húzni ha nem muszáj. -
-
-
válasz
EQMontoya #38905 üzenetére
van egy brutá dög nő, akit a móricz-allee között szoktunk látni, valami hihetetlen csúcsragadozó kisugárzása van, kerestem már pár oldalon de nem sikerült megtalálnom, pedig biztos vagyok benne, hogy valami hasonló foglalkozása van
őt még az asszony is beengedné harmadiknak
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #38836 üzenetére
ütős?
hajnalban volt 24... mitől lenne most hűvösebb, amikor még fent van a Nap?Amúgy az ütős nem ez, hanem amikor Londonban beszállsz a repülőbe +8 fokban, majd kiszállsz a Szaharában +45-ben.
árnyékban, elvileg. De árnyék nincs (mivel viszonylag kevés fa nő arrafelé
)
-
Dany007
veterán
válasz
EQMontoya #38836 üzenetére
Pedig azt úgy nem szabad!
Akklimatizálódni kell. Mi tegnap jártuk meg Pestet... Minden érkezés előtt ~ 5-10 perccel kikapcsoltam a légkondit... És úgy szálltunk csak ki. Nem volt gond.Melóhelyen szokott ilyen hatás lenni egyébként. Mikor belövöm a légkondit 18 fokra. Amit amúgy sose ér el, mert hatalmas a terem... Na és onnan lépek ki cigizni a +36-ba! Na az ütős!
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #38804 üzenetére
Nem akartam beszólni, inkább csak olyan tükör hozzászólásnak szántam a tiédre.
De a viccet félretéve, minden közlekedési környezet baromi irritáló tud lenni, ha az ember a leginkább megszokott viselkedését igyekszik ráerőltetni az adott helyzetre, alkalmazkodás helyett. Igazából nekem nem tart semeddig átállni, Pesten tempósabban nyomom, itthon meg visszaállok normális üzemmódra. De az indexelésről egy pesti kedvéért sem vagyok hajlandó lemondani.
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #38801 üzenetére
Abszolút elképzelhető, hogy így érzed, hiszen te ahhoz a környezethez vagy szokva, ahol mindenki elhiszi magáról, hogy nálánál nincs fontosabb az úton, akármilyen módon is közlekedik éppen. Vidéken többnyire nyugisabbak a dolgok, nagyon látványos amikor pénteken és vasárnap a Balatonra/ról átvonul a környéken a pesti csürhe, a maguk idegbajos módján.
Egyébként város és város között is óriási különbségek vannak, például Szeged egészen más mint Székesfehérvár, szoktam gondolni kukucra, az ottani biciklisek aztán tényleg nem foglalkoznak semmivel, megszokták, hogy vigyáznak rájuk.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #38789 üzenetére
Várjál, még nem ért véget.
SZóval, odaértem a kocsihoz, megvolt, örültem.
Elindultam, mentem 500 métert, üresben gurultam 50-nel, mert piros volt a lámpa. Egyszer csak a semmiből a hátam mögött termett egy versenyző egy Alfával, és úgy előzött meg, mintha álltam volna. Előttem állt egy autó a piros lámpánál, azt is megelőzte, úgy, hogy beállt elé a zebrára, majd megvárta, hogy az Egressy-n keresztbe elmenjenek az autók, és kövérgázzal átment a piroson.A társa, egy Volvós pedig ugyan beállt a sorba, de amikor zöldre váltott, kivágott előzni, ott a kereszteződés közepén, és az Alfa után húzott.
Én meg csak néztem, mint a moziban, hogy hova jöttem?
Nem lenne olyan rossz ez az ország, de ezekkel az emberekkel, akik itt élnek, sose lesz jobb.-------------------
A villamosvezetős dologhoz hozzászólva: senkinek nincs joga megpofoznia senkit, akármit is csinált a másik, pláne, ha nő. Pláne, ha terhes.
Az ilyen embert addig rúgdosnám, amíg mozog, de lehet, hogy utána is, de persze az se lenne jogos.Elképesztően frusztrált ez az ország. Minden téren. És ebben az indicensben benne van minden. pl. hogy egy villamosvezető, aki életek százaiért felel, ugyan miért ideges, és miért keres nettó 120 ezer forintot?
Akin mások élete függ, azt fizessék meg a felelőssége függvényében, ugyanakkor legyen kedves. Pl. oda kellett volna mennie, hogy ugye nincs semmi baj, stb. Erre megveri. Hát hogy lett ilyen ez az ország? De tényleg. Nem értem, lemaradtam.... -
válasz
EQMontoya #38787 üzenetére
én fodrászhoz próbáltam eljutni ma... a 49es vilivel a móriczig halál volt, mint a messiást úgy vártam a klímás 6ost, erre nem közlekedett sínhiba miatt. helyette a jókis pótlóbuszok a körúton ezer fokban... ezt nem vártam meg, lesétáltam az alleeig, ott bepattantam egy taxiba inkább. persze mireaz alleetól visszaértünk a karinthyre, addigra meg jártak a vilik
szóval agy ezzel ma 150%-ba került a fodrász
és ezt is megéltük: "Tájékoztatjuk, hogy Energetikai mérnöki mesterképzési szak (2N-ME0) képzésének tanulmányi státusza változtatásra került. ’Aktív’ státuszról ’Abszolvált’ státuszra XY módosította 2013.06.19. dátummal."
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38777 üzenetére
Oké, muszáj volt megkérdeznem.
Ami riasztó, hogy pl. alapvetően nem buta, felsőfokú végzettséggel rendelkező, pénzügyi területen dolgozó kolléganőim (akik elvileg nem tartoznak bele a "kontraszelekció által kitermelt kommentelők" halmazába) is jogosnak és igazságosnak gondolják a villamosvezető tettét. Mintha a nők bántalmazása - legalábbis bizonyos helyzetekben - számukra igazolható lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38769 üzenetére
Write only trolloknak - ezt nekem szántad? Mert amúgy a zajongás vs annak "szankcionálása" kapcsán sem egészen ugyanez volt a probléma, de nem szeretnék újra belekezdeni, mert teljesen felesleges köröket futnánk vele.
A villamosvezető mentségére legyen mondva, azonnal felismerte, mihelyt lecsillapodott, hogy átlépett egy határt és úgy tűnik, vállalja az ezzel járó következményeket. Viszont az index/cink/stb. kommentelők elég nagy részének ez a "hülyeséget csinált, ezért gyűlöljük, még nagyobb verést érdemel"-mentalitása, valamint az erőszakos fellépés helyeslése, szentesítése az, amire írtam, hogy felháborít. Meg ez: "A legmeglepőbb az volt, hogy bár a rendőrségen és a kórházban is alapvetően segítőkészek voltak, mégis többen mintha bagatellizálni akarták volna a problémát. „Ja, csak megütötték? Semmi komoly – pedig ezért más országokban akár évekre lecsukhatják az elkövetőt.” " [forrás] Ha más részeit fenntartásokkal kezelem a beszámolójának, ezt nem tudom.
Az sem kérdéses egyébként, hogy a nő vaskosan hibás és megérdemel egy súlyos bírságot, vagy amit jogi úton eljárva egy bíróság megfelelő büntetésként kiró.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
A villamosvezető sokkot kapott, és ebben a minőségében lenyomott egy pofont. Abban a pillanatban minden bizonnyal nem volt beszámítható.
Sajnos ez azt jelenti, hogy alkalmatlan villamosvezetőnek (20 éve vezet, ne felejtsük el, ez azért nem kevés, tehát minden bizonnyal hosszú évekig nem volt gond az alkalmasságával, de mostanra pszichikailag alkalmatlanná vált valamilyen oknál fogva) éppen ezért villamosra engedni többet nem szabad. Pont. Munkaügyi részét ezzel el is lehetne intézni, ettől maradhatna mondjuk villamoskerékpumpáló is akár, ha a vezető hoz egy humánus döntést, emberek közé, vagy forgalomba nem szabad engedni.
Magát a bántalmazás tényét pedig meg kell bünetni, valamilyen arra alkalmas módon (közmunka, mittudomén, fél évig nyírja a füvet a nőnél) és ezzel ezt is el kell rendezni. Nem kell meglincselni meg lecsukni, hibázott, ő is tudja, rendbe kell hozni a dolgokat.
Mellesleg amit tett, messze elítélem, de meg tudom érteni, hogy akkor és ott így cselekedett, mert ismerem, mekkora nyomás és teher, ha nehézgépet vezetve emberek kerülnek veszélybe, akár meg is halnak a géped alatt. Ezt nem lehet rendesen feldolgozni.
Beszéltem olyannal, akinek a mozdonya alá ugrott egy öngyilkos... egyáltalán nem volt hibás, de hetekig beszélni sem tudott egyáltalán.
A kommentelőkkel kapcsolatban meg fenntartom, hogy egy kontraszelektív környezetből hiba lenne általánosítani. A magyar internet kommentközössége tényleg ilyen türhő... de ez függetlenül a platformtól és az anonimitástól nem a társadalom maga. Egyszerűen aki más véleményen van, már oda sem megy, mert minek... és rengeteg ilyen van. Például mi. Odamegyünk? Nem. A magyar társadalom tagjai vagyunk (tisztelet a kivételnek) igen.
-
concret_hp
addikt
válasz
villamosvezetőként minde nap azzal közdeni, hogy tuti van 1-2 paraszt autós, aki csakazért is rááll a sínre, hogy 10 méterrel előrébb lehessen a dugóban, de ezzel fenttartosn csomó embert, azért nem lehet egyszerű.
múltkor egyébként 1 ilyen szituban a vezető elővette a telóját, lefotózta az autóst a sín közepén biztonság kedvéért 2x, eltette zsebre, majd bemondta a mikrofonba, hogy rövidesen indulunk
és akkor ott jobban európában éreztem magam egy villamoson, mint azon kívül
-
válasz
Csak hogy tiszta legyen: engem nem a pofon erdekel, hanem a reakciok. A pofon akar meg is tortenhetett volna mashol is, ahogy Breivik esetebol sem kovetkezik, hogy a norvegok tomeggyilkos allatok. Egyes emberek kovetnek el hibakat, a kerdes, hogy ezt hogy iteli meg a tarsadalom.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #38695 üzenetére
Börtönviselten? Hát... amilyen munkabérből attól vonni fognak valaha is, abból nem veszel autót... a szervei többet érnek, csak az agyat kell eldobni.
és basszus az a durva, hogy ha jól gondolom, ilyenkor hiába fizetted a casco-t is akár, nem fizet, mert megvan a károkozó, pereld azt... brrr... bele sem merek gondolni
-
válasz
EQMontoya #38684 üzenetére
ezt nem értem, hogy kapcsolódik ide. ha ingolstadtban egy másik nagy, autóipari beszállító cég van, akkor az nyilván az audi miatt van ott, szóval abból nehéz lenne titkot csinálni, de egyszer sem biztos, hogy ilyen cégre gondolt
csak azért érdekel, mert a várost ugye mindenki az audival azonosítja, én sem hallottam, hogy más jelentős vállalat is jelen lenne a területen.
amúgy meg amikor ilyen beszállító cégnél dolgoztam, ott egyáltalán nem csináltak titkot belőle, hogy kinek mennek a termékek.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38664 üzenetére
Igazából 5-6 éve a csapból is az folyik, hogy hülye bölcsészek, élhetetlenek, munkanélkülinek tanulnak. Ha venném a fáradságot, akkor egyrészt mindenhova leírnám az előző hozzászólásomban írtakat, másrészt meg közölném, hogy az a képesség, hogy egyáltalán tudsz magyar nyelven alanyt és állítmány egyeztetni, például annak köszönhető, hogy valakik elmentek egyetemre bölcsésznek tanulni, utána meg téged tanítani, te tuskó.
Ehhez viszont simán lusta vagyok, ettől még fel szokott húzni ez a fajta csőlátás. Kormányunk meg már eleve létező és virulens jelenséget lovagolhat így meg.
(Klinghammert meg azért is tartom erkölcsileg flexibilisnek, mert ő egyszerűen annyit csinált, hogy pozíciót váltott és ennek megfelelően 180 fokos fordulatot tett.)
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38661 üzenetére
Nyilván itthon csúszott hiba a megvalósításba, aláírom, de pl. ELTE bölcsészkaron ez felért a minőségi oktatás szétverésével. Ott pl. az addigi keretszámok majdnem duplára emelésével járt a bevezetése, cserébe az első két bolognai rendszerben tanuló évfolyam cseppet ad hoc-jellegű tanterv alapján tanult, ami nem tesz jót a képzés színvonalának. Ezt fejeljük meg a "szabad bölcsészet" jellegű szakokkal, amikre igazából mindenki nézett, hogy mik akarnak lenni. (Concret_hp figyelmébe ajánlanám, hogy a művelődésszervező szak ezt megelőzően főiskolai, nem egyetemi szak volt.
)
Mondjuk a bölcsészeknek úgyis mindegy, a hivatalos álláspont szerint ők nem teremtenek értéket.
-
válasz
EQMontoya #38645 üzenetére
ezzel teljesen egyetértek, nem lenen baj, ha mindenkinek fizetős lenne egy ilyen racionális összeg mellett. és főleg nem lenne baj, ha ez a befizetett összeg az egyetemnél maradna, vagy legalábbis egy elfogadható hányada.
nekem most 350k-t kell majd kicsengetnem félévente, ha jövőre nem emelik, az azért már húzósnak mondható...FH: nyáron én is tervezek oda egy látogatást, de csak egy cimborámat vizitelem, megnézem mennyire is jó a világ odaát. a céges autó alapján, amivel hazajár, hát eléggé
-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya #38656 üzenetére
Mélyvíz.
Mondjuk tegnap este az üzletinek nem nevezhető vacsin nagyon jókat nevettünk ugyanezekkel az emberekkel. Szóval nincs stressz. (Közvetlen főnökkel kettesben vagyok itt, az asztal másik oldalán hárman ülnek.)Miért, szerinted hány cég van Ingolstadtban? Itt emberek 90%-át az a cég foglalkoztatja.
Más: Varga és Balogh legújabb törvényei/törvénytervezetei után rendkívül örülök, hogy elhúztam a francba.
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #38645 üzenetére
"sávosan" -> aki nem oda való lenne, az ne közpénzből járjon oda.
én úgy tudom most 9e körül van 1 kredit bme-n, 4 félév pár újrafelvétellel sincs 1.5M.
pl top 20% nem fizet semmit, aztán 10% sávonként +1K / kredit. így ha a középmezőnyben vagy, akkor egy 30 kredites félév 90-120K, simán kibírható, és ösztönöz a rendszer. -
tbs
addikt
válasz
EQMontoya #38586 üzenetére
A win kerberosa elég beteg, ha itt-ott félreklikkelnek a certified ms izék. Úgy meg elég körülményes összelőni a dc-vel egy-egy java-s as-t... Szóval könnyű mondani, csinálni meg nagyon nemtrivia - főleg az ms/oracle miatt.
Emvy:
, pedig elég lenne csak a min. hosszot beállítani (mondjuk) 22-re...
-
válasz
EQMontoya #38586 üzenetére
Normalis helyeken regesreg nem hasznalnak mar gyakran valtoztatando jelszot, hiszen az az esetek 99%-aban massziv password reuse-hoz vezet (jelszo1, jelszo2, jelszo3...). Az RSA-token + jelszo altalaban elegendo szokott lenni, de valojaban az igazan kritikus feladatkoroknel nincs mas ut, mint bizni az alkalmazottakban. Sajnos ez van. Aki ert a rendszerekhez, az ugyis atverekszi magat a korlatozasokon, ha nagyon akarja -- azt kell megoldani, hogy ne akarja.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #38538 üzenetére
természetesen ez vállalat függő, melyiknek milyen az infrastruktúrája, milyenek a fejlesztései ezen a téren, vagy milyen beszállítóval dolgozik. azért ezt globálisan egységesen megcsinálni nem kis feladat és pénz. látok katasztrofális megoldást és látok nagyon tetszetőset is. de nem mindenkinek vannak dollár százmilliói eltapsolni erre. a nagyobb szívások, az idegesítő dolgok inkább azok a kódváltoztatások, amiket már eleve csak akkor tudsz elérni, ha többszörösen azonosítottad magad, mire bent vagy a belső hálón. általábban 3dr party szoftverek és persze, hogy 30 naponta kell cserélni ott is..
de ha az én cégem lenne, ugyanezt csinálnám. aki ezt nem tartja be, azzal a cég azonnal bontja a munkaszerződést. itt nem ismernek kegyelmet.
-
-
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #38462 üzenetére
Ezt utalom en is. Fel lehet vinni egy kezi poggyaszt + szemelyes targyat, a sok paraszt meg akkor a borondokkel jon ami messzirol latszik, hogy nagyobb a megengedettnel, de nem szolnak neki, a gep meg tele van igy az utolso harmadban beszallok mar nemtudjak hova rakni a sajat cuccaikat.
Ezert szeretem a priority boardingot, van hely a hatizsakomnak, nem kell az ules ala rakni, a borondomet meg mindig feladom, ugyis csak ruha van benne. -
válasz
EQMontoya #38464 üzenetére
Additional items which are allowed in the cabin
In addition to your hand baggage and technical appliances you may take the following items into the cabin:
One personal piece of hand luggage such as, for example, a woman’s handbag, a laptop case or shoulder bag with a maximum size of 30 cm x 40 cm x 10 cm.A carrycot, a child’s car seat or a foldable pushchair or baby buggy. If necessary these items will be transported in the cargo hold if there is insufficient storage space in the cabin.
A pair of crutches or other orthopaedic aIDs on which you are dependent.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38396 üzenetére
Igazából a szülőket nem értem, olyan nincs, hogy ilyen sztorik részben vagy teljesen ne jutnának a tudomásukra (ha más nem, külsérelmi nyomok stb.). Tök jó lehet lelkisérült élsportoló büszke anyjának/apjának lenni.
Egyébként tény, hogy az úszóedzők tettlegességig fajuló "nevelési módszerei" egyáltalán nem minősülnek újdonságnak, a nemi zaklatás/erőszak rész viszont eddig még nem borult ki.
emvy: mindig, mindig van jele. Az persze lehet, hogy "nem értenek hozzá".
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38319 üzenetére
Még mindig nem indokoltad meg, hogy miért is jogos és helyénvaló az egész szomszédságod büntetése az egy darab idegesítő szomszédod miatt, pedig az lenne a csattanós válasz a személyeskedés-kártya kihúzása és a másokra (igazságszolgáltatás hiányosságai, hülye szomszéd okolása -> "he/she made me to do it!" meg "szar a világ" és "azok úgysem értenek a szóból") mutogatás helyett.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38306 üzenetére
Ugyan már akkor részletezd, hogy mi a különbség aközött, hogy több szomszéd együtt kéri a zajt okozó lakót, hogy ne zajongjon, meg aközött, hogy több szomszéd együtt kéri a zajt okozó lakót, hogy ne zajongjon?
Lehet, hogy neked irreális, de éppenséggel az általam ismert 5-6 társasházban működik (függetlenül a kérő szomszédok által felvonultatott izommennyiségtől, Integra verziója ennyiben tér el az enyémtől). Hosszú távon senkinek sem jó szembemenni a szűkebb közösséggel, amelyben lakik, él...
Az igazságszolgáltatás helyes vagy helytelen működése egy külön téma és senkit sem jogosít fel az önbíráskodásra. Lehet, hogy tökéletlenül működik a betűje és a gyakorlata is, de a törvény téged (is) véd azoktól, akik a te rovásodra önbíráskodnának pl. És ebben semmi irrealitás, utópia vagy naivitás nincs, ezen a tökéletlenségen kellene javítani. Egyszer majd talán megérted ezt.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38303 üzenetére
Nem kerültem meg semmit (az olvasásból persze kihagytad a zárójeles részt). Biztosan nem léptem volna át a határt, inkább a "szép szóval" megoldás híve vagyok. Mellesleg az este 10 után hazabőgetek/ajtót csapkodok/zenét bömböltetek módszerekkel ugyanúgy megszeged a csendrendeletet, persze fifikásabban, mert annak forrását nehezebb beazonosítani, mint a fúrásét-faragásét.
Ha mindenki önbíráskodna, mert "csak ez a megoldás működik", az egész országot le kellene sittelni, mert mindenki revansot venne a vélt vagy valós sérelmeiért. Aztán majd lehetne onnan gondolkodni, mennyire faján "saját kezembe vettem az ügyet". (Direkt sarkítok, persze.)
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38299 üzenetére
Egyrészt olvasd el, hogy én mit írtam - újra, értelmezve - és esetleg leesik, hogy egy cseppet eltér a véleményem az övétől. Majd ha megy az értelmezés, akkor esetleg fogalmazd újra a "vádaskodást".
Másrészt meg igen, feletted egyértelműen ítélkezem, szemlátomást semmivel sem vagy jobb annál az emberkénél, akit büntetni akartál (de legalább mindenki mást is sikerült, aki ugyanabban a lépcsőházban lakik és még igazolva is látod magad). Nyilván lett volna valamilyen elfogadhatóbb mód (akár sokszor kéred, akár a többi lakóval együtt). De nem úgy tettél és még reklámozod is.
És nem, nem vagyok szent, könnyen felkúrom magam én is hasonló eseteken, de eszembe nem jutna úgy reagálni, hogy azzal másoknak kellemetlenséget okozzak. A te szomszédaid is nyilván örültek, hogy a kellemetlen lakón kívül még a te büntetőakcióidat is el kellett viselniük. E logika alapján te is kaphattál volna tőlük egy kis kiképzést.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38296 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy hatott-e vagy nem, a többi lakóval szemben voltál paraszt. (Bár lehet, hogy itt elnézést kellene kérnem a parasztoktól.) És még büszke is vagy rá, úgyhogy valami nagyon el van kefélve az értékrendedben. Igyekszem finom és píszí maradni a megfogalmazásban.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38291 üzenetére
Nekem sem kellett több, néhányszor szóltan, de nem használt, így maradtak a radikálisabb megoldások: amikor későn értem haza (este 10 után), akkor 5000-es fordulaton érkeztem a ház elé, és nem finomkodtam a vasajtóval, mikor beléptem a lépcsőházba. Esetleg még Depeche Mode - Enjoy the Silence jó hangosan, kivételesen fejhallgató nélkül. Csak hogy érezzék a törődést.
Itt szeretnék gratulálni az egész lakóközösség kollektív megbüntetéséért, ez nagyon civilizált és igazságos megoldás. Súlyosbítva azt, ami amúgyis...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #38010 üzenetére
Az engem nem érdekel, hogy a jégnek mennyire fáj
Amúgy nem tudom, hogy mekkora erőhatást fejt ki egy zuhanó, megfelelő méretű jégdarab, és mennyit fog fel ebből a pokróc, tök süsü vagyok a témában. De valahogy nem fér a fejembe ez a horpadáscucc akkor sem (az, hogy nem veri fel a fényezést persze OK). A peterkeT által hivatkozott fotók alapján szép véraláfutást tud csinálni, meg hát a műanyag vödröt is ledarálta.
-
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #37943 üzenetére
Múltkor részekből raktam össze egy Thinkpad Z61p-t (= alaplap és kijelző csere, le kellett bontani teljesen ehhez). Most ezen gépelek, meg játszom rajta SW:TOR-t. Kijelző- és zsanércserére, plusz mobilnet modem, antenna és LED faceplate betételére vár nálam egy X61 tablet, ha ráveszem magam, holnap meg is lesz. Én nyertem?
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest