Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fokukac
nagyúr
szerintem a csávó nem kapcsolta ki a képjavító algoritmusokat, meg az IFC-t (az interpolációs eljárást, ami plusz képkockázat rak be, hogy folyamattosabbnak lásd a mozgást), amit kb. az első, hogy kikapcsolok minden tévén, mert olyan lesz midnen, mint egy brazil szappanopera.
Amúgy pont a plazmák egyik előnye, hogy sokkal kisebb a lagjuk, és nincs utánhúzás, ezért játékra alkalmasabbak. Viszont nyilván oda kell figyelni az állandó képelemekre (HUD-okra), hogy ne hagyjanak ghostot. (Bár ez is típusfüggő, az egyik jóbarátom samsung plazmája úgy ghostol, hogy az elképesztő, nálam a panán meg sose maradt még ott egy tv-logó se.)
A lényeg, hogy a plazma jó dolog, de - igaz minimálisan - oda kell figyelni rá. Aki ész nélkül csinálja a dolgait, annak nem javasolt, inkább az lcd.
Bár az LCD-k képe, színei, mozgásmegjelenítése annyira művi, pláne a plazmához szokott szemmel, hogy az borzasztó.
@giigz: Téglát, követ, v. bármi szilárdot próbálj meg a kerék elé rakni.
Mi 2009 szilveszterét majdnem Tiszajenő határában a földúton töltöttük. A környéken nem volt egy lélek sem, de megoldottam pár téglával... Még a kocsi teteje is sáros lett, úgy elpörgött a kerék... -
fokukac
nagyúr
huszonegynéhány celsius.
a maligán nem tudom, mennyi... -
parandroid
félisten
Mondjuk ha nem egy amilohoz hasonlítanád, hanem egy igazi laptophoz, az sokat segítene a reális képen.
A 600e Ft-os Lenovo meg persze létezik, de amíg minimális kompromisszummal ugyanez a típus kapható feleannyiért is (mondjuk i7 helyett i5 proci, meg 320GB helyett csak 120GB SSD, vagy HDD), az Apple nem arról híres, hogy ugyanilyen széles körben és ársávban konfigurálható.
Arról nem is beszélve, hogy ha egy még mindig tökéletesen működő páréves üzleti gépet (nem, az Amilo nem az) hasonlítasz egy hasonló korú, új korában azonos áron kínált macbookhoz, akkor pláne kijön a különbség. A nyugati cégek selejtezési stratégiájának hála tele a használt piac felújított páréves X, vagy T6x-ekkel, többnyire garanciával, jó akkuval, bőven 100e Ft alatt.
Annak meg, hogy macbookból még csak nem is igen van használt a piacon a két alapvető oka, hogy amikor a macbook tulaj meghallja, hogy mennyit ér a gépe reálisan a használt piacon, és végiggondolja, hogy mennyiért vette, inkább megtartja, másrészt pedig... ööö, hogy mondjam szépen: szóval nem nyitnék nyugdíjasotthont tisztességben megőszült macbookoknak. Ja, és a legfontosabb ok: hogy lehet már villogni egy sokéves használt géppel?
p
-
parandroid
félisten
Viszont itt is másfélszer annyiba kerül, mint egy ugyanolyan Androidos termék. Sőt, a Google most a mindenféle Nexusokkal nagyon odavert az áraknak, csak röhögök én is, ahogy a tableteket is folyamatosan árazzák le. 200-300 EUR között már egészen kurrens termékek vannak tablet vonalon, az iPadok meg még mindig 400-nál kezdődnek. Telefonnál ugyanez a helyzet. Azok a díjcsomagok, amivel 1 EUR-ért odaadják akár az iPhone 4S-t, ott indulnak, hogy havi 60 EUR (függetlenül a készülék 580 EUR, az iPhone 5 680 EUR). Galaxy S3 meg már 1 EUR a 30 EUR-s díjcsomaghoz is (függetlenül 450 EUR). Az új Galaxy Nexus 4 pedig ugye 300 EUR függetlenül...
Ezzel együtt rengetegen veszik persze itt is, azért nyilván könnyebben megengedik itt maguknak, mint Mo-n.
Szóval jó dolog az Apple, meg fasza az AppStore, de ér-e ennyit? Ez az, amit mindenki döntsön el maga. Van amúgy egy magyar T-függő 3GS-em, ha valakit érdekel.
Szerk.: A 600e-s IBM notiról még annyit, hogy most vettem itt egy barátunknak egy X61-et, Win7 licensszel, 2 év garival 350 EUR-ért - üzletből, bár felújított, használt gép. Egy csomóféle üzleti gépük van, egyik jobb, mint a másik, mondjuk 400 EUR körül volt a legdrágább, igaz, az még a gari és a Win7 licensz nélkül. Ennyiért még egy használt iPhone-t (mondjuk iPhone 4, vagy afölött) sem lehet itt venni.
p
-
azér' egy lábát wc-be lógató ember ne legyen már példa ebben a tekintetben
nyilván vannak oylan emberek, akik szarhatnak arra, hogy mit vesznek fel, mert akkor a befolyásuk, de ők vannak kevesebben. én bill gates-ről sem láttam túl sok öltönyös fotót, ellenben warren buffetról pedig csak azt
-
Viszlát
addikt
Azt ertem, hogy sokan osszekapcsoljak a kotott munkahelyi korulmenyeket es munkamoralt az "oltonyos" oltozkodessel, de azert nincs egyertelmu osszefugges. Marmint valszeg egyetlen normalis ember sem viselkedne vadbarom modjara csak es kizarolag amiatt, hogy oltonyben kell dolgozni jarni. Legalabbis sosem voltak ilyen ingerenciaim a DC miatt.
-
fokukac
nagyúr
ez ilyen angol szokás, hogy isznak, mint állat, és kurvagyorsan be tudnak rúgni.
Ez egy ilyen beidegződés náluk, mert régen este 10-jor bezárt a pub, és addig annyit kellett inni, hogy reggelig kitartson... :-)az előző cégem angol cég volt, és az angoljaink átlag 45 perc alatt tudták mattrészegre inni magukat :-)
-
igen, ez marhára idegesítő itthon... sokkal jobb érzés az angol hirdetéseket olvasgastni
na majd egyszer!
a mostani hirdetés, amire jelentkeztem egyébként ebből a szempontból elég pontos, mindent leír, hogy mik a feladatok, mik az elvárások. az más kérdés, hpogy a pozíció nem votl sehol sem meghirdetve, lehet, hogy épp ezért. nehogymá' egy normális felhívást kitegyenek valahova
-
ClayMore
aktív tag
már nem emlékszem h itthon mit csináltál.
azt tudom mondani h bp-en 2-3 év tapasztalattal a gépészmérnök angollal átlagos cégnél 350-400 között kap kb.
kint már nem a múzeumos portált csinálod ugye?
mobilitás: amint végzek az 1ik képzéssel ami helyhez köt már költözök is oda ahol a legtöbbet kínálják. előnyben fehérvár, győr, sopron, bp és vonzáskörzete.
-
concret_hp
addikt
jajj a ház eladóval ne idegesíts.
minden 20. hirdetés kb. ilyen: körúton eladó garzonlakás X.YM hufkép nyilván nincs.
és amúgy kb. minden 20. az amire azt mondom, hogy ok, amit mindenképpen mindenki megkérdez az tényleg le van írva benne.hogy az állásoknál maradjunk, ott meg többnyire nincs leírva, hoyg mit kéne csinálni, csak hogy ők milyen tudást / tapasztalatot várnak el. és úgy mondjál be fizetés igényt, hogy azt sem tudod, hogy mit kell csinálni, mennyit kell túlórázni stb milyenek az általános munka körülmények (amit nyilván nem is tudsz meg azelőtt, hogy ott is dolgoznál persze, de azért mégis sokat számít...)
-
bobsys
veterán
Egyebkent meg be vagyok szarva rendesen, elso munkafeladat amirol fogalmam sincsen, nem ismerek meg senkit, nemtudom mennyire aszok/nem aszok a figurak es, hogy hogyan mukodnek a dolgok. Raadasul itt mindenki modnja, hogy huuu ibm igy meg ugy az szep, nehogy kilepj stb.
-
bobsys
veterán
Ez az ibm
Nem belso rendszer masszirozasara vettek fel hanem ilyenekre. IBM csinal Microsoftos dolgokat masoknak es minket kuldenek helyszinre meg csinaljuk tavolrol ha lehet.
Tegnap delutan/este hivott az egyik a fonokom szintjen levo emberke, hogy szukseguk van meg emberre es mit szolnek ha lemennek hozzajuk Kansasbe holnap
Online megvettem a repjegyet, hotelt meg autot foglaltam most meg itt ulok a repteren. -
-
én meg úgy vagyok vele, hogy az se sírjon, aki a mosani kormányra szavazott, hiszen áttételesen ő tehet az egészről.
én nem szavaztam senkire, és valószínűleg 2014-ben sem fogok. nem azért mert nem érdekel, csupán egyetlen jelöltet sem látnék szívesen az ország élén. szóval szerintem egészen nyugodan szidhatom a kormányt, úgymond a rendelkezések, törvénymódosítások pártatlan elszenvedőjeként.
-
bobsys
veterán
Motivaciokent a kalandvagyat tudnam felhozni, meg a lehetoseget. Ausztralia kalandvagybol volt, nem voltak anyagi gondjaink, szepen eldegeltunk Budapesten az I. keruletben a vartol 2 sarokra. Megvolt mindenunk.
USA meg a lehetoseg miatt, ha nincs a zoldkartya eszembe se lett volna idejonni. -
bobsys
veterán
Dragallom bizony. Elhiszem, hogy nagy az orszag sokba van a fejlesztes, de 350 millio user van. De itt is el van bacva mint mashol, van 2-3-4 nagy mobil/net meg tv szolgaltato oszt kesz, verseny azert nem olyan hudenagy foleg, hogy sokhelyen ugye az egyik lerakja a kabelt aztan csak tole veheted a dolgokat.
Azt mondjuk tenyleg nemtudom mennyibe kerul Magyarorszagon
, de itt ugye ugy van, hogyha teged hivnak a mobilon akkor is fizetsz am erte. Ambar ezzel egyutt sem lepem tul a havi 10orat, meg a telefonos interjukkal sem.
Aztan meg ugyis ceges telefonom lesz vagy nem
-
bobsys
veterán
hajaj, de meg mennyire. Itt vagyunk tobb mint masfel honapra es lakbert nem kellett fizetnunk es meg marasztalni akarnak. Van egy kulon kis szoba-furdoszoba a nagyhaz mellett abban vagyunk, de amint lesz munka megyunk. Hianyzik az otthoni kaja, kezd sok lenni, hogy allandoan elmegyunk valahova enni valamit, nincs fozes estenkent.
-
Tim82
félisten
Eddig még egy választáson sem azokra szavaztam, akik nyertek, szóval meglehetősen igazságtalan dolog, hogy én egyem meg mások szar főzelékét.
Amúgy Index-videó gyöngyszemek a Békemenetről: "kellett volna csinálni egy tabula rázást" (sic).
A Milla tüntetésén meg olyan 300.000-en biztosan voltak kint plusz "Ria-Ria Hungária"
akarom mondani bécsi száztagú fiúkórus. -
zoltanz
nagyúr
-
-
bobsys
veterán
Az a background checknel kiderul ha mar elkaptak vele. Drug teszt szerintem csak a sima cseszebe pisilos dolog.
Floridat telen tudom ajanlani, ahogy beszeltuk. Europai evszakok szerint Ausztraliaba nyaron menj, ide hozzank meg telen gyere akkor van a leghuvosebb. A nyarat itt nem birnad, 30-32 fok, 100% paratartalom, majd mindennap esik egy fel orat-orat a meleg eso es utanna szauna.Kedden lesz a harmadik interjum az IBMnel
-
FehérHolló
veterán
A sofőr nem volt teljesen képben.
Csak egy random jegyleírás bkv.hu-ról:
A kinegrammal védett, meghatározott számú utazásra felhasználható jegyek (metró-, vonal-, gyűjtő- és átszállójegyek, valamint a környéki vonaljegyek) időkorlát nélküli érvényessége továbbra is fennáll. Ezek a jegyek (beleértve a korábban megszűnt kétszeres átszállójegyet és a megszüntetett 20 darabos gyűjtőjegyet is) az egykori eladási áruktól függetlenül továbbra is ráfizetés nélkül, meghatározatlan ideig felhasználhatóak - az éjszakai járatokon is -, de vissza nem válthatóak. A kinegram nélküli jegyek utazásra nem használhatók fel, vissza nem válthatóak és más jegyre sem cserélhetőek át.
A kinegram jelen esetben a fémcsíkot jelenti.
-
gaborbol
őstag
Egyszer lehet meglatogatlak majd benneteket, most csak atutazoban vagyok csak egy hetre nezek haza.
Ki szoktam szallni egy-ket napra, itt ott, de most csak szuleimert megyek, itt lesznek egy honapot.
Vagy 20 eve nem voltak nyaralni, soha nem ultek meg repulon, nem beszelnek nyelveket. Remelem jol erzik majd magukatHat azt hiszem a 767-300 felkerul a mivel nem szeretek repulni gepek listajara. Ez a peldany ranezesre van vagy 25 eves iszonyat le van lakva...
-
-
-
köszi az infót, és neked is bobsys
bár még tényleg nagyon odébb van a dolog, de én amúgy is tervezgetős, álmodozó típus vagyok
mondjuk egyelőre még egyik helyet sem láttam, de most novemberben lesz egy párizsi utam, és addig talán még majd londont, angliát is sikerül valamikor megnézni.
-
bobsys
veterán
2003/2004. Az meg belefer, dragabb autot nem akarok venni amig nincs munkahely. Most is csak a kicsiket nezem ami v6 3.8 liter, aztan ha van melo majd veszek egy 5 literes v8ast
.
Butorokat nem hoztunk, tobb lett volna a szallitas mint az ertekuk, eladogattuk oket, raadasul itt a vadonat uj butor szinte annyi mint amennyiert mi eladtuk a mienket. De hoztuk at nem butorokat. Konkretan ketto 23 kg borond + 2x23 kg dobozzal jottunk valamint mar elotte kikuldtunk 2 darab szinten 23 kilos dobozt.
Par dolgot meg othagytink baratoknak. -
naigen, ez egy jó kérdés, hogy mit érdemes magunkkal vinni, meg mit nem, pont ezen gondolkoztam tegnap, hogy hogyan is nézhet ki egy külföldre való kiköltözés.
bár még odább van, egyelőre szerintem megszerzem itthon a másoddiplomát, addig spórolgatok egy kicsit, aztán utána nekivágunk vagy angliának, vagy franciaországnak. párom északra nem akar menni, pedig én szívesen mennék arrafelé is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest