- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #60902 üzenetére
Alapvetően szép a táj és a környék, de bevallom, a helyiekkel nem nagyon beszéltünk (kb. pincérrel, meg pénztárossal eddig). Jövőre biztosan nem ide jövünk, más terveink vannak, de ez már a mostani nyaralás előtt így lett megbeszélve.
Egyébként angolul itt se tudnak (bár kézzel-lábbal rásegítve megértik), a némettel boldogulnék, ha az nem lenne berozsdásodva.
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #60890 üzenetére
Már tiltják az etetésüket, külön kitértek rá a megérkezéskor leadott eligazításban.
A delfinek tuti, hogy halrajra jöttek tegnap, volt még 2-3 óra napnyugtáig és körülöttük nyüzsgött jó pár madár is, akik gondolom, ugyanazt a halrajt követték. Forgalom viszont gyakorlatlag nem volt tegnap a tengeren, ami zavarta volna őket.
Éjjel most már hideg van, tegnap kisebb-nagyobb megszakításokkal, ma meg eddig állandó jelleggel esik az eső, ez lehet, hogy már így marad szombatig. Ezért (meg az éjjel szórakozó német vendégek, elhúzó autók, hajnali karbantartótraktor
hangja miatt) eddig mindig becsuktuk az erkélyajtót.
Jut eszembe, idéntől olyan változás is van, hogy szombattól szombatig tart egy turnus a magyar vendégeknél, ez megérkezésnél elég komoly nyűggel jár: befutottunk fél 10-re, fél 2-kor kaptuk meg csak a szobát, addig ott kellett dekkolni a Branka előtt. De volt, aki csak 4-kor kapta meg...
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #60882 üzenetére
Meg mondjuk a lakosság részben olasz is (volt) Isztrián.
Tegnap késő délután láttunk pár delfint, a tippem az, hogy az esős idő miatt nem volt vízisí meg hasonló zavaró dolgok, így közel jöttek a parthoz halakat hajtani. Pont a Lanterna-Novigrad közti öbölben voltak valóban, egy halrajt követtek jó pár sirállyal együtt.
A sirályok "röhögését" (nincs rá jobb szó) azért elég nehéz megszokni, főleg hajnalban.
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #60878 üzenetére
Saját autó nincs, nem is várható jelenleg, hogy lesz. Tudod, mi ilyen vastag bukszájú pestiek vagyunk, akik sokkal jobban élnek a 'tarjániaknál, csak épp se klíma, se autó, se tengerparti nyaralás 32 éves korig.
Groznjan nekünk tetszett, mondjuk én inkább arra figyeltem fel, hogy úgy lett belőle művészfalu, hogy a 2. világháború után elmenekült a teljes olasz lakosság, gondolom, féltek, hogy úgy járnak, mint Szerbiában a magyarok és svábok 1944-ben. (Horvát idegenvezetőnk leszögezte, hogy ez a legjobb, ami a városkával történhetett, innen is csókoltatom, hogy neki ez jó, amikor egy település teljes lakossága félelemből átmenekül a határ túloldalára.)
Porecbe mi pont a bazilika miatt mentünk nappal, a szervezett kör meg esti időpontban lett volna, azt így passzoltuk.
-
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #60867 üzenetére
Branka.
Nem autóval vagyunk és az utazási iroda fakultatív programjaiból már voltunk azon, ami minket érdekelt. Még az van hátra, hogy valamelyik nap átmegyünk Novigradba és csatangolunk egyet a kisvárosban, ha az idő engedi.
Velencét, Plitvicei-tavakat majd valamikor külön, az idő nem igazán jó hozzá, a Plitvicei-tavakhoz lehet, hogy le is lesz fújva, Velence meg majdhogynem drágább innen, mintha a karnevál idején külön mennénk három napos utazásra.
-
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #60284 üzenetére
Öööö... Hoax..?
-> [link]
Ebből esetleg ez lehet "izgató" -> "...Plastic soda bottles, and even plastic salad dressing containers could all contain elevated phthalates if they were stored in a warm warehouse for a month or longer..."
Viszont a "phthalate"-ok károsságáról nincs "bizonyíték".
Szóval igyanak kólát, a PET palackját töltsék fel a Gangeszből, tegyék ki a napra 12 órára és élvezzék másnak hajnalban a "lehűlt", rosszízű de ártalmatlan vizet...
-
EQMontoya
veterán
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #60248 üzenetére
Régen is voltak ilyenek.
Pl. 2003 az egyik valaha volt legmelegebb nyár volt, 3-4 hónapon át 30-35 fok volt, éjjel se húlt le, és nem esett az eső 3 hónapon át.
Akkor még anyáméknál laktam. A 2003-as nyáron felindulva 2004 nyarán beszereltettük a légkondikat, de a nyár ugyanígy elmaradt, szinte be se kellett kapcsolni, mert annyira enyhe nyár volt.
2010-ben ugyanez volt, ha jól emlékszem. -
válasz
BlacKSouL #60245 üzenetére
Én néhány csepp homlokból gyöngyözést simán elviselek a miniszoknyákért, és a keblek közzétételéért
Ezt a nemes cselekedetet, ehh, de nem merek ellene tennem.UI: Gyöngyözést én is bevállalok, igaz csak másik irodában akadna, akit miniben és kebelben közszemlére méltatnék.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #60214 üzenetére
Amúgy az az igazán megdöbbentő, hogy mióta új a kinézete a firefox-nak, azóta mennyivel több erőforrást igényel, a T60-am rendesen megizzad tőle, a b. nejem amd apu-s gépe is szenved tőle rendesen.
Teljesen kezdek átállni krómra, bár annak is van egy két idiotizmusa... de legalább nem lassú...
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #60159 üzenetére
gondoltam is rád.
azért Nógrád megint jobban teljesít, légkondícionálást tekintve.
Zabaron 4,9 fok volt hajnalban@Montoya: mert túl kis fiatal vagy. Én már olyan öreg vagyok, hogy asszem 24 nap jár.
Ebben a korban már kell is... -
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #60042 üzenetére
Gradacban laktunk mi is
Ennyire népszerű lenne az a kis városka?
Montenegró margójára: a társaságból, akikkel voltunk, tegnap többen hányásos illetve hasmenéses problémákkal küzdöttünk. Mára nagyjából már oké, bár még mindig kekszen élek. És esélyesen valami vírus, mert a csapvizet nem ittunk, hazaúton pedig egyforma szendvicseket evett mindenki, és nem mindenki beteg...
A antivakarin névre hallgató szúnyogcsípés-kenőcs viszony hilarious.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #60018 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom sajnos. Gyönyörű ország, de rettentő bunkó népség. Horvátország egy fokkal kevésbé látványos, viszont ott nem ért soha semmilyen atrocitás, negatív élmény.
Integra: ahol csórók az emberek, ott ez van. Olaszországban sem olyan már a tempó mint pár éve volt. Főleg a szegényebb, délebbi vidéken, ott 120-ra állított tempomattal a Transittal benne voltam a leggyorsabb 20%-ban.
Itthon pedig ha nem sietek, én 110-el megyek. Egy Miskolc-Bp. távon lassabb vagyok 15 perccel, de spórolok 4 liter üzemanyagot. Mondjuk én igyekszem nem feltartani a mögöttem érkezőket, mindig felgyorsítok 140-ig, ha valaki nálam gyorsabban jön.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #59841 üzenetére
Negyedóra kardió, egy óra súlyzózás. Szerinted mennyire vagyok készen a 25 fok és 70%-os páratartalom kombótól?
Ja, ma is jártunk egyet, itt is megvolt az eső is, pár perc alatt 27-ről 18 fokra esett a hőmérséklet, rendes összefüggő párafüggöny volt az út felett, ahogy elállt - goondolom az aszfalt még nem nagyon bírt lehűlni ennyi idő alatt. Érdekes egyébként, hogy errefelé sokkal gyorsabban tud változni a hőmérséklet, mint Mo-n, gondolom sokat számít, hogy nem 1000+ km a legközelebbi óceán, hanem kb 250.
Tegnap elmentünk a kölykökkel túrázni, kellemesen sütött a nap, haladtunk kb 50km-t, a Spessartnál bezzeg zuhogott az eső, úgyhogy megnéztük, hova fogunk majd egyszer visszajönni, és hazaoldalogtunk. Itthon száraz volt még a gyep is, volt ugyan valami zuhé mutatóba, de nyoma sem nagyon maradt.
De legalább 30+ fok idén csak egy hétig volt, remélem annyi már nem is lesz. Augusztusban meg magyar út, már kiüríttettem a garázst, nem hiányzik megint egy jégverés az autónak.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #59841 üzenetére
Jajjmár Tarzan, ne problémázz az esőerdőn...
Itt a városban tök sztenderd a 35 fok és a 80%-os páratartalom...
Ui. mondom, a szívem vérzik a nyaralókért, viszont örülök, hogy nem izzadok.
Mondjuk, ez már a második hétvége volt, hogy úgy elmentem volna hegyet mászni, vagy strandolni, aztán el se indultunk, mondván, hogy úgyis szarrá áznánk.Uui. én szeptemberben tervezek menni nyaralni. Olyankor már vágyom a melegre.
-
saelin
veterán
válasz
BlacKSouL #59822 üzenetére
Őszintén? De! Ma kísértem el az egyik barátomat a debreceni klinikákra, mert úgy begyulladt az arcürege, hogy az valami szörnyű... Egy darabig sétáltunk, azután meg villamosoztunk. Neki ott kellett maradnia, én meg jöttem haza, de úgy folyt rólam a víz mint a fene.
A nagyerdőn olyan volt mint a szauna: párás és fullasztó meleg. Hűsölésképp vettem egy jégkrémet 360 (!) Ft-ért, mert már az olcsóbbakat elkapkodták. A holnapi meló ilyen melegben kemény lesz.
Miért nem hentesnek mentem...
-
ToBeY
nagyúr
válasz
BlacKSouL #59735 üzenetére
Lenti szakaszon van elakadva.
IntegraKöszi szépen.
Már csomó megalázó és fájdalmas vizsgálaton vagyok túl.Ez a kőzúzás talán az utolsó lépes.(legalábbis remélem) De már voltam Lászlóba hepatitis gyanúval is,mert senkinek nem tűnt fel hogy elakadt valahol a kő és az okozza problémákat. -
ngabor2
nagyúr
válasz
BlacKSouL #59376 üzenetére
A 2,5"-oknál már nincs ilyen macera, ha elmegy az áram, már a parkolóba is rántották a fejet. Menet közben is rádughatod, nem lesz semmi baja. Sőt, ha menet közben (pl. felvétel alatt) húzod le, akkor is legfeljebb némi adatot veszítesz, a vinyó 100%-ig használható marad. A nagy gyártóknak van már benne némi tapasznyalata
Okosok szerint egy dolgot nem szeretnek (nem szerettek régebben): a ferde tartást. Tehát vagy fektetve, vagy az élén állva legyen, így terhelődik legkevésbé a tengely. Ez kb. azt jelenti, hogy az elméleti 20 év helyett ferdén hajtva csak 18-at megy... persze más okból 3-5 év használat után a vinyók jó része nyugdíjazva van.
-
-
-
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL #59126 üzenetére
Azt nem tudom, mit jelent, de nekem is szokott lenni. Ra szoktam jonni, hogy ilyenkor alszom. Es mar tobbszor volt, hogy na akkor felkelek, kiraly, kimegyek wc-re, faszom, hat nem atmentem a falon, tehat meg mindig alszom... Inception tok amatornek tunik a 'valosag'-hoz kepest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- Huawei Watch Fit 4 Pro 3 év garancia, Huawe Freebuds 2
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest