- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz
tzimash #4917 üzenetére
Hali mindenki!
Én vagyok a vevő, és tzimash fórumtársban nem egy átverős típusú embert ismertem meg, így a szándékosság árnyéka rég tovalebbent (csak egy pillanatra gondoltam, hogy tuti neki is kellett látnia, de én sajna az apró dolgokat is észreveszem amit esetleg más nem...nem direkt, meg nem keresem a hibákat, csak így alakul)Naszóval feltöltöttem egy videót is, hogy akár full HD-ben is lehessen látni a konkrét "problémát" (remélem ez nem jelenti tényleg valami további romlás kezdetének a lehetőségét)
Ami (szerintem) elég jól látszik a videón is, ha homogén felületekre érkezik a nagyított részlet (és az nem túl világos) akkor a kijelző középső tartománya egyszerűen sötétebb, mintha egy folt lenne a kijelzőn...javítva tudomásom szerint nem volt (legalábbis a jótállási jegy ilyesmiről nem tanúskodik, mert teljesen szűz...a pecsétet, és a kitöltött vásárlás dátumát..stb-t leszámítva), és tzimash kollega is biztos tudna róla, mivel az övé volt.
Bár rendes 24 hó gari volt a készüléken, az már tavaly nyáron sajna lejárt, így szervizbe ezzel nem vihetem (pontosabban nem akarom, hogy költeni kelljen egy csomót rá).
A folt nem a kijelző külső oldalán található, és még csak nem is az védő üveg belső oldalán (nézegetemm minden szögből rendesen) hanem hátrébb magán az lcd panelen.
Majdnem szabályos téglaforma (lekerekített sarkokkal)...még az is lehet, hogy valamilyen perverz megfontolásból direkt csinálta ilyenre az olympos? A nagyított kép mozgatásákor (scrollozás, vagy minek nevezzem) a "foltos" középső részen simább az épp mozgásban lévő kép látványa, míg a területen kívüli keretben enyhén sávos (apró csíkozódás vehető észre). Ez a csíkozódás nem zavaró, és ha az egész kijelző olyan lenne, akkor sem mondanám rossznak egyáltalán...de ilyet még nem láttam (nem csak fényképezőn) egy lcd kijelzőn sem.Ha valakinek valami ötlete, ismerete lenne a témában annak nagyon örülnénk (mindketten tzimash kollegával)
-
nesa
veterán
válasz
tzimash #4191 üzenetére
Masoknal megoldas volt hogy csereltek valakivel, aztan mindenki boldog volt
#4190) rgqjx
Nezd meg a tesztkepeket minden kep olyan lagy nekem, megszoktam az E510 kicsit tulelesitett kepeit, raadasul hiaba a sok dedikalt gomb az olympus verhetetlen ezen a teren a legjobb statuszal rendelkezik, mig a dékilencven attekinthetetlen (biztos szokas kerdese) ha valaki idehozna egy E30 at 14-42 vel egybol elcserelnem -
nesa
veterán
válasz
tzimash #3963 üzenetére
Ja hogy te ezt mondod, ezen nemsok bealitasi lehtoseg van azonkivul hogy ki vagy be kapcsolod...csak a vazon lehet alitgatni...
Ezt a vakut felismeri a vaz es sajnos olyan buta hogyha leragasztod a 3db kicsi erintkezot nemtudod kontrolalni az esemenyeket....
Szinekkel ugy altalaban nemvagyok megelegedve azon a vazon... meg 1db kepet nemhoztam ossze vele amin aztmondtam volna hogy hude micsoda szinek...
-
nesa
veterán
válasz
tzimash #3961 üzenetére
Kozeppontos vakunal nemvalaszinu, ha egy vakurol beszelunk
Tiis ugyerzitek hogy ebbol a vazbol nemugyjonnek a szinek mint az olybol, valahogy a zold nemolyan...
-
nesa
veterán
válasz
tzimash #3957 üzenetére
Az a metz vaku amit irtal sima kozeperintkezos tehat nemfogja felismerni a vaz, baris 510-520 nemismeri fel, csak tolja a jelet, 1/320 ig nemtakar bele a kepbe 1/400 on kivaghato belole kb 3:2 oldalaranyu kep ugyhiszem allul huz fekete csikot 1:500kb 16:9 es kep kivaghato.
(#3958) Rubbi
E400 utan enmar nemhiszek az elore fejlodesbe inkabb csak az utkeresesbe
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tzimash #3654 üzenetére
nincs 50k-m egy "normális" állványra, mint írta Kornél az állványos topicban. max. akkor a gorillával nem fogok pókemberezni, csak simán letámasztós, illetve valaminek a tetejére.
vagy akkor mit vegyek?
csomószor idegel már a stabil támasztás hiánya....földre, párkányra, padra stb. nem akarom mindig rakni a gépet....
madgie
gorilla mini az offizial site szerint is csak szappantartóra jó, max. 325gr ()
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tzimash #3126 üzenetére
+Rubbi
ja, nem a gépet nézik le, hanem engem, mert olyt használok....
volt vita erről, mondom hogy nekem legalább van beépített stabilizátor, nem kell minden ojjektívbe belerakni, erre olyat mond, hogy ő lesz@rja, mert csak meg kell tudni tartani a gépet
ja, ahogy Rubbi mondja, ortodoxok....gyűlölöm zsigerből az ilyet, tiszta fotorasszizmus
mod. 3.
és a vita után még őnekik áll feljebb, hogy mennyire nagyképű lettem az új gépemmel, meg elszálltam, meg lenézem őket.....(persze az egyik visszakérdezett egyszer, hogy CPL szűrőn kívül minek kellene másféle? no comment)
-
PRO-peller
senior tag
-
Szabalaca67
csendes tag
válasz
tzimash #1404 üzenetére
A polár leginkább a tájfotóimnál jönne lól (különösen ahol víz is van).
Néztem a Hoyát, 12 400 az E-digital-ban.
Persze ilyenkor mindig az a dilemma, hogy ki tudom-e használni, ha már ennyiért megveszem...
Amiket még szeretnék a közel jövőben beszerezni a géphez: egy jó vaku (nekem a Metz MB 36 AF-4 vaku nyerte el tetszésemet - ennél többet nem kívánok áldozni rá), valamint egy monopod, ami a túrákon nagyon jól jönne... -
2ning
tag
Igen, de minnél messzebbre szeretnél világítani annál szűkebb szórású (20-40°-os) és annál erősebbledekre van szükség. Csináltam anno ilyen képeket is mert kiváncsi voltam a szórásra és a távolságokra.
1cm-re http://kepfeltoltes.hu/100504/P1050223_001cm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
5cm-re http://kepfeltoltes.hu/100504/P1050225_005_cm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
10cm-re http://kepfeltoltes.hu/100504/P1050222_010_cm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A húsz centis nemtom hova lett, de kb ezekből kikövetkeztethető.Aztán a színhőmérsékletekkel is lehet variálni egyre több féle pl. melegfényű LED-ek is vannak már. Vagy a LED-ek előtt lévő műanyag borítás szinét is olyanra cserélheted amilyenre akarod, pl szines műanyag irattartókból lehet ilyen színszűrőket csinálni.
-
2ning
tag
De.
Konika Minolta Z3
ISO 100, kézből,1-2 cmről.
http://kepfeltoltes.hu/100504/PICT0271_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100504/PICT0272k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100504/PICT0273k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100504/PICT0274k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100504/PICT0276k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100504/PICT0275k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
SpongyaBob
veterán
Miskolc-Tapolcán. Itt van egy kis csónakázótó, és teli van mindenféle jószággal.
Mondjuk most kimondottan csak mókus miatt mentem ki. És végre sikerül lencsvégre kapni. Szabályszerűen üldöztem mire végül bepózolt
Sajnos többet nem tudtam kihozni belőle, már nem volt időm bíbelődni a géppel. Így is örülök neki, hogy a beépített képstabi ilyen brutális, mert ezt 1/20s-el készült.
-
supercow
őstag
Az oroszok csináltak, az a neve hogy "Dandelion chip", ha azzal szerelt adaptert veszel akkor tudod programozni valami ügyes trükközéssel, azt hiszem az elsütőgombot kell nyomkodni. Az új v3 chip már valamilyen IS módot is tud, nem olvastam utána.egy oldal/cikk képekkel
másik ugyanott, első hsz alján írja hogy kell programozni
ugyanott vásárlás -
-
ordogboc
tag
hello
én m42-oly adaptert használok, oly e-410-en és elégedett vagyok a képminőséggel. bár az obijaim tiszták és pormentesek... az átalakítóban meg nincsen lencse.auto fokusz nincs, fénymárás jó bár néha picit sötétre méri..
50-est(1.8) meg egy 135-öst(2.0) használok vele. elégedett vagyok. makrora biztosan jo lesz ha jo obit választassz.
üdv. -
-Shadow-
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DOOM - The Dark Ages
- PlayStation 4
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch 2
- Honda topik
- Apple MacBook
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest