- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmk
tag
válasz
MrChris #5885 üzenetére
Ó, érdekes. Most már akkor tudom hová tenni ezt a sávosodást. Alapvetően csak próbálgatom a gépet, meg akarom érteni, hogy mi miért történik és hogyan működik.
A képek úgy készültek, hogy volt:
13db 8sec-es: ezen látszik egy kicsi sávosodás és a pöttyök
1db 20sec-es: ezen látszik a sávosodás és a pöttyök
1db 60sec-es: ezen nagyon minimális a sávosodás, ellenben a pöttyök...
1db 126sec-es: ezen se sávosodás, se pöttyök nincsenekAkkor az exif adatok:
Ezen a képen a felső a 60sec-es expo, az alsó, a 126sec-es.Valóban a 60-es előtt nem volt ekkora szünet az expok között, mint a 60-as és 126-os között.
Akkor már csak az a kérdésem marad, hogy a döglött pixelek is az esetleges melegedés miatt jöttek elő a 60sec-es képen és lehülés után nem jöttek elő a 126sec-esen?
A környezeti hőmérséklet kb 2 fok volt. Akkor ez meglegebb időben hatványozottabban jön elő, ha jól értem."Sensor mapping volt?" Azon az alkalmon nem volt. Ilyen esti fotózásnál érdemes előtte, esetleg közben is csinálni?
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #5792 üzenetére
Nekem ne lenne?
Az E-30 14-54 kombót cseréltem E-5 12-60 párosra. Az már sokszor kiderült, hogy a nagylátó nem az én világom, és ez kicsit rá is nyomja a kapcsolatom a 12-60-al. Szuper obi, nagyon jó képe van, ámde ugyanez igaz a 14-54-re is. Így ár/érték arányban előbbi szerintem sokkal jobb, főleg, hogy manapság bagóért kapható.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #5790 üzenetére
Ez valami nepper fickó, sose használta, az tuti. Egyszer fiatalon, tapasztalatlanként vettem tőle egy E-510-et, amit vissza kellett vinnem, volt baja bőven. Monjuk visszafizette, azzal nem volt gond. De van a vaterán is negatívja bőven, ezt is hirdeti már egy ideje. Fingja nincs, mi ez, mire való.
Nagyot koppanhatott az eleje, hogy így letört a perem, ennyiért már van EU-ból "sehr guter Zustand" is.
-
Studi
veterán
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #5773 üzenetére
Lassú Víz kolléga jól beszél: ott még nincs értelme a félig lenyomott expogombnál rázni az érzékelőt az amúgy lecsukott tükör mögött.
Mondjuk azt nem tudom, hogy élőképet tud-e már stabilizálni, de azt hiszem nem. Ha szemléltetni szeretnéd a műkődését, nyomj egy 2-3 mp-es expot, akkor hallatszani fog.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #5728 üzenetére
Ez azért nem az az ár, amiért egyből ugrom rá. Ellenben valamikor tavasz végén-nyár elején, nem sokkal azután hogy kirúgtak volt egy
ilyen 25/1,4szerk: hülyeséget beszélek, 14-50/2.8-3.5ráapplikálva egy L1-el, valahol 100 alatt.Persze míg hezitáltam el is vitték sajnos.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #5716 üzenetére
Emlékeim szerint az ugyanaz, mint az E-4xx vázaknál. Nincs, de ha van, akkor legalább értelmetlenül drága.
Marad a fekete szigszalag, én legalábbis az E-400-nál azt használtam.
Én a 14-54-et imádom. Lecseréltem 12-60-ra, és azt valamiért nem tudom annyira megszeretni. A 14-54 méretben, súlyban, képben is annyira jó cucc...
-
válasz
MrChris #5650 üzenetére
Még nem volt időm a képminőséget megvizsgálni, mert a hétvégén nem tudtam vele foglalkozni, de a napokban ezt is összevetem.
Azt már sokan mondták, hogy az e-500 színei szépek, de azt - összahasonlítási alap hiányában - sosem tudtam, hogy ez mitől van; az érzékelő szénmélysége jobb, vagy más miatt?
Az E500-zal is RAW-ban lőttem szinte mindig, és a legtöbb esetben alakítottam is a színeken, legalább egy kicsit. A dinamikától és a színmélységtől jobban félek.Nekem elsősorban a gép nagyobb mérete, vakuszinkron csatija és általában nagyobb tudása volt az indíték a vásárlásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest