- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Ezert mondtam hogy max 250 korul valami E-30 utod (E-50) 14-54 el, itt az uveg a huzoagazat 14-42 vel mar nemvennek oly DSLR kitet (ill dehogynem ha vegig f:2 es
) plane ujonnan, egyszeruen ertelmetlen lenne az ujabb rendszervaltas, azert a nyikony 18-105 kenyelmes cucc na, az 55-200 is hasznalhato, szoval ezekrol minosegi ugras kell hogy az ember vissza terjen, ereznem kell hogy valami komoly pluszt kapok.
-
sellerbuyer
őstag
Canon 600D lesz az áldozat, mert filmeket forgatunk egy barátommal és hát egyelőre ugye alacsony a költségvetés.
Az új 650D lett volna az alternatíva, de sajnos teljesen felesleges lenne megvenni, mert a folyamatos automata focus (videóhoz) rettenetesen rosszul sikerült. Pontosabban egyáltalán nem sikerült, mert valójában nincs is. Annyiból áll az egész, hogy tulajdonképpen ugyan azt csinálja a gép, mint amikor gombnyomással átélezel, csak nem kell megnyomni a gombot, hanem magától csinálja. Értelmetlen, de csak a váz 50eFt-al többe kerül, mint a 600D kitobival... A tapicskálós kijelzős marhaságról már nem is beszélve! Tartottam tőle, hogy a többi gyártó is megirigyli a Sonytól ezt a mérhetetlen nagy ökörséget, hogy fényképezőkre, kamerákra tegyünk érintős display-t, merazjó.
Ha mindegyiken ilyen lesz idővel, esküszöm, soha többé nem veszek fényképezőt! Nem hiszem el, hogy ennyire nem gondolkodnak épelméjűen egyes gyártóknál. Az külön fájdalom, hogy pont a Canon... Na mindegy, szóval már itt is az idiótáknak történő eladhatóságon dolgoznak, nem a minőség a lényeg és sajnos egyre inkább ez lesz a trend, mert az idióták sokan vannak, sok gépet lehet nekik eladni.
A natív 12800-as ISO gyakorlatice teljesen használhatatlan, elég a 6400, ami a 600D-n is van.
A 650D egyetlen valós előnye a videózásnál az izmosabb aksi. Na ez viszont tényleg nagyon gyenge a 600D-nél (440 fotó). Rászorítanak, hogy vedd meg a portrémarkolatot sajnos, ami 35-40e Ft-ot máris dob az áron (+4-5eFt a második aksi) és még azzal sem éred el az alternatíva típusok aksijának a teljesítményét. Mindegy, mert filmezéshez amúgy sem árt ha van, csak hát dögöljenek már meg.
A 60D alternatívának is egyetlen valós, videózásnál tényleg használható előnye a nagyobb akku (és esetleg még egy picit gyorsabb a gép), ezért viszont kár lenne kidobni egy rakás plusz pénzt az ablakon.
Az 550D pedig nem elég sajnos (pedig jóval olcsóbb lenne és kevés az eltérés), mert a kihajtható, elforgatható kijelző kötelező egy (low budget) forgatáson... meg amúgy is. Na ez nagyon megéri a pénzét.
Tudom, hogy elég lett volna egy kétszavas válasz is, de így hajnalban duzzadok a lelkesedéstől, úgyhogy remélem, kimerítő választ adtam.
-
Messer22
senior tag
Lassú és béna kezelés, jobban a menübe kell turkálni mint a leg alap oly génél.
LV AF használhatatlan és eszi az akksit de nagyon, kereső nem jött be (szemüveges vagyok).
A videó szép, de csak P/A mód van. ne akard az af-et használni..
viszont nagy előrelépés, hogy a jpg némi gépen belüli piszkálás után igen szép. -
sebgutkopf
őstag
Atya isten egy potenciális e3 vevőjelölt! Ritka fajta vagy, biztosan lesz mit venned.
Az az igazság, hogy egy ideje megint gondolkozom, hogy kell-e még nekem egyáltalán dslr gép? Nagyon keveset használom már és ráadásul, az autósport fotózás ami miatt korábban fontos volt, egyre ritkább téma már az életemben és legfeljebb az a pár esemény, amire megkérnek a jövőben nemet mondanék arra alkalmas cucc hiányában, mert milc-el mégse állnék neki eseményt fotózni. Ha racionális lennék tuti eladnám az oly szettemet, mert kihasználatlan, mindig csak a kis gépet viszem magammal. A nem racionális rész pedig, hogy van egy komplett szettem (e3+grip, 12-60, 50-200swd, 35 macro, fl50), amin nincs mit fejlesztgetni és bármikor bevetésre kész és attól, hogy a polcon van enni nem kér. Az üvegek potenciálját valahogy sajnálom.
-
sebgutkopf
őstag
Én nem vagyok a 70-300 nagy pártfogója.
Egyszerűen ilyen hosszú obi (600mm ekv) mire kell?
Nekem volt régi 40-150-em, amikor 50-200-ra váltottam elhiheted nem a gyujtótáv volt a váltás motivációja. Nyilván felhasználás kérdése, de pl portrézni szerintem a 40-150 átfogása sokkal alkalmasabb, míg a 70-300 túl hosszú, attól csak palacsinta képűek lesznek az emberek.
Madár és természetfotósok persze sehol máshol nem kapnak ilyen elérhető áron 600mm ekv látószöget. -
Caryota
csendes tag
A 70-300-at én is szeretem makrózásra, szépen mossa a hátteret, bár vágok is egy keveset a széleiből:
keresztespók
körömvirág
pipacs méhecskével
egy másik pipacsos, mely fekvő formátumú volt eredetileg. -
nesa
veterán
Megnezed a kepeket nemsokara 4 eve hogy keszultek a jo cikkhez kell ido a szarhoz megtobb
bar a pixinfon kb 4 eve azvolt irva teszt hamarossan
Amugy szemelyes tapasztalatom kicsit mas mint amit irnak, ez az obi kibaszott jo, visszalapozol kicsit es talalsz vele keszult kepeket.
(#4691) csaszi72
Pl portrezni meg jo lesz, meg szobaba is.
-
Messer22
senior tag
-
nesa
veterán
Nemigazan de mar gondoltam csinalok egy osszehasonlito tesztet.
Magas ison tuti jobb a nikon de en PL ritkan huzom fel.(#4574) Mr.Csizmás
JPG nem olyan egyszeru alitani meg az enyem se hofeher de szerintem lenyegessen kozelebb van hozza.
-
nesa
veterán
Ha opcio nemhianyzik nagyon netord magad a cseren.
Aztkell mondanom hogy PL hasznalt E520 hoz kepest nemer meg + 100k a D90 annyival nemjobb, de ez csak az en velemenyem raadasul a nikon JPG eleg maszat.
(#4571) Mr.Csizmás!
Kalibrald a monitorod mert nemelyik kepen nagyon durvan keklett a feher ruha.
-
madgie
titán
És pont ezért értelmetlen az E-3 szintű profi gép a magunkfajta amatőröknek
Szerk: ezzel nem a kollégát akarom bántani sőt! Csak tényleg úgy csapódik le, mintha a váltás plusz pénzbe kerülne, miközben egy nem csak kitekből álló félpro szettet lemikrsítva még zseton is maradhat az ember zsebében. Én anno a canon szett árából megvettem a micro 4/3-ot, meg kanapésort, meg bútorokat, meg... szóval érted. A képeim meg tényleg ugyanolyanok maradtak, kivéve az éjszakai csillagjárósakat, mert arra sz*r ez a szenzor (sima 4/3 dettó).
Viszont ha valaki szereti a nagy, kalapácsnak is használható vázat, akkor szeresse. Nincs azzal semmi gond sőt... amikor az enyém már csak macskát dobálni lesz jó, talán azok még menni fognak (az E-1 biztosan, az egy elnyűhetetlen váz)
-
-Shadow-
aktív tag
Az már legyen az ő "bajuk". Bennem fel sem merült, hogy eladjam a 6500 expós, még másfél év garos E-3-mat. Annyit így sem kapnék érte, mint amit most nekem ér.
Egyelőre nem zavar a mérete, meg, hogy cipelni kell. Attól meg nem fogsz még jobb képeket csinálni, ha váltasz egy másik rendszerre. -
-Shadow-
aktív tag
Kezdésnek minden obinak örül az ember, aztán amikor van szerencséje egy jobbat kipróbálni, netán meg is venni, akkor jön rá, hogy mi is a különbség. Mikor megvettem az 50-200-at a 40-150 helyett, konkrétan besza-behu állapotba kerültem az első képek visszanézése után. Jó kis kitobi a 40-150, de az 50-200 egy nagyon más világ. Ha van lehetőséged spórolni egy jobb darabra, akkor meg fogja hálálni, abban nyugodt lehetsz.
-
nesa
veterán
En igy csinaltam, es kesleltetes volt talan 1 vagy2 Mp a tukorfelcsapasnal birod masodpercenkent alitani.
Amugy nalam gazvolt hogyha 14mm en probaltam akkor tuti valami giliszta ment hameg ra kozelitettem tuti akkora volt ami nemfert bele, kiszamitani nemlehet semmit, lesz amilyen lesz.
-
-Shadow-
aktív tag
Ha megengeded, akkor a képednél elsősorban nem a gépkezeléssel van a probléma. A kompozíció az ami itt teljesen rossz. A dolog lényege az lenne, hogy olyan nézőpontot keress ami nem szokványos, mindennapos. Ha jobban belegondolsz te is így látod a rózsát nap, mint nap, ahogy a képeden van. Felülről. Más is így látja, tehát nem valószínű, hogy bármi reakciót is kiváltana belőle a kép.
A másik dolog, hogy igyekszünk nem középre komponálni a témát, mert unalmas lesz. Ez a fotózással ismerkedők egyik hibája, de idővel rájössz te is, hogy van sokkal jobb ennél. Ha gondolod keress rá a harmadolás vagy az aranymetszés szabályára a neten.
Felül is zavaró egy kicsit a másik rózsa vörös foltja, elviszi a szemet. Próbáld meg újra lefotózni, de máshonnan nézve. Azt nem tudom, hogy hány óra körül készítetted, de nekem kicsit úgy tűnik, hogy még, vagy már erős volt a napsütés az meg nem tesz túl jót a képeknek.
Remélem mondtam valami hasznosat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged