- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeventeV
őstag
Sziasztok!
LG CX upgraden gondolkodom.
2 befuto van: LG C5 es Samsung S90F. Viszont szeriaszam alapjan utobbi is Woled paneles.
Melyik erne meg jobban ebben az esetben?
Elore is koszonom. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gorgonka
üzenetére
"közben meg sorra olvasom itt a felmerülő hibákat a négyes és ötös szériás LG OLED-eknél."
Általában az ír be a fórumra, akinek problémája van... Plusz, ha jól tudom az LG adja el a legtöbb TV-t, így nyilván onnan több hibás példány is előkerülhet.
Ismerősnél első Cx valami van, 6800 órával semmi baja.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
B7, B9, CX, mind rohadt nálam… Van még egy C4, ami 1 éves, még hibátlan. De már elvileg ezeknél is kezd előjönni a hiba. Az utódja szerintem S95F lesz, nem szeretnék már szívni minden évben a panelcserékkel… Csak attól félek ott meg más hiba jön ki, alaplapi/táphibákra szoktak panaszkodni redditen.
-
Elims
veterán
Megnéztem ill. átrágtam magam Tökéleteskép youtube g5 41perces videóján.
Kár volt. :-(
Szinte minden hozzászólás ajnározza,nem kicsit..biztosan mki 100%-ra érti amiket mond a videóban,dinamikus tónusáthelyezés,ennyi-annyi nit,roow off,stb.,stb.,stb.,nekem ezek sajnos nem mondanak sokat és nem is szeretnék ezekre 20-30órákat rátenni,hogy megtanuljam mi-micsoda.Úgy talán tudnám értékelni a videót.
Így laikusként viszont szerintem nem sokat mond..Sőt!Szinte semmit,mert megpróbáltam megjegyezni az értékeket,mit/mennyire ajánl állítani,pár perc múlva már mást ajánlott.Egyszer kikapcsolni,egyszer be.
Szóval Tökéleteskép lg oled g5 videóját csak profiknak ajánljátok.
100%,hogy ő álmából felkeltve is kisujjból kirázza,hogy a "black rush" micsoda,de egy átlag embernek csak ócska tippje lehet rá.
Ne értsetek félre,nem fikázás akar lenni,lehet -vagy biztos..-,hogy én vagyok hozzá édeskevés.Tudtok esetleg olyan oldalt ahol le van írva a g5 ajánlott beállítása?
+ps5 pro hdr beállításánál ha úgy állítom be ahogy írja is,éppenhogy látszódó ikonnál nyomjunk tovább,játék közben ritkán bizonyos részeknél teli fehér képnél kis fekete téglalapban a szintén fehér betűk fele nem látszódik. :-(
Biztos,hogy vmi beállítás gond van,ezért lenne jó vmi egyszerűbb leírás.Mégvmi..165hz.Ha arra próbálom állítani,kiírja,hogy a 165hz-et nem támogató tartalomnál problémák lehetnek. (Ps5) Akkor arra ne is állítsam?
Őszintén szólva az előző cx3-hoz képest nekem ez a g5 annyira nem tetszik,mint ahogy szinte mindenhol írva van.Mindez úgy,hogy a cx3 soha nem volt kímélve..95-100-on ment az oled fényerő kb.3évig...utána veszegettem lejjebb,de kb.80 volt a minimum.5évig használtam.
Tavaly kb. ősszel kellett tápot cserélnem benne,a lg-től vettem egy gyárit 90e Ft-ért,de azt leszámítva hibátlan volt. -
Keksz03
senior tag
válasz
Elims
üzenetére
hyppo!: 48" CX-em van és 65" vagy 77"-ra váltanék. Azt nem tudom eldönteni, hogy egy 77" C5/S90F vagy 65" G5/S95F legyen. Mivel kb. 2,5 méterről nézem azt gondolnám, hogy a 65" de több fényerő, szebb kép a jó irány.
Igazából a TV-k képességeivel eléggé tisztában vagyok egyedül audio oldalról vagyok vakon, sosem foglalkoztam a témával.
Filmeket Mac Mini-re töltöm le, min 1080p és eredeti angol hang ami magas minőség, ha ez átmegy a TV-n gond nélkül a 2.1-be HDMI+optikán akkor szuper, sajnos nem értem ezt a részét hogyan működik.
-
Elims
veterán
válasz
hyppo!
üzenetére
Köszi szépen!!
Keksz03: Ha cx-et használsz és ugyanakkora -mondjuk- g5-re cserélnéd le akkor várj max.1hetet és megírom,hogy megéri e.
Ha most kell válaszolnom akkor azt írom,hogy nem.Közel sem ér annyival többet,de pár órája megy a g5,ezért írtam az egy hetet.
A többi tv-ről nem tudok írni. -
Keksz03
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy CX-et használok de gondolkozom C5, G5, S90F, S95F vonalon.
Alapvetően a C5/G5 felé hajlok mert a CX-et imádom és a Dolby Vision is előny. Viszont ha jól tudom DTS-t nem támogatnak már.
A PS5 és Mac mini is HDMI-vel adja át a hangot a TV-nek, a Tv-ből pedig optikán megy tovább a hang a 2.1 felé. Okozhat ez problémát az új Tv-vel?Bocs ha hülye a kérdés de audio téren eléggé elveszett vagyok.
-
Elims
veterán
válasz
alaves
üzenetére

CsAndi: Vhiktor a youtube-on "tökéleteskép"?
Vhiktor: Ez a gyerek azt is mondta a youtube-on,hogy a g5-öt már nem kalibráltatni,mert gyárilag is nagyon jól van.
+persze az ai képet is mondta.
Kb.5évvel ezelőtt vettem a cx3-at,akkor ajánlottatok vmi bejáratást.Ennél is megcsinálnám (g5),de ennél hogyan kellene?
Nyomassam 100-on az oled fényerőt ps-sel+jobb minőségű videókkal? -
Elims
veterán
Sziasztok!
Megvettem a lg oled65g5-öt.Széép!Az egész tv szinte fém (hátul),gondolom a hűtés miatt.
Minden tekintetben hibátlan!
Viszont!! Összehasonlítottam egy szobában,szinte egymás mellett egy lg oled65cx3-mal.
Őszintén írom,hogy nagyon minimális különbség van a két tv között ugyanolyan beállítással.Csináltam videót,ugyanaz a youtube videó,egyszerre indítva egy távirányítóval és komolyan mondom,hogy nincs akkora különbség,mint az ára.Közel sincs!!
A cx3 kapcsán viszont lenne egy kérdésem:Lg oled65cx3-on hányas oled fényerő az ajánlott Csak és kizárólag one szolgáltató tv-zésre?Kamureg és hasonló komoly műsorokra.?
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Ha már Lg média lejátszó a téma
A frissen vásárolt lg 77c51la lejátszója miért csinálja, hogy hol látja és hol nem a synology nast? Az öreg 55B7 is néha csinált ilyet de ott volt egy frissít gomb és ezt követően mindig ott volt. De a C5-nél ilyet nem találtam. Nyilván van dedikált normális lejátszó és nem gond alapvetően. De pl. ha gyerekek mesét néznek arra teljesen jó lenne a gyári beépített lejátszó és nem kellene minden egyes alkalommal a CXUHD-t bekapcsolni... Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Tudnátok segíteni, hogy Xbox series S-t illetve a Cambridge audio CXUHD-t a leendő 77c51la mely hdmi portjaira érdemes csatlakoztatni? Köszönöm!
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Lg oled cx3-on hol lehet kikapcsolni az earc-ot?
Azaz nem szeretném,hogy bekapcsoljon más eszközöket viszont a hdmi foglalatokat szeretném használni. -
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
Szétszerelés nélkül szerintetek lehet baja egy LG CX55 oled tv-nek szállítás során? Könnyen sérülhet a panel? Esetleg bubis fóliával körbetekerném ha az segít.
-
törölt tag
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
Ha hazaértem megnézem neked, de én nem szoktam képmódokat váltogatni forrástól függően. Az előző Lg cx-en is hdr képmódban ment az sdr tv adás. A fényerőt nem piszkáltam most sem gondolom alap beállításon van a hdr van maxon sima tévéadásnál is.
-
MrTwister
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Nálam G5-ön az segített, hogy leszedtem az összes Appot(Netflix és társai) a TV-ről, egyedül YouTube van fent, illetve ehhez kapcsolódik, hogy Felhasználói feltételeknél semmit nem szabad bepipálni. Youtube miatt az elsőt muszály. Azóta nálam nem jelentkezett(kopp-kopp). Bár az is igaz azóta volt egy pár firmware frissítés, lehet ott is javítgattak valamit, de mivel sosincs részletes changelog ezt nem lehet tudni...
Streamingek AppleTV-ről futnak így ezzel nincs gondom, tudom ez nem mindenkinek megoldható, sajna ez van, elég béna lett az új LG oprendszer.
Régi CX-es LG OS atomstabil volt, még a legutolsó fw-rel is.
-
törölt tag
válasz
japunk
üzenetére
Azt írták korábban a srácok, hogy nincs nagy különbség az évenkénti váltásnál így ,ha "nagyobb" változást szeretnél inkább a c4. Sztem. Bár én nem vettem észre semmilyen változást a cx után. Gondolom ahogy egyre olcsóbb az oled egyre szarabb is. Valahol meg kell fogni a zsét ha ugyan olyan profitot akarnak mert abból tuti nem engednek sőt inkább mégtöbbet ha lehet.
Inkább a méretre menjél rá vegyél 77colost a 65 helyett. -
japunk
aktív tag
Sziasztok!
55ös LG CX-ről váltanék eggyel nagyobb méretre. A C3 és a C4-et nézegettem, megéri a plusz felárat a C4 vagy tökéletes a C3 is? Esetleg más opció? Köszi!
-
törölt tag
Hát skaccok baromi nagy ez a 83col. Az 55 cx nek szebb volt a képe gondolom a pixelsűrűség miatt. De lehet még állítgatnom kell mert a tv adás elég pöpec csak az oprendszerben az ikonokra ráférne némi élsimítás meg olyan kóka. Igaz most még minden alapon van.
Itt már nem kellett állítgatnom hogy hang tv vagy hdmi alapból minden pöcröff. Csak az a fura hogy elsőre faszán megtanulta a telekomos távot most meg már nem lehet csak a box távjával csatornát váltani és ugyan ezt csinálta az Lg-vel is. Vajon mi állítódik el ilyenkor?
Ja igen. A víz levert ettől a media marktos slim fitt fali konzoltól. Annyira szar helyen vannak a vesa csavarhelyek, hogy rossz helyre kerül a tv súlypontja, így a mágnes nem tudja megtartani alap helyzetben a tévét és előre bukik. Elég gyenge az a mágnes.
Le nem szakad, csak félő, hogy előbb utóbb kinyíródik éa kitépi a tévéből csavarostul.
Ezért alul dupla szivacs ragacsokat tettem így a felső részt kicsit visszafelé tolta, így már a mágnes is tapad bár nem kell csak egy finom mozdulat, hogy ismét elengedje.
Szal para az egész. Ki vert a víz párszor. Van rá fullos biztosítás csak nem lenne kedvem napokig nézni egy nagy kupac tv szemetet. -
SH4D0W2011
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Úgy néz ki, végül csak pozitív végkimenetele lesz a lefagyós-újraindulós LG CX problémámnak. Fingers crossed.
Kérésemre ment vele még egy kört a szerviz, most 4K DV filmekkel tesztelve és előjött végre náluk is. Alaplap csere lesz. -
törölt tag
Erről beszéltem korábban, ha nem olvasgattam volna itt a fórumon, gondolkodás nélkül simán megvenném most meg azon agyalok hogy mit fogok bukni ha nem az s95f et veszem.
Mondjuk nagyobb és fele annyiba kerül ez elég erős érv. Fényerő nem izgat mert anno pont azt szerettem meg az oledekben hogy nem égetik ki az ember szemét.
Na jó bukom a qvantum dot ot de az eddig sem volt szal nem zavarna.Semmi bajom a jelenlegi cx el mondhatni tökéletes csak a kép méret meg a támogatott xbox app miatt váltanék igy mondhatnám pont nekem való. És még is agyalok. Nem hiszem el.
-
törölt tag
Na akkor marad a samu, úgy is mindenünk samsung kivéve a mostani lg cx et.Tablet, telók sose volt más csak samu és nem volt gondom egyikkel sem.
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Július közepén írtam ide egy LG CX hibával kapcsolatban (lefagyó kép, majd ki-be kapcsoló készülék, hozzászólásom itt, valaki válaszolt is rá, hogy esélyesen táphiba, amire én is reagáltam, de ezeket a hsz-eket már nem találom).
Azóta tart a hercehurca. 07.25.-én jeleztem az emagnak, hogy problémás a TV, amire gyakorlatilag egy hónapba telt válaszolniuk, hogy mivel ez már a vásárolt extra garanciába tartozik, keressem a megadott kárrendező céget. 08.22.-én sikerült kapcsolatba lépnünk, majd keresett a megbízott szerviz is, 08.25.-én itt volt a futár, másnap beérkezett a szervizhez a TV.
Eltelt egy hét, most szerdán érdeklődtem náluk, hogy van-e valami fejlemény, erre azt a választ kaptam, hogy tesztelés alatt náluk nem jelentkezett a hiba. Ezt nyomban ki is küldték a kárrendezőnek, tőlük pedig másnap jött az értesítés, hogy a szerviz nem talált hibát, így ez nem garanciális probléma és rám hárítják a költségeket. Erre írtam nekik egy panaszlevelet, hogy ezt nem fogadom el, és kérem a készülék alapos tesztelését. Nálam a bejelentés és elszállítás között eltelt egy hónapban majdnem hogy napi szinten, naponta többször is jelentkezett a lefagyás-kikapcsolás, nem tudom, a szervizben milyen módon tesztelték, de nekem furcsa, hogy ott nem jött elő. Azt mindenesetre nem nyelem be, hogy visszakapjam hibásan a TV-t és még én fizessek érte.
Nem tudom mire számíthatok, de kiállok amellett, hogy egy hónapig folyamatosan hibát produkált a TV-m, videófelvételem is van róla. Redditen több bejegyzésben is ugyanilyen hibáról írnak ennél a modellnél, alaplap, táp, thermal pad hibák jöttek ki jellemzően.
Nem tudom azonban, mire számíthatok. Járt már hasonló cipőben valaki? -
-
törölt tag
Jézusom milyen zöldes árnyalat?
A 4 éves CX emen sincs még hasonló se nem hogy zöldes árnyalat.
Az az érzésem néha hogy Lg és Samu dealerek próbálnak egymásra licitálni.
-
sakal83
addikt
Akkor rosszul valogattak, ha 3300 ora utan ott is kijelzo elhalas van🙂
Most en is egy, kicsit belaraztam az oledtol, hogy 1.5 ev utan kihalt a panel. Pedig mar 10 eve hasznalok, de visszagondolva, azert volt veluk baj rendesen.
Eleg furcsa, hogy azert nem marginalis letszamot erint, es tipust. Anno a CXhez volt tarsitva ez a problema.
-
törölt tag
Hát ez a telekomos tévé tényleg rosszabb mint a one os ci kártyás. Optikai kábel ide vagy oda. Remélem majd a samu s95f többet tud rajta finomítani mint a cx3asom.
Igaz még nem néztem meg a media box beállításait, illetve a tévé menüjében is megpróbálok majd állítgatni valamit. Kicsit homályos az egész mint ha még 1080i se lenne inkább 720p max.
A net viszont királyság, piszok gyors. -
-
törölt tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nálam nincs tinting (cx3) és a legelső lg olednél sem volt. Szerintem ez olyan lehet mint a samsung s95D és F re panaszkodnak jópáran redditen, hogy bedöglik a különálló vezérlője.
Meg hogy a sávszél nem 45 csak 40. Nincs neki 5g-s wifije. Olvastam róla legalább annyi panaszt mint Lg ről. De ezt a tintinget meg a panelrothadást sehol nem ejtik szóba.
Lehet rossz oldalon olvasgattam utána. -
törölt tag
Ez a tinting volt a régebbi lg oledeknél is pl. Cx3?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére
Avsforumon sok hulyeseget lehet olvasni, a sok ertlemes dolog mellett is. Dnice valóban nem rosz.
G5-t kifejezetten problémás hdr anyagokkal néztem, amikre többen hivatkoztak avsforumon es rtingsen is, semmi baja nem volt az adott fw-el. Az mas kérdés, hogy bedoglott

Egyebkent gradiens problema lehet eredmenye a rosz kalibracionak is. Nalam az 55 colos g5 gyari beállításokkal sem produkalta az emlitett hibákat, mivel az orzsagbam forgalmazott modellek nem támogatják a lut kalibraciot, ezért csak manuálisan tudtam kalibrlani, kalibralas utan sem volt vele semmi problema ilyen téren. Azt viszont nem tartom kizartnak hogy a lut kalibracio cseszi el, főleg az 1d lut, ami korábban mar okozott problémákat, khmmm cx.Mindenesetre ha visszakapom a javított g5-t vagy akár új G5-t ezeket a teszteket újra el fogom rajta végezni, hátha csak egy kifejezetten jó példányt fogtam ki.
Sot vrr Flicker sem volt egy deka sem.Amint időm engedi elolvasom rendesen az írást.
-
FullGas
senior tag
Sziasztok!
Hirtelen nem találtam jobb topikot ezért ide írok.
Van egy 2021-ben vásárolt LG CX 55 Oled TV-m ami a mai napon egyszer csak gondolt egyett fekete lett a kép, jobb oldalt megjelent néhány függöleges színes csík és kikapcsolt. Újbóli bekapcsolásnál pár másodpercre megjelenik egy két csík kattan egyett és semmi kikapcsolva marad.
Ennek akkor reszeltek végleg? találkozott valaki hasolnóval? Megéri javítani vagy kuka? -
Piftuka
veterán
válasz
ROLI22
üzenetére
Szomorú, hogy a vadonat új, 800 ezres LG csúcsmodell esetében rögtön alaplap cserével kell szembesülnie bárkinek!
Az mindenesetre legalább jó dolog, hogy garanciális szerviz szempontjából a hazai piacon az LG talán a legkorrektebb, és a jótállási időn belül általában zokszó nélkül cseréli a hibás alkatrészeket.
Anno a CX és C1 sorozatot hírhedten gyatra minőségű alaplappal szerelték.
Remélhetőleg a G5 esetében nem ez a helyzet...! Egyébként erre nem kérdeztél rá a szakembernél? -
IntelKiller7
nagyúr
Van valami olyan oldal ahol le van irva pl egy LG C3 + Series X settings?
Youtubeon csak regi C1 meg CX beallitasokat talalok. -
hunspikey
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az egy stand by tartalom detektáló algoritmus, ami leveszi a fényerőt - pont azért mert tudja hogy úgy hagytad. Semmi köze a melegedéshez inkább az inaktivitáshoz. Sajnos volt olyan FW bug a régi c9-cx szériáknál, hogy túl agresszív volt ez az algoritmus és pl hosszabb sötét jeleneteket nem detektált elég stimulusként és még lejjebb vette a fényerőt - na így lett az 1 nites trónok harca éjszakából 1 perc után 0,2 nites trónok harca pitch black hibrid

-
MrTwister
őstag
Átlagos áron(kb.: 634 ezer Ft) tudnék most venni egy 65-ös LG G4-es OLED-et. LG 55CX OLED-et váltana. Szinte csak DolbyVision tartalmakat nézek rajta (ha nincs DV akkor nyílván HDR). Ti mit tanácsoltok, lesz e ez akkora képminőségbeli ugrás a CX-emhez képest, hogy megérje most ebbe az upgradebe belefektetni vagy várjam meg míg jó áron itthon is kapható lesz a G5 és inkább már abból egy 65-ös ?

-
patrikcoc
senior tag
válasz
HarryMason
üzenetére
Nálam a B9 pattog, B7, CX, C4 nem.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez milyen TV, LG CX?
-
krx21
nagyúr
válasz
Buzztee
üzenetére
Összefoglalóban le van írva:
”szervízmenü: A CX szériánál menüből érhetőek el különböző tv-vel kapcsolatos adatok, úgy mint üzemóra (kulcsszó: UTT), rövid pixel refresh (kulcsszó: OffRS), hosszú pixel refresh (kulcsszó: JB), C1-nél ezek szervizmenüből érhetőek el
Ehhez vagy egy szervíz távirányító kell, vagy egy telefonos APP
Szervizmenü elérése CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!! (ne állíts el semmit!)” -
Buzztee
csendes tag
Sziasztok
Holnap néznék meg egy LG CX3LA-t ami 4 éves 55"-os.
Tud esetleg valaki valami tippet,mire érdemes figyelnem?Tudtok-e ajánlani valami programot,tesztet amit érdemes lenne "lefuttatni"?
Köszi a segítséget!
-
VincentVG
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
koszi mindkettotoknek:
pjen: marmint bluetooth? en eroltettem apple airpods al, nekem eleg is lenne, de elkepeszto idegesito modon neha kihagy a hang fel-1 masodpercre. random, semmi mintazatot nem tudok felfedezni es csak az LG oledemmel csinalja. mar a CXel is ez volt, ez most C3. elkepeszto idegesito, minden massal oke ( philips tv, ipad, macbook, iphone, etc)
alaves: koszi neked is. ez az elso linked: Thunder ADC-101, HDMI audio leválasztó, digitális-analóg adapter + ARC (fém ház) - erdekes lehet, nem ismertem ezt a lehetoseget, megprobalom kicsereltetni az mk aduios sracokkal erre. kb arban is hasonlo.
-
Piotrus
tag
Sziasztok !
Tanácsotokat szeretném kérni. Váltani szeretném jelenlegi LG 55-ös CX oled-em.
Két kiszemeltem van :
1., 65 colos LG OLED evo AI G4 (jó lenne a talpas)
2., 77 colos LG OLED evo AI C43. ...esetleg várni az új szériára, de gondolom nagyon magasan fog indulni...
Árban kb. ugyan annyi.
Elsődleges használat filmnézés , PS5 Pro , de természetesen nézünk szolgáltató általi csatornákat is.A kanapé kb. 3 méterre lenne a tv-től.
Pro/kontra
Előre is köszönöm!
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Peace
üzenetére
QMS nélkül csinált nálam hasonlót a CX és C4 is Apple TV-vel, miután párszor kiléptem a streaming appokból. Elindítottam egy filmet és pár mp után fekete kép de a hang megy, Netflixel és HBO Max-al is. Rebootoltam az Apple TV-t, ki-bekapcsoltam a TV-t de semmi, csak a TV(k) áramtalanítása oldotta meg. Elképesztő, hogy mennyire bugosak mostanában… Amióta a C4 van, a Telekomos box gyakran nem kapcsolja ki CEC-en a TV-t, pedig CX-el ez soha nem fordult elő. A CX meg egy B7-et váltott, amióta az van kint, az LG hangprojektor szinte soha nem vált át HDMI ARC-ra bekapcsoláskor, beáll HDMI IN-re…
-
patrikcoc
senior tag
C4-el tapasztal valaki ARC/eARC problémát? Előtte CX volt HW-Q90R hangprojektorral, viszont a C4-el néha pattan egyet a hang. Másik HDMI kábellel is csinálja, viszont Bluetooth-on nem.
-
patrikcoc
senior tag
Sziasztok! Az mennyire normális, hogy Dolby Vision-nél Filmmaker Mode-ban nem koromfekete a fekete? Alap 50-es fényerőn van, C4 és CX is ugyanezt produkálja. Nehezen lehet észrevenni (csak ha teljesen sötét van a szobában), és 49-re állítva a fényerőt megszűnik a jelenség, viszont így nem okozok vele black crusht?
-
PTM
senior tag
válasz
golfvariant
üzenetére
De te nem a CX-et vagy C1-et kérdezted, hanem a C4-et. A CX, C1 és C2-ben nem volt dekóder és továbbítani se tudta a DTS-t (ugyanez érvényes a B, G és többi sorozatra, sőt a megfelelő évből az LG LCD-kre is). Ezek előtt és után a többiben van DTS dekóder, és passthrough funkció is.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
golfvariant
üzenetére
Azért is fura mert a leírásban is az szerepel a CX szériában nincs…
“Dolby DTS: CX/C1 szériánál nincs DTS licensz (akárcsak a Samsungnál), ezért ha bármilyen formában ilyen fájlt akar lejátszani az ember, abból némafilm lesz. Bluray lemezes filmek 50%-át lehet így bukni, de letöltött filmek is kb fele ilyen hangformátumot használ. A passthrough beállítás sem segít ilyen esetekben, mert a TV nem továbbítja sehová azt az audio codec-et, amit nem ismer, hiába dugok rá 1 olyan soundbar-t, ami kezelné.” -
Sziasztok,
Fali tartóknál mit érdemes nézni a méret jelölést vagy a súly korlátot?
Van egy hama 118125 falu tartóm. A dobozán az van, hogy 32-65" tv-k ig, maximum 40kg terhelhetősággel.
Most egy LG 55OLEDCX van rajta, tervben van egy 77OLEDC4, telekom oldala szerint az 55 súlya talp nélkül 14,1 kg, a 77-esé 23,5 kg, de még egy 77-es Samsung S95D megáll 28,2 kg-ban.
Én úgy gondolom, hogy a terhelés miatt bőven jó lehet mindegyik nagyobbhoz is, vesa méret miatt is ráfér, szerintetek?
Eddig mindig LG oledem, jó lehet az S95D, vagy inkább C4, milyen a garanciális tapasztalat? LG-ben egyszer cseréltek még B8-nál kijelzőt, most a CX szélén vannak pixel hibák, elvileg kiegészítő biztosítás keretében cserélik (LG szerint), mert már 3 éves elmúlt gyári gari lejárt. Samsung is van ennyire "rugalmas"?
-
billmurray
csendes tag
Sziasztok, lassan váltanék LG CX 65-ről C4 77-re. Egyrészt az a kérdésem, hogy aki rendszeresen nézi az árakat, mikor szokott a legalacsonyabb lenni az adott évi modell ára? Másképp kérdezve, a mostani LG store-os 735 ezernél lesz-e szignifikánsan kevesebb az új modell megjelenéséhez közeledve vagy sem.
A másik, hogy jól sötétíthető szobában a CX fényerejével sem volt gondom, egyáltalán megéri-e egy használt, még garis C1-2-3-hoz képest százezrekkel többet adni a C4-ért. 60% gaming, 40% film, sorozat a használat kb. Kicsit visszaolvasgatva mintha a Dolby Vision-os mkv fájlok lejátszásával lett volna probléma, ez csak a belső lejátszóra jellemző, vagy Nvidia Shielddel is problémás. -
Tyrone89
senior tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Elims
üzenetére
C2 frissebb, tart még a szoftveres támogatása is. OLED -nél is szerintem előnyösebb, ha minél fiatalabb. Nem öreg a panel.
De ránézve a cégre ezt egyértelműen nem lehet kijelenteni. Mivel úgy látom használt TV -ket árulnak, köztük egy-egy hiba miatt értékcsökkentett modellek is vannak. Jó lenne tudni mi volt az előéletük, pl. mennyi üzemidő lehet benne.
Mondjuk az már elég komolytalan dolog, hogy valaki rendel egy TV -t és másikat küldenek. A számla, illetve a bolti garancia melyik típusra szól? C2 -re? Beazonosítható rajtuk a készülék? Pl. gyári szám vagy más egyéb van rajta?
Elég nehéz kiigazodni az oldalon. Van aminél írják az 1 év bolti garanciát, van aminél nem.
Szerk.:
Ezt csak azért írom, mert önmagában az, hogy C2 jött CX helyett elég furcsa, de nyilván jobb. Ugyanakkor önmagában ez kevés ahhoz, hogy az ember megítélje jobban járt -e. -
hello28
aktív tag
Végül Sikerült dönteni 77G4 lett a jó ár miatt a 83 c4 helyett !!
Ezzel egy időbe a CX észrevettem most pixel rohadást csak azért is írom mert látom most sok mindekinek elő jött a probléma!!
Szerivezesek viszik a tv-t ,mert plusz garit vettem rá és a biztosító fogja eldönteni panel csere vagy kapok egy új C szériát .. -
Jannn
aktív tag
Lg g4 olednel nem tudja valaki hogy hogy lehet megnyitni a korábbi appokat? Cx es tévében a home gombot kellett hosszan nyomni és akkor törölni is lehetett a memoriabol az appokat. Ezt most nem találom a g4 ben
Itt a home gomb hosszan nyom a csak az utolsó appot nyitja meg. -
patrikcoc
senior tag
válasz
Szatura
üzenetére
LG B7, 1x volt cserélve a panel a téglalap hiba miatt ( [link] ), a cserepanel (CX panelt raktak bele) meg már ilyen...
LG B9 ugyanúgy néz ki mint nálad, szélein tele van halott pixelekkel.
LG CX első csere a foltos kijelző miatt volt, második szintén a szélein megjelenő rengeteg halott pixel miatt... A 3. panel eddig még jó. -
törölt tag
Sziasztok.
Lg Oled CX3LA esetében kábeles vagy wifi kapcsolat a gyorsabb?
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
A feltöltőnek szórol szóra ugyanaz volt a problémája mint gizmoboy-nak. Elég gyakori hibának tűnik.
Sajnos lehet alaplap hiba is. -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Azért fontos a szóbeli leírás, ugyanis szoftveresen azt konkrétan tudjuk hogy a near black részletek ábrázolása illetve a dithering minősége, jelenléte stb változott c9 óta. Nekem volt c9-em ott pl a trónok harca pincében dumálos jelenete nézhetetlen volt míg a cx már szépen mutatta.
-
gizmoboy
csendes tag
Sziasztok! Van egy LG CX OLED tévém, és néhány napja csak úgy tudom bekapcsolni, ha előbb áramtalanítom. Anélkül hiába próbálom bekapcsolni, nem sikerül. Nem a távirányítóval van a gond, mert a TV-n lévő gombra se reagál áramtalanítás nélkül. Mi lehet a probléma? Köszi előre is!
-
belan
addikt
válasz
Scholes9
üzenetére
Ez így van holnap beugrok egy két euronics-ba mert elég sok lángelme dogozik ott sajnos telefont nem veszik fel
20 percig hívtam őket chat az katasztrófa meg írtam nekik csoda létezik még ez a üzletlánc , fél nap amire válaszolnak és mindig mást mondanak , miért kapjátok pénzt csak ültők ott és ennyi katasztrófa meg írtam nekik nagy nehezen vissza írtak 65 ,55 col modellek ki vannak bontva valószínű mind kiállított darab de holnap meg győződök róla mert teli árba nem akarok kialittot darabot venni kitudja mióta áll kint ez nem lg meg veszem azt kijön a lg ki cserélni a panelt , alza egyből értelmesen válaszol de ott meg csak 55 van és 20 ezerrel drágább . Szóval 1,2 nap és el dől c4 vagy s90c lesz befutó . Aztán végén egy jó crt tv lesz ps5 slimet majd rá teszem dísznek 😂. 65 c9 volt legjobb tv eddig cx nél is jobban szeretem valamiért lehet mert cx csak 55 col volt . De utoljára a Philips oled jó volt mozgásba kitűnő filmre szép de játékra nem a igazi volt sajnos azért adtam el pedig bejött . -
hunspikey
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Hát nagyon remélem, hogy van valami a tarsolyban. Ebből a szempontból örökre hálásak kell lennünk Sammy nagybácsinak aki végül a QD-OLEDdel megindította a fejlesztést a LG-nél. Nélkülük egy átcímkézett CX lenne a G4 is kb...
Samsung mondjuk kicsit hülye, kéne nekik is egy prémium line
Mondjuk az S megmaradna átlag QD Oled-nek, lenne belőle 90E és 95E jövőre, de mindemellett kihozhatnának egy X90E-t is, ez lenne a top szériás, full prémim belső alkatrészes, fémből gyártott über TV és aki ilyet vesz az kaphatna LG módra 5 év kérdés és fasztorlaszolás mentes azonnali garis panel cserét ha bármi gond van.
Szerintem ez számos user szemében megérne tetemes lóvét...
-
Furdalt a kíváncsiság mennyi órát ment már a LG CX -em (ez a monitorom meg ezen filmezek is ) Megvettem a 800ftos Service Remote appot ,és szépen működik.
Szépen bírja a TV. Beégésnek nyoma sincs. ( így használom a kezdetek óta : Oled fény 70 /kontraszt 90 /fényerő 50 )
Kevesebbre számítottam

Van valami amit érdemes állítani szervíz menüben amúgy ?
-
szkutyi
addikt
válasz
powerup2
üzenetére
Várjuk csak ki a qd oledek.5-10 000 órás futását..lassan oda érnek az elsö mindennapi használók...rtingsen furcsa hogy az összes qd oled fenyereje drasztikusan csökken az idő előre haladtával....mondanám hogy akár szoftveres, de két márkánál is? Nem hiába lép tovább a Samsung....
Kíváncsi lennék Vhiktor rá mérne egy 10 000órás panelre, mennyi lenne valós használat mellett.
Szóval igen lehet volt egy roszabb széria(cx-c1 stb) az is lehet hogy a c3 lessz egy hatalmas bukta idővel, de akár a fordítottja is lehet..ezt az idő dönti el... -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
a DV-t azért elég nehéz elengedni amikor pl egy Netflixen minden de értsd minden DV-ben van ma már. Csak a régi release-ek újra kínálatba helyezésekor találni esetleg hagyományos SDR 4k-t netán old-school FHD-t, de minden ami most készül DV-vel megy fel. Szóval ez szerintem egy igen is hétköznapi probléma, ráadásul igaz a Disney+, Apple TV és kicsit a Prime esetén is. Egyedül a Skyshowtime, meg a Max az ahol nem minden release DV, de azért ott is szaporodik, Max-on inkább.
A C9-ről meg szerintem azért érdemes egyáltalán szót ejteni, mert kb reprezentál minden OLED TV-t B7-C2 tengelyen, ugyanis a G széria kivételével ezek kvázi kotta ugyan azon TV-k voltak. Egymás mellé teszel egy B7-et egy CX-el és nincs különbség. Egy az egyben azt történt a G3-ig bezárólag mint ami a mobiltelefonoknál történik. Haverom Samsun S23-a kotta ugyan azt tudja mint az én S21-em. Még talán picit szarabb a fotója. Nincs olyan magas MTF görbéje az optikájának, bár ez lehet egyéni telefon probléma.
Na, visszatérve a TV-kre:
Másik érvem meg szimplán az, hogy nem csak most frissen az OLED táborba lépőkkel kell számolni. Rengeteg korábbi OLED TV tulaj nézi minden évben, hogy na, történt-e végre már valami?
Reálisan a G3 akkorát szólt, hogy minden ilyen 7-8-9-X-1-2 szériás tulaj ezt leste és amint látta hogy az MLA panel igen is brutál javulást hozott egyből váltott. Én is ezért váltottam. C3-ra sosem váltottam volna C9-ről!
Fotó küldözgetésnek sajnos nem sok értelme van. Ha csak nem ugyan azon telefonok ugyan azon rögzített pro expozíciós módjával fotóznánk de erre kicsi esélyt látok.
-
válasz
belan
üzenetére
Nem hinném, hogy csalódás lesz.
Én is már a Goveekat nézegetem, mert annó a CX-en volt és az is elég jól működött. Nem annyira, mint a beépített Ambilight, de közel olyan jó volt és nagyon "hiányzik".
Szerintem várok vele kicsit aztán hátha Black Fridaykor a korábban is linklet T2 akciós lesz, mert egy kicsit sokallom ezt a 130 eurót érte..
-
válasz
belan
üzenetére
Én most cseréltem le a 806-ot, de nagyon szerettem. Sosem volt rá panaszom és az Ambilight már most hiányzik pár nap után. Nagyon sokat tud dobni mindenen, mintha kiegészítené a jeleneteket és az egész téret jobban betöltené.

Nekem anno CX-et váltott és az LG C2 helyett vettem azt, nem bántam meg.
-
patrikcoc
senior tag
Sziasztok! Panel+alaplapcsere utáni fehéregyensúlyt szeretném javítani LG CX-en, mert nagyon hűvös azóta a kép. Van egy i1Display Pro-m, ehhez muszáj a Calman Home vagy van más, ingyenes alternatíva is? Illetve ez a colorimeter megfelel erre a célra?
-
Latyaa
tag
Sziasztok,
Kicsit dilemmában vagyok, ezért kérném a segítségetek. A nappaliban szeretném lecserélni az 55"-os LG Oled E8-amat, sajnos 6 év után beégett.
Mikor elkezdtem keresgélni, csak LG-t néztem, van egy CX-em is amit játékra használok.
Nappaliba nagyobbat szeretnénk már így minimum 65" abból is a C3 volt a kiszemelt. Viszont ahol venném (Euronics) már csak egy kiállított darab volt és azt nem szeretném elhozni.
A következő opció a C4 lett volna nyilván, és itt jön a de.. 689 eft most a 65"-os C4, viszont mellette a Samsung S90C 77"-ban 699 eft most.
Helyünk lenne, viszont az Rtings burn in teszt kicsit eltántorított ami az előző Samsung modellnél készült.
Az LG OS-t jobban kedvelem a magic remoteal de 10 eft különbséggel egy mérettel nagyobb lehetne és alapvetően jó reviewkat olvastam róla.
Amit még ajánlottak az egy 65" G2 ami volt raktáron is, de nem tudom, annál azért frissebbet szeretnék.
Próbáltam vissza nézegetni, vitát sem szeretnék generálni, de ha egy ilyen pro kontra véleményekben, tapasztalatokban segítenétek, azt megköszönném.
Köszi előre is mindenkinek aki esetleg segít!
-
hello28
aktív tag
Sziasztok!!
Tudtok segíteni nekem Lg Oled CX van jelenleg és szeretném frissíteni eddig mindig Oled tv-k voltak itthon! Mostani széria c4 vagy g4 típusokon gondolkodom ! Tényleg gyengébb a c4 MLA panel mint a G4-ben?
Próbáltam utánna járni TCL Mini ledes tévéknek de garancia miatt nem merek venni..Hiába jó ár értek arány …
83 méretben néztem az Lg-t de marad szerintem majd 77 ,mert 6 collért nagy a felár..
Tehát érdemes inkább kicsit várni és egy G4 venni akcióba jobban megérné!?
Köszönöm -
hyppo!
aktív tag
Csak egy gondolta erejéig
Mi ez a ez a "Kell a 144 Hz/48 GB sávszelesseg HDMI-n keresztül!"
De mihez?
Mely videókártyák használják ki?
Ps5, XBOX?Most emiatt a Samsung tamadva van, hogy a marketingje félrevezető és hamis informaciókkal hirdeti a tvt. Ugyan ezt az LG is megcsinálta a CX szériánál, csak arról valahogy mindenki elfeledkezett...
-
válasz
John D'oh
üzenetére
Nekem is a negyedik OLED TV-m lenne..

LG B8 -> LG CX -> Philips 806 és most pedig ezt néztem ki. Asus QD monitorom van és előtte pedig Samsung G8 QD-m volt és imádom a képét ezért félek csak kicsit. Asszony sokat nézi a TV-t és "komoly" SDR adások is mennek naponta rajta, de én is csak filmre használom magamnak. Jó ez a Philips, de monitorok után látva a QD-t milyen most mindenképp én is azt veszek és elég jó áron hozzá tudnék jutni. Lehet akkor megnézem aztán, ha mégsem jön be a matt coating miatt akkor elállok tőle.
-
ReFleXx
addikt
válasz
ReFleXx
üzenetére
Ma megtörtént a panel csere a CX-en, átfutottam az új panelt és nem találtam hibás pixelt. Inditottam egy pixel frissitot csere utan, a szervizes srac mondta, hogy nem art, valamikor szükséges is.
Egyébként már lehuztam a TVrol a kabeleket (tap kabelen kivul) amikor megerkezett a szervizes, igy csak egy sima sötet szürke képen nézte meg a hibát, ahol alig jött ki a hiba, én is csak pár hibás pixelt találtam úgy, erre meg is jegyezte, hogy igazából ki sem kellene cserélnie. Mondtam hogy visszadughatom a netet, hogy megnezzük egy YT-os teszt videón, de mondta mindegy kicseréli.
A kicserélt panelre egy év gari van azt mondta.Az előző két kérdés még mindig érdkelne.
Váltott valaki CX-ről C3-ra, mik a tapasztalatok? Pl TruMotion mennyit javult? -
alaves
addikt
válasz
nattag
üzenetére
A Sony-ban lehet, hogy jobb a bt hardver és/vagy a TV másik részén található (sőt biztos). Azért egy B&O fejhallgatóról nem feltételezném, hogy nem stabil a kapcsolat. Mértem az S90C közvetlen környékén is, pl. a TV egyik oldalán jóval erősebb a jel mint a másikon. Sok minden lehet, kizárásos módszerrel tudsz rájönni hol kell változtatni. Még egy mikro sütő ki-be kapcsolása is okozhat szakadozást (és nem feltétlenül csak az otthonodban). Egy CX-B&O-nak szerintem stabilan kell működnie.
-
torma1981
veterán
-
ReFleXx
addikt
Az LG CX-em most lett 3 éves, beégés nulla, vannak hibás pixelek (subpixelek) a széleken, kanapéról észrevehetetlen, de azért kicseréltetem a panelt benne.
Panel csere után lehet lecserélem egy újabbra. Ahogy nézem a C4 rohadt drága és semmivel sem jobb mint a C3 (számomra semmivel), így lehet C3-nál maradok.
Váltott valaki CX-ről C3-ra, mik a tapasztalatok? Pl TruMotion mennyit javult? -
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre fordulok a kérdésemmel. Adott egy LG CX, anno volt benne egy alaplapcsere de azon kívül hibátlanul fut. Azt szeretném megoldani, hogy normálisan tudjak castolni rá PC-ről. Alkalmanként nézem pl az M4-et (F1), na most egy csatorna miatt nem fogok előfizetni, próbáltam nézni a beépített böngészőn keresztül de katasztrófa. Anno a mindigTVgo működött sima regisztrációval, tökéletesen megfelelt a célra de már azóta fizetős lett. A Chrome-mal nem tudom átküldeni simán a képet mivel valami olyasmi szöveget dob fel a TV alatt, hogy csak bizonyos videóoldalaknál engedélyezett, Youtube pl minden gond nélkül megy. Tudtok erre valami jó és egyszerű megoldást amivel áthidalhatnám ezt a problémát (HDMI kábel nem ér)? Gondoltam már egy sima wifi adapterre amit a PC-be dugok, majd wireless displayként előkeresem a TV-t, vagy esetleg valami Chromecast eszközre amit viszont a TV-be dugnék és úgy kapcsolódnék rá.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Formula-1
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S90FAT) 165CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S95FAT) 140CM 4K 165HZ SMART OLED 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- PHILIPS 55OLED759 140CM 4K OLED SMART 120HZ ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i7-5GEN I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G4,14",HD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A frissen vásárolt lg 77c51la lejátszója miért csinálja, hogy hol látja és hol nem a synology nast? Az öreg 55B7 is néha csinált ilyet de ott volt egy frissít gomb és ezt követően mindig ott volt. De a C5-nél ilyet nem találtam. Nyilván van dedikált normális lejátszó és nem gond alapvetően. De pl. ha gyerekek mesét néznek arra teljesen jó lenne a gyári beépített lejátszó és nem kellene minden egyes alkalommal a CXUHD-t bekapcsolni... Köszönöm!
Régi CX-es LG OS atomstabil volt, még a legutolsó fw-rel is.