- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Holnap fogjak kiszallitani a Media Marktol rendelt 55-os CX tevemet. Elso OLED lesz, mar nagyon varom. Gondolom ezerszer feltettek mar itt a kerdest de sajna a keresesem nem jart eredmennyel valamint par kifejezessel sem vagyok tisztaban, igy fel tudnatok vilagositani mire figyeljek? Honnan tudom hogy visszakuldott tevet kapnek? Melyik a gyari csomagolas? Milyen teszteknek vessem ala a tevet hogy megtudnam minden okes-e vele? Mit takar a banding illetve dirty screen effect?
Halas koszonetem elore is.
The owls are not what they seem.
-
japunk
aktív tag
No, nekem is megérkezett a CX. Minden nagyon szép de azért nem akkora hatalmas ugrás a Q70R után. Viszont a mozgásmegjelenítése az nagyon jó. Segítséget kérnék a hang beállításához mert a rendszeren nem igazán sikerült még kiigazodnom, nagyon sok beállítást meg sem találok pedig néztem a rtings beállításait is . Szóval: tud-e valaki segíteni egy overall-best-sound beállításban? Dobozból kivéve elég "dobozhangja" volt, most valamit már babráltam rajta, egy fokkal jobb.
-
japunk
aktív tag
Na, újabb helyzetjelentés. Sikerült babrálnom órákig a beállításokkal.
A sima TV adásokhoz ha jól láttam a rtings oldalán az Expert módot ajánlják bár én a Normált sokkal jobbnak látom, nekem az Expert túl meleg színeket ad, plusz Normál üzemmódban sokkal simább a mozgás, olyan mint amikor egy játéknál először látod meg a különbséget a 30 és 60 fps között, szóval hagytam azon. Hanggal még mindig nem vagyok kibékülve, lehet babrálnom kéne az equalizerrel és pár beállítással és megoldódna a problémám, most váltogatom éppen amelyik jó azon hagyom, csak furcsa hogy a Q70R sokkal gazdagabb hangot adott dobozból kivéve. Soundbart sajna nem tudom hová tudnék tenni mert egy állványon van és nem emeli elég magasra a talpa hogy beférjen alá egy falra pedig nem szeretném tenni. Röviden ennyi, amúgy nagyon jó a TV.The owls are not what they seem.
-
japunk
aktív tag
Tudna nekem valaki ajánlani egy fix fali tartót a CX-hez? Alzánál nézelődöm, nem akarok több tíz ezret a dologra szánni (azt majd elköltöm soundbarra )
[ Szerkesztve ]
-
japunk
aktív tag
Köszi a válaszokat, a freemanoe által linkelt Gogen jónak tűnik.
(kicsit összezavartak a VESA méretek mert olyan konkrétan fel vannak sorolva mintha csak azokra lenne jó miközben a CX ha jól tudom 300x200-as méret)[ Szerkesztve ]
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
LG CX-hez van valakinek valami tuti hangbeállítása? Egy LG SN5Y soundbarral használom (ARC-on keresztül) de a dialógusokat halknak érzem, ezt legfőképp Netflixen/Prime-on és sima TV adás közben is szoktam észlelni. Ha pl egy streamet nézek ott nincs probléma. A soundbaron nincs sok állítási lehetőség (standard, AI Sound Pro, Bass Boost, DTS surround), nagy különbséget nem igazán érzek közöttük, ezért gondoltam arra hogy esetleg valami beállítás lehet a TV-n a probléma. Az AI Sound Pro felelne elvileg a hangerőkiegyenlítésért de valamikor a dialógusok iszonyúan halkak, cserébe a robbanások ledöntik a falat.
Beállítások:
Digit TV hang: automatikus, LG Sound Sync kikapcsolva, eARC kikapcsolva, Digit hangkimenet: áthaladás, ez eddig PCM-en volt de az előbbinél mintha hangosabbak lennének a dialógusok így azon maradt.A TV hangszóróinak a hangja szerintem valami borzalom, olyan szinten van dobozhangja hogy fáj hallgatni, azokat inkább nem is erőltetném.
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
LG CX tévém van és van egy olyan problémám vele hogy az ARC-on keresztüli kapcsolat nem akar működni. Ha jól tudom ez a 2-es számú port, amibe eddig ha sima HDMI-t dugtam akkor nem adott rá semmi jelet. Na, ma lecseréltem a régi soundbarunkat (egy idő után ezzel sem ment az ARC, szóval BT-n keresztül használtam), gondoltam kipróbálom hátha az újjal valami csoda folytán működni fog. Sajnos nem működik most sem, viszont a TV adott jelet hogy elérhető a HDMI 2. Hang viszont nincsen, hiába állítgattam mindent össze-vissza. Lehetséges hogy a HDMI portom szarakszik, vagy csak szimplán a TV zavarodott meg? Ha mondjuk a HDMI port szaródott el azt a panelt tudják helyben cserélni? Próbálgattam többfajta beállítást de nem jártam sikerrel.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
japunk
aktív tag
válasz Celtis #77233 üzenetére
Az előbb teljesen áramtalanítottam a tévét és a soundbart is. Kihúztam minden egyes HDMI kábelt a tévéből, majd áram nélkül hagytam az egészet kb 10 percig. Ezután TV áram, soundbar áram, TV bekapcs, soundbar HDMI-vel összedug, soundbar bekapcs de hang továbbra sincs. Furcsa, mert érzékeli hogy be van dugva valami a kettes portba de nem akar belőle hangot adni. Az is furcsa hogy amikor a tévén állítanám a hangerőt akkor egy ikont dob fel a képernyő jobb oldalán (egy kör áthúzva), mintha így nem tudnám állítani a hangot.
-
japunk
aktív tag
válasz Celtis #77236 üzenetére
No, úgy néz ki nem igazán akar megszólalni. Most csináltam egy teljes resetet ismét, kb 10 percig áram nélkül volt a tévé és a soundbar is de nem segített. Először a tévét kapcsoltam be, utána visszadugtam a HDMI-t bele (és csak az volt bedugva, semmi más forrás), bekapcsoltam a soundbart, semmi változás, továbbra is a szokásos "köráthúzva" ikon jelenik meg amikor a tévé távirányítójával szeretném állítani a hangot, hang persze semmi nem szól. Tévé beállítások:
Hang kimenet: HDMI ARC
Digitális TV hangbeállítás: Automatikus
Digitális hangkimenet: Automatikus (nem számít hogy PCM vagy "Áthaladás"-ra állítom, nem változik semmi)
eARC: bekapcsolva
Simplink: bekapcsolvaFogalmam sincs mivel próbálkozhatnék még, optikai kapcsolaton minden probléma nélkül szól, BT-n sem volt probléma.
-
japunk
aktív tag
válasz Celtis #77252 üzenetére
Persze hogy tud, erről a Denonról van szó. Próbáltam a zsír új HDMI kábellel amit a soundbarhoz kaptam plusz az én régi 2.1-es HDMI kábelemmel, egyikkel sem működik. Mindeközben a tévével ki-bekapcsol a soundbar, tehát megvan a HDMI vezérlés is de a hang valamiért nem szól. Kezd már felhúzni a dolog.
-
japunk
aktív tag
-
japunk
aktív tag
-
japunk
aktív tag
Ha nem tavaly márciusi lenne a CX-em akkor lehet én is most a Philips-et venném (pedig én javarészt játszok a tévén), mindig is szerettem volna egy Ambilightos tévét. CX után viszont OLED-en kívül más nemigen kéne...
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre fordulok a kérdésemmel. Adott egy LG CX, anno volt benne egy alaplapcsere de azon kívül hibátlanul fut. Azt szeretném megoldani, hogy normálisan tudjak castolni rá PC-ről. Alkalmanként nézem pl az M4-et (F1), na most egy csatorna miatt nem fogok előfizetni, próbáltam nézni a beépített böngészőn keresztül de katasztrófa. Anno a mindigTVgo működött sima regisztrációval, tökéletesen megfelelt a célra de már azóta fizetős lett. A Chrome-mal nem tudom átküldeni simán a képet mivel valami olyasmi szöveget dob fel a TV alatt, hogy csak bizonyos videóoldalaknál engedélyezett, Youtube pl minden gond nélkül megy. Tudtok erre valami jó és egyszerű megoldást amivel áthidalhatnám ezt a problémát (HDMI kábel nem ér)? Gondoltam már egy sima wifi adapterre amit a PC-be dugok, majd wireless displayként előkeresem a TV-t, vagy esetleg valami Chromecast eszközre amit viszont a TV-be dugnék és úgy kapcsolódnék rá.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Politika
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.