-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
xerobyte
aktív tag
válasz
mglita
üzenetére
@mglita
Önmagában biztos, hogy nem éri meg a plusz pénzt a C1 procija a CX-hez képest, ez egy sima inkrementális változás.
Amit ilyenkor figyelembe kell még venni:
- frissítések: a C1-re tovább fognak jönni a frissítések és mondjuk ki, az LG egy szarrágó ezen a téren, mert évek óta félkész feature-okat ad el, aztán össze-vissza patchelgeti, cserébe viszont szeret megfeledkezni a régi modellek javítgatásáról.
- speciális funkciók: pl. lehet épp a motion-on sikerült reszelni (erre lentebb kitérek) egy picit, ez csak a nagyon mély tech reviewekból fog kiderülni, de leginkább személyes érzékelésből
- operációs rendszer: engem teljesen hidegen hagy, mert soha (tényleges soha) az életben nem használtam semmire a TV-n lévő appokat, de elhiszem, hogy van akinek ez valamiért fontosÖsszességében egy átlagos felhasználónak, akit azért ez az egész téma nem érdekel annyira mélyen, kotta ugyanaz lesz az élmény.
Motion: nálam egy C8 figyel, szeretem nagyon, új dimenziót nyitott annak idején. Egy valami van, amit nem sikerült megszokni az együtt töltött évek alatt: a mozgás interpoláció. Még mindig hanyatt tudok esni a recegő panning shotokon. Sajnos ezen a modellen csak az OFF vagy a dj=0 és db=0 beállítások nem okoznak SOE-t , szóval szűk a mozgásterem.
BF környékén futottam egy kört a CX-el (értsd a saját szememmel megnéztem, nem YT videók alapján próbáltam kitalálni a tutit), nem éreztem, hogy mozgásmegjelenésben lenne akkora fejlődés, hogy megérje váltani, így elengedtem. Még1x: ez az én érzékenységem, heppem, mániám etc. A legtöbb OLED tulaj boldog lesz a CX motionn-el is.
Konklúzió: a netes fórumokon egyértelmű többségben vannak azok az emberek, akik releváns tapasztalat alapján a Sony mozgásmegjelenítését egyértelműen az LG fölé helyezik. Releváns tapasztalat = látták mind a kettőt a saját szemükkel élőben. Egyértelműen fölé helyez = megkülönböztethető és fix nyertes hirdethető.Fényerő, powerup2
Ez hosszú téma és szerintem rossz helyen fogod meg, de nyilván még igen kevés a review, szóval személy szerint a kivárást javasolom, mielőtt erről pálcát törünk. Amiről most szó van, az nem a peak brightness, hanem a shadow detail és a relaxed abl.
Abban egyetértünk, hogy sötét szobában így is feljön már a nap jó HDR tartalmak esetében és extrém eset, ha valakinek ez nem elég. Amiről én beszélek, az sokkal inkább az, hogy milyen áldozatokat nem kell meghozni az új generációs panelnek egy HDR peak kitartásához a kép többi részén pl., elvileg ebben lesznek jobbak az újak....és mivel dobtam egy LG bashinget, dobok egy Sony-t is: tényleg képesek voltak úgy piacra dobni a csúcskategóriás új csilivili TV szériájukat (A90J), hogy a saját szájbavert konzolukkal nem biztosított -még- a 4k HDR 120Hz VRR. Értem én, hogy nincs még értelme, de akkor is...akkor ne írd oda Cseszdmeg Gizella a marketingosztályról.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Téli Olimpiai játékok Milano - Cortina 2026
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- További aktív témák...
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-7GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Retro nagy ATX toronyház 2001-ből
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor