- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tissotto
tag
válasz
dgyuri0123 #22420 üzenetére
Magyarán zoomoljak bele a kápbe? Akkor meg a kép széle nem fog látszani
-
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #22360 üzenetére
Ha én voltam, akkor fogadd bocsánat kérésemet
: Neked volt/van igazad!
Minden védelmi dimmelés a 20-as OLED fény felé mutat, remélem esélyünk lesz a hosszantartó használatra.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #22277 üzenetére
Nemcsak törlés volt. Kicsit visszapörgetsz és látszik, kinek lett kiszürkítve az avatarja.
AVS-en írják, hogy megjelent az első kép egy 2019-es LG OLED-ről.
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #22267 üzenetére
Üdvözölnünk kell, hogyha ezentúl bárkivel kapcsolatban kicsit is sértő megjegyzés fog elhangzani, az azonnal törölve lesz.
-
tothl
addikt
válasz
dgyuri0123 #22267 üzenetére
Jah az enyém is.
Pedig nem is írtam semmi olyat. Mondjuk fontosat sem, szóval nem gond. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #22241 üzenetére
Ja én nem tudok konkrét számokat mondani, csak tippeltem. De nem is ez volt a mondanivalóm lényege. Ha meg van még, akkor én erre (#22236) reagáltam a magam módján.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #22239 üzenetére
Kapásból tudok legalább fél tucat embert itt a topikban, de szerintem több van aki cseréltette már a tévéjét vagy paneljét. És ebbe nincs is benne akikről nem tudunk.
Én inkább nem akarok barátkozni a szervizzel, ha egy mód van rá.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #22150 üzenetére
Na erre nem is gondoltam köszönöm, ezt kifigyelem akkor.
-
tothl
addikt
válasz
dgyuri0123 #21979 üzenetére
Hát én úgy értelmeztem, hogy egy tök más, jóval olcsóbb modell helyett jött ez, ezért meg sem nézte, nehogy véletlenül észrevegyék és elvigyék. Aztán meg sírás lett.
DE ha félreértelmeztem akkor bocsánatot kérek.
Csak van ez a kategória aki csinál ilyeneket, de ugyanez az aki észreveszi egy webshopban hogy nyilvánvalóan TELJESEN el van írva egy termék ára aztán meg a jogaira hivatkozik mikor a kereskedő nyilván nem szívesen bukik be akár többszázezer forintot. -
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #21634 üzenetére
A prohardver tesztelte mind a kettőt. Sajnos a világ ilyen, mindenki a saját tapasztalatát és véleméynét írja le.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #21444 üzenetére
Csak a mozgásmegjelenítésre gondolok itt. A felskálázás közötti különbségeket nem veszem észre, ahhoz azért nem elég jó a szemem.
Meg... őszintén nem gondolkodom azon egy film/sorozat nézése közben, hogy most 2 méterről mit is nézek, 4k-t vagy fhd-t. Leköt a film, nem érdekel a felbontás.A mozgást viszont nem tudod figyelmen kívül hagyni.
Még nincs meg egy hónapja az e8 de azt biztosan állíthatom, hogy a 2016-os oledhez képest hatalmasat léptek előre mozgásban. Használható BFI is van, főleg HDR filmeknél szuper mert ott nagy a fényerő, tehát van miből leadni.
25 fps-nél viszont villog mint állat. -
Strezi
őstag
válasz
dgyuri0123 #21440 üzenetére
Tudok konkrét adatokat, mert eleolvastam veled szemben
Le van írva, hogy milyen eljárással és hogyan teszi lehetővé az Alpha 9 teljesítménye a felskálázásnál különösen fontos, immár négy fázisos utófeldolgozást...
Minden sample and hold kijelzőnek szüksége van ilyen utófeldolgozásra, lehet leutálni meg minden, de egyértelműen így lehet csökkenteni mind a skálázásból( x >> 4K), mind a kompresszióból, mind a mozgásból (xHz >> 120HZ panel freki) származó kellemetlenségeket.
A Sony is ezt csinálja már jóideje a SmoothGradation-nel, amit mindenki igen sokra tart. És ez csak egy konkrét eljárás, amire az Alpha 7(?) és az Alpha 9 már képes a 8-cas sorozattal kezdve. Ha jól gondolom, akkor az Alpha 7 csak 120Hz HDR alatti bemenettel, de szintén tudja ezeket.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #21440 üzenetére
Mozgásmegjelenítésben nagy különbség van a 2018-as és a 2016-os oledek között.
2017-esekről nincs személyes tapasztalatom.
+ a 2018-asokban ott van a BFI is. -
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #21406 üzenetére
Egy öt év garisnál szerintem lényegtelen az észlelésnél az elején bejeneteni. Ha valóban cserél ezért az LG, akkor az 58. hónapnál a legpraktikusabb a bejelentés egy pixelhibánál. Egyébként nincs szem, ami egy 4k-s tv-n kiszúr egy pixelhibát nézési távolságból.
A kollegának nem pixelhibája van, hanem egy selejt kijelzője van
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #21335 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy összességében ez a topik mekkora költséget mért eddig az lg magyarországra...
-
Tulku
veterán
válasz
Hát most már elérkezettnek láttam az időt, hogy megnézzem amiről sokan beszélnek...YT-on 5-10-20%-os vertical banding test...na nálam az 55B7 homogén mint a baba s..ge...
...ha az elején nézegettem volna, lehet én is trassoltam volna kissé, de nem néztem...hála istennek...szerintem ezen dolgok többsége ki fog simulni idővel...bár lehet, hogy tévedek...daneel_hu: black friday-en megnéztem a tv felhozatalt az MM-ben...kifelé menet nagy sor állt a vevőszolgáltanál garjegyet pecsételtetni...na milyen márkák csücsültek a kiskocsikon?
-
AkosKJ
tag
válasz
Most futtattam egy pixelfrissítést több mint 1 órát mértem de mikor bekapcsoltam nem írta ki hogy lefutott volna így akkor le se futott?
Most néztem csak nagy lett a kép nem tudom feldobni de a vizszíntes javult a függőleges maradt. De igazad lehet Huawei Mate 20 al fotóztam lehet javít is valamit a képen a sötét szoba miatt. -
AkosKJ
tag
válasz
dgyuri0123 #21330 üzenetére
Most tolom a pixel frissítést , egyébként zsír új Média Marktos még a 14 napon belül is vagyok,most 26 dikán hozták egykét hdr film van benne , napi pár óra tv.
lehet megvan a 20 -30 óra passzolom inkább 20.
Youtubról néztem a tesztet tv nem tudom ez befolyásol e valamit, be linkélnétek ti min teszteltétek.
egy a 5 % [link]
ez meg a 10 [link]vagy ez full szar mert nem 4 K ?
Meg mi a teszt beállítás képmód alap én áttettem youtubot "Ir sötét szoba" 20 as oled fénnyel lehet a felhasználó a balfasz -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #21200 üzenetére
Nincs vele tapasztalatom csak furcsálltam, hogy 30 sec mire elindul a menü.
Lehet a 4-esnél is ennyi csak nem tűnik fel. -
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #21196 üzenetére
Ezt mar multkor kitargyaltuk. A tvd egyedi osszeszerelesu tuningolt procis valtozat
csak szerinted nem lassu a webos 2.0. Meg azokat is megprobalod meggyozni akik ezt hasznaljak
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #21196 üzenetére
"A bekapcsolást követő kb. fél percben még töltöget a rendszer, hiába van már kép (mint a Windows). Ilyenkor még ne nyomkodd ezerrel, mert ekkor még tényleg lassú. De miután betöltött minden, onnan már normál tempóban lehet navigálni a menüben."
Ez a WebOS 2.0 ?
-
Callisto
őstag
válasz
dgyuri0123 #21179 üzenetére
Lehet inkább LG szervízt választom, mert akkor nem kell ide-oda szállíttatni, várni stb.
-
fater1
újonc
válasz
dgyuri0123 #15501 üzenetére
Szia!
Tudnál segíteni?
Én csak fél éve vettem, de két dolog tacsra tett már!
A betöltés lassúsága (webOS 2.0 ) és a bluetooth ( csatlakozás képtelenség )Neked a legfrissebb szoftver a 04.06.00 -ás?
Nem tudok rácsatlakozni semmilyen bluetooth - val, van megoldásod, vagy ötleted?Köszönettel!
-
Callisto
őstag
válasz
dgyuri0123 #21175 üzenetére
Persze megnéztem mindenhol. Azt tudom, hogy tükröződés csökkentő cucc is egy fólia. Lehet az van rosszul felvive a panelra.
-
Callisto
őstag
válasz
dgyuri0123 #21173 üzenetére
Nem. Hacsak nem kettő van rajta, mert egyet leszedtem.
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #21121 üzenetére
Továbbra sem értem, miért elemzed tovább azt, hogy egy megfogalmazásbeli eltérésből, hogyan vezetted azt le, hogy ne érteném miről van szó? Mert ezt csinálod. Ha egy kevésbé rossz elemet alkalmazunk a rendszerben, az igenis javulást hoz. Anélkül is, hogy hozzátennénk azt, hogy azért mert kevésbé rossz. Ez ugyanis nem releváns az eredmény szempontjából és közérthető.
Az OLED TV-re se mondhatjuk, hogy javulást jelent az LCD TV-hez képest, netán jobb annál, hiszen egyik sem adja vissza 100%-osan valósághűen a színeket, tehát csak kevésbé rossz mint az LCD TV. -
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #21110 üzenetére
Görcsösen ragaszkodsz egy feltételezéshez. Te nem tudod értelmezni amiket olvasol? Hol írtam én olyat, hogy javít a kábel? Azt írtam, hogy egy jobb kábellel azt fogja tapasztalni, hogy javul a kép és hangminőség a gyengébbhez képest. Én nem vádoltalak meg semmivel és nem okítalak hifi alapismeretekre. Erre valószínűleg egyikünknek sincs szüksége.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #21101 üzenetére
Kábelekre csak annyit:
csinálj egy valóban vak tesztet és majd akkor.Hallottam már én is, de:
Azt amúgy ki/kik mondják, hogy a rendszer 10-20%-a a kábelek ára?Tehát akkor pl. egy Sony 55af8-hoz min.50e ft-os hdmi kábel kell, a 65af8-hoz meg már 80e ft-os???
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #21101 üzenetére
A döntést, hogy mennyit költ rá, ezek is nagyon jelentősen befolyásolják. Főleg, ha kipróbálás, tapasztalatok híján kell döntenie, vagy ellenőrizetlen tanácsokat követve.
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #21095 üzenetére
Mint mondtam előről és szerintem egyszerű kérdést tettem fel. Ezek szerint mégsem értetted amiről írtam. Egyáltalán nem arről írtam, hogy ezek számítanak-e, vagy sem, bár egyértelműn látható, hogy szerintem igen, hanem arról, hogy az, hogy mennyit szokás költeni hifi körökben kábelekre a készülék árához képest ez nem attól függ, hogy mekkora a minőségi javulás, hanem pszihológiai és startégiai kérdés egyénenként , rendszerenként nagyon változó.
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #21092 üzenetére
Akkor kezdjük előről! Meg akarsz arról győzni, hogy számít az összekötő kábel a minőség szempontjából? Most erről volt szó, vagy valami egészen másról?
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #21088 üzenetére
A probléma itt az, hogy ezek annak ellenére, hogy megfelelő rendszerben egyértelműen valamennyi javulást hoznak, ez így százalékosan nem fejezhető ki. Tehát az, hogy 10%-át lehet egyesek szerint költeni kábelekre a berendezésnek, az ugyanúgy igaz lehet, mint, hogy semennyit, vagy 20 százalékot. Ez sokkal inkább stratégiai, pszihológiai kérdes, mintsem ésszerűségi.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #21073 üzenetére
Nem néztem konkrétan mik vannak, de az AQ Pearl 8m-ben több mint 30k. Ez sokaknál már bőven a lélektani határ fölött van.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #20958 üzenetére
A 60 és 25 között azért van különbség.
A 24p és a 25p között bevallom nem tudok különbséget tenni, de a 24/25p és a 60 között sample and hold esetében tuti.Tényleg nem tudom, x-akta ez.
-
renatto
őstag
válasz
dgyuri0123 #20807 üzenetére
Elvárásról vagy kötelességről szó sem volt. Csak azt mondtuk a gyakorlatban - a Médiában - így megy. Épp ezért vásárolok inkább ott, mint emagon, ahol a laptop árát másfél hónap után utalták vissza és mivel külföldi bankból jött, még a banki költségek fele is az enyém lett (pedig kb-ban fizettem).
-
karicsek
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #20794 üzenetére
3 éve én is az MM - ben vettem egy Samsung JS8500 tv-t. Másnap vissza kellett vinnem, mert sárga foltok voltak a kijelzőn, na meg bevilágítottak a ledek az oldalán. Pontosan nem tudom már mennyiért vettem, de olyan 380 ezer körül volt utolsó darab. A srác megnézte és azt mondta jogos a panasz, vissza vitte a tévét. Kitöltötték a papírt, aláírta a főnök és kasszából visszaadták pénzt kp. Pedig kártyával fizettem előtte levő napon. Én is csodálkoztam, hogy kp-t adtak vissza.
-
torma1981
veterán
válasz
MM simán vissza adja kp-ben még ha neten is vetted. Vittem vissza már cuccot. 10 perc és adta lovéban. Nagyon meglepődtem. Nagyon rugalmasak.
-
daneel_hu
addikt
válasz
De.
-
renatto
őstag
válasz
dgyuri0123 #20792 üzenetére
Ahogy előttem is írták az MM plédául visszaadja, ha neten rendelted akkor is. Rögtön. Vagy kicserélik, ha van náluk (az ügyfélszolgálat mondta, persze nekem nem volt ott ilyen készülék, így visszaküldtem) (persze nem tudjuk Médiás a vásárlás, így máshol lehet nem). Ennek a hibának a bevizsgálása azért nem lenne túl bonyolult.
Ettől függetlenül én inkább várnék akár 2 hetet egy új tévére, mint hogy kicseréljék a panelt és legyen egy elsőnapos javított tévém "félmilláér"...ui: jegyzőkönyv és a kp-bk-átutalás összevonást a könyvelés intézi, persze macera, a NAV felé is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #20792 üzenetére
MM-ban visszaadják ha van a kasszában annyi pénz.
-
ImACeltic
őstag
válasz
dgyuri0123 #20772 üzenetére
Ez még nem a cserélt. Pénteki beszerelés után egyből nem jött elő, kb fél-1 óra után igen, csinálta 1 órát, aztán megint nem. Használtam 4+ órát, utána kikapcsoláskor lement a pixel frissítés, hallottam a kattogást. Tegnap nem használtam, ma pedig reménykedve kapcsoltam be, talán nem fogja csinálni, de 1 óra hibátlan működés után ismét elkezdte.
-
tutitibi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #20673 üzenetére
"és ha lennének HDR tv adások logókkal, na az lenne a legdurvább."
Vannak, az ASTRA műholdon, 2 adó van , ami HDR/HLG-ben ad, ki is írja a TV, persze mindkettő 4K-s és az egyik egy tesztadás, a másik nem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #20671 üzenetére
Elképzelhető, hogy a HDR esetén nem lineáris a terhelés, ezt Jani666 biztos jobban meg tudja magyarázni. Már ha értünk belőle valamit majd.
HDR esetében hóttuti', hogy nagyobb az átlagos fényerő a panelen, és többet is fogyaszt a masina ahogy írod.
Sötét szobában levettem az oled fényerőt 25-re, HDR-nél talán 30-ra. Utóbbinál még így is vannak jelenetek amelyek egyszerűen kiverik a szemem. -
ImACeltic
őstag
válasz
dgyuri0123 #20645 üzenetére
A HDMI kábellel nem hinném, hogy gond lenne. Az itt ajánlott HAMA-t vettem, ami szintén ma érkezett meg. Amúgy már 1-2 órája tünetmentes a TV.
-
renatto
őstag
válasz
dgyuri0123 #20645 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. És abban sem vagyok biztos, hogy most jobban fog menni.
Ha jól emlékszem azért mert míg a HDR-nél ki van számolva - többnyire - pixelenként a kép (natív) és a fényerőt ennek megfelelően az ABL folyamatosan állítja, az adott HDR jelnek megfelelően, a képen mindenütt, addig SDR tartalom esetén a pixelekre "találgat", hogy mi hova kerül, mivel nem natív (pl folyamatosan változik a logo köronala mert csak 720p a jel) és a fényerőt a teljes képre leadja mivel nem tudja hova mennyi kellene. Lehet ez sem túl érthető, de sajnos annyira nem is foglalkoztam vele. Megjegyeztem, hogy SDR-nél inkább veszélyes a magas fényerő és ennyi. HDTVtest vagy rtings-en volt. Ha van más álláspont meghallgatom.
-
Callisto
őstag
válasz
dgyuri0123 #20647 üzenetére
Nos nyilvánvaló nem tudod hogyan is működik az OLED. Teljesen mindegy, hogy nitben mérve mennyi. Pixel szinten van terhelés. Vannak nagyon komoly hardveres szakmai fórumok OLED-ről, ahol pixel szinten mérik az áramerősségeket, öregedést stb. különböző fényerő körülmények között.
Nagyon durva. Az őrültek mérik, hogy adott pixel mennyivel vesz fel több áramot ahogy öregedik. -
vasimnbt
tag
válasz
dgyuri0123 #20322 üzenetére
Köszönöm!
Csak hát 1800 Eur-ért 3 év garival,( igaz Németben)nem lenne rossz ajánlat Oled LG Panellel. -
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #20322 üzenetére
Nyilván sokakban van némi ragaszkodás egy anno világelső megjelenítő mellett...de valóban több mint tíz éves fejlesztés....amit a különbségek jól mutatnak...
Mondjuk arra rendkívül kiváncsi lennék, hogy ha azóta fejlesztenék a plazma technológiát panáék és pio-ék, mit tudtak volna belőle kihozni....
-
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #20278 üzenetére
A magyar LG szervíz cseréli a bemutatódarabok paneljét ha van beégés. ~1 hét múlva jelentkezem még fontos infokkal.
-
kopi72
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #20214 üzenetére
pontosan, beraktak a replikatorukba es kesz is lett
-
tutitibi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #20222 üzenetére
Panasonic OLED-ről alig olvasok, azokkal tényleg baj van, mint ahogy nemrég valaki itt ecsetelte. ???
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #20219 üzenetére
AF10-ben már ez lesz.
-
Joshi
titán
válasz
Elvileg ezt gyártják. JOLED Ez bizony RGB OLED.
-
Joshi
titán
válasz
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #20187 üzenetére
Pontosan erről beszélek. Egy hiteles összefoglaló nem lehet részlehajló. Senki sem vitatja, hogy neked csak az OLED a jó. Másnak viszont csak akkor ajánlhatod, ha meggyőződtél róla, hogy annak a másnak is az a legjobb. Ez így korrekt.
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #20184 üzenetére
Nem azon múlik a választás, hogy több-e az előny mint a hátrány, azokat pedig igenis részletezni kell egy összefoglalóban. Rossz, vagy felületes információkon alapuló döntéshez nem kell semmit sem elolvasni, megy az anélkül is ! :-)
Mi a cél, hogy rábeszéljünk másokat egy OLED TV vásárlásra, vagy az, hogy részletes információkat adjunk vásárlás előtt az önálló döntéshez? -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #20164 üzenetére
Miért?
Hátrányként csak a beégést mint valós veszélyt jelezte, ebben van is realitás.
A mozgásmegjelenítést nem, pedig az is lehetne jobb bár nem egy LCD-hez képest.De játékban jó lehet ez a mozgás mert nagyon gyors a panel, igaz 4k/120 hz még nincsen.
-
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #20038 üzenetére
Rendben...félreértettem...azt hittem, ki kell vinni az anyacéghez...ezzel nincs nagy probléma...
-
PuMbA
titán
válasz
dgyuri0123 #19932 üzenetére
"mégis boldogan égeti a retináját vele egy sötét szobában."
Sötét szobában amúgy az alacsony fényerő szükséges kritérium, hogy ne terheljük a szemünket, különben öregebb korunkra bajban leszünk. Moziban is azért alacsony a fényerő, mert ha több lenne, akkor a szemed pupillája állandóan ki-be tágulna jelenetről, jelentere és ez nem jó. Emiatt háttérfényt mindenhol javasolnak TV nézéshez, mert nagy kevés ember veszi le a fényerőt a szemkímélő szintre. És erre még a HDR is rádob, ami sötétben még rosszabb.
-
renatto
őstag
válasz
dgyuri0123 #19930 üzenetére
Csak ehhez mérten az akció sem akkora.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #19921 üzenetére
Annyira tudtam, hogy majd ezt valaki beírja.
De inkább így kellett volna: - "Neked 4-5 év" -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #19845 üzenetére
Vagy kupon kedvezmény lesz?
Jujj, s@ggbe leszünk rúgva -
bandi0000
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #19839 üzenetére
300Ft kilaja tesó, mennyi kő?
-
junior11
veterán
válasz
dgyuri0123 #19694 üzenetére
Na igen, a tartósság, ahogy én is említettem, bár manapság már semmi sem a régi...
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #19540 üzenetére
Jó, csak azután ne csodálkozz, ha egy idő után a TV felett a levegőben ott fog lebegni egy kacsa képe!
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #19497 üzenetére
Gari letelte előtt mindig cseréltetitek a panelt, akkor LG előbb-utóbb csődbe megy.
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #19402 üzenetére
Ma megkérdeztem az LG supportot és igen újra indul a 2 év garancia panel csere esetén.
Így most van megint egy 2 év garanciás tv-m. -
dh66e
veterán
válasz
dgyuri0123 #19449 üzenetére
Persze hogy nincs nyoma még, aztán ki tudja.
-
válasz
dgyuri0123 #19449 üzenetére
Nekem az elején volt olyan hogy 2-3 HDR film után eddig egyszer látszott... de az még nagyon az elején volt mikor ismerkedtem vele. A refresh másnapra kiszedte.
De szerintem az hogy sosem probléma nem igaz, ott világosabb lesz az a rész idővel, ha csak szélessávú tartalom megy mindig.
Mivel ott nem öregszik addig a panel. -
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #19408 üzenetére
Én is mondtam,hogy helyben cserélik. De ő egyedül van csak. Úgy meg nem megoldható.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #19408 üzenetére
A gigabit nekem a netes tartalmakhoz lenne jó, aki meg a tévé belső lejátszóját használja annak arra is. Csak azért írtam mert ez 2018-ban alapnak kellene lennie főleg egy 4K HDR tévénél.
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #19402 üzenetére
A kaposvári üreg fószer mondta, hogy csak a szervizben javítják.
Megrendelte a panelt és szolt amikor megjött. Kb 1 hét alatt megérkezett a panel.
Utána elvitte és 1 nap alatt berakta. Hál isten nem lett gond vele. Vigyáztak rá.
Most egy durván homogén panelt kaptam. Jobb mint a másik újonnan.Most írtam az LG-nek a panel csere miatt, hogy újra indul-e a garancia. Mert a fószer azt mondta nem, de én nem hiszek neki.
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #19389 üzenetére
Nekem elvitték a tv-t. Vadi ujjat kaptam. Vagyis panelt. Mert még a fólia is rajta volt.
Kb 3 nap alatt szereléssel elszállítva megfordult a tv.
De nem fő darab a panel? Nem kellene a garanciának újra indulni?
LG B7V
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #19389 üzenetére
Nekem is otthon szereltek, hozták az új panelt, vitték a régit.
Simán lehet hogy refurbot kaptam.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #19331 üzenetére
Nem csak a Webos verzió öregecske hanem a panel is, azóta több panel módosítás történt a 4k paneleknél. A másik meg az, hogy nem annyival olcsóbb mint egy 4k oled, vagyis én biztos kicsit többért a 4k-t venném. Linkeltem a Euronicses 55B7 350k árat igaz most már felvitték 400k-ra. Szóval aki figyelmes és komolyan gondolja a tévé vásárlást az ki tud fogni jó akciókat. Igaza van sakal83-nak hogy nagyon elfogult vagy azzal a fhd oleddel. A lényeg, hogy több szól a fhd oled ellen mint mellette.
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #19337 üzenetére
Engem nem tudsz meggyőzni, mert eg910-em van. Ha Te ezt hasításnak érzed akkor jófajta lassítót szedsz
Csak azt ne mond, ha jobbra nyomod a kuzrort, akkor a műsorújság egyből megjelenik az adatokkal. Kell neki vagy 20mp, amire ráfrissít
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #19331 üzenetére
"Főmenüre kell várni kb. 5-8 mp-et, de ha betöltött, onnan már hasít. "
Hát persze, akkor lehet a tiedet 8 magos procival szerelték ellentétben az enyémmel
agyfrász lassú, a webos 3.5 és 4.0.-hoz képest meg csiga vs jaguár
a műsorújság... ja, méghogy jó
arra biztos, hogy ha alacsony a vérnyomásod
múlktor megpróbáltam a böngészőt, jujjujujujuj. Egy dolog lepett meg. Kb egy perc betöltés után a videót korrektül lejátszotta. Bár a belepörgetés azonnali kilépést eredményezett
Ne legyél ennyire elfogult, mert hiteltelen leszel
Amire jó a webos 2-0- az a youtube meg a médielajeátszás és share funkció. Olykor még a hangot sincs kedvem levenni
-
tutitibi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #19330 üzenetére
Az a helyzet, hogy az 50ST60 és 50VT60 között nagy az eltérés mivel eleve nem ugyanaz a panel, az 50GT60 meg a kettő között van valahol.
A VT és ZT volt a csúcs panel. -
tutitibi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #19287 üzenetére
"Ja, a plazma.. tény, olyan kifogástalan mozgásmegjelenítése nem volt még semminek, mint pl. Pana plazmának. Én is sajnálom hogy az oled elmarad tőle, de pillanatnyilag semmit nem tehetünk... ezt kell néznünk."
Mivel ma még plazmán van abból a Pana 50VT60 lehet, hogy mégis átértékelem a dolgokat és várok még az OLED-el.
Nagyon finnyás vagyok a mozgásmegjelenítésre, egyébként is főleg sportműsorokat nézek.
Egy TV mi másról kell szóljon, mint a mozgásmegjelenítés , és ezt gondolom nem a HDR sem 4K felbontás nem kompenzálja.Szerencsére nem kell ezt néznem megvan még a plazmám azt tudom nézni, amit még Janos666 kalibrált be és máig gyönyörű a képe.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #19319 üzenetére
Ha a fhd oled is naprakész lenne mint az újabb modellek, akkor ajánlott lenne függetlenül a 4k és hozadékaitól.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #19317 üzenetére
Ellenérvem volt, felőlem mindenki azt vesz amit akar. A lényege az egésznek az lenne, hogy az a fhd oled régi (webos 2, régi panel stb). A 4k hdr bt2020-ról most nem is beszélve.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #19312 üzenetére
"(#19310) Joshi: Azt el sem tudod képzelni, hogy valakinek nincs, vagy épp nem akar fél millát kiadni tévére? Ne magadból indulj ki kérlek, mert vannak élethelyzetek, amiknél pont nem az a legfontosabb, hogy 4k vagy FHD. Én pl. ma is toronymagasan le@arom a 4k-t, hiába a propaganda."
Szerintem a HDR-re gondolt Joshi, amiatt megéri a 4k.
A 4k-t leszar*m én is, de a HDR az tényleg jobb mint egy szimpla 1080p-s SDR. -
Joshi
titán
válasz
Ne kezdjük megint amit már sokadszorra kitárgyaltunk. Gyakorlatilag egy FHD oled modell van a piacon az is elavult, ráadásul mindenki el tudja dönteni hogy tud érte annyit adni vagy nem. Te mindig leragadsz a nézési távolságon, nézz kicsit meyszebbre mint a felbontás.
-
Mentolka
senior tag
válasz
Pedig nagyszerű képi élmény a 4k! (persze szarosan nem annyira)
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #19300 üzenetére
Lerágott csont a téma és te is tudod, hogy elsősorban nem csak a felbontás miatt jobb egy 4k oled.
-
energomatt
őstag
válasz
Nem a felbontások közötti különbség lehet csak a különbség, hanem pl. a színvisszaadásban látszik, hogy a 4K-s TV abban jobb, az én tapasztalatom szerint. Az pedig nem távolsághoz kötött. Ha te máshogy tapasztaltad volna, abból még nem gondolnám azt, hogy félrevezetnél vele bárkit. Persze nem áruházi tapasztalatokról beszélek, hanem felhasználói körülményekről.
-
Mcleod
tag
válasz
Köszönöm!
Sportra (főleg kézilabda és foci) mennyire ajánlatos szerinted?
Illetve láttam egy használt darabot ami még bőven garanciás, az a kérdésem, hogy hol tudom megnézni, hogy mennyit ment eddig a készülék? (mert állítólag csak kipróbálva volt, de azért ezt erősen kétlem)
Köszönöm! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #19296 üzenetére
Hopp, az félrement, bocs.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #19287 üzenetére
"ezt kell néznünk.".
Az istenit ez de sajnálatos.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #19284 üzenetére
"Nem tudom mi a francért kellett ezen "spórolni" az újabb modelleknél ?? Ha csak FHD-ben megy, akkor legyen úgy, de legalább legyen."
Nem lehet tudni.
A panel gyártását biztosan drágítja és valamennyire levesz a fényerőből is.
Bár nem tudom minek több fényerő... najó értelmes BFI viszont nagyon kéne. Nekem azért hiányzik a plazma tökéletes mozgása.
Nem rossz ez sem ha minden mozgássegítőt kikapcsolok, de a plazma ebben jobb.Ha lenne egy kurva jó BFI, akkor nem fájna a szívem a 3d-ért.
Persze így se fog, mert tetszeni tetszik... de nagyon nagyon kevés 3d tartalmat nézek.
+ valahogy a filmekkel úgy vagyok, hogy nem nagyon nézek újra filmeket ahogy pl a zenéket sokszor meghallgatom.
Számomra egy film egyszer nézős, nagyon ritka amit többször megnézek. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #19284 üzenetére
2 éves tévénél nincs panelcsere, mert nincs panel.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #19276 üzenetére
Ez olyannyira így van, hogy az oled vásárlásom céges volt, de + termékgarit csak magánszemélyként köthettem volna meg náluk.
Pedig amúgy a MM-nak egy rakat vállalati megoldása van, több mint egy átlagos boltnak. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #19272 üzenetére
A Netflixet ezért ki se próbálom, pedig nekem lenne hozzá gigabites net is. Egyébként még az Apple stream szolgáltatását dícsérik, azon elég sok a magyar szinkron és felirat.
-
tutitibi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #19266 üzenetére
HBO ?
Pl, cseheknél lengyeleknél mindhárom HBO HD, itt meg 1 HD a másik kettő SD,. Sok értelme van a 4K-s Tv-knek.....
Ha van IPTV HD esetleg IPTV 4K adás akkor talán lesz. Magyar 4K-s adás szerintem nem lesz belátható időn belül.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #19266 üzenetére
Nagyon szar itthon az árképzés.
HBO Go-t és a Netflixet nem ismerem bevallom töredelmesen, de az UPC-t, Telekomot és a DIGI-t igen.Egyszerűen nincs olyan árképzésük mint 18-20 éve s Premiére-nek, Palco-nak vagy a SKY-nak.
Ezeknél már akkoriban tudtál pl csak sportcsomagot vásárolni. Pl sport + hírműsorok, és akkor kaptál a 150 csatornából mondjuk 30-at mert téged csak ez a kettő érdekel és csak ezekért fizetsz.Itthon mi megy? Cigány árképzés és "csomagolás".
Van 3 csomag amely közül választhatsz. Amennyiben a jobb csatornákat is kéred, akkor kénytelen vagy a gyémánt vagy gold csomagokat megvenni, természetesen a legdrágább ár mellett.Pedig a technológia biztosan adott ahhoz, hogy mindenkinél jobban szegmentálni lehessen a csatornákat és egyedileg lehessen mondjuk csak sportcsomagot venni. Szinte minden szolgáltatónál van már pay/view lehetőség.
Azt sem értem, hogy pl az UPC-nél a visszanézhető dolgok között miért csak olyat találok ami nem érdekel, ami pedig igen az nincs felvéve - tehát nem visszanézhető. Ha mégis akkor 100x szarabb minőségben mintha "élőben" megnéztem volna a műsort.A Palco-n 20 éve(!!!!) volt olyan F1 amely itthon még most sincs. 4-5 kameraállásból nézhetted a futamot.
A Netflix szerintem jó irány, de azokban az országokban ahol jelen vannak legalább az elérhető tartalmakat feliratozni, honosítani kellene. Ha nem a premier napján, de legalább pár nappal később.
-
UberMutant
őstag
válasz
dgyuri0123 #19245 üzenetére
egy szó, netflix
-
tutitibi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #19239 üzenetére
Talán lesz 8K-s OLED is hamarosan.
Műsor már mindenesetre lesz hozzá.Az MM-ben nem értem miért nincs annyi eszük, hogy 4K-s TV adókat tennének be - mert hát van jópár- ehelyett 4K DEMO-kat nyomatnak és csodálkoznak, hogy nem veszik a TV-ket....
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #19195 üzenetére
Más a subpixel geometriájuk.
A 2017-es és 2018-as panelekben elvileg van megnövelt méretű subpixel.
+ ott van a luminance opció.Nem tudjuk a fenti kettő mire lenne elég a 2016-osokkal szemben.
-
nokia123
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #19195 üzenetére
Lehet hogy te így gondolod de az újabb modellekben (2018) benne van a logo luminance ami szerintem sokat javít a beégés ellen. A másik hogy ilyen drága tv-nél azzal kel foglalkozni hogy mit hogyan állítsak be hogy nehogy beégjen. Meg ne nézünk annyi statikus tartalmú adást zoomolni kel meg STB ne már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest