- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- Érkezik a Huawei Band 11 és 11 Pro, mindent tudni az új karkötőkről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Galaxy Buds4/Buds4 Pro: demómodelleken az új szárkialakítás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic5 Lite - fiatalít az új ruhám?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. És abban sem vagyok biztos, hogy most jobban fog menni.
Ha jól emlékszem azért mert míg a HDR-nél ki van számolva - többnyire - pixelenként a kép (natív) és a fényerőt ennek megfelelően az ABL folyamatosan állítja, az adott HDR jelnek megfelelően, a képen mindenütt, addig SDR tartalom esetén a pixelekre "találgat", hogy mi hova kerül, mivel nem natív (pl folyamatosan változik a logo köronala mert csak 720p a jel) és a fényerőt a teljes képre leadja mivel nem tudja hova mennyi kellene. Lehet ez sem túl érthető, de sajnos annyira nem is foglalkoztam vele. Megjegyeztem, hogy SDR-nél inkább veszélyes a magas fényerő és ennyi. HDTVtest vagy rtings-en volt. Ha van más álláspont meghallgatom. 
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY (XR-55A80L) 140CM QD-OLED 120HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Eladó LG OLED55C11LB
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány- és Pedálkészlet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- Új Dell 14 Precision 5490 WUXGA IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB Intel Arc + Nvidia RTX 2000 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha jól emlékszem azért mert míg a HDR-nél ki van számolva - többnyire - pixelenként a kép (natív) és a fényerőt ennek megfelelően az ABL folyamatosan állítja, az adott HDR jelnek megfelelően, a képen mindenütt, addig SDR tartalom esetén a pixelekre "találgat", hogy mi hova kerül, mivel nem natív (pl folyamatosan változik a logo köronala mert csak 720p a jel) és a fényerőt a teljes képre leadja mivel nem tudja hova mennyi kellene. Lehet ez sem túl érthető, de sajnos annyira nem is foglalkoztam vele. Megjegyeztem, hogy SDR-nél inkább veszélyes a magas fényerő és ennyi. HDTVtest vagy rtings-en volt. Ha van más álláspont meghallgatom. 
Vhiktor