-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kopi72 #21974 üzenetére
Egy ilyen tévének nem egyedül áll neki az ember, így szerencsére másvalaki is egyszerre megbizonyosodott róla, hogy az bizony törött volt. (Ha a futár nem látta, akkor azért, mert épp a klotyón/másik helyiségben tartózkodott.)
(#21990) sakal83: A nyilatkozat sajnos szívás.
Én telefonnal (Galaxy S7) jártam úgy, hogy visszakértem eredeti állapotában a szervízből, majd otthon vettem észre, hogy a hátlapja félig lifeg, és nincs benn az akku. Más gond is volt az ügyintézéssel, így még átvételkor írtam egy panaszt, ami után szerencsére rendezte az MM illetve Cardif az ügyet.
-
renatto
őstag
válasz
kopi72 #21974 üzenetére
Majd azt se felejtsd el, hogy lehet nem a "cég" a ludas, hanem a futárcég. Ők is elcserélhették a tévédet, mert korábban ők összetörtek egyet...és így a fő cégnek - akár - tudni sem kellett róla, hisz ők kiadták a valós rendelésed nekik.
Fogyasztóvédelemmel beszélj szerintem. Én akárhányszor írtam nekik, visszahívtak és hosszú percekig mondták, minek mi a következménye és mik a lehetőségeim, valmint az összes kérdésemre válaszoltak. Nagyon segítőkeszek voltak mindíg, bár sajnos van amikor tehetetlenek ők is, de akkor megmondják kihez kell fordulni és azt is mire lehet számítani. Biztos nem te vagy az első akivel ez előfordult.
-
alaves
addikt
-
renatto
őstag
válasz
kopi72 #21971 üzenetére
Köszi a levelet, de ezt eddig is sejtettem, hogy bepaliztak.
Ha rám hallgatsz tényleg azt csinálsz amit akarsz!
ui: 1. Továbbra is felhívnám őket és megmondanám kaptam egy rossz tévét, de nem azt amit rendeltem és persze törött. Legfeljebb elhajtanak.
2. Fogyvédet megkérdem és legrosszabb esetben feljelentem polgári peres úton, amin több mint gyanús lesz az események halmazata, pláne, hogy kapsz "véletlenül" egy 500k-s tévét egy jóval olcsóbb helyett, ami szintén "véletlenül" törött. Gyűjtögetsz egy tévére, majd nagy szerencsédre kapsz egy kétszer annyit érőt, amit pont aznap el is törsz?! Hát ez nekem nem lenne túl életszerű... No de tényleg legyen ez a te gondod.
3. Valószínűleg hibáztál, de majd a bíróság megmondja, hogy te vagy a cég követet-e el nagyobb hibát.
És tényleg zárjuk a témát.
-
renatto
őstag
válasz
kopi72 #21968 üzenetére
Nem tudom miért kellene privátban folytatnunk?! Nekem abszolút nem érdekem, hogy megoldódjon a problémád, csak nem értem az egész szitut. És erre az sem lehet kifogás, hogy utólag belegondoltál, tényleg te - is - hibáztál és behúztak. Be kell ismerni, de feladni ezért nem kellene... pláne mert nem te akarsz átverni valakit, hanem egyelőre úgy néz ki téged vertek át, de legalább megkárosítottak mert egy sérült terméket kaptál. Részemről ennyi.
-
daneel_hu
addikt
válasz
kopi72 #21965 üzenetére
Szerintem senki nem röhög, legalábbis én biztosan nem.
Engem már basztak át hasonlóképpen, csak nem műszaki cikkel.
De nem hagytam annyiban, így nem ért kár.Egyet tanácsolok neked - bár halvány lila gőzöm sincs hány éves vagy.
De.
Az egészséged akkor fog romlani, ha nem teszel meg mindent azért, hogy ezt a helyzetet rendezd.
Amennyiben úgy gondolod, hogy már mindent megtettél, akkor és csakis akkor szabad megpihenni.
Kérdezd meg magadtól, hogy "valóban mindent megtettem-e?"
Ha a válasz igen, akkor leülsz, pihensz.
Szerintem.Első körben a nyilvánosságot is segítségül kellene hívni.
Pl. közösségi oldalak. Előtte kellene tanács ügyvédtől, hogy nyilvánosságra hozatal esetén betámadhatnak-e hitelrontás révén.Én nem hagynám annyiban... az tutibiztos.
-
Joshi
titán
válasz
kopi72 #21953 üzenetére
Nem tudom milyen ügyvéddel beszéltél, de én azért ezt nem hagytam volna annyiban az tuti.
(#21956) renatto Royal Hardware csodabolt volt.
-
daneel_hu
addikt
válasz
kopi72 #21953 üzenetére
LG OLED csomagolása nemigazán úgy van megoldva, hogy mindenképp látszódjék a "sértetlen csomagolás".
Maga a tv-panelen van egy fólia, azon talán 1 matrica(?), az egész pedig be van húzva egy hatalmas fólia-szerü zacskóba, majd pár helyen leragasztva. Ez a belső csomag símán bontható, újracsomagolható anélkül, hogy észrevennéd.Maga a külső doboz már neccesebb a pántok miatt, de ha átvágja valaki, akkor símán tud rátenni egy másikat, ez nem egy "LG-pánt" hanem egy szimpla ipari szar. Bármilyen dobozon látsz ilyet.
Az, hogy egy ilyen tv zsírúj, azt maximum a sértetlensége bizonyítja, és amennyiben van kéznél egy szerviztávírnyák akkor azzal meg lehet nézni az üzemidőt. (más már használta-e)
Szerintem.
-
renatto
őstag
válasz
kopi72 #21949 üzenetére
Értem, te döntésed.
Amúgy honnan volt rendelve?
Nekem ez azért több mint érdekes, hogy a szállítólevélen nincs rajta mit adnak át, te ezt aláírod, úgy hogy nem tűnik fel a tévé dobozán nem az van, amit rendeltél...és ezek után még törött is. Ezután még fel is jelentenéd, erre rá lehetne mondani, hogy a cselekmények sorozata és végkimenetele, nem életszerű. Mármint hogy pár órán belül össze is töröd a készüléket (ennyi érdekes dolog után). No de mind1.
-
daneel_hu
addikt
válasz
kopi72 #21946 üzenetére
Akkor sajna lehet megszívattak, keserves tanulópénz lesz ebből.
Mert hiába nem azt rendelted, nem fogod tudni bizonyítani, hogy az árut sértetlenül vetted át... ergo ők arra bazíroznak majd, hogy ugyan nem ezt rendelted, de nem tudod visszaszolgáltatni sértetlenül a téves árut.Nem véletlenül kötöttem MM-ben biztosítást az e8-ra, pont ilyenekre jó.
Ha kettétört volna a tévé a taxiban míg hazahozzuk (saját kocsiba be se fér), akkor perkál a biztosító.
Sőt ha később sikerül eltörni, akkor is legalább az avultatott árat, de fizeti.
(annyit kell bizonyítanom, hogy nem a 12 év alatti kölykeim közül törte el valamelyik)Mi volt ez?
Royal HW?
Blekk Frájdéj?
Istenem... -
renatto
őstag
válasz
kopi72 #21946 üzenetére
Hogy derül ki kibontás után, hogy nem ezt a tévét rendelted?! A dobozán csak rajta volt, meg a papíron amit átvettél?!
Én simán felhívnám a boltot és elmondanám ahogy történt és hogy sérült volt a készülék. Ha teljesen érdektelen a számukra, felhívnám a fogyasztóvédelmet, majd ha az sem polgári peres út, de azt a fogyvéd amúgy is megmondja mit lehet tenni. Legalábbis én azért foggal körömmel kapaszkodnék a lehetőségekbe...
-
renatto
őstag
válasz
kopi72 #21936 üzenetére
Hogy írtad alá, hogy kibontás után is sérülésmentes?! Én 400-500k-nál azért tuti nekiugranék a cégnek. Nyílván problémás lesz a bizonyítás, de neki is pont annyira kell majd bizonyítania. (Van biztosítás is mind a szállító cégnél, mind a gyártónál.)
A kijelző tört be vagy csak a "védő" plexi/üveg?! Mert még lehet használható, így az LG-t mindenképp meg kellene kérdezni!Én tuti nem hagynám annyiban, ha vétlen lennék...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- War Thunder - MMO Combat Game
- Medence topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest