- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha valaki csak filmezésre/tv-re használ tv-t annak tökéletes a pana + 1 media lejátszó. Aki kicsit geek-ebb pl telót kötne a tv-hez, megúszná a külső lejátszót annak C9. Sajnos. Pedig szívesebben vettem volna japán terméket mert még mindig jobban megbízom bennük.
Grande Ale (#42294) : Az Atmos-t engedd el. Ha hely miatt kell a soundbar akkor vegyél egy jó denon-t vagy Focal-t.
-
Palapo
aktív tag
Köszi!
Igen,itt az ár/értek arányt néztem és azt,hogy kb.230 ezerrel olcsóbb.
Úton van a harmadik pici,így elkél majd oda is a lóvé. Meg hát minden ami vele jár...Esetleg valaki tudna méreteket adni az 55C9 hátlapján lévő menetes lyukak elhelyezkedéséről? Van fent nekem karos konzolom,ami fogja a 106cm-es Panát. Nem tudom,hogy jó lesz-e erre a tv-re is?
-
Syz
senior tag
Nálam most szinte csak PC-re kötve megy a C9. Az asztalról letakarítottam az ikonokat egy ObjectDock nevű progiba,csak akkor bukkan fel ha akarom. A háttérkép nem csicsás, a játékokon belül pedig a Hud-ot vagy részlegesen kikapcsolom vagy áttetszővé teszem.Ha esetleg pár percnél továbbra kell elmennem a tv-től akkor mindig kikapcsolom. Ettől többet nem vagyok hajlandó megtenni egy tv kedvéért.Ha csak böngészek akkor leveszem az Oled fényt 30-ra,ha egy nem HDR játékkal játszom akkor meg felveszem 80-ra,a HDR-est meg hagyom 100-on.Ami feltűnt, hogy hiába van kikapcsolva minden energiatakarékos mód, ha pár percig mégis ugyanaz a tartalom van a képen akkor a tv csökkenti a fényerőt, utána ha hozzáérek az egérhez akkor vissza kivilágosodik.
-
Segal
veterán
Pár év múlva amikor cserélni majd a 65-öst akkor már nem lesz 1 millió felett a leakciózott ára a 77 colosnak. Ezért írtaam hogy ha most megelégszik a jóárasított 55 colos verzióval akkor pár év múlva lehetőségként fog tekinteni a 65 colra is mert az is előrelépés lesz méghozzá jó áron.
Viszont ha most drágábban megveszi a 65 colt garantálom hogy a következőnél a 77 col lesz az ingerküszöb mert 65 colost 65 colosra minek cserélne az ember? Ott nagyon max 4k helyett 8k-t fog kapni mint előrelépés az viszont szerintem édeskevés érv.
Szóval ezt kell eldönteni most hogy kisebb pénzből kisebb tv.
Előnye: ár/érték arány
Hátránya: Utólagosan lehet bánni fogja hogy nem a nagyobbat vette
Vagy most megveszi a nagyobbat
Előnye: Nagyobb képátló
Hátránya: Drágább és a következő tv-nél is nagyobb lesz az elvárási szint -
krx21
nagyúr
Már a 4K adta részletek, (melyek csak is állóképek esetén jönnek ki igazán), megtekintéséhez is minden esetben közelebb kell ülni mint az kényelmes lenne a szemnek. Tehát én azt mondom a 4K is elég, a 8K pedig leginkább marketing előnnyel jár mint gyakorlatival...
Egy felhasználási területet tudok elképzelni, nagyfelbontású fotók nézegetése nagyon közelről... -
Joshi
titán
Ne akarj 8K-t addig amíg rá nem kényszerítenek a gyártók. Egy tévét a natív felbontásán célszerű nézni, márpedig 8K filmek még jó darabig nem lesznek. Vagy ha lesznek azok jó esetben 4K-ról 8K-ra felkonvertáltak lesznek, rosszabb esetben 2K-ról felkonvertált 8K lesz.
Játékot meg nem is említem, még most sincs olyan VGA ami megbirkózna a 4K@120fps-el, nem hogy a 8K-val. -
-
salapp
addikt
De korábban valaki írta, hogy a szervízben megnézik a logot, és ha nem mentek le rendesen a panelfrissítések (boltban műszak végén teljes áramtalanítások), akkor felhasználói hibára hivatkozva elutasíthatják a panelcserét, nem? Ez alapján sosem vennék kiállított oledet (amúgy sem, de emiatt aztán végképp nem).
-
daneel_hu
addikt
A HDR-ben beállított 100-as oled fény nem egyenlő az SDR-es 100-assal.
Valahol Jani elmagyarázta, hogy kb SDR 30-assal egyenlő, noha egyértelműen fényesebb a csúcs.
HDR-ben maradhatsz 100-as oleden, de statikus elemektől természetesen ilyenkor is tartózkodni kell. (pl piros vagy sárga logók, hud-ok) -
Miért ne? Igazából ha az ember nem nézi be a beállításokat akkor kihúz az annyit...
Viccet félre téve az enyém 2,5 éve remekül megy. (jó egyszer kapott panelt de már rohadtul megbántam és azóta is furdal a lelkiismeret mert 3 subpixel hiba volt rajta ami láthatatlan volt normál tartalmat nézve.)
A 65 bőven elég lenne már csak azért is mert nincs több hely fizikailag. Afölött meg valószínűleg ugranék 100"-re egy komoly vetítővel. -
Bárcsak elég lenne. Akkor nem kellene tv-t cserélne amíg a mostani ki nem rohad. Igazából nekem már ez tökéletes képminőség csak az a gondom, hogy kicsi. Persze ez relatív mert anyum nem tudtam végig nézni mellettem a filmet amikor egyszer átjött mert hányingere lett a nagy kijelzőtől de mivel az én lakásomban van és én nézem ezért kellene a 65. Ott lenne opció a B9 de akkor már ha ezzel 5+ évre tervezek akkor legyen a jelenben csúcs.
-
-
törölt tag
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy bármikor bármi hiba közbejöhet, de most csak arra lettem volna kíváncsi, ha úgy használom, ahogy leírtam, akkor elvileg nem kéne hogy bármi hiba legyen, amit én idézhetek elő, ugye?
Nem agyalok ilyeneken, csak szeretek elővigyázatos lenni!
Most itthon voltam a héten, mindennap néztem két filmet rajta, elég sokat használtam, de jövőhéttől már kevesebbet tudom a munka miatt. -
törölt tag
Az Euronics-nál 380-ért van most (online ár).
Egyébként szerintetek jó befektetés volt most a C9? Ugye én múlthéten vettem 55" méretűt.
A CX szériát gondolom hiába vártam volna meg, több mint félmillió lett volna...Egyébként nekem csak annyi a problémám vele, hogy kicsinek érzem, úgyhogy a jövőben biztos 65" méretűben gondolkodom legalább.
-
janos666
nagyúr
Képbeállításoknál a második almenüben, a HDMI szó nincs mindig benne.
Van Auto/Alacsony/Magas fokozata. Ha szükségesnek érzed tologatni a Fényerőt és Kontraszt-ot, akkor könnyen lehet, hogy nem az alapérték, hanem a Magas kéne neked (vagy a bemeneti eszköz menüjében átállítani ugyan ezt, mert médialejátszáshoz jobb lehet az Alacsony pár, keress olyat a lejátszónál, hogy RGB helyett YCC kimenet, ha van).
A beépített lejátszón (+ belső TV tuner, Netflix, stb) viszont ne bántsd (ha nincs kiszürkítve Alacsony-ra, vagy esetleg Auto-ra, akkor se állítsd ott át).
Ehhez nem árt tesztvideót használni, pl. [link] - ebből Black Clipping, White Clipping(#41670) sebgutkopf Szerintem egyszerűbb bent hagyni mind a négyet, mint kitesztelni, hogy melyik TV-nél mikor melyik kell.
(#41667) belan - Tedd fel a 04.71.25 firmware-t, ha még nem pakolta fel automatikusan (a kibontott file-t egy LG_DTV nevű mappában tedd egy pendriver-ra, majd dugd át a TV-be és Frissítés) és futtass egy "gyári beállítások visszaállítása"-t, aztán csatlakozz újra a WiFi-re, de előbb állítsd át a router-t úgy (ha lehet), hogy a legalsó csatornákat (frekvenciákat) használja.
Viszont, mikor kézzel Ki/Be kapcsolgatod az egész WiFi részt, olyankor szerintem szándékosan felejti el a jelszavakat. (Ha közben rádugsz egy kábelt is, akkor nem kell kikapcsolni a WiFi-t kézzel, átáll magától kábelre.) -
janos666
nagyúr
Ez mindig alapon kéne hagyni: SDR 85 (felmehetne 100-ra, de bizonyos esetekben, ha pontosan tudod, mit csinálsz), SDR10 és DV 100
Alapvetően a Fényerőt-t sem szabadna piszkálni, mindig 50 lenne jó, bár kijelző és/vagy alaplapcsere után elképzelhető, hogy indokolt, de tippre nem ennyire. Jól van beállítva a HDMI Fekete Szint?(#41512) athomi - A bevonat miatt mindig lesz egy kis torzulás a széleken.
Szerencsére ez engem nem szokott zavarni középről. Mint ha a 2017-eseken még zavart volna kicsit, de 2018 óta nem.
(#41602) MrBazsi - HDR-ben nem csak mérhető, szabad szemmel feltűnő a különbség B8 és C8 közt. B9-et talán még nem is láttam (mostanában mindenki inkább C-t, esetleg E-t vesz, korábban több volt a B), de legalább is nem figyeltem, hogy mi van HDR-ben.
(#41613) adamssss - Ha játszol, akkor sokat ér a VRR, szóval inkább C9, bár csak XBox One vagy majdani PS5 fogja tudni, a SP4 Pro még nem (hacsak nem frissült az is szoftveresen nemrég, de nem hiszem).
(#41615) whatnot - Kösd rá a PC-t a TV-re, úgy is lesz VRR (G-Sync), ha van hozzá kompatiblis VGA-d.
A Panasonic csak ALLM-et tud, ami kényelmes, de semmi komoly, VRR-t nem és HDMI 2.1-es sávszélt sem (mint az LG).
-
krx21
nagyúr
Csak én gondolom, hogy nem túl jól fotózol? Itt is nem nagyon látni a lényeget. Az előző probléma is leginkább a nem túl jó fotóid miatt nem derült ki...
Amúgy rosszul írtam az előbb megéri a felárat a C sorozat... Meg!Simán lehet, hogy a szervizes nem pattintotta rá rendesen a hátulját...
-
Pro Koryak
addikt
Vidd be neki a fényképet, hátha visszaad még valamennyit.
" 630 oda adják mert ez egy darab van"
A bontatlan is 630e, ráadásul MM webshopban és csak 1-5 nap a szállítás.Nem akart nagyon átverni az ürge, áááááááádehogy.
Azért tényleg röhej, hogy ennyi szopás után meg sem próbálsz, próbáltok más márkát.
-
Joshi
titán
Akkor állítsd be úgy ahogy neked a leginkább megfelelő. A lényeg, hogy képjavítókat és minden kutyafülét kapcsolj ki. Oled fényt tedd 40-re. Egyelőre ennyi. De sokszor volt erről szó, keress rá.
ui.: utoljára ~2008-2009-ben talán LG LCD-t szervizeltettem. Mondjuk utána volt egy LG plazmám is ami a mai napig hibátlanul működik (havernál), az LG mikróm meg több mint 20 éve. Szóval nincs para.
-
Joshi
titán
Nem azt monda, csak kaphattál volna. Nem ugyan az. De ezt csak te tudod megmondani. Az előzőhöz képest milyen a mostani panel? Rosszabb? Jobb? Vagy nem látsz különbséget?
ui.: minden rosszban van valami jó is. Ezt a menüpontot a büdös életben nem fogod elfelejteni.
Ja és tudod hogy megy a szervizelés.
-
alaves
addikt
A pixel eltolás nálam B7-en alapból be volt kapcsolva. B7-en nálam a PC monitoros használatnál volt a fehér/szürke csík, hol bal-alul, hol jobb-felül. 16:9 beállítás oldotta meg nálam ha jól emlékszem. Érdekes, hogy a Philips-en agresszívebb a pixelshift (nem is kapcsolható ki) és még sincs fehér csík sehol sem.
-
krx21
nagyúr
Basszus. Hát itt valami nagyon félre ment... Ez a tulajdonság igen közismert itt, ráadásul sokan észre is vették anélkül, hogy tudták volna, hogy mi az, segítettünk is. Pár percenként csúsztatja el a képet, mindig más irányba. Te mindig csak az egyik oldalt vetted észre?
-
Joshi
titán
Ha visszaolvasod a kálváriádat, akkor a képernyőeltolás mint lehetséges hibaforrás az első ajánlások között volt. De nem is ez a gond, hanem a linkelt képeiden végig egy fehér csík látható. Én konkrétan azt hittem az a gondod. Most akkor tulajdonképpen mi a problémád? A képernyő legszélén egy néhány pixel sor inaktív? Vertikálisan vagy horizontálisan?
Az meg hogy a szerviz azt se tudja mit javít, na az több mint gáz.
-
-
gu007
aktív tag
Pár napja nekem is feltűnt a c9-en ilyen probléma. Sd tv adásnál eltűnik a fekete sáv mert ott nem aktív a "képarány beállításai - levágás nélkül" opció. Most HD adásnál nem látszik mert még "hideg" a panel, Képarány eredeti, levágás nélkül be, amióta megvan a tv így használom. Mondjuk ez a fekete függőleges sáv újdonság. Tegnap települt egy frissítés de már az előtt is jelentkezett a probléma.
-
Gtaati
őstag
Helló!
Nekem volt olyanom B7-el hogy felül voltak zöld pöttyök egymás után sorban és csík, azt hittem panel gond, de csak bizonyos forrásoknál át kellett állítani a méret arányt 16:9-ről autómatikusra vagy fordítva, nem emlékszem már és nagyobb lett picivel a kép és eltűnt... Remélem ez megoldja a problémádat!
-
janos666
nagyúr
Te írtad, hogy mikor nagyítasz, ami egyszerű szoftveres beállítás változtatás, akkor eltűnik (legalább is egy időre). A zoom-tól nem vált üzemmódot, nem inicializál újra a kijelzőpanel, a nagyítást az alaplapi processzor csinálja.
Én azért futtatnék egy "Gyári beállítások visszaállítása"-t (Factory Reset, alaphelyzetbe állítás, ilyesmi neveken fut), majd újra kikapcsolnám a Pixel Shift-et (képeltolás, pixel csúsztatás, ilyesmi) hátha rendbe jön.
Bár az utolsón fényképeid szerint ez tényleg nem pixel shift nagyságrendű sáv, hanem sokkal nagyobb. De a szoftveres reset-től nem hiszem, hogy rosszabb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Trollok komolyan
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest