- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #31710 üzenetére
Abban biztos lehetsz, hogy nem 20-30-as oled fénnyel hajtják.
Általában egyféle demó megy rajta folyamatosan...(zárójelben: szerintem amúgy ez beégés)
-
YxVs
senior tag
válasz
dgyuri0123 #31704 üzenetére
Tényleg...ilyen mértékű beégésre cserélik a panelt gariban? Vagy inkább csak banding/tinting jellegű problémák esetén?
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #31698 üzenetére
Senki nem tudja mi mennyi.
De érzésem szerint két hét maxi gázon (100-as oled fénnyel), rikitó statikus elemekkel símán beéghet még egy 2018-as modellbe is.
Főleg ha nem fut le a pixelfrissítő...Ha 0-24-ben tolod akkor 1 hét az 168 óra, símán zűrős lehet a fenti beállításokkal, statikus elemmel.
RTINGS tesztben 4. hétnél:
"Week 4 (02/22/2018): New uniformity photos have been updated. Uniformity issues are clearly visible on the 200 nits CNN TV in red and magenta slides (but not in normal content). This is unusual, as we would expect the maximum brightness CNN TV to show uniformity issues before the 200 nits CNN TV. The18%25% window we used in January to measure the color gamut is also becoming more visible on this TV (and the FIFA 18 TV) as the weeks progress, even though we haven't displayed that18%25% test pattern since January. We have contacted LG to understand why this is happening and will update this article as we obtain more information." -
djnice
veterán
válasz
dgyuri0123 #31698 üzenetére
Igen, LCD-hez vagyok szokva, lehet ezért tetszik a nagyobb fényerő
A beégésről itt egy fénykép: [link]
A bal oldalon a felső részen lévő világosabb folt nem látszik szemmel csak a fényképen, az alatta lévő sötétebb folt viszont látszik, de csak pár színnél és fényerőnél. -
djnice
veterán
válasz
dgyuri0123 #31618 üzenetére
Elhoztam, előző héten szerdán tették ki, megnézte az eladó. Így elsőre nem láttam rajta semmi hibát. Köszi a segítséget mindenkinek, majd beszámolok a tapasztalatokról ha sikerült feltenni a falra
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #31616 üzenetére
Még nem, elsősorban C9 a kiszemelt, de lehet valamelyik Sony/Panasonic is
, olcsóbban, gondolom tavasszal már jó áron lesznek. Nem sietős.
-
djnice
veterán
válasz
dgyuri0123 #31616 üzenetére
Köszi!
-
PuMbA
titán
válasz
dgyuri0123 #31370 üzenetére
Akkor viszont ne legyen negatívként említve a 24p akadása
Tudjuk, hogy OLED-en ennyire akad és kész. Ez van. Ha már meg van a TV, akkor legyünk boldogok ezzel. Felesleges drága TV-ket venni, ha mindegyikkel úgy is van valami "baj".
-
renatto
őstag
válasz
dgyuri0123 #31172 üzenetére
Ezért íram Live NBC-t:
4. LIVE NBC
This test is informative for people who watch a lot of general TV, since NBC shows a variety of movies, TV shows, sports, and news. The source is a live cable feed and should be representative for a range of general TV content.Ez pont vegyes tartalom. A játék/sport ehhez képest elváltozásmentes. De még a Fifa is jobb lenne, ha nem ész nélkül menne folyamatosan (ez így nem életszerű).
-
renatto
őstag
válasz
dgyuri0123 #31170 üzenetére
De. Az Rtings teszten a "foci TV" és a "COD játék" teljesen hibátlan, míg a Live NBC film csatornán, már egyes színek eléggé elváltoztak. Két játékban 100% hogy nem egyezik a HUD, de a híradóban, a lottósorsolásban, kvízjátékban és rengeteg más TV adásban ugyanúgy középen van a "statikus tartalom" csatornától függetlenül.
-
válasz
dgyuri0123 #30371 üzenetére
Ne hajtsd már annyira ezt a "nem lehet a Pana rossz" dolgot. Így biztos találnak hibás bejegyzést, amire ráugranak egyesek és meglovagolják. Mint most is. Van ezer LG rossz bejegyzés, arra ezek a fórumtársak meg kitalálják, hogy az más, mert sokan vesznek LG-t. Megint egy végeláthatatlan, parttalan vita lesz, amiben senkinek se lesz maradéktalanul igaza. A Pana sem hibátlan. Ennyi. Csak nem kell felnagyítani egyeseknek egy amúgy egyértelmű tényt. Tiszta politika...😃
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #30371 üzenetére
Most megint az LG-rossz Panasonic-hibátlan folyóba léptem vagy mi van itt?
A poszt szerzője azt írja, hogy őt ez jobban zavarja. Visszaviszi a készüléket a boltba és kész. Ezt azért nem kell személyes sértésnek venni.
-
chros
őstag
válasz
dgyuri0123 #30368 üzenetére
Felre vagy nem akarod erteni, de mindegy is
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #30368 üzenetére
Tesztábrán mérte, majd bemutatta, hogy valós tartalom esetén is észrevehető "bevilágítást" okoz.
-
janos666
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #30357 üzenetére
Nem feketét fotózott, hanem sötétszürkét...?
Ha elolvasod a szöveget, az volt a képek célja, hogy megmutassák mennyire in/homogén a panel sötétszürkékkel. Ha 0% feketét rak ki és nem húzza fel a Fényerőt-t, akkor nyilván vak fekete a kijelző (mindkettő), de itt azt próbálja szemléltetni, hogy mikor feketéhez nagyon közeli szürkét néz (eleve mondjuk 3% fényességű szürke jelet kap, vagy 0%-hoz felhúzza a Brightness-t, mindegy, de ő az előbbit csinálta, ha jól rémlik), akkor mi a helyzet.A gamma beállítás sem szabad, hogy ilyen hibát okozzon. Amúgy pedig a legutolsó álláspont szerint 2.4-es az SDR gamma (bár már küszöbön volt a HDR, mikor kijött az a doksi, ami visszamenőleg tisztázni próbálta, erre fel a HDR-t ismét 2.2-be szeretik visszakonvertálni, de ... a lényeg, hogy igazából most is káosz az egész, így egyáltalán nem hülyeség a 2.4 sötét szobába, kb. ízlés szerint, vagy érmefeldobással tudsz dönteni, mert sohasem állt be sziklaszilárd konszenzus --- vagy használj HDR-t, amikor csak tudsz, az már kicsit tisztább, legalább is míg nem nyúlsz bele a roll-off játékkal, főleg dinamikus csúcsfény elemzéssel... de az is kisebb difi, mint a 2.2 vagy 2.4).
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #30355 üzenetére
Ott a lényeg a FOTÓN. Milyen kijelzőn nézted? Ahány ember annyiféle képen jelenik meg. Élőben kell látni.
-
chros
őstag
válasz
dgyuri0123 #30351 üzenetére
Valszeg a foto miatt ilyen, s 3%-os feherrel (sotetszurke) tesztelt.
Miert te milyen SDR beallitast hasznalsz estere/ejszakara? -
chros
őstag
válasz
dgyuri0123 #30349 üzenetére
jk82 nem rookie user, ha allit valamit, akkor 99% hogy igaz is
2.4 gamma estere jo, en gyakorlatilag csak fenyes nappal allitom 2.2-re (nem is emlexem mikor volt utoljara). -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #30329 üzenetére
Jólvanna, beszoptátok a marketing maszlagot, nincs ezzel semmi gond.
Azért, ha nem lenne, nem sírnál érte.
-
Strezi
őstag
válasz
dgyuri0123 #30329 üzenetére
+ 2
-
válasz
dgyuri0123 #30322 üzenetére
Am én csak teniszt nézek rajta és annyira nem zavarnak a görbe vonalak.
(Mondjuk ennek valószínűleg az az oka, hogy idehaza is ilyeneken versenyeztünk szóval az egyenes lenne fura) -
válasz
dgyuri0123 #30322 üzenetére
Hát kinek mi, nekem Daneelel nem kellene. Nektek Partizánnal meg jó és szuper. Ezen nem fogunk összeveszni.😉
-
válasz
dgyuri0123 #30309 üzenetére
Ki a bánatos lófüttynek kellene görbített panel és 3d?
A 3d mégcsak ok, bár már az is kiment a divatból, de a görbítettet sosem értettem minek. Már a Samu tévéinél sem kellett volna soha ívelt, hogy aztán csak szemből nézhesse bárki. -
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #30297 üzenetére
200k szerintem sok lesz érte. Én akkor mennyiért tudnám eladni a 55B7-et? 300k?
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #30268 üzenetére
Helló!
Én továbbra sem akarom az LG-t fényezni... Nálunk hűtő, mosógép, mikró, porszívó, telefonok, családban vagy 10 tv, volt blu ray lejátszóm, dvd lejátszóm, pc-ben blu ray író stb van-volt és hála az égnek semmi nem ment tönkre és nagyon remélem nem is fog.... Nem tudom, hogy szerencse kell hozzá vagy ki kell fogni, de elég nagyok a tapasztalatban és hibák számában a különbségek. Amíg tudják tartani ezt a minőséget és ár-érték arányt akkor én maradok náluk, de ha jönnek a hibák meg a garancia lejárta után tönkre mennek a készülékek az valóban gáz és akkor érdemes más gyártó felé fordulni
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #30270 üzenetére
Miért, már most "csak" 550e a GZ950 akciózva, aztán még csak 3 hónapja kapni.
Köv. év elején ez is 350e lesz. -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #30268 üzenetére
"de nem ez a jellemző ár, ha Panasonic-ról esik szó."
De, már tavasz óta ennyiért akciózzák!!!
-
polonic
félisten
válasz
dgyuri0123 #30256 üzenetére
Milyen termékek döglöttek be nálad?
Nekem csak a tv lg, meg egy új hűtő
Remélem, bírják sokáig azért. -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #30256 üzenetére
Mivel B8 már nincs, most a legolcsóbb a Pana FZ800, 380e!!!
Ettől az ártól is "csak" 30e-rel volt olcsóbb a B8, hébe-hóba!!!
Amúgy a C8 sem volt olcsóbb, mint a Pana. -
Scholes9
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #30191 üzenetére
Nekem hála égnek nincs ilyen “gondom”, mivel a szobám méretei miatt az 55-ös a max, ami szóba jöhet
-
gertitorpe
tag
válasz
dgyuri0123 #30179 üzenetére
Akkor nem csak én csinálom ezt a Media Marktba. A Westendbe érdemes elmenni, ott van nekik 77-es W és C is. Impresszív mindkettő.
Majd egyszer veszek is OLED-et... Az a baj hogy amint az egyiknek lejjebb megy az ára elkezdek kacsintgatni az egyel nagyobbra/újabbra. Most a C9 77-es tetszik de még fele annyi pénzt sem költenék TV-re.
Egyelőre jó lesz a 3 éves full HD LCD 55 colon -
válasz
dgyuri0123 #30177 üzenetére
A következő akkor lesz ha már egy jó pixel sem lesz ezen.
Mindig megyek az MM-be csodálni a 4k HDR-es tvket e aztán rájövök, hogy tök fölösleges erre költenem, úgy is csak FHD filmeket nézek és, hogy egy OLED volt életem egyik vágya, sikerült ne akarjak mindig többet és nagyobbat. Úgyhogy boldog vagyok a mostanival.
-
válasz
dgyuri0123 #30174 üzenetére
Az új panelen is van pixel hiba igaz csak 1 db.
-
rizsa7777777
tag
válasz
dgyuri0123 #30171 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ !
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #30154 üzenetére
Nem emlékszem, hogy lett volna kumulatív plazma beégés.
Ha igen, elnézést kérek.A topikban a beégés iránt érdeklődök miatt gondolom azt, hogy annak ellenére a többségnek halvány lila gőze sincs, hogy oleden miképpen ég be (ki) a panel és vajon mi okozhatja ezt.
Ezért mondtam azt amit. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #30144 üzenetére
Most nem akarok 1000-edszerre ebbe belemenni, de tény ami tény: az oled-beégés kicsit más mint a plazma-féle.
Tudom, hogy az oled-beégéssel kapcsolatban nagyjából két táborra oszlik a topik, az egyik szerint elégséges az a fajta figyelmeztetés és "marketing" amely ehhez kapcsolódik, mások szerint pedig nem. (szerintem se).
Ezen ne rugózzunk.Az is tény, hogy az LG annak ellenére cserél, hogy a füzetecskéjében benne van a tuti. (persze nem minden szitura kiterjedően, de valami mégiscsak van).
Kíváncsi lennék, a Pana cseréli-e a panelt ha ilyen eset előfordul.
AVFORUMS-on van olyan eset ahol nem! -
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #30144 üzenetére
Ha ez igaz, akkor ezért sem kell Panát venni. Ha tényleg így állnak hozzá.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #30056 üzenetére
Egy biztos: valószínűleg nem a panelfrekvenciához mesterségesen igazított mozgásmegjelenítést. (Soap Opera Effect)
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #30056 üzenetére
Ezzel csak az a gond, ha éppen nem kitalált, "mesefilmről" van szó, vagyis a valóságot mutatná be, akkor nem igazán kellene grain, hiszen a valóságban sincs és én azt szeretném látni!
A környezetet élesnek látod, nem zizivel teli, mosott fosnak! -
esicyhun
tag
válasz
dgyuri0123 #29915 üzenetére
Ha zoomolva nézel tévé adásokat, akkor normál tévézésre gyakorlatilag nem használod....
Én nem tudom megérteni, hogy ez hogy nem zavar valakit. A kép negyede elveszik.
-
Gigi01
őstag
válasz
dgyuri0123 #29929 üzenetére
Jó persze,azért így jobban kijöttünk,de érted a célzást.Bár én olcsóbban is hozzájutottam volna,hezitáltam.
530,sose költöttem ennyit tv-re,50st60 290 volt,kifutó árban.Húztam a fogam,200-at akartam rákölteni.Béci mondta,vegyek 50GT60-at,370 körül volt.Á,nagyon sok volt.
A plazmát is BBéci-nek köszönhetem,még fos lcd-ket nézegetném.Igaz vt,zt,még gt-t sem láttam.Nézegettem mostanában használtan,de röhej áron adják,régi,garancia nincs,azért na.
-
Gigi01
őstag
válasz
Nekem anno,amikor az ST60-as plazmán,leesett az állam,.Konkrétan most a fejem esik le.
A plazmám kalibrált,rendesen beállítva,madvr-el.Semmi bajom itt a mozgással,egyelőre belső lejátszóját használom.Egyet bánok,nem vettem meg előbb.Meg mégy egy,lehetne nagyobb. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #29917 üzenetére
"...sem teniszt"
Pedig az a legjobb!
-
salapp
addikt
válasz
Plazmat én sosem zoomoltam, visszafogott képi beállításokkal ment, változatos tartalommal, viszont rá van kötve Xbox, illetve gyakran megy műholdas ServusTV, stb. elég durva piros logókkal, ami kumulatívan öregítené szegény oledet. Nagyon jól be van lőve a VA paneles tévénk, John Wick egyenesen lefut róla, szóval annyira nem kapálózok most, az általam gyakrabban látott LG-n a mozgás nekem még nem jön be (B8). Tinting is van rajta, néztük a focit, ott nagyon látom (persze a tulajnak nem szólok, nem cseszem a lelkét)
-
BenFe
tag
válasz
De ha pl F1-et nézel, nem látod a kiírásokat rendesen stb.....engem zavar ha nem látom a teljes képet....
-
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123 #29912 üzenetére
Családban van (sajnos nem Pana, szóval nincs a nagy átlagtól eltérő tapasztalat) nálunk még nincs.
Mostanában alig van jó film, feleségem munka melletti háttértévézésére meg nagyon sajnálnám).
Ha egyszer a gyerek elköltözött, majd lesz dedikált mozi) -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #29342 üzenetére
Ez az egy csatorna, ami nagyon + talán a DigiWorld HD ritkán.
Akkor szar a tv tunerje, mert plazmán semmi probléma nem volt. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #28546 üzenetére
Megkapta a 4K HDR-t.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #28114 üzenetére
Nem állítom, hogy kicsi.
Kinek mi...Azt állítom, hogy nincs mozihatása a mozgóképnek ha a tartalmat egy ekkora megjelenítőn nézel ilyen távolságban.
(Nem mindenkinél ez az igény, tehát semmiképpen nem tartalak igénytelennek, neked ez velószínűleg nem fontos. Nincs ezzel semmi baj.) -
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #28114 üzenetére
Hát igen, a fejlődés... a fadobozos Orion Tisza-t is 3 m-ről néztük...
Egyébként PC monitorként 2160p-vel még az 55" is határeset, 4k-s filmeknél meg nagyon közel kell menni a részletek és a moziélmény miatt (~1m). -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #28106 üzenetére
3 méterről nézik.
Az minimum 65 col, de inkább 77.
Nem kötelező oledet venni, lehet mást is.Szerintem 55 colost 3 méterről nézni értelmetlen, mert az összes mozis varázsát elveszti a kép.
Persze ha csak rádiózni akarsz, tedd. -
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #27904 üzenetére
Az van, a sör kimaradt a listáról.
MM-nél vettem még 3 évet 21 K-t. -
Beni2360
félisten
válasz
dgyuri0123 #27899 üzenetére
Már hogyne tudnám. Itt írják miket kell nézni én meg kikeresek egy jó filmet és hátradőlök a kanapén oszt annyi. Se a piros, zöld, kék se a fehér oldalon semmi foltosodás mint az LCD volt és a fekete is fekete. Semmi téglalap. Na de 17 nap után?
Kérdés, hogy ez garanciális hibák-e és van 5 év gari a TV-re.
Az elfogyasztott órák számát, hol lehet nyomon követni? A régi plazmámba volt rá lehetőség. -
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #27891 üzenetére
Semmi bajom nincs a b7-el ,csak gondoltam a b8 c8 lehet jobb a képe . Meg igazából nem kerülne sokba a csere .
-
Clay
senior tag
válasz
dgyuri0123 #27454 üzenetére
Ezt honnan vetted??? Egyébként meg nem mindegy neked? Csak egy kérdésre válaszoltam.
-
Clay
senior tag
válasz
dgyuri0123 #27452 üzenetére
Persze, kb fél perc és képernyőkímélőre kapcsol, de ha annyira parázol, hogy azt se tudod kivárni, kinis kapcsolhatod kézzel.
-
válasz
dgyuri0123 #27266 üzenetére
Megneztem es nem viszi.
Csak nfts vagy fat32 -
demmer123
őstag
válasz
dgyuri0123 #27119 üzenetére
Vízszintesen is van banding?Mert ha jobb klikkel ki nagyítod a képet akkor nem függőlegesen van nekem.
Nekem pont ott van ez ahol a fekete csík szokott lenni filmeknél. -
ribarszki
őstag
válasz
dgyuri0123 #26977 üzenetére
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #26832 üzenetére
Na így teljesen rendben is van. Jelalakok, feszültségek elelnőrzése, illetve az eltérésekkel összefüggő jelenségek, az OK. De ez a hibakeresés része, és nem beállítás.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26827 üzenetére
Gondolom a beégés is orvosolható ezekkel az alaplapi beállításokkal.
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #26827 üzenetére
Ilyen kis potikra gondolsz? Vagy mégis mit lehet az alaplapon beállítani? Szeintem te kevered a robbanós color start TV delta képcsövének a konvergencia és színtisztaság beállítására szolgáló trimmerekkel. Mert az tényleg ilyen volt. Sajnos nem találok róla képet.
BTW, az említett szerviz manualban a panelcserénél csak fehéregyensúly értékek beállítást írja, természetesen a szerviz menüben.
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #26818 üzenetére
Van erre valami forrásod is?
Kíváncsiságból belenéztem a B7-es OLED service manualba, és pl. az Angle view Color difference (nálunk tinting) vagy Brightness difference (sávosodás) esetek is nem korrigálható, panelcserével javítandó hibaként vannak megjelölve. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26818 üzenetére
A jó 3d filmekkel semmi bajom.
Egyedül abban hiszek, hogy egy - nem animációs - filmet nem lehet megcsinálni tökéletesen 3d-re és 2d-re (is), ez nem nagyon jön össze senkinek sem.
1-2 cím persze van ami kivétel, de ott is öszvér a végeredmény.Ha 3d-re jó cuccot akarsz csinálni akkor kompromisszumot kell kötnöd, mert nem lesz jó a végeredmény 2d-re.
És mivel senki nem akar 2x forgatni...
Épp ezért kivétel egy animációs film, mert ott nincs akkora pluszmunka ha csinálni akarsz belőle 3d*s verziót. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26784 üzenetére
Ez mind panelprobléma, valószínűleg a gyártástechnológia hibája.
Elektronikáról beszéltünk, ebben látod azt, hogy sokkal jobb ami nem LG.
2018-as modelleknél nem láttam egetverő különbséget mozgás terén, abban is felzárkózott az LG.
Sőt... itt fentebb írták, hogy PC-ről HDMI-n keresztül nincs judder free Pana például.Nekik aztán magyarázhatod, mekkora király a mozgásmegjelenítés, ha épp az szar ami nekik kéne.
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #26784 üzenetére
És mennyi Sony tulaj van?? 2 max? LG 200? Miért hasonlítsuk az eladott darabszámokat? Nem értelek. Pár darabból nem érdemes következményt mondani. Külföldön mint mondták többen panaszkodnak a Sony/Panará is. Itthon nem mert nem éri meg a felárat. Ennyi. Nem véletlen, hogy nem veszik. Felesleges a kereszteshadjárat az LG ellen. Mivel sokkal több van belőle eladott darab több a hibás is. De mivel nagyon jó a garancia miért ne venné az ember? 1 hét alatt megcsinálják, ha gond van. Ennyit simán megér. Akinek meg nem vegyen 20-40%-kal drágábbért másikat. Ennyi.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #26776 üzenetére
Itt azért vegyük ketté, hogy az LG Display vagy LG Electronics, amiről szó van.
Az előbbi nagyméretű OLED paneljei több szempontból a mai tévés kijelzőtechnológia csúcsát jelentik, és az LG Display az egyedüli cég, amelyik ezeket a paneleket a konzumer piacra gyártani tudja. Ilyen tekintetben egy vezető gyártó. Az LCD paneljeik, telefonos OLED-jeik pedig gagyik, ahogy ezek szerint 10-15 éve a plazmáik is azok voltak. Ebben meg hátul kullognak, csak ezek éppolyan irrelevánsak egy OLED tévé topikban, mint az autók. (Ez nemcsak neked szól.)
Az LG Electronics pedig az OLED panelek alá rakott egy kezes okosrendszert, és olyan feature-öket tavaly, amelyek külön-külön sem általánosak (Dolby Vision, BFI, HD hangok átkódolása és ARC-on kiküldése). A japán tévékben meg jobb volt az interpoláció és pontosabbra lehet őket kalibrálni. Mindenki eldönti, melyiket tartja jobbnak.
"A Panasonic és a Sony képes volt olyan vezérlést tervezni, hogy egyszerűen nem jelentkeznek a jellemzően LG-nél előforduló betegségek.."
De, jelentkeznek sajnos: gondolom, a panelhibákról írsz, csak azokról képek, videók vannak az AVS, YouTube, Reddit, és hasonló oldalakon. De a cicergő táp is épp felbukkant a topikbeli néhány Panasonic OLED egyikénél.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26776 üzenetére
Konkretizáljuk már miről van szó.
Tint, banding és beégés ugyanúgy jelentkezik a többinél is.
Milyen anomáliáról beszélünk? A téglalapról a panel közepén? Az tényleg mintha csak LG-ken jelentkezne.
Rémlik valami táphiba is.Ettől még számomra nem lesz jobb a SONY és a PANA.
Itt páran mérhető különbségről beszélnek képminőség terén, holott egyik teszben sem bizonyított, hogy akár 1%-nál nagyobb lenne a különbség bármiben is.
Egyszerűen semmilyen többletet nem adnak ezek a termékek, bármennyire is feszültök.
Ráadásul még drágábbak is. -
wwhy
veterán
válasz
dgyuri0123 #26773 üzenetére
Pontosan. Múlt idő.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26773 üzenetére
Biztos így van... kár, hogy ez semmiben nem nyílvánul meg az oledek esetében.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26770 üzenetére
Az AF8-ban mi volt a dizájnos, áruld már el kérlek.
-
kalimist
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #26756 üzenetére
A Hyundait nem kellett volna felhozni mert az megbízhatóság terén a Top 3-ban van, volt amikor a Hondát is előzte.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #26765 üzenetére
Érdekes ez a kívülről gagyi.
Pl a Sony AF8-ra mondták, hogy igénytelen az anyaghasználata, de a hátulját mikor fogod nézegetni?
Szemből csak a kijelzőt + a 4-5mm keretet látod.
Nem a képminőség lenne a lényeg? Ezért veszünk, vettünk oledet.
Legalábbis én. -
torma1981
veterán
válasz
És miben jobb a Sony? Semmiben, ja hogy 20%-kal többért adja?
Azért mert a fórum nincs tele Sony oleddel mivel drága nem kell következtetni semmire. Semmivel sem jobb. Már nem a 2000-res évek elejét írjuk. Már csak a nevéből él. Pana sem jobb semmivel. 1%? Ki sem lehet mérni szinte. -
Celtis
veterán
válasz
Nekem van Hondám, újonnan vettem. Made in China. Jól van összerakva, de van benne tervezési hiba. Most akkor ez jelent valamit?
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #26754 üzenetére
Szerintem pedig jól látja a dolgokat.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26751 üzenetére
Autógyártásban is mindig van aki megugorja a lécet és - előnybe kerülve - lenyomja a riválisokat.
Egy biztos, a Honda már nagyon rég nincs elől.
Nem csinál rossz autókat, de semmivel nem jobbak mint a Hyundai vagy a KIA.Emlékszem amikor évekkel ezelőtt hatalmas várakozásokkal visszatértek az F1-be motorgyártóként.
Hatalmas blama, lebőgés lett belőle, nemcsak megbízhatatlan de lassú motorokat csináltak.
Ez van akkor ha valaki megáll és ráül a babérjaira. Lesznek akik elmennek mellette.Japán már rég nem az ami a 80-as, 90-es években volt.
Megvan persze még az akaratuk, szorgalmuk és technológiájuk de nincs "30 év előny" amit itt rebesgettek.Aztán ott van Fukusima… az is biztos japó technológia vót'.
Pillanatok alatt a padlón lehetsz ha valaki más kitalál valami frankót.
Lásd NOKIA. (mondjuk ők finnek) -
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #26739 üzenetére
Na igen, de a japánok 30 évvel a koreaiak előtt járnak, amúgy meg mint fentebb is írtam, az OLED panelre Vietnam, a TV címkéjére pedig Poland van írva.
Már a 80-as években pl. a japán Nakamichi is azt csinálta, hogy a csúcsmodelljei készültek otthon, a többi Taiwan-on. -
Dale Cooper
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #26731 üzenetére
Én tanyán lakom, házhoz jött a szerelő a B8 panellel, a bejelentést követő 2. napon...
-
válasz
dgyuri0123 #26697 üzenetére
OK.
-
válasz
dgyuri0123 #26677 üzenetére
Nem kell új alkatrészt biztosítani ott sem... javítani kell ha javítható, vagy alkatrészt cserélni.
Sehol nincs leírva hogy csak új alkatrésszel lehet valamit javítani.Rengeteg terméknél még cserénél is csak egy refurbised cuccot kapsz vissza, nem vadi újat.
De nagyon off... szóval részemről ennyi a témában.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26677 üzenetére
Összetett a dolog.
Garanciális idő alatt biztosítani kell vadiúj alkatrész(eke)t a termékhez. Tehát ha veszel teszemazt egy B8-ast most, akkor a gyárnak(szervíznek) elérhetővé kell tennie a jótállási idő alatt minden cserélhető(!) alkatrészt.
És ezeknek tuti zsírújaknak kell lenniük...
Aztán van a szavatossági idő, nem tudom tévékészülékekhez van-e ilyen külön meghatározva.Arra is van törvény, hogy a gyártónak a modell gyártásának befejezése után meddig kell biztosítania alkatrészt a javíthatóság érdekében. De tuti egy autónál is másképp van meghatározva és egy tévékészüléknél is, mivel utóbbiak évente megújulnak.
-
válasz
dgyuri0123 #26673 üzenetére
Köszönöm. Igyekszem erre figyelni, bár ahogy a kolléga is mondja előttem nem biztos, hogy ebbe bele lehet kötni. Ha jó a panel akkor el kell, hogy fogadjam.
-
válasz
dgyuri0123 #26673 üzenetére
És akkor mit mond? Hogy kösz ez biztos egy használt szar, vigyék innen és hozzanak újat?
Azért legyünk reálisak... a szevíznek nem kötelessége vadi újat adni.
Csak javítani kell a hibát, nem újat adni. -
válasz
dgyuri0123 #26644 üzenetére
Soha életemben nem nyitottam még meg alkalmazást szóval ezek szerint nem ez a baja.
A HDD is tökéletes. Majd megpróbálom egy kölcsön pendrive-on mert azt hallom, hogy pörgeti a HDD-t aztán egyszer csak megállítja. Meg ami még fura, hogy a könyvtárban betölti a filmből az "első" képkockát, tehát érzékeli a file formátumot. Na majd keresem az okát. De rohadt idegesítő. Kénytelen voltam a laptopot rákötni. Na jó tudom 1st world problem.
-
válasz
dgyuri0123 #26636 üzenetére
Ezt hol tudom megnézni?
@bigmasterg:
Sajna csak egy 16-os pendrive-om van arra meg nem férnek fel ezek a nagy file-ok... -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #26478 üzenetére
Az jó, bár nem hiszem, hogy minden gyártó így áll hozzá.
Főleg, ha csak tesztábrán látszik pár 10 centiről vizslatva. -
válasz
dgyuri0123 #26478 üzenetére
Ez egesz biztato. Majd fehasznallak precedenskent.
Meg nekem amugy is ketto van.
-
bigmasterg
addikt
válasz
dgyuri0123 #26431 üzenetére
Létezik egyáltalán gigabites lannal szerelt tv?
Furcsa, de egy normális wifin szinte az összes tv gyorsabb, mint lanon keresztül. -
vilga
tag
válasz
dgyuri0123 #26409 üzenetére
Hát az: főleg ha nem dokumentálod le /akár fotókkal/ a beállításokat
persze a szervízmenü az már más -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #26388 üzenetére
77-re.
-
Chaser
legenda
válasz
dgyuri0123 #26179 üzenetére
azok tényleg nincsenek, ahogy a beégés lehetősége sem, képminőségben jobb, egyébként meg visszalépés, de legalább drágán
ettől független érdekel, tv-t nem nézek, még jó is lehet
arra nem válaszolt senki, 5 évig azért elkaristolhat-e komolyabb leamortizálódás nélkül mondjuk egy b8? -
dh66e
veterán
válasz
dgyuri0123 #26201 üzenetére
-
dh66e
veterán
válasz
dgyuri0123 #26187 üzenetére
Még mindig nem érted mi a problémánk úgyhogy engedjük el ezt a vonalat.
-
dh66e
veterán
válasz
dgyuri0123 #26177 üzenetére
Ez rendben van,de nekünk más a problémánk.Ezt kell megértened.
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #26179 üzenetére
Azért ezt a színhelyességet ne erőltessük annyira, amíg a kép szélén besárgul a fű, ami középen még zöld volt. Na.
-
Chaser
legenda
válasz
dgyuri0123 #26177 üzenetére
lehet, kb én azt vettem ki, h eleinte még nagyobb volt a minőség, de akkor az árak is másak voltak, idővel alakultak az árak, de a minőség is lentebb ment
az mondjuk mindent elárul a technológiáról, h az lg beégésre nem vállal gart, ha nem lenne valós a dolog, simán vállalna
lehet nekem is egy sz@ros qled - lcd - lesz egyelőre -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #26091 üzenetére
"Nekem meg nagyon nem. Alsós elemis gyerekeknek való. Ezen nem javít semmilyen Atmos..."
Most az Aquamenről beszélünk? Mert ez igaz az összes szuperhősös filmre is.
Akkor élvezed a filmet, ha azonosulni tudsz az egész atmoszférával. Ha ez nem megy, akkor nem lesz jó élmény az adott film. A hangzás az nagyon sokat dob az élményen, ha nem így lenne akkor a mozik némák lennének. Amúgy mikor voltál utoljára moziba? -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #26076 üzenetére
Történet?
Nekem pl nagyon bejött az Aquamen, pedig ott a történet nagyon gyermeteg volt. A mozi a látvány és hangról szól. Sőt, bizonyos tanulmány szerint a hang ~70%-ban járul hozzá a moziélményhez. Persze ha szar a film.
Szerintem öregszel, csak ez lehet a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motoros topic
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest