- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Mobil flották
- Apple iPhone Air - almacsutka
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
AQUA-ba 438e a CX (a gar persze kerdeses)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
CX az utolsó 44-es frissítéssel egy k...va jó tévé lett, előtte elég sokat anyáztam, nem?
Már attól is falra tudok mászni, ha egy nagyon apró kis röccenés van. Most nincs semmi, tehát meglehet ezt úgy frankón csinálni, csak akarni kell. 3-as, néha 4-es judder-ral tökéletes!
Nincs olyan, hogy ez vele együtt jár. Lehet, hogy B9, C9 E9-nél (még) nem lehet megoldani, de CX/GX-nél ez most lett tökéletes.
És ilyenkor Vinszentkének is illene egy új tesztet csinálni, mert a pár hónappal ezelőtti CX/GX tesztjei, kb most lófüttyöt nem érnek, de semmilyen szempontból, de főleg motion-ra vetítve. -
Fisha
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Amúgy ez annyira életszerűtlen. Mármint, hogy azt hiszik, hogy élőben bárhol is meg lehet tekinteni az árut normálisan. Mindegy, ez van.
ztfolder: arra figyelj, hogy céges számla esetén egy perc elállásod sincs. Ami szintén röhej. Mintha minden cég viszonteladó lenne, holott 99%-ban ugyanolyan végfelhasználók.
sati: szerintem kevesen képesek belátni bármilyen új szerzemény hibáit. Pláne ha drága volt. Ez meg elég friss cucc, nem volt még annyi kekec vásárló.
De aztán lehet, hogy tényleg jobb, jó lenne egy értelmes teszt. Az Rtings c9 vs cx elég szánalmas volt. -
Archttila
veterán
Azert erdekes, hogy - a 2020 elotti szeriakkal ellentetben (legyen az B,C,E ...) - a CX 24p mozgasmegjelenitesevel kapcsolatban nem nagyon panaszkodnak a felhasznalok.
Ti mit gondoltok errol? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
esicyhun
üzenetére
Én az árat, a srác Pana tévéjéhez, vagy pl az enyémhez mértem. Pl a 77-es CX átszámítva 1.8 millió volt. A Shield-et én Németországban vettem, 189 euróért.
Nyilván egy olcsóbb tévére ez nem állja meg a helyét.
De én most nem kezdek itt felsorolni mindent, mert van saját topikja és hát nálam is volt jó pár anomália, mire minden frankó lett, de én elsősorban filmek lejátszására vettem, nem netflix, meg hbo go-ra. De mint írtam, annyira frankó a távirányítója is, hogyha bekapcsolom, akkor már ezen nézek mindent. Tényleg ehhez képest a magic remote egy kényelmetlen bunkó...
------------
(#48524) blakey
Nálam a refresh rate netflix-re fix 24-re van állítva és azzal a filmek több, mint 90% frankó, van néhány, ami 25 és akkor akadozik, de valamiért az automatikus freki váltásnál valóban meghülyül az egész app, de csak nálam a topikja szerint, vagy a cx-nek van baja vele, nem tudom. Ezért maradt fix 24-en. ha meg olyan, hogy, pl 25, mint pl a Black Mirrors, akkor nem váltom át kézzel, ha nem simán benyomom a tévé applikációján a netflix-et.
A többi minden mással semmi gond. De, mint írtam én elsősorban filmek lejátszásra vettem, amihez a tv tök hülye. Mert csak DD+ és kb ennyi a tudománya hangban.
A shield meg mindent röhögve áttol az erősítőn, bármilyen kép, vagy hangformátumot és ugye a KODI meg az MrMC meg automatán vált frekit. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Nem neked írtam, hogy vegyél Shield-et, hanem HUTCHDB. -nak.
Csak azt nem értem mit lehet ezen annyit rugózni, hogy ezt elcseszte és nem nézett utána, ami valljuk be, minden tévén alapból ott kellene lennie az applikációnak és nyilván így gondolta ő is, hogy egy HBO GO alap 2020-ban minden elbsztt tévén már.
Én azt mondom/írom most is. NVIDIA SHIELD PRO ma az egyik legjobb megoldás és többet soha, vagy csak nagyon kevés alkalommal kerül a pana távja a kezébe. Én csak bekapcsoláshoz használom a CX távirányítóját, de csak akkor, ha tv- adást akarok nézni... -
evilskati
aktív tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Bocs, kifutottam az időből.
Még egy kicsit rágom a kefét.
Sajnos élőben nem láttam még B9-et vagy GZ950/1500-at. Helyi MM-ben, csak CX van meg Sonyk.
Rákerestem a szerviz tapasztalatokra a topikban. Az LG-ről jó véleménnyel vagytok, viszont a Panáról nincs sok minden. Ha valakinek van tapasztalata velük, kérem ossza meg

Közben úgy tűnik, hogy a B9PLA-ból már csak egy darab van Zalaegerszegen Euronicsban, a többi bemutató darab. Marad az SLA MM-ből.
LG viszont még mindig időállóbbnak tűnik. Azért a Panából hiányzik a HDMI2.1, eARC, VRR, ALLM.
A kettőt jó lenne összegyúrni

Közben valaki le is csapott az 1500-ra, már nincs meg. Na így nem lesz TV-m.
-
flake
csendes tag
"Sajnos" én még nyaralni vagyok, igy nem tudom ellenőrizni, hogy az új CX frissítés rendbe rakta-e a dual layeres DV-t. Valaki esetleg megtudná nézni?
-
Majd jönnek az okosok de én azt mondom oké . De 480 ért van cx én azt venném a helyedben .
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Segal
veterán
válasz
Citroware
üzenetére
Viszont ha vársz 2022 februárig akkor már jó áron vehetsz majd CXI-t is
Persze értem én az álláspontod és én is várok jelenleg (mondjuk én a 48 colos végett kénytelen vagyok) de egyszer meg kell hozni a döntést és utána nem nézni hogyan alakul az adott model ára, hanem csak élvezni azt ami már otthon van a lakásodban
-
válasz
rothfb
üzenetére
Vagy megvárom amíg a CX lemegy annyira, amennyi a C9-nél volt a minimum, vagy még alá, mert eleve olcsóbban kezdte.
A C9-nél a minimum 580-590k volt, január-február-március környékén. Egyébként a többi típusnál is, a QLED-eknél is... Úgy tűnik akkor éri meg legjobban TV-t venni, mert a karácsony után a kereslet lecsökken, kínálat még van, az újévi modellek még nem futottak be drágán, az előző évi modellek pedig még nem futottak ki, hogy ne lenne belőlük szűkülő kínálat ami felviszi az árát...
Egyedül a B9 kivétel ezalól, mert az "keresztfélévben" jelent meg, ősszel. Azért is jó vétel az most. De ősszel bejön a BX drágán, ez meg kifut, már nem lesz jó áron kapható.Ez alapján ha várnék mondjuk jövő év februárig, szerintem kapható lesz a CX is 550k-600k között. És annyi felárat már simán megér. Csak a várakozást nem biztos...
Még október-november környékén is szoktak lenni akciók, akkor is leugorhat 650k körülre, az is jó lehet annyiért már.
Ezeket az ártörténetekben nézem, mint pl árukeresőn, vagy itt Ausztriában annak itteni megfelelőit, ami még részletesebb is.
De ha most kéne venni, akkor simán B9.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Strezi
üzenetére
Én 745 ezret látok írva MM-ban. [link]
----
Viszont szarrá teszteltem a CX-et az új szoftverrel. Kaptam egy új tévét, le a kalappal, amit ezzel most csináltak. Szinte minden megjavult és a kép(minőség) is szebb lett.
Mozgás szinte tökéletes 3 Judder-ral. Menü, meg úgy szinte minden, mint a villám.
Na, így kell ezt csinálni LG-s srácok! -
válasz
Citroware
üzenetére
Komoly hátrányt szenvedhetsz, ugyanis bár az LG kicsit "nyomi" a frissítések terén, ahogy fentebb leírtam, de viszont sokszor előfordul, hogy komolyabb dologgal is megajándékozza a felhasználóit a frissítéseiben. Legutóbb pl Disney+ support. Vagy esetleg addig nem támogatott hangformátum támogatása, oprendszer javítások stb. Én ezért biztosan CX-et vennék a kettő közül. A B9 már nem fog olyat megkapni, amit a CX később igen.
Szerk.: Viszont tormának is igaza lehet abban, hogy ami jó azt ne rontsuk el... De én ennek ellenére is az újabbat venném.
-
A kérdésem legfőképpen arra irányult, hogy mekkora hátrányt szenvedek az update-ek terén azzal, ha a B9-et veszem a CX helyett.
-
Mekkora befolyásoló tényező a CX javára az újabb architektúra a B9-hez képest?
CX tovább fog kapni firmware frissítést, mint a B9. Csak annyival, amennyivel újabban jelent meg, vagypedig amíg az új architektúra ki nem fut?
Mik változnak az ilyen frissítések során? A világot is megváltja?
Mondjuk ha olyan update-eket fog kapni a CX, mint a legutóbbi, amiről azt írta itt valaki, hogy borzasztó bugos, akkor lehet jobb is, ha nélkülözi az ember...
-
Archttila
veterán
Fontolgatok egy esetleges CX-re valtast, de ilyen (es ennnel durvabb) issue hegyek mellett lassan elmegy a kedvem a markatol, es hozok inkabb egy Panat.
El sem hiszitek mennyire banom, h nem rendeltem be 20.-an a GZ2000-ret barati, 519.000 forintis aron...

OLED tema minimum 6-8 evre letudva... -
Archttila
veterán
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Egy kis erdekesseg AVS-rol: (CX-GX thread)
Sony calibrates their displays — LCDs and WRGB OLEDs— at the factory to
X: 0.3067, Y: 0.318 not X: 0.3127 Y: 0.3290. LG does something similar. Panasonic is the only OLED sub manufacturer that targets X: 0.3127 Y: 0.3290 at the factory. So, unless you are using the correct coordinates used at the factory for dE error calculations, the result is going to be skewed. -
evilskati
aktív tag
Pont néztem egy CX vs C9 HDTVTest videót. Aszerint sokat javult a BFI a CX-en.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Szerintem is kicsi ekkora távra.

Volt 82-es qled-em (Q8FN) a 77-es ag9 és most a cx előtt, de komolyan ekkora méretnél, az az 5 coll nagyon is hiányzik.
Egyébként a samunak olyan idióta tyúk lábai voltak, komolyan olyan hülyén nézett ki, hogy csak na, ezért kénytelen voltam felszerelni a falra, amiért nem vagyok és voltam oda soha. -
evilskati
aktív tag
A másik topikban már kérdeztem, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, 65" B9 vagy 55" CX?
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy a méret többet hozzátesz.
Nézési távolság: 315 cm.
-
so_ha
senior tag
A világ tehetősebb felén 1.600$-ért viszik mint a cukrot a CX48"-os LG Oled tv-t (az otthoni készlet 1 perc alatt elfogyott).
-
Nem tudom mért elégedetlen pár ember itt az árakkal cx pár hete 520 körül volt most meg 480 mm nél
.
Esik az csak várni kell . -
válasz
evilskati
üzenetére
A jelenlegi 350 ezer forint környéki árnál szerintem nem lesz olcsóbb a B9. Előbb fog megszűnni a forgalmazása. Esetleg lesz egy-két kiállított db 300 alatt, de azokat kerülném nagy ívben. Amúgy 1300 Font körül kapni UK-ban BX-et, ami nagyjából 500 ezer Ft. Mire ideér, inkább több lesz és nem fogja megérni annyiért, mert közel azonos áron lesz a CX.
A lényeg, hogy nem fogja lenyomni a B9 árát a mostani szint alá. Szerintem. -
Landon
addikt
Valószínűleg nem a legmegfelelőbb topicban írok ezért előre is elnézést. Egy LG CX HDMI bemenetek mennyiségével gyűlt meg a bajom kissé és azt szeretném megkérdezni, hogy van e bárkinek tapasztalata valamilyen HDMI hub-al vagy hasonlóval és tudnátok e nekem ajánlani egyet amivel legalább egy HDMI bemenetbõl kettőt lehet csinálni?
Nagy igényeim nincsenek, egy settop box és egy Nintendo Switch menne bele így elég ha a full HD-t viszi. Persze ha 20k körül van olyan ami esetleg 4K-t is bír az a legjobb.
Illetve ha azt mondjátok, hogy nem ajánlott mindenféle expansion hub-ot a TV-re aggatni akkor inkább hanyagolom ezt a kérdést.

Köszönöm a segítséget!
-
Nem hiszem, hogy technológiái tájékozatlanság lenne, egyszerűen nem használom azt ami rossz. Nem csak én írom, hogy rajzfilmszerű, vagy szappanoperás. Nem életszerű, gyorsított képet latok, ha TM be van kapcsolva, BFI jobb lenne, de ott tagadhatatlan, hogy a 30 hz miatt én sem tudom megszokni a villódzást, biztos ebben egy cx jobb, ahol 120 hzről feleződik.
-
poli27
veterán
Ma a mediába bementem megkukkantani a cx tévéket
odajön a Samu manus, hogy tud e segíteni, erre mondom csak nézegetem az oldeket... erre mondja már a qled is van annyira jó mint az oled
Mondtam neki árban biztosan 
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Ahogy kifejtettem pár napja. Ami a legalapabb oled mellé rakható képminőségben, az a q9 és q90r széria. Az alatt semmilyen téren nem kapod meg az oledhez közelítő szintet. A Q80T az1 éves Q70R szintje, és képminőség tekintetében még filmek alatt is jócskán elmarad az oledtől,játékokban meg pláne de játékok alatt ez az összes qledre jellemző.
C9 és CX között elhanyagolható a különbség minden téren ide értve a mozgást is, lásd hdtvtest és egyéb érdemesebb teszterek review-jeit. -
daneel_hu
addikt
válasz
Citroware
üzenetére
"Csak néhány utóbbi hozzászólásra reagálva, ahol olyanokat írtak egyesek egy TV-k között tán felsőkategóriába tartozó CX-re, hogy balfék tákolmány, beledobná a távirányítót a TV-be, pusztulat fos minőség, stb..."
Valahogy azért csak ellennék azzal a 77-es pusztulat CX-szel a nappalimban.
Annyira sajnálnám magam na. -
Csak néhány utóbbi hozzászólásra reagálva, ahol olyanokat írtak egyesek egy TV-k között tán felsőkategóriába tartozó CX-re, hogy balfék tákolmány, beledobná a távirányítót a TV-be, pusztulat fos minőség, stb...
... akkor mi a vélemény mondjuk egy középkategóriás LCD-ről? Pl Samsung Q80T-ről vagy egy Sony XH90-ről?
(nem mozgás interpolációt illetően, hanem a teljes csomagot nézve) -
Archttila
veterán
RPI4 server
(#48157) blakey
Akkor azt mondod, hogy egy Zidoo Z9X (ami amúgy is tervben volt) orvosolhatná a fájdalmam, és akkor még mindig csak 410.000 ezernél járok úgy, hogy van egy szinte tökéletes (fasza SoC-a és millió jósággal ellátott) player-em.A CX-et nem vettem át (csak nem írtam) mivel egymás hegyén-hátán voltak a tv-ék állítva a teherautón, tetején az ajándék soundbarral.

Annyit mondott a sofőr, hogy nem ő pakol, és ha nem tetszik akkor jegyzőkönyvezzünk. Úgy is lett.
Neked is köszönöm!
-
Archttila
veterán
válasz
daneel_hu
üzenetére
AVS-en nagyon sok user a Sony motion megoldására esküszik.

A CX-et meg szidják a sok idei bordó foltos moslék panel miatt. (a pana HZ szériáját is jól elb@szták vele
) Nézz be a uniformity totyikba...
vagy ott van a raised black bug amit itt észre sem vesznek itt páran, pedig létezik és még mindig nem lett javítva. (C9-en sem) hozzáteszem nálam is jelentkezik... (Batman vs Superman DV film elején a logónál) -
daneel_hu
addikt
Ez valami más gond lesz nálad.
Tuti a tv a ludas? Avforums-on van panaszáradat?
CX-et sokan vettek.
Egyszer linkeltél valami akadós videót, olyat akkor láttam oleden ha a médialejátszóm kimeneti képfrissítését auto-ról valami szarra állítottam. (nem volt szinkronban a lejátszandó anyaggal)
Mondjuk 24p-s anyagra szúrtam egy 1080p25 Hz-et.
-
daneel_hu
addikt
Ez valami más gond lesz nálad.
Tuti a tv a ludas? Avforums-on van panaszáradat?
CX-et sokan vettek.
Egyszer linkeltél valami akadós videót, olyat akkor láttam oleden ha a médialejátszóm kimeneti képfrissítését auto-ról valami szarra állítottam. (nem volt szinkronban a lejátszandó anyaggal) -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Amióta kijött az új 03.10.20 frissítés, azóta vannak gondok a cx-en. Frankó akadások mindenhol, de erről írtam is és az is biztos, hogy előtte nem volt ilyen, mert a legapróbb röccenéstől is falra tudok mászni. Tehát rögtön kiszúrtam volna. Már FR-t is csináltam, amihez k..ra nem volt kedvem, mikor minden frankón be van állítva, hogy hátha beakadt valami, de semmi változás. Amiért biztosan tudom, hogy ezeket a C is simán tudja, mert ugyanezek az akadás félék, a lányom GX tévéjén nem tapasztalható, mivel nem frissítették, amióta meg lett véve.
Csak azt nem tudom, hogy a csába lehet kiküldeni egy frissítést, ha nem tesztelik le, ki az a barom, aki rábólint, hogy ez kimehet... Na őt rúgnám ki azonnal a cégtől. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Na várjunk csak
öööö nem úgy volt, hogy CX-et rendeltél, vagy én vagyok hülye és ezt csak álmodtam? .-D
CX (GX) és C9 között is az előbbi javára nem kicsivel jobban tudja a mozgásokat megjeleníteni, de én még a cx-be is sokszor belevágnám a távirányítót. Ha erre allergiás vagy, ahogy én is, akkor sony-t kell venni.
És bár itt sokan nem szeretik, de egy lassan két éve megjelent AG9 is oda-vissza körberöhögi mozgásban az LG balfa...balfék tákolmányait. Az Ag9-nél viszont az android fog néha a sírba vinni, de közel sem annyira, mint az Ag8-nál, ami egy használhatatlan fostákolmány.
A CX-nél én már csak egyben bízok, hogy vár rá egy rakat frissítés, amivel minden megoldódik, mert különben, ahogy kijön az új sony, pl ag10, ezt a cx-et rögtön eladom a francba. Amióta megvettem, komolyan b....ák meg az LG-nél, de nekem(sok) örömöm nem igazán van/volt a tévével egy Ag9 után.
Ugye írhatnám most azt, mint LG tulaj, hogy de milyen frankó, bizonyítva ezzel magamnak és átverve is egyben magamat, hogy felesleges pénzkidobás volt ez ... de csak egyelőre, mert bízom az update-ben, hogy nagyon, de nagyon hegesztik!!!
De nem fogom orrbaszájba dicsérni, mert nem lehet, én nem ilyen vagyok.
Szóval B9...eltudom képzelni, hogy mennyire gáz lehet, amiről írsz.
Ilyen tévéket, pl a páromnak kell venni, az azt se látja, ha kimarad 10 sec filmkocka. :-D -
Egyre inkább hajlok a B9 felé. (C9 nem kapható, a CX jelenleg +50%-os felár...)
Kipróbálni nincs alkalmam, de egyébként is jobban hiszek a beszámolóknak, mint a tuningolt kiállítási darabokon, nem éppen otthoni környezetben, a saját szememnek.Ha azt választom, otthon be tudom-e kalibrálni a TV-t, hogy jó legyen minden (színek, stb), vagy ehhez szakember kell, hogy kihozza a TV-ből a legjobbat?
-
Az előbbi kérdést másféleképpen tenném fel, mert én is kíváncsi vagyok.
Ha a B9-et 520-550k-ért el lehet hozni, akkor a CX-nek maximum mennyibe kéne kerülnie, hogy megérje a felárat? 600? 650?
Ha alapvetően számít az ár, ugyanakkor megengedhetném magamnak a drágábbat, csak egész biztos vagyok benne, hogy amennyiért most megy, nem éri meg az ártöbbletet. -
Bazsi81
tag
Na bő egy hónap topikozás net böngészés vélemények kikérése stb. után meggyőztem magam és befektetek egy oledbe. Most már csak az a kérdés, hogy b9 vagy cx? Mert c9 sehol sincs.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Engem valamiért szétszívatott a refresh rate, összevissza kapcsolgatta a frekit netflix alatt, végül az lett az eredménye, hogy sorozat elindít, erre állókép, de a hang megy, majd elindult a kép is, de a hang maradt előtte, aztán sötét képernyő, végül a netflix is megbolondult és csak HD tartalmakra váltott. Újraindítottam, semmi változás, végül már FR-t csináltam és még akkor is HD mutatott max mindenre.
Nyilván az algoritmusnak kellett egy kis idő, hogy frissüljön, mert egyszer csak megjavult.
Most csak a HBOgo-ra használom az RR-t, valamiért 60hz HDR/dolby vision-ra állítva a shield rendszerét, a tartalmak több, mint 90%-ka akadásmentes, ezért maradt úgy.
hmmm furcsa...vagy a cx furcsa, a lényeg, hogy így jó. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mi a kevesebb? A DTS?
C9-ből sehol nem kapsz gyári csomagolásút Magyarországon, sehol, csak kiállított redvákat, de ez már két hónapja is így volt..
Németben viszont ha nagyon akarsz, akkor naná, hogy találnak neked. Viszont láttam egymás mellett a kettőt, mozgásban a CX-et is szidom néha, de a c9 még gyatrábban adja ezt elő. Nyilván itt már a proci is beleszól, meg az arckövetés is az cx javára, amiért jobban tudja.
Senki félre ne értsen, én aztán nem védem a CX-et, sőt semmit, néha legszívesebben lerúgnám az asztalról ennyi pénzért, de talán kezd magára találni, meg a szoftvert sem b...ák el a majmok, ha jön majd a következő.
Egyébként a tv árához képest egy nvidia shield, kb röhej kategória és kb meg is oldódott minden.
-
krx21
nagyúr
válasz
Citroware
üzenetére
Az aktuális árát nem néztem, de mindenképp olcsóbb lehet, mint a CX.
“hiszen idővel ugyanazért az árért egyre jobbakat lehet venni,“
Látod, hogy ez még 1 éves távlatban sem igaz. Pláne hogy a TV gyártók mesterségesen adnak ki évente új (újnak tűnő) modelleket, hogy serkentsék a csere kedvet. Régen akkor volt új modell, ha volt érdemi fejlesztés.
A lényeg, hogy mint azt előttem is írták, várni mindig lesz ok...
-
Én nem igazán vagyok elégedett az árral... február környékén 580-590k körül állandóan kapható volt. Azt gondolná az ember, hogy fél év alatt, mostanra már akár 500k körülre is lemehetett volna, hiszen idővel ugyanazért az árért egyre jobbakat lehet venni, ehelyett pont fordítva történt. A C9 is visszadrágult, vagy már nem is kapható, a CX pedig hiába nem jobb, de annak az ára is az egekben kezdte...
Nem tudom mikor fogok venni TV-t, de lehet nem mostanában, mert azt nem fogadom el, hogy ugyanazért a minőségért most többet kell fizetni mint fél évvel ezelőtt, de még azt sem fogadnám el, hogyha ugyanannyit kéne, mert akkor nem érte meg várni. Majd remélhetőleg idővel realizálódik a piac, vagy lesz valami nagy akció, majd akkor veszek.A piacnak fejlődnie kéne és idén már 500-550k-ért kapni kéne azt a minőséget, ami előző télen még 600k volt.
Vagy a gyártók szivatnak minket, vagy a koronavírus betett a kereskedelemnek, vagy az új konzolgeneráció miatt megnőtt a kereslet, nem tudom, de nem helyes, ahogy most van. És ugyanez igaz a QLED-ekre is. -
-
válasz
Pelican
üzenetére
Olvastam már erről a buherálásról. Kérdés, hogy csak PC-ről működik-e így a freesync, vagy konzolról is tud majd.
Még az merült fel bennem, hogy mivel látva az LG OLED-ek evolúcióját, évről-évre megjelenő újabb modellek egyre kevésbé érzékenyek a beégésre, hogy vajon a CX is javult-e etéren a C9-hez képest.
-
Még arra lennék kíváncsi, hogy az előbb leírt célokra vajon a C9 vagy a CX lenne jobb?
Elég hasonló, de tudtommal vannak minimális különbségek.
Azért (is) jobb lenne egy LG OLED a QLEDek helyett, mert én a Gsync opciót is nagyon ki tudnám használni a PC-m Nvidia kártyával, azt is rákötném játékokhoz, PS4 is van, de PS5 is lesz.
-
flake
csendes tag
Sziasztok.
Olvasgatom egy pár hónapja a topicot, tudtotok nélkül segítettek is nekem már sokat. Ezt köszönöm is
Viszont most nálam felmerült egy probléma, amiről még egészen biztosan nem volt szó. Nekem egy LG CX-em van és sajnos a legutóbbi frissítés óta a belső lejátszó nem játssza le egyáltalán a dual layeres dv tartalmakat külső eszközről. Szóval akinek ez fontos az ne frissítsen a 3.10.20-ra. Biztosan a frissítés az oka, mert volt egy alaplapcserém is, amivel csak addig működött újra a dual layeres dolby vision, amíg nem frissítettem.Tyrone89: A filmmaker mód hdr-ben nálam semmiben sem különbözik a cinema beállításoktól. Azt is nulla képjavító beállításokkal használom. SDR esetén, ha jól rémlik, az egyetlen különbség a képjavító beállítások mellőzését nem számítva, hogy alacsonyabb alap oled fénnyel indul. Talán 26-al és bt.1886 a gamma. Színbeállításokban én szemre nem igazán éreztem különbséget.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Citroware
üzenetére
az jó lenne ha a CX majd egyszer ez alá is beugrana
Az nem mostanában lesz, sőt ilyen nem is lesz, mert addigra - ahogy a c9 is - nem lesz már kapható, csak ilyen kiállított redvákat lehet venni, azokat is jó drágán. És akkor majd jön egy második hullámnak nevezett agyvelőgyulladás és kb minden az egekbe szökik, mármint árilag...
-
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Egyelőre még QLED és OLED között sem hoztam végleges döntést. Most általánosságban elég rosszak a TV árak, drágultak év eleje óta pedig idővel általában csökkenni szokott egyes minőségért a megkövetelt ár...
Úgyhogy lehet megvárom, hogy a 2020-as modellek normális áron lesznek. A CX olcsóbban indult, mint annak idején a C9, ebből merem remélni, hogy majd egyszer befut alá. 65C9-et 580k-ért láttam legalacsonyabban, az jó lenne ha a CX majd egyszer ez alá is beugrana, de most még komolytalan árak vannak... főleg, hogy kb hasonló minőség. -
daneel_hu
addikt
"Bekapcsolom a CX-en az atmos-t és mi történik? Semmi. De mi is történne, egy tv a beépített hangszóróival nem tudja lehazudni, hogy pl egy hátulról kilőtt vadászgép, forgolódva elmegy a fejed felett jobbról, balra majd bevágódik a földbe a darabjait meg hallod szétszóródni minden hangszóróban, attól függően, hogy melyik darab hol ér célba. Földön, vagy feljebb valahol. Nem beszélve a mélynyomó ilyenkor mennyire sokat nyom a latba, hogy az egésznek meglegyen a valós "súlya" is, nevezzük így."
Nálunk baromi kevés olyan tartalom megy, ahol prioritás a szétszóródott repülőgép hangja.
Sőt az ehhez hasonló esetek is ritkák.
Bőven kiszolgál egy beépített SB, vagy ha nagy a gáz fejhallgatózom. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pelican
üzenetére
Jah, kb mindegyik egy nagy kalap fos, mikor az erősítőt lekapcsolod, utána meg aztán főleg.
-----------------------------------------(#47943) evilskati
Sony Ag8, Ag9, LG cx mindegyikbe van parasztvakító hangprojektornak nevezett "szokol" hangzás, meg atmos, ami komolyan már kimeríti a röhej kategóriát.
Aki hallott már, valós térhangzású, pl 7 hangszórós atmos/truehd hangzást, az tudja miről zagyválok.
Bekapcsolom a CX-en az atmos-t és mi történik? Semmi. De mi is történne, egy tv a beépített hangszóróival nem tudja lehazudni, hogy pl egy hátulról kilőtt vadászgép, forgolódva elmegy a fejed felett jobbról, balra majd bevágódik a földbe a darabjait meg hallod szétszóródni minden hangszóróban, attól függően, hogy melyik darab hol ér célba. Földön, vagy feljebb valahol. Nem beszélve a mélynyomó ilyenkor mennyire sokat nyom a latba, hogy az egésznek meglegyen a valós "súlya" is, nevezzük így. -
undercover
őstag
Üdv! Mindenki CX-et ajánlgatja itt pedig ha jól tudom lesz BX is
Arról van infó mikorra várható?
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Final12
üzenetére
Mérlegeled : operációs rendszer , hdmi2.1 megléte, és az ár .( 2 év gyári garancián belül valószínűleg egy esetleges panelcsere sem lesz probléma , némely gyártó szervízénél kicsit határozottabnak kell lenni) Én is LG oleden törtem az agyam , csak addigra elfogyott a c9-es és a karma hatalma a Panát dobta ki nálam. Szerintem ,ha cx- et akarsz vedd meg azt .
-
BubuHUN86
csendes tag
válasz
Kicsimix
üzenetére
Szia! Bő egy hónapos a Cx és nem bántam meg sőt, ajánlom! Jelenleg PS4-el használom de ugye èvvègèn jön a PS5 az ki fogja használni teljes mértékben! Én még mindig elhüledezek amikor benyomom a Ghost of Tsushimát milyen gyönyörűek a szinek, jah a hgig-et azt külön be kell kapcsolni úgy még pengèbb a hdr
-
Kicsimix
őstag
Napi 2-3 órás játék (PS,PC) mellett, mennyire ajánlott az oled? Szeretnék egy 65-ös CX-et de nagyon elbizonytalanodtam : )
Szerintem a PS5-nek is valamennyire statikus lesz a menüje.. Pc-n meg tudjuk bár nem célom az asztalt nézni.
Illetve a játékokban a hud..
Mennyire kell félnem a beégéstől? Megvédenek a képernyő védő funkciók?
Nem tudom, hogy évekig használhatom probléma nélkül vagy csak hónapokig..
Sok kommentet elolvastam de képtelen vagyok dönteni
Megvennétek vagy inkább kihagynátok?
köszi!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Elindítasz egy sok évados, teljes képernyős 4k sorozatot Pl: Orange, Saul, vagy mittomén..., ha már ennyire beakarod járatni, de hogy én ezzel mennyire nem foglalkoztam, rögtön a szájába toltam a CX-nek szélesvásznú HDR filmeket. Komolyan, megveszek egy tévét 2 milláért és bejáratom meg logót figyelek, meg babusgatom?
Szerintem, ennek a bejáratásnak valamikor volt értelme, de manapság nem sok, inkább a banding-et kell eltüntetni, ha van, emiatt lehet értelme és úgy nevezni, hogy bejáratás. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mielőtt eljöttem Magyarországra, kb 2 hete ilyen volt már 5%-on a 77-es CX, szerintem ez év végére (lehet) el is tűnik.
Azé' ahhoz képest, hogy milyen "piszkos" volt, ami röhej, ahhoz képest szépen kitisztította magát. Nagyon ritkán még néha látom, vagy is lehet, hogy már csak bebeszélem magamnak, meg ez ugye pro max-szal készült, ami többet is "lát"... -
Fisha
őstag
válasz
scar07
üzenetére
Szerintem a fő kérdés az az, hogy oled vagy nem oled. Kérdéses, hogy mennyit és mivel játszanál rajta. Azért a folyamatosan, sokórás játék, fix huddal jó eséllyel még ezeket az újabb modelleket is kikészíti. Hogy pontosan mennyi idő alatt, azt még nem lehetett letesztelni, mert aránylag újak. A 2.1-es HDMI-vel kapcsolatban sincs tudtommal teljesen biztos adat, mivel nincs ilyen forráseszköz a mai napig. De majd biztos jön valaki nálam okosabb, aki ezt jobban kifejti. Sorozatozásra, filmezésre pedig nagyon-nagyon az oledet ajánljuk.
A fenti áraknál nekem a b9 kicsit drágának, míg a cx elég olcsónak tűnik. Szóval annyiért én a c-re hajlanék. Ott még arra figyelj, hogy a X-ekből kiszedték a dts támogatást. Ha belső lejátszóval filmeznél, akkor ez fájó lehet. Esetleg, ha valahol megcsípnél egy c9-et 400 körül, azzal járhatnál a legjobban. (csak ne kiállítási darabot)
-
-
scar07
tag
Sziasztok!
Van 3 kiszemelt tv, de utana olvasva is nehezkes a dontes.
Lg 55b9sla 385.000 ft
Lg 55cx3la 482.000 ft
Samsung 65Q80T 499.000 ft
Ami a hasznalatot illeti az konzol (ps4...kesobb ps5 ezert a hdmi 2.1 fontos, de ha jol olvastam, akkor a b9-ben vmi butitott 2.1 van....ez a gyakorlatban mit is jelent? Es a cx-ben is ez van?), film, netflix es hbogo.
A samsung a nagyobb kepatlo miatt kerult be. (Az lg 65b9 pedig anyagiak miatt nem)
Tehat, ezen arak mellett, melyik lenne a legjobb dontes ar/ertek aranyban a harom kozul?
Koszi!!! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
balage25
üzenetére
A színei számomra a sonynak természetesebbek, de a mozgást nem tudom hogyan követi.
Épp a múltkor írtam, az LG-n vannak olyan röccenések, amit azonnal kiszúrok, de azt még az AG8 is jobban "hazudta" , az Ag9 meg még jobban tudja ezt. Viszont, hogy a cx-en ez a legutolsó frissítéssel jött, mert előtte biztos nem volt, különben kiszúrtam volna.
Nyilván tudják az LG-nél. hogy a 03.10.20, ami már egy hónapos valamit elcsesztek, én háromszor is jeleztem feedback és egyszer telefonon is.
Szóval, remélem az újat nagyon "hegesztik". -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
balage25
üzenetére
Én ag9 típust cseréltem 1.5 év után LG cx-re, 77-es volt a sony, és most az lg is.
Komolyan, nem tudok olyat mondani, hogy cx bármiben jobb lenne, de mivel új típus, nyilván jó sokat fognak faragni a szoftveren. Még fél év garancia volt a sony-ra, emiatt adtam (még jól) el és cseréltem lg-re. -
Archttila
veterán
Sajnos a raised black jelenség létezik, (a CX thread szinte csak erről szól) de "csak" HDR/DV anyagoknál. (SDR hibátlan) AVS-en a contrast illetve brightness állítgatásával próbálják kiküszöbölni, de nyilván ez csak egy workaround, mivel magát a jelenséget valóban megszünteti, ellenben a fekete közeli részleteket bezúzza, szóval ha nem javítják akkor ez szívás, márpedig sok C9 tulaj is panaszkodik emiatt, az meg már azért nem mai darab.

ps.: ha C9-en netán már javították akkor sry... nem követem napi szinten a C9 thread-et.
Szerintem 55 lesz az...
-
torma1981
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
HDR - ben szerintem így is marha sok volt a fény erő. Kiegeti az ember szemét. Főleg este. Majd kiderül mennyivel lesz olcsóbb mint a CX.
-
Archttila
veterán
Nemrég egyeztettem a szállító céggel, és ha minden jól megy akkor holnap érkezik a CX.
Arra az esetre, ha nálam is előjönne a raised black bug vagy ne adj isten 2-3 dead pixel stb, akkor elállásnál mi a tapasztalat, mennyi idő múlva utalják vissza a vételárat? A törvényt tudom, inkább a gyakorlat érdekelne.
Ettől függetlenül bízom benne, hogy nem lesz vele semmi probléma de ha mégis, akkor jóval olcsóbban veszek egy B9-et a különbözetet meg piára költöm
-
Bazsi81
tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Köszönöm szépen.Ugye sajnos minden tv csatornán van logó sajnos.Játéknál tudok szünetet tartani,meg akkor ezek szerint még tudok variálni az oled fényerővel.Leginkább fifázni szoktam ott sajnos nem tudom kikapcsolni a HUd-ot.Nem tudom nagyon tanácstalan vagyok.Ezeket a a tv-ket néztem:Lg B9 Cx48-55 Lg nano 85-90 Samsung Q80T.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Főbb felhasználás:
Játék(kb heti 2-3 alkalom alkalmanként 6-8 óra)
Sima tv műsor (sport, ismeretterjesztő)
PC-ről filmek sorozatok.
Eddig B9 Cx48 - 55 volt a kiszemelt, de most már teljesen el vagyok bizonytalanodva(félek a beégéstől). Mi lehet jó választás vajon? Oled Qled Nanocell?
Köszönöm előre is a segítséget. -
Jorgi Kormi
senior tag
Rtings videó cx vs c9 : [link]
Itt a jobb BFI . -
Tyrone89
senior tag
Igazán nincs mit. Nem tudom mekkora méretben lenne jó számodra az esetleges csere, de ha 65-ben, akkor ugyan már C9 tudomásom szerint nagyon nincs sehol(legalább is az országban) viszont van 65 E9 ami ugyan nem olcsó, de nézve a CX árát szerintem megérné, főleg annak tekintetében hogy igazából elvileg nem nagyon tud többet a CX a tavalyi szériáktól. Az E9-ben is az a processzor van ami a C-ben, csak ott ugye már inkább a dizájn..és az a plusz 20watt hangteljesítmény okozza a felárat, de még így is olcsóbb mint az idei CX, és még dts licenc is van.
-
-
Archttila
veterán
Ezt a hibát egy CX tulaj meg tudná erősíteni? (lehet csak a 77'os méretet érinti)
Here’s a pic that shows the problem roughly. I’d say its worse in person. I have it on filmmaker mode, brightness 50. Before the other day, this would be black. On my E7, cinema mode, brightness 50, the area around the logo and the leaf falling in the picture is pitch black. Could this new firmware be this bad as to completely destroy black levels? [link]
CX
E7
The film is Batman V Superman. As you can see the top pic is the LG CX. The bottom pic is my LG E7 (the blooming around the logo is from the camera and not there in person). The difference between the two TVs (both at 50 brightness) is significant.
Állítólag a 41-es firmware hozta...
-
kicsi kecske
tag
Kis szösszenet a hétvégéről.. ezért "utálok" elmenni személyesen megnézni a TVket a nagy szaküzletbe.
Elmentem a Budaörsi Mediába, mert Fehérváron annyira 0 a kiállított készlet, hogy inkább hagyjuk.
Ki van téve a 65ös Pana, gyorsan le is csaptam rá. Kértem a fogdmeg havert, hogy hozzon nekem egy távirányítót. Egyből jöttek a Samsung pólós haverjával (a másik Mediás egyenruhás volt) és elkezdtek kérdezgetni. Meséltem, hogy vacillálok a TV-k között, de élőben is akartam látni a Pana képét meg a CXet is. Egyből jött a sablon duma, hogy a Pana menüje egy szar fos hugy és az összes Mozilla?! alapú software egy retek, bezzeg az LG az mekkora kánaán. Samsung haver rákontrázva, hogy nameg a Samsung menüje is valami földöntúli, a Pana meg kaki. (Hozzáteszem az ST60am menüje is teljesen OK, attól eltekintve, hogy kicsit lassú.. de ezt betudom a TVnek)
Kértem egy távirányítót, elkezdtem nyomkodni, ízlelgetni a menüt. Sztem teljesen OK (Dual kép se rossz amúgy ha 2 izgalmas meccs megy egyszerre
)
Átlőttem a színbeállítást Cinemára meg az összes többire, mert ugye az üzletben alapban dinamikuson bőgetik. Kérem a srácot, hogy futtasson rajta egy demot. Visszalöki Sport/Dinamikusra majd elindítja a demot.. hagyjuk is, előtte láttam amúgy h ez kell nekem, teljesen tökéletesen meg voltam elégedve az előre kalibrált mozi/thx szerű profilokkal. Persze a 20millió lumenes környezet meg a nagy nyitott tér nem azt adja vissza mint amit otthon fog mutatni, de azért le tudtam venni amit akartam.
Na és itt következett a vicces Samsung srác promo beszéde. Hagy mutasson nekem egy QLEDet, mert miért akarok OLEDet, mert ez beég és jajj mi lesz akkor a 600ezres tvvel.
Mondtam, hogy engem nem érdekel, de tesóm nem volt ennyire határozott, elhúzott minket egy kb 75os Q95höz. Mutogatja nekem, hogy ejj de szíp és ejj de jó. Ez nem tükröződik. Micsoda menüje van.. Hozzáteszem egy színprofil beállítás 5x több kattintás kb mint bármelyik másikon
Jött egy kis promo szöveg, hogy 2000 nitet tud 100% full arrayben meg hasonlók, míg az OLED csak max 800at és társai. Simán kenterbe veri az LG meg Pana OLEDekek pl GZ950, B9 és társai.. Mondom oké, de egy flagship kategóriás tv-t ne hasonlítsunk már egy 2 éves "flagship" Pana tv-vel. Ott akkor a GZ2000 nézzük össze azzal. De erre már nem tudott mit mondani, azt hajtogatta, hogy 2 éve a GZ950 is top tier volt.
Tény amúgy, hogy az előre felvett demo videoban, a kb max dinamikus színbeállításon kijöttek a színek a tvből, a fekete is jó volt. De mégis csak egy erre a TVre tervezett demot láthattunk full dinamikusban.
65ösben amúgy vmi 650 körül volt az ára tehát nem is volt messze az én elképzelésemtől.
Ha finomabban adja elő a történetet még lehet, hogy el is gondolkozom rajta.. de ez az arcba nyomuló erősködő, övé a legjobb és minden más egy szar hozzáállás annyira visszataszító, hogy ezért is utálok ilyen "szakértőkkel" beszélgetni az üzletben. Attól független, hogy bőven tud nekem újakat mondani, de ezek után minden mondatát megkérdőjelezve veszi be a gyomrom. Főleg, mert tudom, hogy ebből van jutaléka és az ő célja az, hogy az ő általa képviselt TV-t vegyem meg ne a másikét. Nem objektíva az info amit nyújt. -
kicsi kecske
tag
Igyan nem egy árkategória de:
Pana 65Gz950 vagy LG65E9?
Panaban nincs DTS támogatás es 2.1 HDMI de out of the box szép a képe.
E9 Még tudja a DTSt es talán jobb a képe mint a Pananak? (ez igaz?)
CX is tudom h hasonló ar mint az E9 de nem tudom h a dts hiánya miatt megeri e azt venni. Csak TV es film menne rajta. LG menü talan jobb mint a Pana, de a nagy kérdés h akkor melyiket..
600k vs 700k vs 730k. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Házimozi haladó szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 9333,13.3",FHD,i5-4210U,8GB RAM,256GB SSD,WIN10,TOUCH
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB - ÚJSZERŰ, Kártyafüggetlen, Ezüst, 100% Akku - 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm, GPS, 1 Év Garanciával
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De aztán lehet, hogy tényleg jobb, jó lenne egy értelmes teszt. Az Rtings c9 vs cx elég szánalmas volt.

.
odajön a Samu manus, hogy tud e segíteni, erre mondom csak nézegetem az oldeket... erre mondja már a qled is van annyira jó mint az oled
Mondtam neki árban biztosan

Vhiktor