- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #109615 üzenetére
Nagyon szép szeparált csúszok, de az a vörös az így laikusként nagyon narancsba húz. Úgy emlékszem még a fotós koromból, hogy a látható vörös inkább 630-740 nanométer hullámhosszú, szóval a szép kajak vörös az inkább 680 körül van amiből már nagyon keveset ad. Vagy ennek teljesen más a működése?
-
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #109586 üzenetére
A B7 kijelzőbe épített vezérlő egyben "kísérleti jószág" is (2018-ban bevezetett logó védelem, stb.). Beégés után új, kísérleti vezérlőpaneles B7 kijelzőt kaptam (mondta is a szervizes és néztük is, hogy más). Abban már működött mindenféle védelem kísérleti jelleggel, azok már jó nehezen tudtak csak beégni (2017 végi és 2018 eleji gyártásúak). Az OLED754 alapból ilyen volt, minden védelemmel ellátva, de a menüben nem, így nem is lehetett változtatni a beállításaikon. Persze attól még ezek is WBC-k.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Vhiktor #109462 üzenetére
Előbb-utóbb a garim is lejár. Mert 5+2 év is bullshit. A +2 év csak panelra, de ki kell fizetni a folyamatot. Eddig ugye az LG cserélt 1 pixelre is, de most már elvileg nem. Amiket meg a szaki itt előad meg mesél, én elhiszem, hogy rosszak a körülmények. A csere panelra meg 2 év azonnal jár.
Én már nem tudok nekik hinni. Főleg, hogy leírtam az LG-nek amit a szaki mondott az meg azt mond amit akar. Igazából eddig mindig jó hiszemben álltam az LG-hez pont amiatt mert mindenki ódákat zengett a supportról, akárhogyan is zárul ez az egész én biztosan nem veszek LG-t egy darabig főleg ha igazat hazudott az ember. A ügyfélszolgálat az meg egyszer beszéltem velük telefonon, az a baj az alvállalkozóra van bízva.
Az építkezésnél nem szoptam ennyi garanciákkal komolyan mondom.
Hogy van ez harmadik alkalom pontosan? Rákeresek azért.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #109432 üzenetére
Köszönöm. Ezen tudok valahogy állítani? Nekem játék módban 17-24 között is oké a fényerő, nem kell 50-en lennie. Főleg ha akkor nem állítgatná magát.
pjen: pénteken halt meg a távirányító. Jeleztem a DiGi/One felé hátha cserélik, tehát még friss a történet és azt hittem életképes az App.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #109302 üzenetére
Mert mindegyikkel volt dolgod? Mivel 26 éve közöm van a nyomdákhoz, valamint a nyomtatott kiadványokhoz, így bizton állítom, hogy sok jó magyar nyomda van, illetve ez a "világ" is a központosítás áldozata lett, régiókra, területekre van osztva, hogy mit, hol nyomtatnak. A nyomtatott (kiadványok, termékek, csomagolások, stb) és a virtuális (online, TV) világot ne keverjétek és ne mossátok össze. Teljesen más módszereket és főként színkeverést használnak, CMYK vs. RGB. Míg a kalibrálás során a számítógépre és kalibráló eszközödre hagyatkozol, addig a nyomdai világban pontos színkódokra és kromalinra (proofra) hagyatkoznak, tehát a kezedben a pontos színnel elmész a nyomdába és ott a nyomtatásnál addig tologatják a "csúszkákat, míg a színt el nem találják és ezután lehet azt mondani, hogy az anyag "kalibrált", színhelyesként kerül nyomatásra. Manapság az ügyfelek többsége eltekint a kromalintól (proof) és így más nem lesz pontos a kiadvány, persze vannak kivételek és én is arra hívom fel a figyelmüket, hogy ne a monitor legyen a mérvadó.
-
janos666
nagyúr
válasz
Vhiktor #109276 üzenetére
Nem kell műszer hozzá, hogy a metamerism beüssön. Egyszerűen fogsz egy kijelzőt, amire azt mondod, hogy az a referencia (tök mindegy, hogy az mire van beállítva, lehet akár egy random iPhone, vagy a kávéfőződ LCD-je... csak ráböksz valamire...), és legalább másodmagadban próbálod szemre hozzáhúzni az összes többit a szobában:
1: soha nem fogtok ketten teljeset egyetérteni
2: kimentek a szobából 10 percre, és máris kicsit máshogy látjátok, mikor visszamentekAmúgy az 1-esre jó példa, hogy az Eizo WCG-CCFL kijelzőket
OFF (amikből csináltak direkt colorist-oknak is monitort, pedig 1440p felbontású panelek voltak, tehát se az 1080p se a 2160p nem jelenik meg rajta natívan, esetleg fekete keretben, de úgy senki nem akarja használni akkor sem, ha tudja, hogy a felbontás skálázástól másképp jön át az élességérzet, főleg a képzaj [akár ami az anyagban van, akár amit ő tesz rá, vagy próbál levenni szűrőkkel...], de mindegy, ez már nagyon off...) OFF
... szóval ezeket én rohadt zöldnek látom akár műszerrel vannak beállítva, akár szabad szemmel hozzáhúzva egy másik kijelzőhöz, amit én elfogadok fehérnek. Durván zöldnek, nem kicsit zöldesnek, pedig a legtöbb ember nem látja annak. A WOLED meleg jellege emellett eltörpül az én szememnek, ahogy az FSI JOLED kékessége is. Zöldhalál, sírok ha még valakinél ilyet találok... -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #109275 üzenetére
Nem tagadom a jelenséget, de nagyon sok múlik a műszereken. Sokszor 5 nm-es spectro sem elég. Ezért profi munkát filmeseknek, coloristoknak, stb csak referencia műszerekkel vállalok. Illetve consumer szinten is csak ref műszerekkel vállalok olyan megjelnítőket amikhez elengedhetetlen.
-
janos666
nagyúr
válasz
Vhiktor #109263 üzenetére
Az "observer metamerism" is létezik, a csillió dolláros műszereket gyártó cégeknek is van erről több-kevesebb szüsszenete. A CIE 2012 2° observert azért próbáltam ki, mert egy Conika Minolta szösszenet szerint jobb D65 egyezésdt ad, mint a jó öreg CIE 1931 2°, és nekem is jobban bevált a "mindenféle" OLED-ekhez. (Itthon is azon van a C9.) Az én szememnek jobban passzolt ezzel a Sony és az LG (de a colorist aztán eltekerte kicsit az LG-t,mert neki nem annyira *).
Legjobb tudomásom szerint az FSI is AltWP-t (Judd-Voss observerből visszamértet) használ(t) a JOLED monitoraihoz. És igen, ez is a szép a QD-OLED házánál, hogy ott nincs ilyen gond se. [Szerk.: Pontosabban most beugrott, hogy egyszer le is mértem egy olyat, és Judd-Voss fehéren volt gyárilag, illetve azon is maradt és a szoba többi része lett ahhoz húzva...]
* Tudom, több colorist-al szórakoztunk ezzel a perceptual matching-el. Elég kimenni egy cigiszünetre éjjel a sötét szobából (tehát még nem is csak az, hogy sötét szoba vs. napfény), és "Már megint nem jó!
", amit 10 percen át pöcögtettünk ketten összealkudva.
-
gurus
aktív tag
válasz
Vhiktor #109247 üzenetére
Pontosan
de így már egészen más, Sony támogatja a Dolby Visiont.Samsung QD Oled meg nem. És ez nagy különbség
Samsung S95D-ben már még fejlettebb a panel. ez igaz de itthon mindenki s90d 65colost vesz mert olcsóbb. de legnépszerűbb streaming szolgáltatónál kifekszik( Dolby Visiont óriási hátrány olednél, bárki bármit ír). Ezért Sony előnybe van -
janos666
nagyúr
válasz
Vhiktor #109188 üzenetére
Projektornál gondolom 3xDLP-re gondolsz, nem LCD-re. Esetleg lézeresre?
Azzal nem vetekszik semmi.
-> Én a jó öreg Pioneer 9G Kuro-val vagyok így.
Főleg videójátékoknál. Hiába alacsonyabb a késés (ami tényleg tök jó, de már vagy 10 éve nem játszom kompetitíven, csak offline és inkább RPG-t, nem shootereket...), nameg VRR, meg HDR..., de csak jobb volt a ~35% duty cycle mellett 60fps, mint 100% duty cycle mellett 120 fps. Még ma is látom magam előtt, ahogy egy D&D szerű cRPG játék barlangos részében bóklászok a sötétben, és nem maszatolódott el, fénylett fel, deszaturálódott, zajosodott, vagy artifact-el akármit a sötét barlang fala a Kuro-n (Panasonic plazmán is volt ilyen jelenettel baj bőven, de a Kuro-t erre gyúrták ki...), majdnem OLED fekete, de még élesebb mozgókép 60fps-el, mint natív 120-al OLED-en...
Mindjárt lehozok egyet a padlásról. -
zapco1269
tag
válasz
Vhiktor #109126 üzenetére
Melyiket lehet jobban kalibrálni? Jobb végeredményt elérni? És mi a helyzet az LG és a Samsung felskálázásával nem 4K anyagoknál?
Panasonic nem volt a kezeid alatt?
Vajon ez az új Primary RGB Tandem Panel milyen lesz?
Az igazság nekem a normál WRGB panel jobban bejön mint a QD-OLED virulensev szín világa. -
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
Vhiktor #109054 üzenetére
Filmmakert használok, kontraszt 100, HDR tone mapping kikapcsolva stb. szóval minden más úgy van beállítva, ahogy kell. Egyedül az oled pixel brightnesst babrálom, de oké, meggyőztetek. HDR-ben még mindig szkeptikus vagyok, ahogy fent írtam, szerintem nagyon túl van tolva néha. Persze mit tudom én, lehet, hogy a "nem hivatalos" változatokat csinálják meg úgy, hogy felcsűrik a potmétereket statikus HDR-ben.
-
ribizly
veterán
válasz
Vhiktor #108968 üzenetére
És tényleg!
Természetesen nem sikerült rendes service remote-ot vásárolni hozzá, hanem egy ilyen "SUPERIOR 4in1 Slim Programmable Remote Control (SUPTPB009)"-t kültdek, amin nincs megjelölve, vagy bárhová leírva, hogy mi micsoda. De végülis működik. Egy másik gomb (nagyon viccesen a II jelzésű) már a megfelelő menüt nyitotta meg, de addigra az LGTV Companion-al eljutottam a célig.
Egyébként teszek ezzel a beállítással bármi problémás dolgot, hogy a TPC-t és a GSR-t kikapcsoltam, vagy most értem akkor révbe?
-
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor #108944 üzenetére
Tudom, hogy nem kadenciahelyes. Ezért is írtam azt, hogy PC-vel butaság lenne Netflixet nézni, max csak akkor lehet jó, ha átállítom a képfrissítést a tartalomhoz. Nem is akarok ezzel filmet nézni.
Viszont ha jól értem, akkor a TV saját Netflix appja már képes automatikusan váltani? -
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor #108938 üzenetére
Na közben kilőttem a beállítást. El is tűnt a Dolby Vision jel a Netflix film alól. Direkt ugyanazt a filmet screenshotoltam, mint fentebb. Ilyenkor HDR-t ír, amikor megy a film. A filmmaker mód is HDR-ben van Dolby Vision helyett. Furcsa....
Amúgy ezek látszanak még, ha bevan kapcsolva. Lehet, hogy valami "humbuk" az egész, utána fogok én is járni jobban... Mindenesetre a játékok szebbek...
-
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor #108938 üzenetére
Akkor még annyi kérdés, hogy a TV a zöld gomb 7szer nyomására kiírja, hogy “RGB 10b 4L12 Dolby Vision", akkor az sem igazi? Illetve a Filmmaker képmód is a Dolby Vision-ra vált, akkor az sem az? Amúgy ezeket a képmód beállításokat a youtube videod alapján állítottam be, amit utólag is köszönök!
Műszeres kalibrálásod pedig hamarosan érdekelni fog, ha még foglalkozol vele. Csak még várok ezzel a banding-el, hogy kell-e gariztatni. -
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor #108931 üzenetére
A TV is kiírja, működik a Dolby Vision gépről.
A TV appját nem használom, mert egy Amazon Firestick a media lejátszóm, vagy a Dune Homatics-et szoktam használni. De ha már tudja a gépről, akkor beállítottam. Miért ne? Illetve játékban sem rossz. De nem szoktam PC-ről Netflixezni, mert nincs kedvem sem állítgatni a 25Hz-et…
-
makoss
veterán
válasz
Vhiktor #108855 üzenetére
PC-n nem volt eddig aktív, a filmmaker meg mindig azon van, most épp 120-on van de volt 60-on is, az sem változtat semmin, de az elöbb dugtam vissza az erősítőbe a HDMI-t mert nem soká filmezek.
#108856 Tyrone89 csak egy kérdés, miért a pc-ről akarsz filmeket, videókat lejátszani a tv-n?
Már mondtam, van mikor Zidoon nézek, van mikor PC-n. PC-n sokkal jobban lehet rendszerezni a filmeket, kategorizálni, válogatni, törölni mint minden máson...
A Serviio-t is mondtam, olvass vissza,már nem írom le mégegyszer... -
makoss
veterán
válasz
Vhiktor #108810 üzenetére
Nekem ezen a tévén: LG 55 UH 668V nem látszódott ennyire mint a C4-en
trumotion. erre gondolsz?
Nem sok tartalomnál aktív, most sem
... nekem van 1 olyan érzésem, hogy erre a 24 fps megjelenítéshez valami speciális kodek fog kelleni...
... mert tökmindegy ennek mit hova dugok, állítok, MP4 vagy MKV, így is úgy is ocsmány -
makoss
veterán
válasz
Vhiktor #108706 üzenetére
Szia! Most megint átdugtam direktbe a PC HDMI kábelét, és érdekes amit mutattál videót abban át sem kellett állítani semmit, átállt magától
Csak az a bibi, hogy a helyzeten semmit nem változtatott, szaggatnak a 24 fps videók ugyanúgy
Akkor meg az Nvidia Control Panelben kell állítaniCsak nem tudom mit....
Az még viszont érdekes, hogy ez a g-sync nincs az erősítős bemenetnél: [kép]
Most itt van a felbontás: [kép] -
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #108785 üzenetére
Úristen komolyan már tényleg ennyire nehéz amit írok.?
Forumtárs trónok harca dolby vision-ban való megtekintés után levonta a következtetést hogy nem érte meg a dolby vision képes tv-re váltani...
Erre én írtam hogy ez így ebben a formában hiba volt ugyanis a trónok harca dolby visionban élvezhetetlen, ellenben SDR-BEN tökéletes...ennyi.
Senki sem mondta hogy baj lenne a trónok harcával, főleg sdrben.xd -
Zsianett
tag
válasz
Vhiktor #108714 üzenetére
És a G4 esetén már kijavították ezt a nincs jel problémát pc-n? Tényleg nagyon idegesítő. G2-n sosem tapasztaltam, hogy átváltva egyszínű képre akár fél-1 órányi mozdulatlan böngésző ablak után bármi folt ott lett volna az állandó sávok helyén, ezt a Samsung is jól kezeli?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Autós topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged