- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #20927 üzenetére
Annyi hogy ennek a tévének még nem volt ilyen alacsony az ára....
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #20866 üzenetére
Maga a termék gyári doboza sértetlen volt. Már lehet a gyárban összetörték.
Természetesen a futár költségét visszautalták 2 napon belül.
-
Clay
senior tag
válasz
Pro Koryak #20865 üzenetére
Okés és akkor mi van, ha nem vagy otthon, de a szomszéd öregasszonyt kéred meg, hogy vegye át? Ő nem bonthatja ki, mert akkor megsérti a levéltitkot. Akkor bukod a mutatványt? Ezért nem igaz amit írsz. Téged semmi nem kötelez arra, a felejtős ászf-en kívűl, hogy az átvételkor kell leellenőrizned, hogy hibátlan, amit rendeltél. Ezért van a 14 napos elállás, ami viszont törvényben van rögzítve.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #20859 üzenetére
Nekem az utolsó mediamarktos csomagom külső karton doboza sérült. Kibontottuk de benne a húsdaráló gyári doboza már sértetlenek tűnt. Átvettem. Este kibontottam és a daráló teteje törött volt. MM szó nélkül cserélte bár vissza kellett küldenem.
-
Clay
senior tag
válasz
A 14 napos cserénél, vagy akár ha garanciális ok miatt kell cserélni a készüléket megint nem a te felelősséged visszajuttatni a hibás készüléket (ha meghaladja a 20kg-ot), hanem a forgalmazóé. Ez a jogszabály, bármennyire is hihetetlen, a forgalmazót védi. Mert mi van akkor ha az elektronika hibásodott meg, te meg visszaszállítás közben ledobod a készüléket véletlenül, akkor ki állja a költségeket? Vagy amikor a cserekészüléket cipeled haza, már másodszor, pedig elsőre sikerült, és akkor dobod el?
Szerk.: OFF
-
Clay
senior tag
válasz
Ez nem igaz. A futár csak azért vállal garanciát, hogy sérülés mentes csomagolásban adta át a terméket. Rohadtul nem érdekli a futár céget, hogy mit visz. Hiába van beleírva a vásárlói a tájékoztatóba, hogy átvétel után csak akkor fogadnak sérülésre, hibára reklamációt, ha te a futár jelenlétében leellenőrzöd a csomag tartalmát. Ez egyszsterűen törvénytelen és ezért nem utasíthatják el a reklamációd, akármit is ír a forgalmazó cég ászf-je. Elég életszerűtlen is, a futárnak rohadtul nincs ideje megvárni, amíg kicsomagolod, beüzemeled és leteszteled a készüléket.
-
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak #20746 üzenetére
Oh,de ha Neked sikerül akkor meg pont lesz@rod hogy mi van utána nem?
Ez ilyen. -
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak #20746 üzenetére
Akkor sehonnan se vásároljál, mert mindegyik ezt csinálja. Egy nap többször is változtat árakat.
-
FefeX
csendes tag
válasz
Pro Koryak #20583 üzenetére
Azzal védik ki hogy ők kiajánlanak másik boltot, kosárba helyezés után kiírja, hogy "a termék értékesítője BestMarkt"....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Évekkel ezelőtt volt ebből nagy balhé...
1 perc alatt minden elkelt online ami nálku BF alatt volt meghirdetve.
Vizsgálódott is a fogyasztóvédelem rendesen. -
dh66e
veterán
válasz
Elfogyott,nem tudsz ezzel mit kezdeni na meg semmilyen hatóság sem.Ennyi.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #20528 üzenetére
Nem.
Megszoktam, hogy a megvásárolt cucc rendeltetésszerűen működik. Pl Apple számítógépek. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #20522 üzenetére
Sose vót' LCD tévém.
Oled előtt plazma volt, illetve most is megvan. -
Callisto
őstag
válasz
Pro Koryak #20392 üzenetére
Oledre nincs ha jól láttam.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #20044 üzenetére
De ez bruttó 814 rugó.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #19935 üzenetére
Én egy jól működő eARC-ért speciel a seggem a földhöz verném örömömben. És az AF9-ben elvileg van eARC támogatás.
Ha most vennék tévét, akkor az AF9 emiatt nagyon komoly eséllyel indulna.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #19883 üzenetére
Itt meg csak LG Fan van.
(#19884) belan az lehet, de amikor én már LG tulaj voltam te még csecsen lógtál. Na jó az eszköz még csak egy porszívó volt vagy mikró ráadásul Gold Starnak hívták.
-
UberMutant
őstag
válasz
Pro Koryak #19793 üzenetére
attól függ mennyibe kerül nekik ez a kedvesség, nyilván eljön egy pont, amikor majd a garanciapapírban lévőre hivatkoznak.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Pro Koryak #19779 üzenetére
Igazából az LCD nél is bele van írva ugyan ez, de ez akkor is tv, beleírhatnák azt is, hogy ha túl sokat használod és elromlik, akkor nincs gari, de ez hülyeség
-
coolrob
aktív tag
válasz
Pro Koryak #19779 üzenetére
Nagyon nem értek egyet. Volt nálam C8 teszten és szenzációs TV, meg asszonyt is meggyőzte. Természetesen értek is hozzá mert a tv is az LG -től érkezett tesztre. Az újabb panelekre mindenhol azt hangoztatják, hogy átdolgozták, és kevésbé hajlamos bégésre. Ráadásul sztem hozzáértő eleve nem fogja xarul használni, hiszen úgyis bekalibráltatja, vagy megoldja magának, de nem max fényerőn fogja hajtani. Azonban ha így is beégne 100-120cd/m értékeken, akkor az bizony már hiba, és sztem garis. Egy TV-t nem lehet úgy árulni hog ne tv-zz vele, hiszen az a fő funkciója. Az hogy mi filmezünk meg streamelünk már más téma, de nem streamerként, hanem TV-ként árulják ezt ne felejtsük el.
-
coolrob
aktív tag
válasz
Pro Koryak #19774 üzenetére
Ezt szerintem te sem gondoltad komolyan. Tehát ha tévézésre használjuk és beég az nem garanciális? Talán bele van írva hogy tv, de csak napi 3 óra használatra ajánlott? Azért ne komolytalankodjunk már. Nem mi vagyunk a gyártókért hanem ők értünk.
-
tothl
addikt
válasz
Pro Koryak #19774 üzenetére
Én marha egyszerűen oldanám meg a gyártók helyében. Csatornánként lenne egy téglalap kijelölö eszköz, amivel kijelölöm a logót és rárakok egy elmosást...
Feltételezem, hogy meg tudnák oldani, csak a TV szolgáltatók hisztiznek.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #19758 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy az eladó tájékozatlansága miatt volt ez, vagy csak símán olcsóbbat akartak adni.
B8-ast akartak, majd később szóba került egy c8 is. (55-ös méretben)Szerintem új volt a tag, még nem volt tapasztalata mit kell tenni olyan csere esetén ahol az eredeti készüléket nem tudják javítani és nem is kapható. Azért gondolom így mert összességében nagyon együttműködő volt, könnyen meggyőztem bármiről.
De mégegyszer, ez a kisker, nem az LG-szerviz!
Az LG tökéletesen tisztában azzal, mit tehetsz meg ilyen esetben és mit nem. -
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak #19725 üzenetére
Ez teljesen normális nekem a sharp annó a 35.hónapban cserélte a tv-t egy zsír újra.
Mondjuk tönkre is mentek nem sokkal később és csaka név ment tovább.... -
daneel_hu
addikt
válasz
Ezek szerint jó az érdekérvényesítő képességem?
Az alku nem ezzel a modellel indult ofkorsz. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #19717 üzenetére
MIre gondolsz?
Új tévé, új gari stb.... stb... -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #19514 üzenetére
Ja, a Sony W7 és W8-as széria híres volt a silány összeszereléséről. De korrekten cserélte a Sanyi. OLED-nél szinte kizárt az ilyen probléma, mert nincs műanyag káva/keret.
-
válasz
Pro Koryak #19509 üzenetére
Magyar mentalitást ismerve simán előbb utóbb...
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #19509 üzenetére
Minden sz@rér? Egyelőre OLEDnél még nem mászott bogár a rétegek közé, szóval még ezzel is számolj.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #19473 üzenetére
Pont az említett Pana-modell ami csicsás (TX-65CZ950 - króm lábak). De szerintem legalább mertek valamit csinálni.
Az LG végletekig egyszerű és visszafogott. Modern és minimál. (a W-nél amúgy sem lehet egyszerűbbet csinálni!)
Én is azt mondom, a kevesebb az több... ami pont az LG-re igaz itt.
-
a2d2
addikt
válasz
Pro Koryak #19207 üzenetére
Bevallom férfiasan hogy visszanéztem tegnap a milyen TV-t vegyek topicba és kb az első jó/ár értékűt kiválasztottam ami ez volt: [link]
Akkor ezek szerint félrenéztek valamit itt: [link]?
Mert valóban az összes hasonló árú 65-ös EDGE-LED-es és inkább IPS-es, ezért gondoltam hogy akkor lecsapok az utolsó darabra ami alzán volt.Itt pl az összeset edge-lit-nek írják viszont csak 55-ig írják hogy IPS-esek: [link]
Mindenesetre valami katyvasz tuti van már -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #19207 üzenetére
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #19192 üzenetére
Fogalmam sincs az mit csinál, de a beégés/fakulás ellen nem véd ez tuti.
Annyi bizonyos, hogy az aktuális vertical banding-ot eltünteti.A logo luminance okos dolog, szerintem Gyurival már 1 éve beszéltünk hasonlóról, hogy ilyesmi kellene.
Asszem' petíció is volt róla kinti oldalakon. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #19178 üzenetére
30-as oled fény melett tévézek.
Még HDR-ben sem állítottam 85 fölé. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #19176 üzenetére
Külön megjegyeztem, hogy a vegyes terhelés maximumához képest kap 100%-os terhelést.
Nyilván amennyiben 30-as értéken van az oled light, akkor nem lesz a tévé maximumán az adott statikus tartalom, piros vagy sárga színeben sem.
És akkor még nem beszéltünk az egyéb fényerőt befolyásoló paraméterekről. -
a2d2
addikt
válasz
Pro Koryak #19176 üzenetére
"most az oled light és egyéb hülyeségektől vonatkoztassunk el. A statikus tartalom megjelenítéséről beszélünk."
-
a2d2
addikt
válasz
Pro Koryak #19130 üzenetére
Jaja. Igazából ahhoz nem annyira passzolt a soundbar mert az átlagnál jobb hangja van.
A fényképezőnél meg azt néztem hogy mindenhol 170-ért van jelenleg viszont a kisebb obival. Külön megnéztem az obikat is és 15e-el drágább ez a nagyobb obi ha külön veszi az ember. Lényeg hogy az alzás ár teljesen rendben van érte. Szóval akár 140-et is megér nekünk.Meg a fényképező 2016 óta túl van a kezdeti áresésen (250 volt) a hangprojektorok viszont nagyon frissek és fognak még esni rendesen.
-
válasz
Pro Koryak #19061 üzenetére
Ha jelentősen olcsóbb lesz a mostani 450-nél, akkor veszek neked egy sört.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #19008 üzenetére
És gyorsan felvitték vissza az egekbe az árat, majd onnan lehet "akciózni" -10%-ot.
Amúgy több helyen milla alatt van éppen... az MM-ben épp most nem. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #18991 üzenetére
Jah igen.... "akcióznak".
Eddig 998 000 volt egy e8 65"... most megemelték 1127 000-re.
Tök véletlenül éppen a -10%-os akciójuk előtt.Red Friday.
November 2-3.
Gondolom november 4-én "visszaáll" az ár 998 000-re alapban. -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #18999 üzenetére
"65b7 van 650-ért."
Hol?Ja látom, Euronicsban.
-
torma1981
veterán
válasz
Hogyan lenne ennyi pénzből 65 col? Hol van ennyi pénzért?
-
AL
addikt
válasz
Szia ! Ha jól látom csak 1 év a garancia mindenre. Ilyen üzletekben visszavitt, javított ( Ők úgy mondják csomagolássérült ) készülékeket szoktak árulni . Üdv.
Elnézést rosszul címeztem ! Joshinak szerettem volna ! -
Partz
senior tag
válasz
Pro Koryak #18934 üzenetére
Évről évre változtat valamit az LGD az oled panelek struktúráján, ezt eddig őszre időzítették. Lehet már az új ciklusból kapta a Philips a panelt, ha ez igaz viszont jövőre se lesz érdemi áttörés.
-
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #18930 üzenetére
Tudatlanságot...
-
UberMutant
őstag
válasz
Pro Koryak #18930 üzenetére
nem bírja eladni
-
sakal83
addikt
válasz
Pro Koryak #18817 üzenetére
dehogy kiállított darabok. Az MM-be is cirka ennyi. Egy LG 55B8 1300 eur a Mediaban. Nézd meg az Oled kínálatot kint a medimarkt.de-en. Jópár oldal
Voltak az elmúlt pár hónapban olyan akciók kinnt, hogy öröm volt nézni.
-
belan
addikt
válasz
Pro Koryak #18671 üzenetére
Akkor is ide vagy oda android nagyon megéri 377 ezerért !
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #18671 üzenetére
"Na ja, de ezen az android valóban lassú és lefagy. Pl csatornaváltáskor is van, hogy 10mp-et kell várni."
Sokan ilyenek miatt fikázzák az Androidot, de A1-en ilyen nincs.Akkor már forrna az agyvizem.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #18620 üzenetére
"Annyira "relaxált" leszel, hogy majd beégeted a Sanyikát...
"
Ez a video elég mozgalmas ahhoz, hogy ne égjen be a technika.Amúgy is csak az LG ég be.
2160@60p HDR, nagyon dujva.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #18620 üzenetére
"...Pár hét és kiderül."
Nagyon rossz időszakot választottál vásárlás szempontjából. Én inkább megvárnám a következő évet, mert ~fél év múlva a 2018-as modellek sokkal olcsóbbak lehetnek. Nem tudom mekkora méretben gondolkozol, de én rábeszélnélek a 65"-os méretre. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak #18615 üzenetére
Mert Panasonic fun vagyok.
Tévében.
Viszont 1 millióért nem kell semmilyen 55"-os oled és a Panasonic még ennél is többe került, mikor vettem az LG-t.
-
válasz
Pro Koryak #18509 üzenetére
Van megszakítás... inkább azt kell mondani, hogy "bruttó" időben megszakításokkal együtt.
Csak ugye a szünet után ugyanaz megy tovább.Mármint így tesztelik, csak hogy ne legyenek félreértések... nem 7/24-ben mennek a tévék tartalommal.
Mondjuk most fejből nem tudom mennyi a "pihenőidő" a szakaszok között.
-
Laci13
tag
válasz
Pro Koryak #18513 üzenetére
Tudom,fekete péntek biztos lesznek jó akciók. addig szeretném eldönteni melyiket vegyem a 65C8 vagy 65AF8.
Remélem lesznek jó akciók, ha nem lehet várok januárig és akkor kedvezőbb árak lesznek.Ez a sávosodás mindegyik új tvn jelen van?
Van különbség ilyen szempontból jobb LG,Sony esetleg Panasonic? -
Partizan182
senior tag
válasz
Pro Koryak #18323 üzenetére
Rtings/flatpanels/hdtvtest eltérésre tudsz példát lôni? Évek óta követem mindet, kb ugyanazok a következtetések mindig. Avforums néha gyanús, AVSforum meg Samu marketinggép.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Pro Koryak #18264 üzenetére
Ott szerettem volna venni, de ami aránylag közel volt Siófokon, csak a kiállítási darab van. Nem tudtam, hogy lehet átkéretni, ezzel futok még egy kört.
-
lezuvius
őstag
válasz
Pro Koryak #18211 üzenetére
20% kedvezménnyel kijön az az ár. Ma bemegyünk boltba, szerintem nem küldenek el tv nélkül
65"-os lesz
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #18099 üzenetére
Egyébként az AF8 is jobb volt az FZ800-nál, legalább is a lényegi dolgokban. Konkrétan színpontosságban nem is olyan vészesen maradt le a Sony a Pana mögött, ellenben Videofeldolgozásban és Mozgás-megjelenítésben nagyobb volt a különbség a Sony javára. Nyilván egy LG is hozza a kötelezőt ez nem kérdés, de ezt már kitárgyaltuk itt.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #18099 üzenetére
Miért lennék oda? Ha a Sony a legjobb mozgás megjelenítésben és felskálázásban, akkor nekem az kellene, de az AF9 már teljes CalMan támogatással bír, szóval a színek is a helyükre kerülnek egy kalibrálás után. Szóval akkor hol van a Pana előnye? Persze mindenki azt vesz amit akar, felőlem veheti mindenki az LG-t is nem az én dolgom. Biztosan nagyon jó tévé a Pana FZ800 is, de akkor miért annyival drágább az FZ950 és az FZ1000?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Pro Koryak #18056 üzenetére
MM webshop akció:
55B8 - 499k
55C8 - 525k
65B8 - 705kA boltban lehetnek jobb árak, vagy ezzel megegyező szokott lenni?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak #17889 üzenetére
A gyártáskori aktuális fw szokott lenni.
Zoomolni 15 lépcsőben lehet + a nagyított képet tudod le-fel tologatni. Vetítésről nem tudok nyilatkozni. -
válasz
Pro Koryak #17779 üzenetére
megint változtak az árak, tegnap kellett volna megrendelnem
nekem ez az aktuális Telekom lista, megint találtak néhány B7-et a sufniban:
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #17760 üzenetére
"... az állókép is statikus tartalom, na ilyen pl. egy tv logó is csak éppen kisebb."
Ebben mi nem egyértelmű egy felnőtt, aggyal rendelkező ember számára?"Számomra és valószínűleg itt a tagok 99%-nak egyértelmű.
De abban ne legyél biztos, hogy az MM-ba betéri figuráknak is az.
Nem az a bajom, hogy mi van leírva az user manualban.
Hanem az, ahogy, mekkorában és az, hogy nem figyelmeztetnek az eladók sem erre a problémára - vásárláskor.Ha szerinted a beégésről a tájékoztatás EGYÉRTELMŰ és ELÉGSÉGES akkor én kérek elnézést!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #17744 üzenetére
Egy teljesen egyértelmű, átlag paraszt aggyal felfogható dolgot állítasz egy totál nem egyértelmű dologgal szemben.
Nekem semmi gondom azzal, hogy beégnek a logók az oled panelbe (gyári beállításokkal!
) - pusztán azt próbáltam jelezni, hogy a gyártó nem megfelelő tájékoztatást alkalmaz ennek megelőzésére.
És a mai napig ugyanígy tesz, gondolom...A gariidőben igazatok van.
Abban viszont nincsen, hogy egy 500rugós, 1 millás készülék vásárlása előtt utána kellene nézni minden részletnek ahhoz, hogy nyugodt szívvel megvehessük a hőn áhított masinát.
Ez egy tévé amelyen tévéműsorokat (is) lehet nézni. És teszik is azt elég sokan.Majd biztos elmagyarázom a 2 éves gyereknek, hogy "nem nézheted a kacsatévét az oleden mert a a piros logója beég a panelbe".
Az sem véletlen, hogy a gyártó cseréli a garanciaidőn belüli beégéseket, pedig állítólag nem garanciális a probléma hanem "user error".Ha ennyire user error akkor miért cserélik méltányossági alapon?
-
válasz
Pro Koryak #17668 üzenetére
ilyen áron már eléggé jó vételnek tűnik a B8 - nem vagyok benne biztos hogy a C8 megéri felárát
-
PuMbA
titán
válasz
Pro Koryak #17571 üzenetére
Mert birizgálják / javítják a rendszer gyorsaságát, HDR kezelést, a belső média lejátszót és a SMART rendszert is
Én még nem láttam olyat, hogy valami elromlott volna frissítés után, ez nagyon ritka, de ha elő is fordul a következő frissítésekben ki kell javítaniuk, szóval folyamatosan javulnak a dolgok.
-
válasz
Mert altalaban jobb kesz tole a rendszer. Nem hiaba adjak ki oket. Neha persze bele lehet futni gixerbe de azert nem ez a jellemzo.
-
LW
őstag
válasz
Mert a hasonló lelkes felhasználók hibajelentései alapján kerül ki automatikus frissítéssel később a lusta/érdektelen felhasználók készülékeire stabil verzióval.
Különbözőek vagyunk. -
belan
addikt
válasz
Pro Koryak #17422 üzenetére
Jaja nekem már kicsi a 55 col de szoba nem nagy ezért elég nekem a 55 col is de ha van rá keret 65 legjobb választás persze 77 is jó lenne )))))
-
csiak
tag
válasz
Pro Koryak #17277 üzenetére
Most vettem egy LG55B7V-t, szerintem az jó áron van az Euronicséknál, 400..
-
fifth81
tag
válasz
Pro Koryak #17141 üzenetére
Koszi a valaszokat.
Tavaszig nem tudok varni mar sajna. Orokke nem mehet ez
Es mi a velemeny az E8-rol?
Mindenki a c8 dicsoiti de E8 nem latni sok irast. Vagy ez azert van mert nincs nagy kulonbseg a c8 es e8 kozott?Okotber vege fele tervezem a vetelt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak #17117 üzenetére
Én biztos valami Ilyesmit vennék inkább és még pénzem is maradna. He esetleg kevésnek bizonyulna a hálóba a mélye, még mindig van 150k egy subra... ha tényleg annyira fontos. De ez legalább nem műanyag szappanos doboz, hanem magnézium házas hangsugárzó..
Vagy.. ez ha a pénz nem számít és ehhez már nem kell semmit pótolni.
-
válasz
Pro Koryak #17104 üzenetére
Wow most nézem hogy az is milyen árban van tudtam már év elején hogy nagyon jó lesz a nyár vége. Én majd PS4 prot tervezek venni és ahhoz nézem a tvket meg persze a laptopom mellé . Év végére terveztem mindkettőt venni de nem alakult olyan jól az évem úgy hogy napolom a témát de azért figyelemmel követem a dolgokat.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #17104 üzenetére
"550e sok egy 55"-os oledért, de akkor az 1 misi is ugyan úgy sok a 65"-osért!"
Sok? Rengeteg.De hát a Geekek már csak ilyenek. Nem gazdagok, geekek.
-
válasz
Pro Koryak #17081 üzenetére
Nincs... de a forgalmazóhoz/kereskedőhöz szállítás ideje rajta lehet egy "szállítási matricán", ha nem tépik le... az elég közel szokott lenni.
Legalábbis az enyémen rajta van mikor kapta meg/szállították le/ az Euronics. -
PuMbA
titán
válasz
Pro Koryak #17072 üzenetére
Az újabb Transformersek látványvilága igen kisimult, modern. A legjobb digitális kamerákkal készült. Tök jó zajcsökkentést és élénk színeket kapott utófeldolgozásban
Viszont a Transformers 1-ben, ami filmszalagra készült, ha megnézed akár FullHD-ban is, akkor mindenhol ott a zaj, a sötét jelenetekben meg még a vak is látja
-
stellaz
veterán
válasz
Pro Koryak #17038 üzenetére
Nekem 21:9 monitorom van, marha jó. Sokkal kisebb helyet foglal, mint ugyanekkora képet adó 16:9 (21:9 film esetében). Nem is értem csúcskategóriás tévéknel ez miért nem elérhető opció.
-
PuMbA
titán
válasz
Pro Koryak #17057 üzenetére
Megnézheted. Az ARRI-k a legnépszerűbb digitális kamerák és vannak minták: [link]. Lent rákattintasz a ALEXA 65 (ARRIRAW) linkre és leszeded az A006C021_150902_R0D0.mov-ot például
(#17059) qpakcovboy: 4K HDR és 10bit csak HDMI2.0 kimenettel rendelkező kártyáknál van
Régebbi kártyákon HDMI 1.3 vagy 1.4 van.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #17038 üzenetére
"Amúgy 4k-n nem jön ki jobban a cgi gyengesége?"
Szerintem pont a CGI-al nincs különösebben gond ha normálisan meg van csinálva. Most nem a Sharknadó és hasonló "alkotásokra" gondolok. Az OLED tévék prémium kategória, jól működik a felskálázás is ha esetleg FHD a forrás. Az eddigi tapasztalatom a 4K filmeknél és úgy általában, hogy a hagyományos természetes közegben játszódó filmeknél lehet az embernek egy kis hiányérzete? Arra gondolok, hogy sokszor szemcsés a kép, vagy csak nincs meg az a tűéles kép amit várna az ember 4K esetén. Ennek több oka is lehet, vagy direkt ilyen effektű a film, vagy csak túl régi a kópia hogy abból jobbat ki tudnának hozni esetleg mindkettő. -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #17027 üzenetére
Sokat filóztam hogy megvegyem vagy ne, de pont nem akartam abba a helyzetben maradni mint most te, azaz hogy mindig várni hogy olcsóbb legyen. Bele csaptam a lecsóba kerül amibe kerül. Mondjuk nekem az is sokat számított hogy 24 hónap 0% THM-re vettem, amúgy nem vettem volna meg.
A másik pedig hogy az 55" felülethez képest a 65" ~40%-al nagyobb, az nem gyenge méretkülönbség.
-
krx21
nagyúr
válasz
Ha otthonra kölcsön kapnál egy 65”-os TV-t akkor lenne csak igazán fogalmad, hogy mennyivel nagyobb élmény...
-
válasz
Tehát akik megvették a 65"-ot azokat mind lehülyézted most?
-
törölt tag
válasz
"Annyirahülyeazértnemvagyok."
Oké, leírtad, hogy neked nem ér annyit. De ezt belátva nem tudom, mi szükség van egy ilyen kiszólásra. Meg amúgy se.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #17023 üzenetére
Én meg 55"-ért nem adnék 450-et de még 400-at se. Nem vagyunk egyformák.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #17020 üzenetére
Szerintem akkor vegyél egy 55B8-at, aztán jóidő. (Ha kell interpoláció, akkor talán megérné a Panasonic, Sony, vagy a C8, de ezekből még az 55-ös is a keret fölött van.)
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #17020 üzenetére
Attól függ milyen projid van, ha ilyen akkor nem biztos.
Amikor 550 lesz, akkor meg azt mondod hogy max 450-et szánsz rá.
Na neked nem lesz soha OLED tévéd, vagy amire lesz már senkinek nem kell mert lesz helyette Lézer tévé.
-
UberMutant
őstag
válasz
Pro Koryak #17016 üzenetére
egy tv nem lehet elég nagy. egyértelműen a 65-öst kell megcélozni.
-
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak #17014 üzenetére
Nekem B7 van. Ahogy olvastam minimális a különbség. Majd talán amikor jön a HDMI 2.0 akkor érdemes lesz váltani. De én is örülök,hogy egyre csökkenek végre az árak. Pár év és elérhető lesz nagyobb méretben is mindenkinek.
-
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak #17011 üzenetére
De van egy határ ami alá nem fognak menni hidd el. Nem fogják neked 300k-ért oda adni inkább kivezetik. Ezt nem csak a Tv-nél máshol is csinálják. Amúgy semmivel sem jobb a B8 a B7-töl.
-
Partz
senior tag
válasz
Pro Koryak #16279 üzenetére
Rengeteg ilyen és ehhez hasonló teszt volt a korai, hdr/wcg korszak előtti oled tévékkel. Még shootoutokon is összevetették az első szériás FHD modelleket az akkori VT/ZT plazmákkal, itt topikon belül is volt róla szó ha visszaolvasol. Azóta fejlődött az oled technológia, már nem lenne sok értelme az idei tévékkel.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #16286 üzenetére
Tévéadást és 1080p SDR filmeket SDR-ben nézek, de 4K HDR streamet, filmeket és játékokat meg 4K HDR-ben, és elég sok van belőlük. Még ha a többségük skálázott is, a HDR nagyot dob rajtuk. Ezért nekem is minden vágyam egy olyan teszt/összehasonlítás, amelyik nem mutatja meg, hogy HDR módban hogyan teljesít adott készülék.
Nem, HDR-t véletlenül se. Még kiderülne, miért ez az új tévék egyik ütőkártyája, azt pedig senki nem akarhatja.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak #16278 üzenetére
És?
GT60 gyakorlatilag semmivel nem volt jobb, inkább csak drágább, mert volt némi többletszolgáltatása, az 55VT60 pedig már qrva drága volt a maga 740e forintos árával, de nagyon nem vagyok benne biztos, hogy ma győzne egy B7-el szemben. A ZT60 pedig egyenesen csillagászati áron volt elérhető a maga 1 milliónál is magasabb árcédulájával. Igaz, a képminősége kifogástalan volt, de nem is erről a modellről beszélgettünk... Ne legyünk már ennyire elvakultak ha kérhetem.
Hány embernek volt akkoriban ZT60-as panája? Most meg úgy fogy az oled mint a cukor...
-
daneel_hu
addikt
válasz
A színek "természetessége" megint szubjektív.
Függ attól milyen tartalmat nézel, azt éppen mivel közvetítik, avagy mivel vették fel, mivel dolgozták fel, vagy volt-e valami effekt rajta stb...Beszéltünk itt pár hónapja arról, hogy mivel vették fel a Planet Earth II-est, szinte mindegyik jelenet Red Dragonnal van felvéve. 5k szenzor, 120 fps-t tud full felbontásban.
Gondolom valami nyers formátumban rögzít, majd azt dolgozzák fel.Fenti cuccost össze sem lehet hasonlítani azzal, ha ugyanazt rögzítettem volna (ha lehetne!) mondjuk a full hd-s Canon Legria HFS 21 kamerámmal.
Pedig ez sem volt szar consumer szinten amikor vettük. (gyerek születésekor vettem anno 2011-ben).Mégis hogyan lehetne eldönteni, hogy milyen mozgókép tartalomnak természetesek a színei?
Ez baromira függ a feldolgozástól, a rögzítő egységtől, majd a kijelzőtől amivel visszanézed. -
válasz
Színekben? Muhahaha...
Egy ilyen teszten tutira elvérezne a plazma.
A mozgás is max csak a plazma jellegéből adódó blur-image retention miatt tűnne jobbnak.
HDR nélkül is... azzal meg pláne. -
tutitibi
senior tag
válasz
OLED-en milyen nézni pl. a M4 HD-n a forma1-et ???
Jobb mint a Pana plazmán ? Ez azért érdekelne .Amitől kiráz a hideg az a motion blur. pl......
-
törölt tag
válasz
Miért kéne HDR nélkül? 🤔
-
válasz
Pro Koryak #16249 üzenetére
Miben jobb?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak #16264 üzenetére
Valóban ?
Az ST60 jobb volt, mint az előző szériás GT50. Sőt, az ST60 már már VT50 minőséget képviselt... Szerintem fogalmad nincs a Panasonic plazmák minőségéről és rangsorolásáról...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #16256 üzenetére
Nem tök mindegy?
Egy 50 colos, 2010-ben vettük.
Nagyon szerettem, és még mindig nagyon jó a képe. (full hd-s)
Majd ha lesz kedvem, megnézem a típuskódot.De az OLED más liga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest