- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pro Koryak #35820 üzenetére
Na ezaz. Végre lesz Philips is. Ráadásul ez már nem azzal a használhatatlan rendszerrel. Ha minden igaz. Azt olvastam, az ebben lévő android már kinőtte a gyermekbetegségeit.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #35779 üzenetére
Tulajdonképpen mi miről is vitatkozunk?
Renato nem értette mi végett vált valaki 934-re?
C9-el nem egy kategória az a Philips, durván kétszer drágább.Vagy érdemes még beszélni a semmiről?
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #35748 üzenetére
A Te válaszod volt a leginkább releváns és valami ilyesmire vártam. Az E-nél tudom, hogy soundbar van, meg üveglapos és a dizájn... Ha jól gondolom a 934 is soundbarral van, viszont az általad említett procin kívül, semmi nagy promózást nem láttam, hallottam és mivel a Philips-et sem ismerem, ezért szerettem volna többet megtudni.
#35750) rothfb Feltettem egy egyszerű kérdést, amire komolyan érdekelt volna a válasz, erre jött egy lekezelő válasz. Majd tőled még1.
Pár hónapja - kb 2 - vett C9-et (előtte C8 volt
) és ezért is érdekelt volna, mi indokolta pár hónap után ezt a cserét, ami nyilván nem túl ésszerű, mégsem azt kérdeztem mi ez a hülyeség?%! Némi márkaműséget éreztem a háttérben, majd mintha hirtelen ki akarna szállni a "süllyedő hajóból"... Jöhet a kalapács!
(#35753) daneel_hu A GZ2000 esetében a csapból is az folyt hogy az ilyen bitang, meg olyan. Ami többé-kevésbé sikerült csak. Ennél abszolút nem jött ez át nekem. Ahogy fentebb is írtam C8-at C9-re cserélsz, amit pár hónapra rá lecserélsz egy jóval drágábbra. Valami motiváció/elkeseredés csak kellett. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #35748 üzenetére
"Aki LG E szériát vett, ő vajon miért? Az miben jobb, mint a C széria??? Ezt valahogy nem kérdezitek sosem!"
Mert egyértelmű mi a különbség, de gondolom a három kérdőjel a mondat végén azt szimbolizálja, hogy erős kérdések merülnek fel benned a témát illetően.
Néha amúgy megkérdezik új tagok és válaszolunk rá.
A C és az E között design és anyagkülönbségek vannak + soundbar. Ebből fakad az a kicsi árkülönbség amit jelenleg pluszban elkérnek az E-ért.
(ez mostanában 0 és 100 000 ft között szokott változni)
+ van még egy különbség az viszont a C javára, abból van 77 colos méret.
A C-ből 55 és 65-ös méret esetében mintha lenne MLB és PLA jelölésű készülék is, ott is van árkülönbözet, pedig csak a talp más. Gondolom ez viszont nem zavar.Van olyan aki egy adott autó esetében jobban felszerelt változatot rendel és nem a fapadosat.
És ez számtalan terméknél előfordul.
Az új MacPro 2,3 és 19(!) millió Ft között skáláztatható. Gondolom az is vérlázító számodra. -
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #35740 üzenetére
Nekem ez nem megy. Segíts már ki, légyszi?!
-
DVlad
őstag
válasz
Pro Koryak #35580 üzenetére
Ott lett minden elrontva, annak a megszűnésével...
-
Tulku
veterán
válasz
Pro Koryak #35550 üzenetére
-
arn77
aktív tag
válasz
Pro Koryak #35450 üzenetére
Nálam amikor kikapcsolom és nem csinál pixelfrissítést, ahogy pirosra vált a led akkor kattan.
Pixelfrissítés után szintén amikor pirosra vált utána kattan pár másodperc múlva. Később nem szoktam hallani, hogy kattan. -
daneel_hu
addikt
válasz
"Más:
akinek Panasonic van, nem tapasztalták, hogy 1órával kikapcs után kattan egyet, aztán rá 5 percre még egyet, de ezt már alig hallhatóan?"E8-ason is van ilyen, de talán havonta 1x tapasztalok ilyet. Nyilván ehhez az adott helységben is kell tartózkodni és lehetőleg ne legyen hangos tevékenység, csak így tűnik fel.
-
daneel_hu
addikt
válasz
-
válasz
Nekem kattannak, de nem egy óra múlva, hanem kikapcsolás után pár perccel. Még sosem mértem. Ez amúgy független attól, hogy lefut e az 5 perces frissítés vagy sem. A kattanások mindkét tv-n akkor is megtörténnek, ha nem kell, hogy frissítsen.
Valamilyen relé hangja lehet... -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #35290 üzenetére
Szerintem akik oledet (vagy mást) vesznek nem tájékozódnak a PH fórumán. A nagy többség biztosan nem.
Egyszerűen erősebb az LG marketingje, nem is minőségileg gondolom feltétlen hanem mennyiségileg és az áruházakban is jobb az LG-promóció, több készülékük van kiállítva.
Pl. MM-ekben van 3-4 LG oled, míg van 1 Pana, 1 Sony és jobb esetben 1 Philips.Az általános oled hirdetés is bizony LG-s. Szóval a csapból is ők folynak.
LG-s promótert is többször láttam lézengeni, a többi gyártónak nem volt... ja de QLED-es fickó volt. -
renatto
őstag
válasz
Nem rég 1 vagy 2 ember vett itt Panát, szóval egy szavad sem lehet! Annyi hogy LG-t meg vagy 20-30, az elmúlt 1 hónapban!
-
dh66e
veterán
válasz
Szóljatok ha kiszórakoztátok magatokat srácok.
-
válasz
Pro Koryak #35236 üzenetére
Igen sajnos a fórum olvasásából sok embernek az jön le, hogy rengeteg a probléma az oleddel, pedig nem. A fene se költött volna annyi pénzt el 1 éve, ha már eleve rettegni kell a képhibáktól, beégésektől. Én csak azóta olvasom a fórumot, mióta megvannak a tv-k. És milyen jól tettem.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #35236 üzenetére
-
válasz
Pro Koryak #35220 üzenetére
Nekem ugye van 55 és 65 colos tv-m is, de dögöljek meg, nem értem milyen fehéren sárga színről beszélnek... Árgus szemmel nézem a hófehér képet, de én nem látok benne sárgát. A fehér az fehér, a sárga az sárga. Most átkapcsoltam full fehérből alpesi síre, de a hó ott is fehér... Ha megpusztulok sem értem, milyen sárgát látnak itt páran. És tökéletes a látásom, legalábbis ilyen távolságból.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #34959 üzenetére
Azokat a válogatott paneleket nem a Pana kapja végül?!
-
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak #34953 üzenetére
A téglalap hiba nem firmware miatt van, hanem a(z évjárattól és márkától függően 1500-2000 óránkénti) "hosszú" (~1 órás) kompenzáció után jön elő.
Igen, ilyenkor LG panelt kell cserélni, de abban a Sony/Pana/Philips TV-ben is LG panel van, amelyik hibátlan.(#34950) chros - De nem kerülne sokba kipróbálni a képkockánkéntit. Aztán ha nem jó, a saját HDR->SDR tone mapping algójához is kellett valami hasonló villódzásgátló cucc, amit valószínűleg akár 1:1 át lehetne ültetni (de csak ha muszáj).
-
chros
őstag
válasz
Pro Koryak #34944 üzenetére
> Attól más a Pana, hogy nem kell panelt cserélni. ... a topikban eddig 1 hibás Pana volt
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34484 üzenetére
Nincs gond. Peace.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34418 üzenetére
Össze-vissza beszélsz.
A saját magad által fontosnak tartott paramétereket, kívánalmakat rámvetíted, mintha nekem ugyanazok lennének fontosak.
1000x leírtam, nálam fröccsöntött termék nem játszik - és igen, attól még fröccsöntött termék marad azért mert TE nem annak gondolod. Ránézek = műanyag, ennyi, nem játszik.
Miért olyan nehéz ezt elfogadni?
Az sem érdekel ha Panasonic vagy Sony logó van rajta.
FZ800 = fröccsöntött termék. Lehet, hogy nagyon szuperül van összerakva és jobb mint egy B8-as oled. Lehetséges, de sosem érdekelt, ahogy a B8-as se.
Mindkettő jó termék, de van jobb, amely jobban tetszik és jobban fekszik a pénztárcámnak is."Pont te állítod, hogy megéri az E széria a C és B helyett, meeejobb!
Most meg, ja nincs is köztük difi."Ilyet sosem írtam le.
Rosszul értelmezed az írásaimat.
Nézz meg egy C-t és egy E-t valamelyik áruházban. Nagyobb MM-ekben mindkettő van kiállítva.
Ha nem érted meg ezek után miért drágább az egyik mint a másik, akkor sorry de nem tudok segíteni rajtad. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34355 üzenetére
"Sokkal több E-t vettek itt, csak le is léptek mert nincs problémájuk."
Ezt ők mondták?
Mondjuk pont ez a jó a másik két komolyabb gyártónál, náluk nincs difi az olcsó és a drágább modellek között kép-, panel-, összeszerelési minőségben!"Aranyos vagy mindig megnyugtatod magad, hogy milyen jó a Panasonic oled.
De ennek örülök, hidd el.
Itt most azt kell érteni, hogy mondjuk egy GZ950 az = GZ2000 minőségével?
Mert ha igen, akkor azért ebben nem lennék biztos. Sőt semmenyire sem.Maradjunk annyiban, hogy mindenki azt vesz amit akar, demokrácia van.
Elhiszem, hogy jó a Pana, de szerintem az is jó amit mi vettünk - sok különbséget azért ne feltételezz ezeknél az oled-készülékeknél, hiába más a "gyártó". Ugyanaz a panel, ugyanaz a technológia.Ha lesz időm, befotózom a 65E8-at pár színnel, így 1 év = 3000 óra után.
Valószínűleg elégedetten csettintenél akkor is ha Panasonic logó lenne rajta. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34322 üzenetére
Sokkal több E-t vettek itt, csak le is léptek mert nincs problémájuk.
Egyébként az avforums-on sincsen E-probléma a 2016-osok óta. A 2016-osokkal sok beégéses gond van de az sajnos igaz a B-re és a C-re is.Pont ezt mondom, hogy válogatják a W-hez a paneleket. (eleve LG Signature jelzést kap)
Ettől még mázlival kaphatsz egy hasonló minőséget B-ben is csak erre kicsi az esély.
Szinte semmi, maradjunk annyiban. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Pro Koryak #34109 üzenetére
Nekem most mondta eladó. Eszembe jutott nekem volt már ilyen. 2015. okt. 29.-i emailemre válaszolták. Vissza is kaptam az árát. Igen, még az jó az MM-nél, hogy ingyen visszaszállítják. Telekomnál is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34169 üzenetére
Szerintem mindenki azt vesz amit akar, demokrácia van
Nekem nem éri meg műanyag fost venni, de ettől még nem röhögök azokon akik ezt megteszik.
Szuzukit sem vennék, pedig az is elvisz A-ból B-be.Halottál már itt E, G vagy W-tulajt panaszkodni a képminőségre? (banding, tinting?)
Pedig E-t is már vettek jópáran.
W az Signature oled, tehát az LG a prémium kategóriába szánja. És igen, valószínűleg ugyanazt a panelt teszik bele mint a B-be, igen. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34139 üzenetére
"Miért, miben más még a procin és a dizájnon kívül a B és a W széria?'
CPU, soundbar, anyaghasználat, építési minőség, design, W-nél válogatott panelek (LG Signature jelölés).
W-nél 77 colos méret is elérhető. Teljesen más a célcsoport is.
Tehát úgy nagyjából ilyen mellékes dolgok. -
Celtis
veterán
válasz
Pro Koryak #34118 üzenetére
A 60 napos elállás lehetősége is csak webes rendelés esetén él. Természetesen nem feltétel, hogy a termék ki sem lehet bontva, de a 14 napos törvényi elállásnál szigorúbbak a feltételek.
ÁSZF:
A 60 napos visszavételi akció keretében visszavett termékeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
1. sértetlen
2. hibátlan
3. ép
4. karcolásmentes
5. elszíneződéstől mentes
6. szagmentes
7. tiszta, szennyeződéstől mentes
8. eredeti csomagolással kell rendelkeznie (nem szakadt, nem ázott csomagolás, normál felbontással járó sérülés elfogadott)
9. összes eredeti tartozékával kell rendelkezzen (ami szintén ép,hibátlan, tiszta, karcolásmentes, szagmentes, elszíneződéstől mentes kell legyen)
13.5. A fogyasztónak minősülő Vásárló a 60 napos elállási jogával nem élhet különösen az alábbi esetekben:
- a fent felsoroltak közül bármelyik kitételnek nem felel meg a termék
- nem a gyárilag telepített operációs rendszer található a terméken
- a termékhez járó, termékre telepített szoftver aktiválása után kóddal védhető termékek esetén a kód nincs kiiktatva (pl. belépési kód, zárolási kód stb.)
- beüzemelt, kipróbált nyomtatóra
- beépíthető készülékekre a beépítést követően
- beüzemelt, kipróbált porszívóra
- online áruhitellel vásárolt termékekre
- villanófényes szőrtelenítő készülék vásárlása esetén
- outlet termékkategóriába tartozó termék vásárlása esetén -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34118 üzenetére
Akkor az olyan mintha nem is lenne.
Faszság. -
daneel_hu
addikt
válasz
Van valami ilyesmi náluk de mintha ez is pénzbe kerülne és 1 hónapig áll a dolog, nem 14 napig.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Jól tudod, nincs ilyen.
Max. karácsonykor van olyan, hogy a kibontatlan és az összes csomagolással meglévő terméket cserélhetik másra, vagy le lehet vásárolni másra... ahogy írtad is, méltányossági alapon. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #34049 üzenetére
Bizony.
Azt is leírtuk már 1000x, hogy a méret az elsőrangú, minden más utána jön.
Természetesen most csak oledben gondolkodva...Tehát nincs olyan, hogy 55 colos GZ2000 egy 65-ös B9 ellenében. (szerintem)
Egyszerűen a képátlóból felesleges áldozni. (ahol elfér nyilván) -
johnwillow
tag
válasz
Nagyobb kép ugyanazzal a felbontással kisebb ppi. Vagy rosszul gondolom? Így elméletben az 55" képe 'jobb'.
-
belan
addikt
válasz
Mint ahogy en is 5 perc után
Holnap be megyek a MM meg nézem mit tudok alkotni !
Fisha ő is a élményre gondolt hogy nagyobb a élmény valamivel mert nagyobb !
-
Fisha
őstag
válasz
Miért lenne jobb a képminősége? Ahogy az eddig tesztekben láttam inkább több ezeken az inhomogenitás, mint a kisebbeken, ami persze logikus is. Persze értem én, hogy nagy kép, nagy élmény, de a képminősége nem hiszem hogy jobb egy ugyanolyan kisebb modellhez képest.
-
belan
addikt
válasz
Pro Koryak #33878 üzenetére
Érdekes nálam majdnem 2 éves volt a b7 és semmi baja nem volt ! Szóval azért nem minden Lg oled tv-re igaza ez !
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #33878 üzenetére
2-3 panel csere után... folytassam?!
-
tutitibi
senior tag
válasz
Pro Koryak #33806 üzenetére
A panelbe mennyire nyúlhattak bele az LG nélkül ? Csupán a fényerejét növelték ?
Az meg rövidíti az élettartamot. Persze kapott még atmos felfelé sugárzó hangszórókat is , aminek szinte semmi hasznát nem látom. Szerintem teljesen felesleges ezekben a TV-kben a hangszórókon izmozni. Elég oda 1 db valami, hogy legyen hangja önmagában mert szinte mindenki aki ilyenen néz filmet az házimozi hangot hallgat nem a TV-t. -
devil-k
nagyúr
válasz
Pro Koryak #33806 üzenetére
Én ezzel szemezek: Panasonic TX-65GZ950E
Mit mond a kis ázsiai erről? -
tutitibi
senior tag
válasz
Pro Koryak #33803 üzenetére
A GZ950 meg a GZ2000 az szinte ugyanaz ? Csak a hangprojektor az ami miatt más.
-
chros
őstag
válasz
Pro Koryak #33663 üzenetére
(#33663) Pro Koryak : "30e fontos kis Sony oled ... A GZ2000 meg pont ezt érte utol képminőségre vagy talán már jobb is valamiben"
Ugye nem gondoljuk ezt komolyan
(#33563) Pro Koryak : "idei Pana makroblokk problema ... Milyen forrásból, 4k hdr, 1080p, 720p...stb?"
BluRay. @jk82-nek sikerult reprodukalnia a hibat.
Arrol van szo, hogy az idei Panak nem hasznaljak a W pixel-t egy bizonyos vilagossag szintig, mig a tobbi gyartonal a W mindig hasznalatban van. De a gond az, mikor a Pana is bekapcsolja a W pixelt, akkor ugyanaz lesz az effekt, mint a tobbi gyartonal. Azaz a problema mas vilagossag ertekeknel jelenik meg, ezert nem tunt fel senkinek eddig (pl Vincent-nek sem), mert az eddig hasznalt tesztvideok nem ebben a savban okoztak a gondot.
@Janos, ha van kedved, teszteld a 4k HDR10/Quants2D videokat a C8-adon (itt tudod letolteni a szettet): egy kalibralt (pl. technicolor) es egy nem kalibralt (pl cinema) modban. Kivancsi lennek a kulonbsegre.
A B8-on az eredmeny szo szerint siralmas!(De az SDR mode meglepoen jo.)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Pro Koryak #33717 üzenetére
-
válasz
Pro Koryak #33563 üzenetére
A Trónok Harca 7-ik évadjánál vette észre, ha jól értem, de hogy milyen felbontásban, üzemmódban, nem derül ki. De majd egy perfekt angolos kijavít, ha rosszul értelmeztem.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #33431 üzenetére
100%, hogy az a legjobb mindközül.
Inkább az a dráma, hogy annak a TÉVÉNEK a képe tényleg 2 ponttal jobb mindegyiknél, ami bár nem sok, de na! És ehhez képest - ismétlem TV, aminek a képét nézi az ember - a "beállítások" meg a "felhasználói élmény" miatt nem a legjobb, hanem csak 3-5. helyezett.
Nem tudom...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #33419 üzenetére
Tehát akkor nem az 55-ös Pana lesz a 65E9 mellett, hanem fordítva.
Ok. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #33410 üzenetére
Szerintem képminőség tekintetében egyik sem jobb a másiknál.
Legalábbis az adott év modelljeit tekintve biztosan.
Azt el tudom képzelni, hogy műszerekkel tudnak mérni diffit, de ezt nagyon nehéz látni a saját szemünkkel. -
belan
addikt
válasz
Pro Koryak #33400 üzenetére
Jövő héten megint fekete péntek lesz lehet c9 még olcsóbb lesz ! De akkor van a legnagyobb akció ha a újabb modellek jönnek ki , és gyorsan a egyel előtti modelleket ki kell árulni mielőtt jön a új modell !
-
AL
addikt
válasz
Pro Koryak #33338 üzenetére
Szia ! Nagyobbat nem akarok, inkább az 1500 - asra gondoltam.
Az az igazság, hogy baj esetén továbbra is rájuk leszek szorulva, ezért is és az időhúzás elkerülése érdekében szeretném 1 hónap után diplomatikusan ( végre ) lezárni a témát.
Azt sem szeretném, hogy ellenkezésem esetén valahonnan előbányásszanak egy 2017 - es panelt, mert azzal még rosszabbul járnék.
Köszönöm Tanácsaitokat . Majd megírom a végeredményt. Üdv.
-
mnorbert17
tag
válasz
Okés. Köszi! Ez Igaz, még nem volt olyan érzésem TV-vel kapcsolatban hogy túl nagy lenne.. Még egy pár kérdésem lenne, látom B7-ed van... Fejhalgatót lehet hozzá csatlakoztatni Bluetooth-on keresztül? És az Sd, ill fhd tartalmakat hogy jeleníti meg? Mert a boltba ugye nagyon szép a demo adás képe, de az tuti valami speckó 4k anyag lehet..
-
renatto
őstag
válasz
+1
-
daneel_hu
addikt
válasz
+1
Respect!Egyébként félreértés ne essék, nem a gyárral van a baj, hanem aki képviseli idehaza.
A japán előbb csinálna harakirit, minthogy ártson az usernek.
Szerintem avforums-on ha ilyen gond van, azok cserések vagy pénzvisszafizetésesek.
(nincs ilyen jellegű baj a cégekkel) -
Kriszbmx
tag
válasz
Pro Koryak #32987 üzenetére
Megnéztem a Panát. Megjelenésre az LG mostani kinézete sokkal jobban bejön. Képre nem tudom lenne e valami extra eltérés. Szerintem mindkettő a csúcsot tudja.
Amúgy igen , gyanítom így került hozzám is már nem elsőre sz@r panel...
Igazából a bajom az hogy ahonnan vettem MM sem ott sem országos szinten nincs C8. Így ott vásárolva gondoltam a C9 et. Ami drágább még. -
devil-k
nagyúr
válasz
Pro Koryak #32885 üzenetére
Csak dolgozni ne kelljen, ahogy a Bikini is mondaná.
-
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak #32299 üzenetére
Én a Panasonic-ban is csak 2011-től bíztam, de még az is picit korai volt, 2012-től voltak tényleg "buy best" és "örök kincs, amíg működik" plazmáik, egy évvel sem korábban. Az pedig kemény 2(-3) év volt összesen (mondjuk a Pioneer is két évig tündökölt csak igazán).
Ez nagyon OFF, de nekem annak idején 2db Panasonic G30 plazmát bontottak ki a boltban (2011-ben), mikor visszavittem az elsőt, hogy a tetején homogén képen van egy pár centis enyhén zajos csík, és kiderült, hogy mindegyiken van.
Hazavittem az elsőt, használtam pár évig. Mikor épp lejárt volna az 5 év garancia (akkor már az apám használta), felhívtam a szervizt, ők pedig megkértek, hogy vigyem be én ~120km távolságra, mert ők ritkán járnak erre (vidéken, de akkor is).
Egyszerre nevetve és mérgelődve tettem le a telefont, hogy akkor az így marad, mert 90% amúgy sem tudták volna megjavítani (valószínűleg akkor is ilyen marad, ha kicserélik az utolsó csavart is), egy csereutalványt pedig nem akartam megpróbálni kihokizni ilyen apró típushibával, nem akartam én nyerészkedni ezen.
Apám azóta is boldogan használja, igazából normál használat közben nem látszik, de még engem se nagyon zavart korábban PC monitorként használva se (nagyon ritkán akadt meg rajta a szemem).De 2010-ben rosszabb volt a helyzet. Ha ma találsz egy használt VT20-at, akkor kb. IPS LCD szintű kontraszttal fogsz rajta találkozni (már 6 éve is úgy találtál volna rá azokra, amit használnak). Ezt sohasem orvosolták, mert ennyit tudott a hardware.
A Pioneer-nél is volt hasonló story, de közel sem ilyen drasztikus a dolog, jóval lassabban és kisebb mértékben romlik az első pár évben és utána sem lesz IPS LCD a Kuro, csak Panasonic PDP, a VT20 viszont egy éven belül látványosakat ugrott.Ma is szívesen venném a Panasonic OLED-et, ha ugyan annyiba kerülne ugyan olyan funkcionalitással, mint az LG, vagy egyértelműen többet kínálna kicsit drágábban. De a helyzet az, hogy legfeljebb pillanatnyi akciókban jó az áruk, és a funkcionalitás erősen szegmentált, így szerintem egyáltalán nem lehet kijelenteni, hogy összességében többet kínálna, mint az LG (kivéve a GZ-ket, de azoknál az árcédula is elszáll). Sőt, a rétegigényeket (HDMI 2.1, 3DLUT, PC mód, stb) szerintem jobban lefedi az LG a megfizethető modellekkel (már a C sorozat is korrekt, nem csak a legdrágábbak), mint a Panasonic (ott sem rossz a legolcsóbb se, de az extra nyalánkságok le vannak hagyva azokról, amit az LG olcsóbban is megad).
A Sony egyáltalán nincs szerintem a helyzet magaslatán az utóbbi években. Voltak jó LCD-ik, de a HDR-el és a kalibrálási funkciókkal szerintem le vannak maradva (kivéve talán a csúcs LCD-iket). Az egyetlen említésre méltó funkciójuk az a 48+72Hz BFI az OLED-en, de a BFI-t ~1% használja, és aki használná, azok mondjuk 10%-a bírja a 48Hz-s módjukat (és csak ezért én sem vettem azt).
Az LG és a Panasonic is 3DLUT-ot használ már (akár programozhatót), a Sony pedig még mindig fix színtér konverziót. Még a hagyományos csúszkás módszerrel sem hangolható, csak a szürke-skálára vannak csúszkáik, és az is kicsit furán működik az olcsóbb TV-iken. A HDR-t is furán oldják meg (ideális megvalósításban két különbözően beállított képmód kell náluk is SDR-ra és HDR-re, de nem vált köztük automatikusan a TV, neked kell azt mondani, hogy pl. a Cinema Home lesz az SDR, a Cinema Pro a HDR-hez beállítva, és majd lépteted kézzel).
OLED-ek esetén a sima ABL is az LG-nél a legkevésbé agresszív az utóbbi években. A Pana (kivéve a GZ) és a Sony is sokkal hamarabb limitálnak, ami monitorként használva zavaró lehet.
-
daneel_hu
addikt
válasz
"Engem perpill DV nem érdekel, hdmi 2.1 nem érdekel.
Két év múlva veszek nagyobbat, addig meglátom mit alkot az LG, de lehet Sony vagy Pana lesz az is.
A Pana plazmát amiatt hoztam fel, mert most itt a topikban szinte senki nem meri megvenni a Pana oledet, kb. ilyen címszóval:"Ismét csak a saját szemszögedből vizsgálod a dolgot, el nem tudod képzelni, hogy van más is a világon akinek más opció a fontos.
Még az általad lesajnált design is lehet választás alapja.
Ha már saját szemszög - nekem az ergonómia fontos volt, az anyagfelhasználás fontos volt, ezért vettem E-szériát. Soha nem vennék fröccsöntött készüléket, bármilyen szép a képe.
De megtisztelem azokat akik vesznek, hogy nem élcelődöm rajtuk.
Egyébként a GZ2000 tetszik design-ra is, a korábbiak nem jönnek be. De a GZ2000 másfél millió HUF, totálisan látszik, hogy ami a Panánál jól meg van építve az bőven milla felett kapható, ahogyan az LG-nél is.Ha választhatnék akkor 77W9 lenne, ofkorsz.
-
válasz
Egyébként bírom az ilyen "urban legendákat", hogy az avforums "tele" van Pana oled hibákkal...🙂
Csak nehogy aztán az legyen a következő állomás az állítások sorában, hogy azért nincsenek, vagy alig hibák, mert a Pana alig ad el oled tv-t...😁
Egyébként mivel az éremnek mindig két oldala van, azért megjegyezném, hogy tényleg kicsit túlzásba viszed a LG-sek zrikálását. Nem ajánlanak Panát? Nem hát, hiszen nem ismerik, csak az LG-t. Más olvasni valamiről és más elégedetten használni. -
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak #32222 üzenetére
Hát, ha a Pioneer nem halt volna meg 2009-ben, talán sohasem lett volna híres a Panasonic plazma sem. Sőt, szerintem eleve csak 2011-től beszélhetünk igazán jó PDP-kről, amik nem Kuro-k. A Panasonic 20-as széria sem volt még akkora csoda, 30-tól volt igazán értékelhető (a 20-as szérián még folyamatosan romlott a kontraszt az üzemórával).
Sőt, 2011 környékén személy szerint a Samsung felé húztam, mert akkor jelentősen olcsóbban adták a hasonlóan jó plazmáikat, mint a Panasonic.
Később viszont a Samsung egy helyben toporgott minőségben, miközben felfelé indult el az ár, a Panasonic pedig szépen fejlesztett tovább minden évben, így lett az utolsó évekre egyértelmű győztes. A Samsung már csak egy utolsó F8500-at adott ki, ami jobb volt, mint az évekkel korábbi D8000, de az sem érte utol a VT60-at. Viszont a VT60 sem a 9G Kuro-t (legfeljebb a fiatal VT60 az 5+ éves használt Kuro-t, amibe belevertek már több ezer üzemórát).Na most OLED-nél pedig ott vannak, hogy ugyan azt az LG panelt használják, mint az LG, a processzor és szoftver oldalon pedig kb. 50/50 a helyzet, mert van amiben jobbak, van amiben rosszabbak. Tavaly DV nem volt még, idén HDMI 2.1. Ezek nélkül nyilván lehet élni, sőt, valószínűleg ~1%-ot érintenek az adott évben, de több éves távlatban már talán érdekesek lehetnek (ha nem cserélgeted 1-2 évente a TV-t). A gyári alapbeállításik is pontosabbak, viszont az LG jobban kalibrálható, legalább is a megfizethető modellek (az LG-nál már a B modellek is programozható LUT-osak, míg a Panasonic-nál csak az árban is csúcs GZ-k). A 2018-as Panasonic-on kevésbé volt gond a sötétszürkék villogása, de a szoftverfrissítések után már az LG-ken van ezzel kevesebb gond, míg a Panaosnic nem foglalkozott az eladott modellekkel, csak a 2019-eseken pofozta ki ugyan ezt a bakit (legalább olyan szépen, mi t az LG a 2018-asokon is).
Szóval én semmi igazi előnyt nem látok a Panasonic-nál. Egyszerűen minden pozitív érvre jut náluk egy negatív, amitől kb. semleges lesz a kép.Majd talán a dual-layer LCD-ben vezető lehet egy ideig a Panasonic.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #32270 üzenetére
Nézd feleslegesen nem fogok vitázni olyannal akivel nem tudok konszenzusra jutni, mert másik dimenzióban mozog.
Szerinted az nincs ami a topikon kívül létezik mint felhasználói vélemény (ha nem találtál hibát az Avforum-on akkor nem is kerested, helyetted pedig nem fogok keresni - ha akarod megtalálod, nincs sok pana-topik, főleg oledes).
A válogatott panelek a GZ2000-hez igen
, amiből már többet ugyanúgy vissza kellett küldeni mert 1,5 millióért árulták, és ugyanolyan banding és tinting volt mint a fele annyiba kerülő LG-s modellen.
Gondolom az user vett egy olyat, - hátha alapon - aztán koppant nagyot a feje a padlón. Az 1 évig különösen hype-olt és rommáfejlesztett GZ2000-essel.
Szerinted ami szürke = fekete (LG), ami pedig ugyanolyan szürke (Pana) = fehér.
Ezzel az érvelési technikával nem tudok mit kezdeni és nem is akarok. Felesleges időpocsékolásnak tartom. Egyszerűen nem tetszik ez az attitűd, mert nincs hajlandóság konszenzusra részedről.Légy boldog a Panasonic készülékeddel.
Örülj neki, hogy hibátlan, mi majd csak megleszünk a fostalicska LG-nkel. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #32245 üzenetére
Azt hiszem avforums-ról Chros linkelt egy tagot aki már a harmadik(!) GZ2000-est küldte vissza tinting problémával.
Érted: a Panasonic FLAGSHIP OLED-et.De ez a probléma sem létezik, hiszen NEM a topikban történt.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #32245 üzenetére
Nézd azt csinálsz amit akarsz, igazából téged zavar az, hogy xy nem ajánlja a Panát vagy az, hogy nem vesznek elég Pana oledet az LG kárára(?).. de összességében nem értem mi a problémád úgy általánosságban. Láthatóan valami zavar, mert folyamatosan furkálod azokat akik LG-t ajánlanak vagy hasonló cipőben járnak, provokálsz, élcelődsz.
Miért nem mész el Pana promóternek? Mi tart vissza?Nem tud létezni egymás mellett ez a két cég, vagy mi a búbánat? Ráadásul úgy, hogy a Pana oledben LG-OLED panel (!!!) van.
Sőt... több mint valószínű, hogy ez a két cég erőteljesen megosztja egymás között a tapasztalatait, mivel hasonló az érdekük.
Gondolom 2017-ben az LG egy fura, lezárt zacskóban küldött a Pana-gyárnak egy friss 55-ös és 65-ös nyers panelt a következő üzenettel: itt van két panel, heggesszetek egy tévét, hátha jobb lesz mint a mieink.Milyen "design-széria"?
Panasonicnál van GZ2000, szerintem ez egy piaci lyukat tölt be, nincs LG-s megfelelője. Örülünk neki. De sem E, sem a C, sem W, sem az R szériára nincsen alternatívájuk.
GZ2000-ben még 77 colos verziót sem árulnak. Ha nagyon szigorú vagyok, akkor a C-re van megfelelő Pana készülék.
Egyébként miért baj az, ha valaki szép terméket szeretne az otthonába? Azért 2019-et írunk nem?
Nézd már meg ezt a Grundig oledet, olyan az egész mintha 1988-ba kerültem volna vissza.Ha egy tévénél szerinted csak a képernyő a fontos, akkor a W-széria a te készüléked.
-
Gigi01
őstag
válasz
Pro Koryak #32234 üzenetére
Én is 55' Panát akartam venni,ára végett kóstoltam meg az LG-t,ráadásul a 65',és nem bántam meg.
Következő lehet Pana lesz,ki tudja. -
dh66e
veterán
válasz
Maradjunk annyiban hogy szakmaibb hozzászólásokat csak LG-ről lehet itt olvasni azokkal jobban képben van az ember.Képminőség,funkciók,garancia amik igazán érdeklik az embert.
Ennek persze több oka is van ,de azt el kell fogadnod hogy az emberek nagyobb része az ár érték aránya miatt veszi az LG-t.Lehet akár jobb is a Pana vagy a Sony bizonyos funkciókban,de kapaszkodik a Philips is ezen a vonalon,de ha csak annyi van leírva hogy "Nincs vele gond"meg "ilyen problémát én nem látok" az nem egy erős érv hogy valakit meggyőőzünk hogy mást vegyen.
Lg-nél minden probléma ki van vesézve ezért is jó a sok visszajelzés.Várom hogy a többi gyártónál is legyen ilyen,de nincs vagy alig-alig, valamiért.
Na de térjünk vissza a topik témájához.Szerintem. -
daneel_hu
addikt
válasz
Elmondtam miért jobb (szerintem).
Választékban.
Cáfold meg.Az, hogy B és FZ vonalon mi történik az nem mindenkit érint.
Szerintem az LG izgalmasabb termék. Nem mindegyik modell, de összességében oled-fronton jelenleg jobb termékeket kínálnak.
Az, hogy neked van egy FZ800-asod, és hasonlítgatod a B-szériával, szíved joga.
Tedd ezt.
Van élet a belépő szinten kívűl is... -
daneel_hu
addikt
válasz
Mert plazmában a Pana volt a legjobb, és a Pio...
Oledben pedig az LG.Szerintem most oled-fronton nincs előny egyik márkánál sem, kivéve, hogy az LG-nél van azért W és R, nameg Z.
Másnál meg nincsen. Ennyi az LG előnye. -
Calogero
addikt
válasz
-
Gigi01
őstag
válasz
Mert csak az volt akkor az ajánlott?
-
dh66e
veterán
válasz
Tessék ajánlani kulturáltan pro és kontra te vagy a mérleg másik fele mint pana tulaj,mert ez így gyerekes,de nagyon.
-
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak #32181 üzenetére
Most az ilyenek minek?De tényleg, magyarázd már el légyszi.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #32067 üzenetére
342k volt a mobil appos +5% kedvezménnyel.
-
libus
őstag
válasz
Pro Koryak #32011 üzenetére
És melyiket találtad jobbnak?
Én csak 2 napja olvasgatok az Oled-ről, és az FZ800 tetszik tesztek alapján is.
Ez ajánlották Q80/85 helyett.
Tv+Film+némi játék lenne rajta.
Az Lg-ről az a kép jött le ennyi nap alatt, hogy problémásabb a Panánál.
Legalábbis a B széria. -
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak #32011 üzenetére
Ez lenne a kérdés, hogy mi most a helyzet a 2018-as Panasonic-okkal, mert azt mondod, hogy tökéletes/legjobb rajtuk a sötétszürke, pedig úgy emlékszem, hogy majdnem annyira villódzott rajtuk a fekete és sötétszürke közti váltás, mint a 2018-as LG-ken (nem egészen annyira, mert kicsit szebben árnyaltak a Panasonic-ok már az előtt, hogy külön figyeltek erre a hibára, ami meglátszott pozitív irányba, de azóta már kétszer is finomítottak ezen az LG-nél).
Az LG már a nyáron ki lett félig pofozva, most őszre pedig szinte teljesen.
A Panasonic 2019-es modelljei is kvázi tökéletesek (első naptól), de mi van a 2018-asokkal? Azok hogy működnek most a legutolsó firmware-el?
Ha jelenleg jobban villognak a fekete-szürke átmenetek a 2018-as Panasonic-on, mint a 2018-as LG-n, és a Panasonic esetén nem az a megoldás, hogy hónapokon át vársz a jó firmware-re, hanem hogy eladod és veszel egy 2019-es modellt, akkor nem tapsolnék olyan hangosan, és nem az LG-t szidnám, hogy milyen lassú és nehézkes végre a helyére tenni azt a 2018-as firmware-t (bármilyen zavaró is a bénázásuk).
Ha most láthatóbban villódzik az átmenet a 2018-as nem-LG OLED-eken, akkor nem helytálló a kijelentés, hogy jobb rajtuk a sötét árnyalatok kezelése, mint az LG-ken.Amit a Panasonic csinált 2019-ben, az talán nem is vihető át szoftveresen a 2018-as készülékekre (se LG, se Pana, se Sony), mert nem a processzor, hanem a panelvezérlő szoftverében lehet a változás, amit nem biztos, hogy a szokásos firmware frissítés során módosítani tudnak (és ha igen, akkor sem biztos, hogy akarnak, mert nem olyan sima ügy, nagyobb lehet a baj pl. áramszünet miatt), bár volt már példa hasonlóra (a plazmákon volt szokás 2011 környékén frissíteni a TCON firmware-t hasonló jellegű képi anomáliák kapcsán a Panasonic-nál és Samsung-nál is, szóval ha már akkor gondolt ilyesmire több nagy gyártó, hogy lehetséges legyen, akkor elképzelhető, hogy az LG is fel volt már készülve az utóbbi években, viszont még nem láttunk rá példát OLED-eken, vagy akár régebbi LG nem-OLED TV-ken, szóval passz...).
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #31980 üzenetére
A SONY AF8 és AF9 között azért elég nagy differencia van. Legalábbis kinézetben és anyagfelhasználásban. Az AF9 egy elég jól kinéző készülék, láthatóan nagyon figyeltek a tervezésére és az ergonómiára is. Egy ékszer.
Ehhez képest az AF8 egy fröccsöntött cucc.Ha csak műanyagban gondolkodunk akkor inkább 77W9PLA.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #31970 üzenetére
"A C9 meg még ennél is jobb lehet, 65-ös méretben nekem az már megfizethetetlen lett volna."
Feltételes mód megvan?
És igen, értelmetlen ezen vitázni, pár hónapja ez már kiderült amikor a Panás figura sem tudta a teszten, hogy C9-et néz vagy GZ2000-et.A GZ2000 pedig a flagship (elvileg).
-
jookomak
őstag
válasz
Pro Koryak #31970 üzenetére
Tévedsz, nem azért adnak ki új fw-t, mert rossz a tv. Pont fordítva! Túl jó, ezért el kell cseszni valamivel.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #31966 üzenetére
"Mitől lenne jobb a C9, mint az FZ800, azért, mert idei? Ja, van benne DV, és kész."
Mert benne van az "LG". Az Panában van?!
Ám pont azzal kezdte, HDMI 2.1.
Tényleg nem értem minek kell mindenbe beleerőszakolni hogy az LG sz@r a Pana meg Istenkirály?!
Tavaly DV nem volt, idén HDMI 2.1 nincs, szóval a Pana évekkel le van maradva. Lehet ezt kellene szajkóznom. Bár nekem attól jobb nem lenne, de neked ettől miért jobb.... -
lala666
őstag
válasz
Komolytalan hozzászólásaid vannak nagyon. Pedig LG paneles Panád van! Mégis a Pana fasza az LG oled meg gagyi minden hozzászólásodban! Amúgy nem ez volt a lényegi felvetés....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Nyílván az annyira tökéletes FW, hogy nincs mit rajta javítani.
Amúgy furcsa, hogy a hozzászólás lényege az oled és qled technológia közti látványos különbség, Te mégis valahogy azonnal váltasz LG(oled) vs PANA(oled) témára.
Komolyan, számodra az LG oled mint a vörös posztó... fogalmam sincs miért zavar ennyire, te tudod. -
Elims
veterán
válasz
Pro Koryak #31946 üzenetére
Csak ezt az egy oled típust tudom olcsón megvenni,nincs választási lehetőségem. :-(
Te 3 évet vártál,én sem leszek türelmetlen. :-)Dh66e: Örülök,hogy idejöttem a kérdésemmel és mégjobban örülök a te írásodnak.
Mégegyszer kösz!! :-)Renatto: Majd az lesz egyszer. :-))
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #31847 üzenetére
Vagy ha sok a pénz 550-ért a 65".
-
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak #31836 üzenetére
Ha teljes értékű, és terjedelmű gyári garancia van rá, akkor miért ne?
Hasonló áron általában inkább csak használtat kapsz, rosszabb esetben kérdéses garanciával (pl. van ugyan pecsételt papír, csak épp nem biztos, hogy a mi régiónkba szánt modell, így itt nem szerelik), de legalább is a jótállási idő kb. felét már felélve.Közben én is bejelentkezek, hogy az 55C8-am a héten töltötte be a 2000 órát, és nem jött elő a közepén ~25% téglalap, illetve nincs látható beégés. A homogenitás sem romlott (sőt, mint ha kevésbé látszódna a jobb-bal széleken a pici zöldesség, de lehet hogy már csak nem tűnik fel, mert nem nézegetem, mint új korában). Egyedül az 5% szürke csúnya egy kicsit (a 10% már szép), de az már hónapok óta ilyen. Nem függőleges sávok vannak benne, hanem kb. az 50% belső terület (nem éles vonal mentén) világosabb, mint a "kerete". Ez szabad szemmel is látszik (ha homogén ábrán nézegetem, használat közben nem), de tűrhető (telefonnal fényképezve nagyon átverősen durván néz ki, mert a "keret" feketébe bukik, a közepe pedig kiviláglik, de szemre nem ilyen). Viszont az az 5% szürke kb. olyan fényes, mint a másodlagos kijelzőnek használt LCD-n a 0% fekete (ami szintén nem teljesen homogén), szóval, hehe... ez legyen a legnagyobb baj...
-
MrBazsi
senior tag
válasz
Pro Koryak #31827 üzenetére
Én pont értem a B8 hisztériát nekem lassan egy éve egy hibátlan van 55ben, teljes megelégedéssel használom, és most én is elgondolkoztam h veszek ennyiért még egyet csak nagyobbat, ez meg megy a hálóba... A 65 annyiért most az euronicsban több mint best buy... egy éve ilyenkor az 55 ara 470volt... a 65é pedig 660...
-
tutitibi
senior tag
válasz
Érdekes 65B9-et meg 55B9-et meg még egyik MM-ben sem láttam kiállítva . Kizárólag C9 és E9-eket látni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
"Korrekt boltban BF-nek annyiból van értelme, valóban van 1-2 termék nagyon jó áron, az addigi akciókhoz képest is, de tényleg csak pár darab és mire észbe kapsz már elfogyott."
Pontosan ezért inkorrekt.
-
djnice
veterán
válasz
Pro Koryak #31755 üzenetére
Na megnéztem a Fiji Dolby Vision demo égett be, pontosabban az utolsó naplementés jelenet, tisztán látszik hogy ugyanaz a sziluett, ezek szerint elég neki kevesebb mint 1 hét..
Ez van, szerencsére nem látszik normál használat mellett. -
djnice
veterán
válasz
Pro Koryak #31755 üzenetére
Én annyit tudok, hogy előző héten szerdán vagy csütörtökön rakták ki, ezt akkor mondta az eladó amikor visszamentem kedden délután a TV-ért (délelőtt még 2 hetet mondott, de közben megkérdezte erről a kollégáját). Hogy mi ment addig rajta az jó kérdés, amikor lefotóztam a gyári LG demo ment.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak #31727 üzenetére
Nézd már meg kérlek, hogy hol van itt mozgó hírsáv és az milyen színű? De nem is a mozgó fekete-fehér ég bele, hanem a színes statikus elemek, úgymint pl a PIROS feliratok, a CNN logó valamint a szintén pirosba keretezett műsorismertető. Az LG demó kicsit sem így néz ki és kicsit sem hasonlóan veszélyes.
(#31729) chros : A statikus elemek "égtek" be, de nem 100%-ig biztos, hogy ez maradandó burn in, lehet hogy csak ghost, de ezt innen nem tudjuk meg soha.
-
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak #31437 üzenetére
És filmezéshez, Netflixhez?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #31288 üzenetére
Voltam múlt héten a MM-ben, általában van LG, Pana, SONY és ritkábban Philips oled kiállítva.
Eddig egyik sem győzőtt meg a másik kárára vagy javára... az tény, hogy mindegyik sokkal jobb mint a nem-oled készülékek. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #31279 üzenetére
Hát igen... de mielőtt annyira beleéled magad, egy 55 colos B7 után egy 65 colos 2018-as (bármilyen márkájú) oled modell maga lesz a menyország.
-
arn77
aktív tag
válasz
Pro Koryak #31270 üzenetére
Professional 1 és Professional 2 amit használok most. Meglepődtem, hogy piszkálás nélkül mennyire színhelyes képet adott. Az összes kedvenc filmem újra kell nézni. Mondom ezt úgy, hogy Oledről váltottam Oledre. Alig várom, hogy mehessek szabadságra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen videókártyát?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Tesla topik
- Lightyear - befektetési app
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest