-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
> Szerintem panel csere esetén a kalibrációt is resetlelik alap gyária...
Nincs olyan, hogy "reset" ilyen esetben, mert minden panel mas.
Ahogy Janos irta, biztosan nem. De a "kalibracio" szo is hagy nemi kivanni valot maga utan ezeknel a TV-knel:
- White Point-ok EZ-Adjust menuben: ez biztosan mas minden uj TV-nel
- a tobbirol nem sokat tudunk (1dlut, 3dlut SDR/HDR/DV-hez, es meg ki tudja mi), de en meg azt is el tudom kepzelni, hogy ezeket is merik/generaljak a gyarban az adott panelhez (akkor, amikor az esetleges teglalap problema oka is kialakul.) Hozzateszem, nem tudom biztosan (kerdeztem mar masokat is, de erdemleges valaszt nem kaptam).A lenyeg: ezek a mainboard-on vannak. Azaz ha csak a panel-t cserelik es marad a regi mainboard, akkor ezek a beallitasok 99,99% nem lesznek jok az uj panellel, es azt sem tudjuk, hogyan lehetne oket 100%-ban javitani.
Pl, jk82-nek a C8-aban volt panel csere, s balck crush-a van. Janos-ra mar nem emlekszem, neked volt panel csered a C8-ban, es ha igen milyen eredmennyel?Ezert en (!) csak komplett TV-t cserelnek, pusztan panelt nem!
(Aztan van sok ember, akit meg pl a tinting sem zavar, szoval masok vagyunk)
(#35448) janos666 : "Tudtommal csak a GZ2000-nél nyúltak bele a konkrét vezérlésbe"
Az egesz idei Pana sorozat ilyen , nem csak a GZ2000 (Vincent 950-es videojabol kiderul).
De pl. jk82 epp most kap gutat epp emiatt a 3. GZ2000-el, es atkozza a napot, amikor megvette ezt a "csodat"! -
janos666
nagyúr
Á, szerintem a magyar szerviztechnikus még az IN-STOP gombot sem nyomja meg (talán még szerviztáv se lesz nála), hogy nullázza a statisztikákat (üzemóra, kompenzációk száma, stb). Az EZ-ADJUST fehéregyensúly beállítást pedig szerintem senkinek nem csinálják meg háznál, vagy ilyen "sarki szervizben", még USA-ban vagy japánban sem. Talán akkor követik végig rendesen a Service Manual-t, ha refurbisd-ként lesz eladva/visszaküldve a készülék, ami egy nagyobb javítás miatt járt "igazi" központi szervizben).
Szerintem egy Szolnoki szervizes még nem is látott X-Rite Display szintű colorimeter-t se, és többe kerül egy olyan referencia spektró, amit a manual előirányoz, mint az autó és az összes többi szerszám, amivel kimegy hozzád. Ha lenne nekik jogi okokból egy Minolta spektrójuk, akkor egy lelakatolt szekrényben tartanék és a cégvezető kertjében lenne elásva a kulcs. -
Fisha
őstag
Mintha írta volna valaki korábban, hogy gondja volt a TV-vel, ha közel volt az 5GHz-es router. Ebbe most én is beleszaladtam (B9), persze akkor, amikor már mindent szépen bekábeleztem, felfúrtam a falra. Kb 30cm-re van a TV mögött a router, és ettől állandóan eldobja a netkapcsolatot. De érdekes módon a kábelest is eldobja, ha megy mögötte a wifi sugárzás, nem csak a wifit. Elég sokat vakargattam a fejem, mire rájöttem, hogy miért lett megbízhatatlan ugyanaz a setup, ami tegnap még 100%-osan ment. Más is tapasztalt ilyesmit? Mi az ideális "védőtáv"? Esetleg valamelyik irányból kevésbé érzékeny?
-
Oled tv gyárban dolgozol? Mármint azért kérdezem, mert állítod, hogy nem válogatják, így gondoltam biztosan ott dolgozol... Valamilyen minőségellenőrzés van, na ez a biztos. És mivel a panelnél a kép a legfontosabb (mily meglepő), ezért a képhibákat szűrik. Nem csak úgy gyártanak a semmibe. Hogy hogyan szűrnek, hogy zajlik a minőségellenőrzés, ezt nem tudom, hiszen én nem dolgozom oled tv gyárban. De ha dolgoznék, sem árulhatnám el, mert valószínüleg ipari titok. Tehát maradjunk annyiban, hogy nem tudjuk, hogy mi alapján zajlik a minőségellenőrzés, sem azt, hogy hogyan, de abban biztos lehetsz, hogy van. Érdekes is lenne, ha nem lenne. Tehát szűrnek, válogatnak, csak azt nem tudjuk, mi alapján és hogyan.
-
daneel_hu
addikt
Mellesleg anno említettem ezt a válogatott-panel dolgot.
Nem állítottam, hogy az E-szériánál ilyen van, csak azt, hogy amennyiben mi gyártanánk akkor válogatnám.
Mivel plusz költség a csere ennél a modellnél az üveg és soundbar-szopás miatt.
Én válogatnám, de ez nem jelenti azt, hogy a koreaiak így tesznek.A Signature LG-ben biztos lehetsz, hogy válogatva van arra nyakamat tenném.
-
Szatura
aktív tag
Nehéz vasdarab az a talp, abszolút függőleges a panel az tuti.
Viszont lehet venni új tévé szekrényt vagy komplett bútort, az ajtók egy nap után szorulnak, illetve túl kicsi lett minden, nem jó az összkép.
Azt a szürkét meg az mellett, hogy nem tudom hogyan nézhetném, így azt sem tudom miért említed, friss hal vagyok az oled pályán
De ha már belekezdtél írd, okosodjak. -
lionshamlet
senior tag
-
janos666
nagyúr
A mozgókép felbontás az mindig a pillanatnyi fps-től függ, a range pedig ugye 40-120, szóval sohasem olyan éles, mint egy Pioneer 9G, vagy akár Pana VT60 fix 60Hz-en, de ~100 átlaggal sem rossz. A 120fps az kb. olyan éles, mint a 60+60 BFI-vel, ami a C8-on is volt már, és a fix 120Hz 120fps is nyilván ugyan olyan, mint a C8-on volt.
Sokkal jobb 1440p120-ban játszani, mint 1080p120-ban, vagy 2160p60-ban.
Az 1440 ránézésre közelebb áll a 4k-hoz, mint 2k-hoz (ez így volt a C7-en és C8-on is - ahol az 1440 még 60Hz-re volt limitálva az LG-nél - ebben valószínűleg benne van az LG felbontás skálázójának sajátossága is, hogy mit milyen lágyan nagyít, és talán a C8 is kicsit jobban nagyított, mint a C7 - bár a C7 is csak Prof módban volt valamiért gáz, a többi képmódban nem annyira).
A G-Sync pedig nyilván sokkal simább, mint a FastSync (ezt használtam már rég V-Sync helyett), és ezerszer gondtalanabb, mint az RTSS limiterrel csökkentett késésű V-Sync (amivel az a baj, hogy stabilan magasan kell tartani az FPS-t, ami ritkán sikerül gépigényes játékokkal, különben jön a szokásos effektív 45/30 osztogatás tripple/double buffer, amitől bereccen váltásokkor...).
Bár nyilván nem maga a Szent Grál ez sem. Az állatorvosi ló eseteknél ez is reccen kicsit, mikor jön egy-egy frametime spike (Dragon Age: Inquisition-ben szoktam egy fal mellett futkosni, ha ilyet tesztelek). Lehet, hogy placebó is, de mint ha még azt a ~6 ms különbséget is lehetne érezni FPS játékban egér rángatáskor: "közvetlenebb" hatású az egész. Ez valószínűleg inkább abból fakad, hogy a G-Sync miatt egyenletesebb ilyenkor a kép, nincs tőle reccenés, ha hirtelen sokat változik az fps a látott jelenet nagy mértékű változásától. Attól tűnik úgy, hogy hamarabb reagál az egérre, hogy nincs ott a kis akadás rántáskor.
Szóval tetszik.
Nem tudom, hogy esetleg talán picit még jobb lesz-e a hivatalosan is G-Sync Compatible firmware-el, mert lehet, hogy tuningolták még a hitelesítési tesztekhez, elvégre nagyon új ez a HDMI 2.1 VRR az LG-nek, de még az nVidia driver-nek is.
Nem is vagyok benne biztos, hogy ehhez mi az ideális beállítás, de gondolom G-Sync + V-Sync (ami ilyenkor kicsit mást kapcsol, mint G-Sync nélkül) + Low Latency: Ultra (hogy mikor közel maxra fut a GPU terhelés - ami könnyű 1440p120-ban megfizethető VGA kártyával - akkor se ugráljon fel a lag). -
janos666
nagyúr
L lesz a kimenő érték. Ha itt b=0 (mert OLED-en 0 nit a fekete) és a=100 (példaképp legyen 100 nit a fehér),, így (itt ne tévesszen meg a 4-es a végén, az nem hatvány, hanem a 4-es megjegyzés a lap alján, ez hülyén néz így ki, de ez van)
L=100*V^2.4 , ami lényegében f(y)=X^2.4
ahol V a bemeneti jel normál alakban 0-1 közt, limited 16-235 TV level-re:
Továbbá, ha a többi sem tiszta:
Ez itt ugye a=Lw, mert Lw^(y/y), ahol y/y=1, lw^1 = Lw (mert 1/y * y = y/y = 1)
Itt az Lb = 0, és a nullát akárhogy szorzod/osztod/hatványozod, nulla marad.A maradék segédképletekre pedig nincs szükség, azok nélkül is meg tudtuk oldani az a és b képletet, mikor nulla volt a fekete. Szerencsére, mert ha tovább matekozunk, még visszajön a PTSD-m.
(#34650) junior19 - Mert LCD-n nincs valódi fekete, sohasem 0, csak ha teljesen kikapcsol a háttérvilágítás. Még a legjobb plazmákon sem teljesen 0, bár azokon már igazából vehető annak, mert minimális az eltérés. De OLED-en valódi fekete a fekete.
-
-
renatto
őstag
-
daneel_hu
addikt
Szerintem ezek azért jók mert mindegyikben van valami poén, mégha elsőre nem is annyira szembetűnő.
Bár az A1 inkább az AF9-ben "teljesedett" ki.Nekem 3 éve a W tetszik a legjobban, eddig ezt egyetlen másik készülék sem tudta megingatni.
Panát mindenképp falra raknám, a talp túlságosan konzervatív, kb 2005-ös design.
Bár ha úgy vesszük még mindig jobb mint a Praktiker 1998-as lámpái. -
Nem kezdek megint parttalan vitába, mert semmilyen hivatalos adat nincs semmire. Sem a magyarországi LG oled, Pana oled arányokra, sem a már eladott tv-kre (db szám). Arra sincs semmi, hogy ezekből mennyi a valóban meghibásodott, mennyi a felhasználók által belelátott hiba (ami nem is hiba), amit az LG ugye kérdés nélkül cserél, mennyi a Pana által cserélt, bevizsgált hiba, abból mennyi a valós. Semmi ilyesmire nincs adat. Sőt igazából az sincs bizonyítva pl, hogy a banding, tinting probléma körét esetleg nem e a vezérlés okozza. Én már erre is gondoltam, hogy esetleg a banding, tinting "hibák" nem is a panelek, hanem a vezérlés hiányosságai okozzák. Nem vagyok tv szerelő, de a képi hibák nagy része sokszor nem panelhiba, hanem az elektronika okozza. Kivételek ez alól a pixelhibák, halottpixelek problémaköre. Ott egyértelműen a panel a hibás.
Nincs semmi bizonyíték a válogatott panelekre sem, de arra sem, hogy nem válogatják. Nem tudjuk, hogy hogyan történik a minőségellenőrzés, márpedig ez a panelgyártás (meg minden más gyártásának) egy nagyon fontos pontja. Az is biztos, hogy két egyforma panel nincs, mivel ez nem egy tökéletes világ, ez matek és fizika. Nem egyértelmű, hogy az esetleges vélt vagy valós hibák esetében a panel vagy a vezérlés a valószínűbb, hogy okozz valamit. Egy az egésznek a lényege, hogy kár rugózni azon, hogy LG panel, cserélik, nem cserélik, válogatják, nem válogatják, hány tv-ből mennyi a hibás, mennyi a belelátott hiba, valós hiba. Nem kell isteníteni az LG-t, és nem kell szídni a Panát és fordítva. Kinek mi. Ez egy oled tv-s fórum, nem LG fórum. Én a Panában bíztam és nem csalódtam. Ennyi.
Zárjuk le, mert köröket futunk feleslegesen. Daneel már érti... -
Most itt van teszem azt 15 db LG tulaj és mondjuk 5 Pana (mert azért már növekedett), abból nekem 2 tv-m van. Mi a jobb? A 15-ből 5 szervízes, vagy a 5-ből 0 (illetve volt egy, de annál nem tudtuk meg mi lett vele, mert végül nem jelentette be, hanem eladta, ha minden igaz).
A számokat hasraütésszerűen írtam be, de szerintem megállják a helyüket. Tükrözik a valóságot.
Ja és azt azért ne felejtsük el, hogy lehet LG és Pana tulajból is több is, akik csak olvassák a fórumot. Hiszen akinek nincs baja a tv-jével, az nem biztos, hogy beírogat ide. -
Te azt tök természetesnek és kiválónak tartod, hogy egy több százezres tv-nél panelt kell cserélni? Netán többször is? Nem az lenne a kiváló, ha nem kellene szervízzel bajlódni? Furcsa az értékítéleted... Esetleg ne jelöljük az LG-t az év gyártója díjra?
Valami oka van annak, hogy ilyen könnyedén cserélget panelt az LG és nem az, hogy rengeteg kidobni való pénze van, vagy, hogy annyira gazdag és rendes, esetleg modern Robin Hoodként viselkedik. Hány éves is vagy? És még hiszel a mesékben?
Ja és, hogy ne úgy tűnjön, hogy az LG-t ekézem, a többi multicég ugyanez, csak pepitában. A többi gyártó sem szent, egyiket sem kell úgy beállítani, mintha a vezetőiket nem anya szülte volna... -
chros
őstag
Ma mar "csak" a meret az elony, a HDR ota nincs mas. Nem lehet felvenni a versenyt kepminosegben a hatalmas dinamika tartomannyal (100 vs 700-900 nits, tokeletes fekete mellett).
Kepzeld el, hogy beleoltel egy hobbiba, kb 10000 eurot pl 5 eve, s latod, hogy ami akkor a plafon volt, az mara xarul nez ki az ujabb opciohoz kepest
Par hete derult ki szamomra, hogy az egyik, nagy proji fan-nak, 88"-es a screen-je, irtam is neki gyorsan, hogy lassan jonnek abban a meretben az oled-ek. Szerinted valaszolt ra?! -
janos666
nagyúr
Nem lep meg, hogy nem tolonganak a felhasználók a beszámolóikkal.
Én pl. évek (5+) óta erre várok, már akkor is ebben reménykedtem, mikor mindenki váltig állította, hogy sohasem lesz G-Sync nVidia-tól vásárolt FPGA/ASIC nélkül, és ebből kifolyólag TV-kben még annyira sem lesz G-sync (vagy legfeljebb is csak túlárazott "gamer TV-kben", mint a Big
Fuckin'Format Gaming Display, amit PC-s gyártók raknak össze TV gyártók paneleiből, elvileg szintén dedikált G-Sync modullal). Az AMD-vel pedig ne viccelődjünk (még akkor se, ha már tavaly is volt a Samsung-nál FreeSync).Ugyanakkor személy szerint Black Friday előtt akkor sem vennék új TV-t, ha a legnagyobb ugrás lett volna idén az utóbbi 5 évből. De nagyon nem így volt. A C9 minimális lépés, még a 240Hz BFI-t is lehúzták a listáról megjelenés előtt. Illetve még mindig ugyan úgy gyenge a SoC, hogy PC módban (alacsony késés és 4:4:4 / RGB mellett, ahol a VRR érdekes) is szép legyen az árnyalatfelbontás (főleg hogy ez HDR-ben se hagyjon kívánni valót, mert SDR-ban még tűrhető, csak hát évek óta vannak már HDR játékok...). Még a range sem a legjobb (indulhatna mondjuk 24-ről 40 helyett, 30-as számokba simán beeseget az fps olyan beállításokkal, amikkel máskor felnyal 60-ig)
De a VGA-k is hasonló sz÷pás, mert nem csak hogy nincs még HDMI 2.1 semmi pénzért, de a 2.0-ra portolt VRR is csak Turing-ra jött, Pascal-ra nem, pedig a Turing is minimális fejlesztés így, hogy szinte csak Tensor magokkal hízott, nyers erőben sehol sincs arányban az árazásával (főleg, hogy már a Pascal is drága volt az első 1-1.5 évben és csak kényszerből vette az ember az első leárazás utáni árcímkén is).
Szóval szép és jó, hogy már elindultak és legalább ennyi van, de még nem érzem, hogy "már ott vagyunk" (ahol erre ugrani kéne/lehet). Nagyon drága, nem jó az ár/érték. Legfeljebb annak éri meg kis plusz rátenni, aki amúgy is most vesz új cuccokat más miatt is.
-
janos666
nagyúr
A legújabb tesztverziós LG C9 firmware és nVidia driver mellett már működik a G-Sync Compatible mód RTX kártyákon.
Az nVidia megoldása elvileg szabványos HDMI 2.1 VRR támogatás a 2.0 sávszélre képes VGA porton (minden HDMI 2.1 VRR képes TV-n bekapcsolható speciális G-Sync firmware nélkül). Hasonló, mint az XBox One VRR támogatása, ami még öregebb HDMI 2.0 hardware.
Az LG firmware valószínűleg az nVidia saját hitelesítési tesztjéhez kellett. Az XBox-al is vannak páraknál gondok, mikor bekapcsol pár játékban a VRR. Tehát ez sem speciális G-Sync támogatás, csak a HDMI 2.1 VRR-hoz bugfix.
Lehet, hogy a 2018-as LG hardware-en lehetetlen lenne VRR-t támogatni (bármilyet: AMD/nV speckó, vagy HDMI szabvány), de szerintem nem a HDMI rész, hanem inkább a panelvezérlő lenne a probléma (az valószínűleg pár év után idén új, mert tudna 240Hz-et, csak le lett tiltva), vagy csak sok munka lenne visszapakolni mindent a 2018-as szoftverbe.
-
Migee
tag
Nálam 4.70.05 van, és nincs három fokozat, csak Oled Motion Pro On/Off.
Ami engem zavar, az a tv adásoknál jelentkező micro stutter.Főleg focinál látható, hogy kicsit néha darabos lesz a játékos mozgása, főleg messzebbről.
Eleinte azt hittem, hogy a BFI vagy a TruMotion okozza.De mindent kikapcsolva is jelen van.
Gondoltam, hogy hátha az Invitel okozza, de műholdas cuccal is ugyanez a probléma!
A B7-nél egész jól kikorrigálták már ezt a hibát, remélhetőleg itt is majd egy jó Firmware segít! -
janos666
nagyúr
Az új '9-es fokozatok 240Hz módban működtek volna (szemben a '7-esek 120Hz-ével), de valahol a magasabb frekvenciával hozták összefüggésbe a "flashing macro block" problémát, ezért mikor sajtóvisszhangot kapott a dolog a '8-asok kapcsán, inkább elszanálták ezt a '9-esekről, nehogy menjen tovább a sajtóban, hogy a '9-eseken is villognak a szürkék (még akkor is, ha esetleg csak BFI-vel, vagy a hibrid BFI+interpoláció módban).
De ez nagyon ködös, mert a '8-asokon 120Hz-el is kisebb a villódzás BFI-vel, mint BFI nélkül (tehát mikor bekapcsolod, akkor javul a képminőség, nem romlik), illetve igazából már a '7-es széria is tudott natív 120Hz módot (a '6 passz, de a C7-n ), én is használtam játékra a C7-et 1080p120-ban is (és nem is vettem észre semmi szürke villódzást), szóval sok itt a maszatolás (hogy valójában mitől van és hogy függ össze az fps-el és/vagy BFI-vel). -
chros
őstag
"A szabványok a kezelt dinamika tartományokat említik. A képernyő általános fényereje környezet és egyén függő."
Janos kivaloan leirta a technikai hatteret a dolognak, en csak kisse jobban erthetove szeretnem tenni.
Amit irsz, az az elmult 70-90 ev (!
) CRT idoszakara igaz: ez volt a gamma feladata, hogy a kornyezetet is szamitasba vegye (a kijelzo black level-jevel egyetemben). Ezert nevezheto relativnak. Mindezt jol is hozza, de vannak problemai is, foleg, ha nagy fenyerore kepes a kijelzo.
Ezen szerettek volna valtoztatni a PQ-val, s (sajnos vagy nem) abszolut-ra alkottak meg (HLG kicsit mas, az szamitasba veszi a kijelzo gamma-jat is).
Ez azt is jelenti, hogy nem veszi figyelembe a kornyezetet: sotet kornyezetbe terveztek. ( (#31588) junior19 linkjebol jol latszik ez.) Azaz verofenyes napsutesben a kertben "nem lesz ugyanaz az elmeny", mint egy vilagitas nelkuli feketere festett falakkal rendelkezo szobaban.Mert nincs semmilyen beallitasi lehetoseg, amivel "korrigalni" lehetne.
LG-n a DV-nek van ugyan Cinema Home preset-je (amit nappali fenynel is jol lehet hasznalni), de itt is csak 2 allitasi lehetosegrol beszelunk.
De ne ertsuk felre egymast: mikor azt modjuk, hogy HDR10 eseten az oled feny 100-as beallitassal megfelelo, attol meg valaki hasznalhatja 50-en (ha 100-as fizikai fajdalmat okoz
), de nem lesz "korrekt" a megjelenitett kep. S ezzel nincs is baj, mindaddig, amig masokat nem akarunk meggyozni errol (foleg ujakat).
Ez olyan, mint a Truemotion: 23/24p-s tartalomnal annak kikapcsolva van a helye, de ettol meg be lehet azt kapcsolni (ha valaki ahhoz szokott hozza), csak nem lesz tole jobb a kep.(#31591) krx21 : "Ha megnézünk egy HDR teszt képet, akkor azt akarod mondani, hogy nem 100-as oledfény esetén részletvesztés van???"
Nem feltetlenul reszletvesztes, hanem mashogy fog kinezni, mint ahogy megalmodtak.
Probald ki: allits meg egy tartalmat, s vedd le az oled fenyt pl 50-re, s latni fogod, hogy mas lesz az "elmeny", kevesebb "punch", mivel a dinamika tartomany le van szabalyozva:
es epp ez a dinamika tartomany teszi lehetove, hogy a PQ az emberi szem mukodeset probalja meg utanozni, azzal, hogy a minel nagyobb kontrasztnak koszonhetoen, joval elesebbnek tunjon a kep, mint ami valojaban!Akit erdekel a dolog, van 5 remek bejegyzes mysterybox-on : HDR video part 1-5 (a lap aljan), ahol ertheto formaban probaljak elmagyarazni a jelenlegi HDR mikentjet
Es itt egy pdf dia-bemutato HDR-rol (torteneti attekintessel es sok mas erdekesseggel).(#31590) janos666 : "tuti hogy van sok hulladék HDR anyag (főleg hogy még viszonylag új dolog), ahol akár jobb az SDR kiadás."
En sokat neztem az elmult fel evben (es elotte is madvr-rel SDR-ban), de igazabol csak 1-re (!) emlekszem (Swamp Thing), ami nem volt szep, minden mas gyonyoru volt (meg az agyontomoritett web-dl-ek is).
Ja, Janos, es amit a multkor emlitettem madvr hibakent (19. WB pont), az valszeg LG hiba lesz! megint ...
-
junior19
senior tag
[link]
Annyit hozzátennék, hogy olvastam egy cikket korában egy tesztről, ahol hdr anyagok képét tesztelték felhasználókkal, s teszt végeredménye azt hozta ki, hogy amelyik megjelenítő már elérte a 20000:1-hez kontrasztarányt, az tetszett leginkább már a felhasználóknak. S mivel az Oled kontrasztaránya végtelen, így gyakorlatilag amilyen fényerő mellet kényelmes a felhasználónak, úgyis élvezhető.
A szabvány értékeit nagyon kevés megjelenítő közelíti meg jelenleg, ha jól tudom az Oledek kicsi fényereje miatt lett elfogadott az 540 nits csúcsfénysűrűség érték is. Ezért ajánlott minden megjelenítőnél a maximális kontraszt és oledfény, vagy háttérfény. -
chros
őstag
De, FollowTheORI -nak igaza van, a PQ abszolut szabvany, nem relativ, mint a gamma, igy HDR10 eseten annak 100-on van a helye.
(#31578) janos666 : "A 120 inkább irodahelyiségbe"
Irodaban a tartalom is mas, email kliens / word / excel feher hattere mindez kb 120 nits-el egy agyonvilagitott szobaban.
Viszont SDR TV sorozat, vagy film eseten az APL joval sotetebb, mint az allando tok feher az irodaban. Igy nem gond a 120 nits (~33 oled feny) sem ejszaka (en pl igy nezem miota megvan). -
Robi BALBOA
őstag
Volt róla szó, hogy a 120nit-es fényerő kb 33-on van meg SDR-ben, gondolom ezt érdemes alulról - felülről közelíteni, lehet szélsőséges beállításokat használni, de minek.
Amúgy meg mindenki azt csinál amit akar, ezek csak ajánlások, valaki vagy betartja vagy nem, lelke rajta.(#31575) Gigi01: Pedig annak 100-on kell lennie HDR esetén.
Akkor te valami rossz anyagba szaladtál bele, meg esetleg nem az SDR volt a hamis? -
-
-
daneel_hu
addikt
Nyílván, de ezek a gigacégek hosszútávon gondolkodnak.
Ráadásul az LG (is) minden más szarral is fogalkozik.Teszemazt 10 éves távon gondolkodnak a megtérülés szintjén, első 5 év veszteséges, majd hatodik évtől átmegy nyereségbe és még keresnek 4 évig a technológián. Biztos, hogy amennyiben van tőke erre ami felhasználható akkor bele fognak vágni.
-
B8-C8 dilemmában vagyok amiatt kérdeztem. B8 még több helyről beszerezhető, C8-t jelenleg csak az alzánál láttam, velük meg más topikban már írták, hogy volt probléma. Tehát ha B8 mellett rakom le a voksomat se lövök mellé? Külső media playerrel való filmezésre illetve ps4re használnánk az esetek 95%-ban, a maradék 5% a tvműsor.
-
Mankó
veterán
Pedig semmi extra nincs állítva. Film üzem mód minden képjavító kilőve, Eco kilőve, LD Normálon,
A motion plussal is rengeteget szórakoztam, az is volt már mindenre állítva. 0/0-tól 10/10-ig mindenféle felállásban.
Film üzem mód mellett még a Természetes jön be, ott is uazt csinálja. Mivel 2 hónap távlatából nincs már több ötletem még egy tv resetet eljátszok, aztán ha úgyse, akkor marad az eladás.Esetleg még kalibráltatni lehetne - azt is eljátszanám, ha észlelhető eredményt hozna.
Egyszerűen nem hiszem el hogy egy 600 ezer Ft-os tv-nek ilyennek kell lennie és a legnagyobb baj, ha garihoz fordulnék vagy elhajtanának a bajommal vagy kapnék egy olyan fasza panelt, ami ezen kívül még más ezer sebből vérezne.
daneel_hu: ez nem 24p okozta látomás. Ha mégis akkor valami iszonyatosan felerősített elb@szott mutáns verziója.
janos666: TV adásnál is látni az anomáliát, nem hiszem, hogy a lejátszó lenne a bibi. Vissza kötöm ma a régi lejátszót is egy próbára azért.
Egyszóval tanácstalan vagyok. A Sony Oled-je jó cucc, csak egy kicsit más ligában játszik ár ügyileg.
-
PuMbA
titán
Tudom, viszont az LCD-nek tényleg az az előnye, hogy mos rajta. Ugye 41ms-onként jön egy új képkocka, az OLED pedig vált 0.1ms alatt, tehát 40ms-ig látsz állóképet. Az LCD esetén viszont 15ms mire átvált 100%-osan a következő képkockára a kép, tehát csak 25ms-ig látsz állóképet és emiatt tűnik kevésbé szaggatottnak.
-
daneel_hu
addikt
"Ugyan az a gyártási minőség és anyaghasználat, valamint a panel is. A Design más és van soundbar... pont."
A B az műanyag, az E az üveg.
Anyaghasználatban csak a talp díszborítása (maga a talp fém, de gondolom a B-nél is, hogy legyen tartása a készüléknek) és a hátoldalon lévő elektronika műanyag borítása hasonló. Minden más különbözik.A B-ben Alpha 7-es CPU van, az E-ben Alpha 9-es.
De már az E-n is ócsítottak két évvel ezelőtthöz képest, szerintem a távirányító ugyanaz lett mint a többinél és a csomagolás szinvonalasa is esett.
Az E6V még utóbbiban is prémium érzetet keltett.
Ha megláttad volna az E6V távirányítóját, sírnál a mostanin.(sajnos én is ezt teszem)
-
törölt tag
OLED-en (C8-on legalábbis) számomra kellemetlen interpoláció nélkül a 24p. Erre lehet, érzékenyebb vagyok. De beállítottam egy egyhe dejuddert, és így szuper.
Szerintem/számora a mozis témákban egy indokolatlanul konzervatív, illetve purista felfogás uralkodik, ezért lett kegyvesztett többek között az OLED-mozgás.
(#29937) Gigi01: Külső (Shield TV - Plex és Kodi), illetve a belső lejátszón is ugyanolyan.
-
Chaser
legenda
ezzel én is így vagyok, elég a b, amiért felárat fizettem volna az több gyári gar - nem üzletbeni biztosjtós hülyeség - , illetve garantált válogatott panel, mivel én azt szoktam bámulni leginkább...
és a b designja nekem tetszik is, sokan szidják a hangját, nyilván nem egy hightech audio van benne, de nekem lazán elég a legtöbb filmhez
-
Egyszerűen el kellene már fogadni, hogy ha valami drágább, az a legtöbbször jobb is. Hangsúlyozom, legtöbbször. Kivétel erősíti a szabályt. Oka van az áraknak. Meg lehet nézni az autóknál is a különféle felszereltségeket. Nézz meg egy fapados VW-t pl és nézz meg egy magas felszereltségi fokozatot. A beltérben ég és föld a különbség. Ez is, az is VW, de mégis...
Te a B-t vetted meg, más az E-t. Sőt van aki W-t vett. Van aki más márkát. Meg van majdnem mindegyiknél, hogy miért kerül annyiba. Fogadd el. -
chros
őstag
(#29896) Chaser: tokeletesen igazad van, de nem MI fogjuk megvaltoztani a vilagot. Amit tehetsz, ha meg teheted, hogy visszakuldod a francba, ha nem tudsz vele egyutt elni
-
renatto
őstag
Igen úgy fest, sőt, a Samsung van ahol leállítja az LCD gyártást, szóval minden arra mutat, hogy összejön nekik végre az OLED TV. Szerintem azért még jövőre nem sok vizet zavar majd, valamit a nagy kérdés, hogy milyen áron?! Mert panelt eddig is tudtak gyártani, csak rossz/rövid volt az élettartam és túl drága volt. Kíváncsi vagyok mit sikerült összehozni. És amúgy majd ott itt is kezdődhet a "beég" móka
, amire lehet 1-2 évet várni, hogy kiderüljön...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged