Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• norbertoth

senior tag

válasz gertitorpe #72064 üzenetére

Azért ezzel mélyen vitába szállnék, ugyanis a QD-nek is vannak gyermekbetegségei, mint az Alien QD monitoránál is kiderült, persze hanem veszed észre akkor nincs gond vele. A homogénebb panelre kivi leszek, de az hogy kell-e ennél több fény... azt nem tudom, nekem a mostani is elég már, néha majd kiég a retinám, nem is tudom mennyire jó a szemnek az ennél erősebb fény már, levenni meg nincs értelme, mert nem azért van hogy lejjebb vegyem. Egyébként a különbségeket még az se venné észre a kettő között, aki a jelenlegi oled-et lecserélné QD-oled-re, ahhoz már nagyon nagyon vájt szeműnek kell lenni, közel sincs akkora ugrás látványban mint egy LED-OLED között, persze tartóssági szempontból elvileg jobb a panel, de ezt is csak idő fogja megmondani. Tökéletes tv egyébként szvsz soha nem lesz :D
    Azzal is vitába szállnék hogy egy jól kalibrált sima HDR jobb, mint a DV! A HDR statikusan jeleníti meg a képkockákat, míg a DV dinamikusan, ami azt jelenti hogy a színt és a fényerőt dinamikusan tudja változtatni, ez főleg a streaming szolgáltatásoknál pl a Netflixnél és a majd hamarosan érkező Disney+ -nál van/lesz jelen. Egyébként a DV beállításainál is lehet módosítani, de én eddig nem találtam kifogást.

Új hozzászólás Aktív témák