Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
madkiller
üzenetére
Igazából a fényerő olyan mint a kábítószer... tiszta drog.
Az agyad könnyen rászokik... és egyre többet és többet akar
Viccen kívül, a látórendszer folyamatosan adaptálódik... ez pl a fehéregyensúlyon iszonyúan érződik. Pl ha a telefonod warm módban van, (éjjeli olvasó mód) utána próbáld meg a TVt coolban nézni, és lefagy. Ha közben visszanézel a telefonodra akkor meg egy meleg fosbarna paca lesz a kép. Mert folyamatosan adaptálódik az adott színhőmérséklethez, és leginkább a változásra ugrik.A fényerővel is így van, pl nekem meg kellett "tanulni" most az alacsonyabb átlag intenzitást HDR-nél.(B7)... mert az SDR-t brutál OLED fényekkel néztem és rászokott az agyam.
Most fel nem fogom hogy bírtam ilyen 85-ös SDR-t nézni 95-ös kontraszttal... mert kiég a szemgolyóm tőle. Pár napja még az volt a mindennapi kábszim és természetes volt.Persze attól is függ raktál e hideg fényű LEDsort a TV mögé, vagy vaksötétben nézed.
Itt inkább az a kérdés, hogy a készítők milyen fényeket és színeket akartak megjeleníteni? Nem az, hogy az agyunk a reflektorokra élvez.
Ez szerintem egy elég jó videó amin megérthető miért szoktunk rá a magas fényerőre és hogy ez nem a "helyes" út.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor