Hirdetés
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- Mágneses hordozható töltővel készül a Samsung a Galaxy S26 mellé
- Képeken mutatjuk meg a Lenovo Idea Tab Pro Gen 2-t
- Akciófigyelő: Új EarFun Air Pro fülhallgatók kedvezményes áron
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Mágneses hordozható töltővel készül a Samsung a Galaxy S26 mellé
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
Picit lehet félreérthető voltam - nem arra gondolok, hogy az LG süketel, hanem arra, hogy sokan nem tudják mit takar a valóságban a HDR ezért most a marketing ráhúzta a max fényerőt, hogy az egyenlő HDR.
Miközben mint írtam igazából bármilyen (oké, majdnem bármilyen) kijelzőn be lehet mutatni egy HDR képet / anyagot az annak a kijelzőnek a képességei szerint lehúzott dinamikatartományra lehúzva, ezt hivják ugye masteringnek.
Ha rögzítve lett eredetileg a HDR azaz van sok sok blende dinamika, akkor az helyesen dinamika tömörítve meg tud jelenni nagyon is ütősen egy nem HDR kijelzőn. Kérdés, hogy hány blende átfogás már HDR?
Erre nincs szabvány - illetve pl fotós világban amikor már egy blendét rekeszelsz, akkor is lehet HDR-ről beszélni - más kérdés, hogy inkáb 2-3 blendével alá/fölé érdemes bracketolni - illetve egész helyesen én inkább a tanítványaimnak azt mondom, hogy jelenet függő ezért érdemes több rekeszelést tolni, illetve nem csak 3 expót kombinálni.
A TV-nél és a mozinál sincs kőbe vésve, hogy mi a HDR, ahogy a zenében is undorító ha minden része normalizálva van hangerőben - így én azt gondolom, hogy jelenetről jelenetre sem helyes, ha mindig igyekszik a fényelő a teljes dinamikatartományba tenni dolgokat. Igen is egy ködös jelenet legyen lapos, míg mondjuk egy kinti jelenet meg legyen HDR úgy, hogy egy-két felhő maradjon meg az égbolton.
Ez megint egy teljesen a jó ízlésre bízott eszköz - majd kíváncsi vagyok hogy élnek vele...
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE77S90CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95DAT) 165CM 4K SMART OLED ! PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 745 G6 14 üzleti notebook - R5 3500U 16GB DDR4 256GB SSD Vega 8 IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Xbox Elite Series 2 Core kontroller
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor