Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz gaborbol #76062 üzenetére

az én lakásom 2007-2008-ban épült. Kiváló minőségű az épület (két emelettel lejjebb kiabál az értelmi fogyatékos, és én fent hallom)
    Van a konyhában egy szellőző, bele lehetne kötni szagelszívót, ha lenne.
    Namost, a szellőző csövén át kimegy a meleg levegő, ami télen kicsapódik a cső falán, ha hideg van.... a pára visszafolyik. Van alul egy kondenzációs tartály, valahol a falban, mondjuk egy liter. De nincs lefolyása. Amikor megtelik, egyszer csak elkezd befolyni a víz a lakásba a szellőzőn át.
    Amikor beköltöztünk, azt hittem, beáztunk, de nem, hideg időben ez van, és ez nehezen változtatható. Most az van, hogy a szellőző alatt van egy műanyag edény a konyhaszekrény tetején, és abba folyik. Amikor elkezd folyni, akkor felmászom, bedugom a kezem, és ki-lefetyelem kézzel a műanyag edénybe. Ezt a műveletet novembertől márciusig pár naponta meg kell ismételni sajnos. És igazán nincs megoldás rá, mert nincs elfolyója. Ha teljesen lezárom, akkor nem szellőzik a lakás (műanyag ablakok), és 2 nap alatt megjelenik a páralecsapódás és a penész.
    Le kéne szigetelni a kivezető kéményt, hogy ne csapódjon ki a pára a csövön, és ne folyjon vissza, vagy csináltatni elfolyót a tartályból (de ki tudja hol van, mondom, a falban van az egész, kivülről kéne kifúrni). Vagy egy mini-szivattyút kéne installálni, ami gombnyomásra leszívja...
    Na mindegy. ez most csak így eszembe jutott, hogy vannak ilyen jó konstrukciók, amiknél tényleg nehéz kitalálni, hogy mégis mire gondolt a tervező.

Ami pedig az egyéb dolgokat illeti, a gipszkarton nagyon jó megoldás, tényleg. Szerencsére nálunk lakásokban még nem terjedt el... Szvsz kurvára áthallatszik, ha nem raksz közé pl. csendlapot. Irodákban sok helyen az az elválasztó, és picit olyan, mintha ott sem lenne. Mondjuk legalább vizuálisan elválaszt.
    Az meg, hogy szegelik, külön elistmerést érdemel.

Új hozzászólás Aktív témák