- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- iPhone topik
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Megvan, melyik Snapdragon 7 kerül Nothing Phone (4a)-ba
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Mobil flották
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem kicsit elkanyarodtatok.
London a világ egyik legdrágább városa, igen. A világnak azok a városai, ahova özönlik a munkaerő, fancy az egész világ vagyonos rétege számára és egyben pénzügyi központ is, évtizedek, évszázadok óta, azok mind ilyenek... New York is.
A vagyoni helyzet pedig mindenhol bejátszik, ha nincs ingatlanod... és ha másik országba költözöl, miért lenne?
Ha máshova költözöl, és az egy ilyen felkapott város a világ gazdag részén, ott mindenhol magas lesz a lakhatás költsége is, azaz a béred jelentős hányadát elviszi a bérlés. Ez ellen sokan úgy védekeznek, hogy kiköltöznek az agglomerációba, vagy vidékre.... de ott meg kevesebbet lehet keresni.Érdemes nézegetni a numbeo-t, sok infó van ilyen bér/megélhetés arányokról.
Szerintem amúgy Budapesten élni, ha mindkét keresőnek van fehérgalléros állása, netán szakember valamiben, istenes dolog, ár / érték arányban még mindig elég jól állunk.
Én pl. most kifizettem a lakáshitelem, és hatalmas királyság, hogy a havi összköltségem mondjuk a rezsi, meg amennyit megeszek. Oké, ezért 15 évet dolgoztam, hogy legyen egy lakásom, de megvan.
De ismerek több olyat is, akinek Londonban lett lakása/háza ugyanennyi idő alatt. Eladték, hazaköltöztek, és most van egy forintban (több) százmilliós megtakarításuk, amiből saját bizniszt csinálnak épp...
ez ilyen.
Ha ingatlanod van valahol, az egy egészen más liga már. Addig pedig ki kell bekkelni valahogy.Ui. az megvan, amikor a Sherlock utolsó részében megjelenik Mrs. Hudson egy aston martinnal? majd megindokolja, hogy "házam van London belvárosában, pont erre ne telne?" vagy valami ilyesmi...

Uui. @Emvy: egy bevándorló sosem fogja utolérni a vagyonos helybeli benszülötteket... csak ha az átlag sokszorosát keresi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256GB 14,6" // ÚJSZERŰ // 100%-os AKKU
- Razer Blade 14 Mercury 3070Ti-Ryzen 9-6900HX-14"-1440p-165Hz-QHD-16GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Intel Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- Eladó Nintendo Wii
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 16GB I 128SSD I 14" HD+ I HDMI I W10 I Garancia!
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750XT 12GB ASUS A31 PLUS TG ARGB Seasonic750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest