Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- One mobilszolgáltatások
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem kicsit elkanyarodtatok.
London a világ egyik legdrágább városa, igen. A világnak azok a városai, ahova özönlik a munkaerő, fancy az egész világ vagyonos rétege számára és egyben pénzügyi központ is, évtizedek, évszázadok óta, azok mind ilyenek... New York is.
A vagyoni helyzet pedig mindenhol bejátszik, ha nincs ingatlanod... és ha másik országba költözöl, miért lenne?
Ha máshova költözöl, és az egy ilyen felkapott város a világ gazdag részén, ott mindenhol magas lesz a lakhatás költsége is, azaz a béred jelentős hányadát elviszi a bérlés. Ez ellen sokan úgy védekeznek, hogy kiköltöznek az agglomerációba, vagy vidékre.... de ott meg kevesebbet lehet keresni.Érdemes nézegetni a numbeo-t, sok infó van ilyen bér/megélhetés arányokról.
Szerintem amúgy Budapesten élni, ha mindkét keresőnek van fehérgalléros állása, netán szakember valamiben, istenes dolog, ár / érték arányban még mindig elég jól állunk.
Én pl. most kifizettem a lakáshitelem, és hatalmas királyság, hogy a havi összköltségem mondjuk a rezsi, meg amennyit megeszek. Oké, ezért 15 évet dolgoztam, hogy legyen egy lakásom, de megvan.
De ismerek több olyat is, akinek Londonban lett lakása/háza ugyanennyi idő alatt. Eladték, hazaköltöztek, és most van egy forintban (több) százmilliós megtakarításuk, amiből saját bizniszt csinálnak épp...
ez ilyen.
Ha ingatlanod van valahol, az egy egészen más liga már. Addig pedig ki kell bekkelni valahogy.Ui. az megvan, amikor a Sherlock utolsó részében megjelenik Mrs. Hudson egy aston martinnal? majd megindokolja, hogy "házam van London belvárosában, pont erre ne telne?" vagy valami ilyesmi...

Uui. @Emvy: egy bevándorló sosem fogja utolérni a vagyonos helybeli benszülötteket... csak ha az átlag sokszorosát keresi.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szép Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i7-1265U 32/512 FHD IRIS Xe FHD
- Apple Watch Series 8 GPS 32Gb 86% akku
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Svájci jellegű bicska eladó
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs