Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem kicsit elkanyarodtatok.
London a világ egyik legdrágább városa, igen. A világnak azok a városai, ahova özönlik a munkaerő, fancy az egész világ vagyonos rétege számára és egyben pénzügyi központ is, évtizedek, évszázadok óta, azok mind ilyenek... New York is.
A vagyoni helyzet pedig mindenhol bejátszik, ha nincs ingatlanod... és ha másik országba költözöl, miért lenne?
Ha máshova költözöl, és az egy ilyen felkapott város a világ gazdag részén, ott mindenhol magas lesz a lakhatás költsége is, azaz a béred jelentős hányadát elviszi a bérlés. Ez ellen sokan úgy védekeznek, hogy kiköltöznek az agglomerációba, vagy vidékre.... de ott meg kevesebbet lehet keresni.Érdemes nézegetni a numbeo-t, sok infó van ilyen bér/megélhetés arányokról.
Szerintem amúgy Budapesten élni, ha mindkét keresőnek van fehérgalléros állása, netán szakember valamiben, istenes dolog, ár / érték arányban még mindig elég jól állunk.
Én pl. most kifizettem a lakáshitelem, és hatalmas királyság, hogy a havi összköltségem mondjuk a rezsi, meg amennyit megeszek. Oké, ezért 15 évet dolgoztam, hogy legyen egy lakásom, de megvan.
De ismerek több olyat is, akinek Londonban lett lakása/háza ugyanennyi idő alatt. Eladték, hazaköltöztek, és most van egy forintban (több) százmilliós megtakarításuk, amiből saját bizniszt csinálnak épp...
ez ilyen.
Ha ingatlanod van valahol, az egy egészen más liga már. Addig pedig ki kell bekkelni valahogy.Ui. az megvan, amikor a Sherlock utolsó részében megjelenik Mrs. Hudson egy aston martinnal? majd megindokolja, hogy "házam van London belvárosában, pont erre ne telne?" vagy valami ilyesmi...

Uui. @Emvy: egy bevándorló sosem fogja utolérni a vagyonos helybeli benszülötteket... csak ha az átlag sokszorosát keresi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- 3D nyomtatás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Revolut
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen házat vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest