Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz Vérboci #62975 üzenetére

Na látom megkaptad a magadét a klímatopikban ;] Úgy kell neked, minek mentél oda.
    Én egy ideje nem is nézegetem, mert nekem megmondták, a sokszázezer japánklímát felszerelő mesterek, hogy egy klíma nem fogja hidegen tartani a lakást. Nem tartja hidegen és kész. És plusz a Samsung a legszarabb.
    Nálunk a Samsung most már 5. éve tartja hidegen a teljes lakást, vagyis a 85%-át, azaz kb. 40-45 m2-t. Minden szükséges ajtó nyitva, az a köcsög levegő meg olyan hülye, hogy bármennyire megtiltják neki a klímások, ő bizony keveredik, sőt, áramlik. Így van a nappaliban pl. 22-re beállított klíma mellett a nappaliban 22,5 fok, az egyik hálóban 23 fok, a másikban, ami a létező legtávolabbi pont a klímához képest, ott meg fej magasságban 24,5 fok. Stabil kinti 35-38 fokoknál is. Mi pont mellette nem alszunk, de az éjszakai néma mód mellett simán lehetne.
    És mit ad isten, gyárilag wifis. Először röpködtek a kommentek, hogy fúj, miazhogy wifis a klíma, majd jól meghekkelik, most meg minden második kérdező wifit akar, és kap valami külső megoldást. Na ezt a szarfos Samsung már 5-6 éve gyárilag adta és működik.
    Télen meg mínusz nyolc-tízig simán fűt, hasonlóképp. Az tény, hogy eleinte vacakolt a hibás szenzoregység miatt, de a Samsung területi szerelői rég nem látott pozitív hozzáállással jöttek megoldani, azóta hibátlan.
    Úgyhogy nem akartam széllel szembemenni, a saját tapasztalatomat tovább osztani, és látni, hogy ami nálunk működik az nem működhet és kész. Nem mentem vissza többé. Most poénból beleolvastam, de a helyzet változatlan: Samsung szar, csakajapán, és egy klíma nem hűthet le egy lakást. Pont.

Viszont egy tanács: a modern, jó hatásfokú inverteres gépek öszességében jobb hatásfokkal, energiatakarékosabban, és főleg hőingástól mentesen tudnak dolgozni, ha állandóan mennek, alacsony teljesítményen. A kampányszerű lehűtés-kikapcsolás-újra bekapcsolás még veszélyeket is rejt, a szervezet elviseli, de nem kedveli a váltakozó hűvös-száraz, és meleg-nedves környezetet. Tudom, próbáltuk. Ha az egész lakás, a falak, a bútorok, a ruhák, minden áthűl és kiszárad, akkor utána maga a klíma töredék energiaigénnyel tudja ezt szintentartani.

Új hozzászólás Aktív témák