Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kraftxld

    nagyúr

    válasz EQMontoya #62001 üzenetére

    Igenis, Dr. Grétsy úr :)

    Kimész a tengerpartra, lehetőleg homokos részre, apálykor. Combközépig érő vízben a partnak oldalra fordulva, határozott mozdulatokkal az egyik lábaddal elkezded jobbra-balra kavarni a homokot. Olyan 5cm mélyen vannak a kagylók, és vigyázol, nehogy szétkapják a talpad :D
    [link]
    Lehajolsz, és egy zacsiba elkezded őket szedni, ha elfogytak akkor pár méterrel arrébb kell menni.
    Ha már van jópár a zacsiban, akkor kiviszed a parton lévő lezárható 10 L-es vödörbe, és tengervizet öntessz rá, hogy ellepje.

    Ha megvan a mennyiség ami kell, és a napi 150-es limit alatt vagy akkor szépen egy hüvös helyre otthon elrakod. Mivel a pipis az a homokból szűri ki a kajáját, ezért frissen még elég ropogós :D
    Másnap pár percig gőz fölött kell főzni, amíg kinyílnak, amelyik nem nyílt ki, azt továbbítani kell a kukába.

    Kiszeded a húst a kagylóból, majd félrerakod.

    Egy wok-ban, melegítessz olajat, raksz bele lilahagymát, gyömbért, egy kis chillit. Majd bele bármilyen zöldséget amit a hűtőben találsz (cukkini, paprika, káposzta, répa, stb) kicsit átpirítani. Mehet bele szójaszósz, bors, egyéb fakultatív fűszer. A kagylókat is belerakod, végig nagy lángon lehet kenni.
    Utána ráborítod a megmaradt vagy frissen főtt rizst, ezzel is jól átpirítod.

    Majd kész is van.

    | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

Új hozzászólás Aktív témák