- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- És mi marad a Honor 600 bemutatójára?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Hozzátenném, hogy bizonyos modernnek tűnő dízeleknek igenis van egy speciális és jellegzetes keserű, de sajnos engem is hányingerre emlékeztető szaga, amit a mélygarázsban hosszú percekig érezni, sőt a cégautós garázsban is, aminek egyik oldala gyakorlatilag nyitott, és mindössze másfél méterrel van a föld alá félig süllyesztve.
Na ebből a szagból hirtelen nagyot szippantva nekem is volt már, hogy az étel visszakívánkozott.
És ez a szag nem összetéveszthető a klasszikus régi szűrő nélküli látványosan füstös dízelszaggal, vagy a nagymotoros teherautós-buszos dízelszaggal, vagy az olajat evő kékfüstös dízelszaggal, vagy a 80-90-es évek szívódízel szaggal (kettesgolfszag) Mindegyik egyedi, mindegyik füstszag, kellemetlen, de meg sem közelítik ezt a moderndízeles keserű hányingerszagot.
Persze ennek az egésznek semmi tudományos alapja nincs, nem mérhető a szag, az ízlés, de kétlem, hogy amiről mi beszélünk, bárkinek tetszene, vagy mondaná, hogy egész kellemes elviselhető. Ellenben mondjuk a régi kétütemű füsttel, ami nem kevésbé káros, de saját gyerekkoromból, és mások gyerekkori és későbbi elmondásából kiindulva igenis "kellemesnek" mondható szag. Nyilván ez már perverzió, de ha én a trabantfüstöt szeretőként egy moderndízelszagra azt mondom hogy hányinger, az azt jelenti, hogy a viszonylag tág tűrésemen is túl van. Vagy ízlésficamom van füstszagot illetően.
Azt se tudom, hogy ez valóban a gázolaj elégetésének eredménye-e, netán valamelyik típusú adaléknak a szaga (pl. AdBlue)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Filmgyűjtés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Interactive Brokers társalgó
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bluetooth hangszórók
- Formula-1
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Plus 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest