Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
tiv83us
veterán
válasz
bahama bug
üzenetére
Sor. Sok.
-
bahama bug
csendes tag
Helló!
csak gondoltam ide is írok valamit
amúgy kinek milyen napja volt?
nekem szörnyű, de inkább nem részletezem
tud vki valami orvosságot a rossz álmokra?
-
Bubu79
addikt
válasz
hummerdikk
üzenetére
Hát... Valamit írtam... És még helyesírási hibát is hagytam benne, pedig javítottam is...

-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
Nekem ezen már a múltkor is csak egy ''play'' gomb jött be, meg ha rányomtam akkor egy ''replay'' és egy ''share this video'' gomb. Mit kéne itt látni, amin mindenki kiakadt?

-
Bubu79
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
De igen, ennyit tud leadni az adapter maximum ( na jó, túl lehet terhelni, de ez az üzemszerű használatban megengedett maximum).
Kiduséké az igényelt áramerősségtől többet tud leadni - ez nem baj, legfeljebb nem lesz ''csúcsra'' járatva az adapter.
Az igazi gond az lenne, ha többet szeretnének kivenni az adapterből, mint amit a gyártó ajánl.
Ekkor első lépésben csak leesne a kimenő feszültsége az adapternek, és ez után - tekintve hogy általában költséghatékonyan vannak megépítve, minimálus túlméretezéssel - valószínűleg a túlterhelés mértékétől függően elfüstölne... ( Általában a primer oldal adja meg magát, jobbára azért szokott lenni egy hőbizti benne, ami megszakad, de előfordul, hogy a gyártó ezt is kihagyja és a primer tekercs száll el...)
szerk.: holmi helyesírási hibák...
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
nem sokkal ezelőtt erdeya is belinkelte ide, majd a vicctopikba is, majd ott keményen ki is lett tárgyalva ....
-
QuarK
senior tag
válasz
üzenetére
Ez nagyon vicces és szuper; szerintem minden kisgyereknek ezt az oldalt kéne megmutatni; mikor először ültetjük internet elé... De alternatív lehetőségként a f@szánál fogva kilógathatnánk az efféle szutykok készítőit a 10. emeleti párkányról
-
Kidus
őstag
Következő a szitu.
Van egy routerünk, de nincs hozzá adapter.
Találtunk egyet, de +0.25A-el több, mint ami kéne neki. Mennyire lehet ez káros a routerre nézve? Vegyünk inkább másikat? -
I_Am
veterán
God is a DJ!

[link] -
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
visszajött ... de amúgy igen ... az a gép volt ... (-:
jelenségek:
miden lemerevedik, egérkurzor, NUMLOCK, nem reagál
kezdeti dühös megnyilvánulásomat( egérráncigálás, billentyű buzeráláls) egy reménykeltő hang szakította félbe, egy BIPPenés, jelezve, hogy tele a .. khmm... puffere, vagyis életben van még a lelkem ... utén még 3x hosszú percekre beállt a rendszer, és csak 1-1 mp-re tért vissza, majd a 4ik ilyen befagyás után egyszer csak visszakaptam a volánt, hogy uralhatom, és a hibát okozó weboladal, az őt megynyitó mozillával eltűnt .. .(-: a többi mozilla ablak él és virul ....
nem tudom, hogy az a mozilla ablak miért tünt el .. lehet én nyomkodtam valamit össze vissza?
szerk.: amúgy a terrragen egy ritka felesleges program, makkor jön talán jól, ha grafikus vagy (én nem vagyok, és jönne egy ügyfél hozzád, mert vállakozó vagy (én nem vagyok) és egy olyan plakátot kellene csinálnod, amin egy nagy hegy van, és hogy ne a gettyimages.com-ról kelljen megvenned a nagyfelbontású képet, hát csinálsz egyet, mondjuk 10000x25000-ben .... persze ehhez nagyon szép beállítások kelennek ... [link] - galéria
szerk.2.: egyzser egy már 160 órája tartó renderelés utolsó 5%-ban fagyott be a gép ... próbáltam türtőztetni magam .. - sikerrel ...
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
válasz
hummerdikk
üzenetére
Ezért kaptam majdnem szívrohamot, féltettem a kértyát, de szerencsém volt, nem lett semmi baja, még időben észrevettem és cselekedtem

-
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
most fut a terragen progim ... (-: és olyan, hogy pár beállítást le lehet menteni, de van ami kilépéskor elveszik ... úgyhogy ha majd az aktuális térképpel megszenvedtem pár képet (képenként 5-15 óra) akkor majd kiprószálom ... (-: (kb 3 nap ... :-Đ) de akkor mindenképpen ....
-
Trak
addikt
Rendkívül ügyes voltam:
Beszéltem bátyámmal telefonon, kérdezett valamit a Zalman VF700-ról, mondom neki, várj, itt vagyok a gép mellett, az oldala úgysincs fent, megnézem. Lehúztem a hűtő csatlakozóját az előlapi panelről (mindeközben persze ment a gép), így a hűtő leállt. Megnéztem amit akartam, beszéltem még pár percig telefonon aztán elmentem fürdeni.
Visszajöttem, gondoltam nyomok egy kis CS-t. Játszom már vagy 10 perce, amikor a kép átmegy szinesbe, szétesik, akad... nézek nagyot, mi az isten ez.
Ránézek a gépre, látom nem dugtam vissza a hűtőt
Játékból kilép, zalman az előlapi panelre rádug, előlapi panel maxra.
Gyorsan belépek az nvidia hőmérsékletmérő progiba, 97 fok
Ekkor már ment a hűtő, szóval olyan 100 fok körül volt a videókártya...
Kaptam egy jó kis szívrohamot
De semmi gond, bírja
-
Viszlát
addikt
válasz
hummerdikk
üzenetére
Nem kérdeznek semmit, hanem ezeket meg kell figyelniük. S legközelebb amikor mész be és bemondod az ügyfélszámod, vagy a bankkártyaszámod, az ügyintéző ezeket a dolgokat is látja. Természetesen ennek vannak PR vonzatai is, mint pl, hogy miket lehet neked ajánlani, gondolok itt termékekre, megoldásokra, befeketetésekre...
-
QuarK
senior tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Nah, összesítés:
Bugróka: 37 ablak után kihal... Hibajelentés küldése? Mégsem...
IE6: 63 ablak után azt mondta, nem nyit újat. Jobb klikk: csoport bezárása...
IE7: Valahol hasonló méreteknél nem nyit új tabot, X gomb...
Opera: Na ez húzósabb, ugyanis nem volt hajlandó lefagyni, szépen katonásan nyitogatta az ablakokat... Ugye ha ''Előző böngészés folytatása az alapértelmezett'', akkor hiába X, restart, ugyanott vagy... Feladatkezelő kilövés, ekkor felajánlja, ''Indítás üres lappal''...
Pop-up block esetén probléma kvázi nincs egyáltalán, egyiknél se.
hummerdikk: a titkos éned egy becenév-generátor?
[Szerkesztve] -
hummerdikk
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Johogy mar nem azt kerdezik, hogy hanyszor megyunk el WCre vagy meg durvabbak....
to #1163 Robi: Nekem nem toltotte ujra, egyszeruen csak kilottem azt a sok ures ablakot
Nem, a titkos enem nem egy generator... De olyan edes vagy RoBiKa, hogy ennyire foglalkozol velem ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére

Éppen minap mesélte az egyik banknál dolgozó ismerősöm, hogy miért nem szólítják minden esetben egyből a következő ügyfelet. Ugyanis, ha új ügyfél van, akkor ki kell töltenie az ügyintézőnek egy adatlapot, amiben pl olyan dolgokra térnek ki, mint udvarias volt-é, hajszín, szemszín, mennyire erősen gesztikulál, kéz ápoltsága ésatöbbi... Durva, sztem... -
VladimirR
nagyúr
ez azert lehet, mert a szarfosopera lassan nyitja az uj ablakokat - szoval ne tolem varj jobbat
QuarK: furamod az ie viseli legjobban, nalam 55 ablak utan megall (6-os ie)
Viszlát: az hogy tudjak az adatait, az egy dolog, de a mereteit is?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SAMY: annyira nem veszes, max a bongeszo fagy bele (pl a fentebb mar emlitett opera, vagy a firefox is, ha uj tab-en nyitjak az oldalakat)
ez pl sokkal jobb => Bovebben: [link] (ennek pl kekhalal is lehet a vege, bugrokaval, es ie-vel - opera meg szarul jeleniti meg)
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
válasz
Rez_Grof
üzenetére
Drive Remapper azt hiszem, ez a neve; szívtam már vele rendesen; szóval kilőve... És hát sejtheted, hogy nem az ilyen VirtualDub és társait akarom átpakolni, hanem Adobe, Office, Visual Studio, Java, Netbeans, CoD... Ennyi elég is lenne, szvsz a rendszerpartíción elég lesz így 2.6G szabad hely (jelenleg van 600 mega
)...
hummerdikk: szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
VladimirR: Mindjárt megnézzük... Opera 9, nem kívánt ablakok letiltása... Klikk, processzorterhelés 100%; a jobb felső sarokban az ilyenkor megjelenő kis srága ablakocska pixelenként kúszik fel... Vártam, egy ideig, majd X a tabokra, kis gondolkodás, semmi gond...
[Szerkesztve] -
hummerdikk
őstag
-
Rez_Grof
őstag
Ha jól emlékszem a norton systemworks-ben vagy a partition magic-ben van ilyen funkció, hogy megnézi a rigistryben a bejegyzéseket, és aminek a hivatkozását a másik merevlemezem találja meg akkor átirja a registry-t. Hogy milyen hatékonysággal az kérdés. Szvsz a office-el nem bir el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
QuarK
senior tag
válasz
hummerdikk
üzenetére
De az pingvin: A lényeg ugyanaz; egy hatalmas process-szörny; ami az arcodba ugrik, és ezer részre osztódik...
Qval meg...: szólíts csak nyugodtan Bélának.
ui.:![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Erről a ghostolásról homályos tudásbázisom van... Nem fog furcsálkodni a rendszer, h dikk, egy más merevlemezre teleportálódtam?
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Idefigyelj drága kecském!
Egyrészről azé meeer te repülésre képes patátlan patásként ábárzolod, magad még te sem tudhatod 10k km-ről, hogy milyen életet élek.
Ezért is még egy ilyen megjegyzés a szekszuális életemre és úgy seggbe rúglak, hogy szükséged lesz a repülős szemüvegedre...
ps.:![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hummerdikk
őstag
De az pingvin, Qval meg ablakokon tortent meg...
QuarK: Fogj egy norton ghostot es ghostold le egy kolcsonkert winyora a mostani winyod. Utana veszel szepen egy nagyobb sajat winyot es arra felrakod amit a ghost neked felrakott a kolcson winyora. Sztem igy humanusabb!
Bash: Mik derulnek itt ki a mi kis mici maci rajongokrol!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
Na de hogy ne a hülyeséget ontsam magamból; létezik olyan program; amely; ha veszek egy merevlemezt, hogy mellétegyem a mostani 6.8 gigásnak; hogy bizonyos programokat pl. C:-ről D:-re áttesz? Mert nem akarom megbolygatni a jelenlegi rendszerem, az életbe nem volt még ilyen atombiztos; immár fél éve működik megbízhatóan.
-
tildy
nagyúr
válasz
Grafiqs
üzenetére
Sejtem mi lehet ez.
Én anno rendelgettem ''fehérneműket'' , miriale márkanévvel. Hasonlóan ez volt a cím.
Keress rá így a neten.
Mondtam én:
[link]
A lényeg: csomagokban , ilyen a4es , 1 cmes dobozkákban küldenek bugyit, melltartót , ilyeneket. Ha egyszer rendelsz tőlük, mindig küldik az aktuális katalógusban szereplő terméket (pl 3 bugyi -t). (katalógus= kb . 2 oldal 3 db termékkel 1 akciós árral)
Magyar ügyfélszolgálatnak megpróbálom előkotornia telszámát...
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Segítséget kérnék tőletek!
A hugom (de ez nem fontos lehetnék akár én is) kapott ma egy levelet, egy bizonyos Provea nevű cégtől. Bár ez csak a fejlécben lévő (gagyi) logóból derül ki. A levélben az áll hogy rendeltünk és postáztak is számunkra 4 dolgot aminek az ellenértékét nem fizettük még ki. Amit a mellékelt csekken megtehetünk. Persze 10 napn belül.
Egy táblázatban ki van gyűjtve a 4 termék. Bár csak valami fantázianévvel és számokkal nevesítve. Szal, abból nem sok minden derül ki.
Van még a levélen valami ügyfélkód is.
Ezek az adatok vannak még a levélben:
Provea
Route des Dragons 9.
CH - 1033 Cheseaux/Lausanne
Tel.: (06)-(1)/888-6262
Fax.: (06)-(1)/888-6299
Konkluzió: Nekem ezek alapján elég kamu szagú a történet. Ami érdekes benne, honna szerezték meg a hugom adatait. Illetve a telefonszámra keresve nem találtam semmit. Meg a gugli sem dob valami sokat. -
rii
nagyúr
egyszer Linux alatt a GIMP begajdult és legalább 200-300 albalkot váhott ki, tiezd mésdpercenéknt egyet, és csinálta jó sokáig ... valami hibaüzenet volt, de bele se nyekkent.
Hummedrik: najó felkúszok, magyarázkodhatok 1000-el ... (-: amúgy most értem haza melóhgelyről .... :-/ -
QuarK
senior tag
!!!Flame alert, do not read!!!
Batch fájllal kisérletezgettem, és elrontottam valamit, szóval kialakult egy végtelen ciklus; ami dobálta fel a ''ping -t www.google.co.hu'' ablakokat... Bejött nagyrabecsült szintlakó-társam, és röhögött egyet, majd: nyomj resetet, a Windows csak abból ért, majd lelépett... Én komótosan: Ctrl+Alt+Del... Előjött a feladatkezelő... Kicsit lassú volt, 100% prociterheltség, és a fókuszt folyton elrabló előugró ablakok, de sikerült kilőnöm a batch fájl processzét, majd az összegyűlt 784 ping ablak, jobb klikk, csoport bezárása... Lassan visszaszámolt, semmi gond... Gondoltam átmegyek, hadd örüljön a srác, és elmondom, h bibibííí, sikerült kilőnöm, és minden atomstabil... Egyszer szegény úgy járt,hogy 64 tabtól kipurcant a firefox, és killall-al akarta kilőni, de nem igazán akaródzott a dolog, megsajnáltam, de aztán mégis győzött az óvodás bibibííí effektus... -
hummerdikk
őstag
válasz
üzenetére
Nem lennek ra ilyen buszke es nem emlegetnem a helyedben, mert vannak itt modik is...
rii: Messenger?
Vladi:
''Balról jobbra: Eli Jerby, a tűzgömb és Vladimir Dikhtyar '' [link]
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
''.... mennyiség győzelme a minőség felett...'' ?
-
rii
nagyúr
igazi kuriózum: a srác 1300 nap alatt alig 30-szor POST-olt ...
[link] -
Gh0sT
addikt
Nem tudjátok, hogy mi a neve a múlt heti Fábri-showban szerepelt srácnak, aki autó hangokat utánzott? Le lehet valahonnan tölteni azt az adást?
-
twollah
nagyúr
Na evezzunk egy kicsit komolyabb vizekre.
A het ''botranya'', hogy a cccccccuuuuuuuuuunya hackerek feltortek az MSzP kreativjanak vagy ki a toszjanak a gepet, es elloptak par kepviselonek a megalmodott kampany cuccait, kozottuk Hiller Pityu cuccait is.
Az utobbirol par kep szinte azonnal megjelent a kulonbozo TVcsatornak hiradoiban mint kiserokep a szoveghez.
Aki ezeket kitalalta az 100%, hogy nem volt epeszu ember, de lehet, hogy csak fegyverrel kenyszeritettek egyszeruen, hogy Hiller feliratu tablat a jatszoterre, polot almodjon kampany cuccnak.
Anyam borogass!
Amikor eloszor meglattam a Hiller kepevel ekitett kampany relikviakat nem tudtam, hogy sirjak vagy nevessek.
Es meg nincs vege az egesznek.
Ma az MSzP partvezere kiallt a maga kis podiumara, es a sirastol el, elcsuklo posze hangjan a kamerakba zokogta, hogy ilyen az uj magyar demokraciaban meg nem fordul elo, hogy feltorte az egyik part a masik part gepet, es onnan kampany cuccokat fujtak volna meg, es ezzel be is fejezte a mondani valojat.
Majd jobbrol, balrol, de hogy stilusosak legyunk 2x balrol megtamogattak 2 pszichiaterrel akik kivonszoltak a sajtotajekoztatorol mikozben azt suttogtak a fulebe, hogy:''Akarsz rola beszelni Pityuka?''
Persze szinte azonnal a Fidesz is tamadasba lendult, hogy bezzeg az MSzP honapok ota kampany cuccokat tolt le az oldalukrol, es kulonben is szemet ballibszoc banda elszabotaljatok a 14. havi nyugdijat!
Ezek utan bejelentettek, hogy az osszes cuccok mindenki szamara leszedheto az oldalukrol jelszo: fidesz pass:14nyugdij (vagy vmi hasonlo).
Ezek utan mar csak az merul fel az emberben, hogy most ki kodosit, es szopatja a masikat kegyetlenul?
Az MSzP a fake kreativ szerverrel aminek valahol ''veletlenul'' elkotyogtak a login/passjat, es ebbe a pofonba csunyan belemaszott a Fidesz?
Vagy a Fidesz a tenyleg feltort real szerverrel?
Ez sosem fog kiderulni... -
hapci007
csendes tag
Felvette valaki múlt szerdán Az elnök embereit? Hiába állítottam be, nem vette fel gépem...

-
-
tiv83us
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Parancsolj akkor, vegye el a menyet
[link]
Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- iPhone topik
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- TERVEZŐGÉP HP FireFly 16 G9 / i7-1265u /16gb ddr5 / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Leirtad korrekten!

Csak ügyesen

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)