- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemice
senior tag
Én is hasonló helyzetben vagyok, 17-es aljú obikat nézek aps-c-re, ma próbáltam egy tamron 28-75 2.8-at, elég meggyőző volt az a 28mm. Gondolkozik az ember kell-e az a 17mm vagy elég egy 24/28. Próbálgatni kell, meg függ mennyire lősz wide-ot. Majd írj hogy döntöttél, érdekelne.
-
Szten Márs
nagyúr
Ez így ebben a formában azért nem igaz. Vannak olyan példányok, amik félrefókuszálnak, de ez minden objektívnél így van, lesznek pontatlan fókuszálású darabok. A Sigma sok típusánál sajnos ezek aránya átlag feletti, minden bizonnyal a 17-70 sem túl jó ebből a szempontból, de ez ellen könnyű védekezni: megvásárlás előtt alaposan ki kell próbálni, le kell tesztelni. Ha így teszel, akkor nem érhet meglepetés, és ha fókuszhiba nélküli példányt fogsz ki, akkor igen jó objektív tud lenni.
Azt nem értem, hogy a teljes, fullframe képkockát lefedő kört kirajzoló objektívekhez miért is kéne fullframe váz
Ugyanúgy használható APS-C-n is.
A Sigmák építési minősége erősen attól függ, hogy melyik típusról is van szó. Vannak gyengébben építettek, jó középkategóriások és remek építési minőségűek is.
-
Szten Márs
nagyúr
A Canon 17-85-öt szidni szokták, mint a bokrot, szerintem húzd ki a listádról. A 18-125-öt nem igazán ismerem, a 17-70-es Sigma egy jó objektív, viszont most jön az utódja ultrahangos éleségállítással, és némileg jobb fényerővel a tele oldalán, lehet érdemes megvárni Canonosoknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 4
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Nikon Z6 - Full Frame milc fényképezőgép - Z 6
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest