- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lex Icon
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #28716 üzenetére
Köszönöm. A DxO-n megvan. Ezt néztem korábban is, de nem néztem a részletes összehasonlítást, mert nem választottam ki az összehasonlítást.
Nem vagyok elájulva a Tokinától. A CA az katasztrófa a Sigmához képest. Az élességben jobb egy kicsit, de az is inkább képközépen. A Sigma egyenletesebb teljesítményt mutat. Már ha jól értelmezem az eredményeket.
Ha a teszt gépet átállítom D500-ról D70-re, D40x-re, D60-ra, akkor sokkal gyengébb pontokat kap.
-
gaben22
senior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #28127 üzenetére
Köszi az infót, gondolom ugyanarra a témára nem lőttél képet a két objektívvel
. Még morfondírozok ezen, addig se költök legalább. Álmodozni meg ingyen van
-
metal01
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27978 üzenetére
(OFF)20mm-en már lehet, hogy jó a CPL. A 18-140-es obimon 18mm-en is hibátlan. De ultra nagy látószögre nem ajánlják.(/OFF)
(#27979) hcl: Persze ez világos. Arra gondoltam, hogy amikor a szórt fény nagy látószögben érkezik az obiból (egyszerre túl sok infó), a fénymérő azzal nem tud mit kezdeni. Mondjuk a D7200 nem egy rossz váz.
-
metal01
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27976 üzenetére
Milyen obin használtad? Az is UWA volt? A lapszűrőnek utána fogok olvasni. Kérdés, hogy 11-16-on rendesen működnek-e?
-
metal01
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27973 üzenetére
Using a Circular Polarizer Filter with a Wide-Angle Lens.
Milyen lapszűrő (CPL) lenne jó a Tokina 11-16-hoz?
(#27974) hcl: A vázzal nincs gond. A Nikkor 18-140-es kitobival és a Nikkor 70-300-al nincs ilyen probléma. Ez az obi ilyen csak. Ami lehet, hogy normális, mert UWA és a fénymérő a szórt fényt nem kezeli normálisan. Nem tudom...
-
szecsgeri
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27732 üzenetére
Hopsz, nem konkrétan neked akartam, mellényomtam.
-
szecsgeri
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27730 üzenetére
Sigma 120-400mm f/4.5-5.6 DG OS HSM-ről vélemény Nikon rendszeren?
-
beci
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27698 üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
B.Á.L.!.N.T #27674 üzenetére
épület fotóra nem lesz nagy a torzítása?
(nem vagyok szaki, csak kíváncsiskodok)
-
metal01
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27674 üzenetére
Köszönöm a választ! A kitobi minőségével nem igazán vagyok már megelégedve. Kellene egy jobb. Hamarosan beruházok egy ilyen Tamronra. Majd megírom a tapasztalatokat
-
jlaudio
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27434 üzenetére
Milyen Cokin rendszert használsz? Gondolom a 100 mm-est, az ha jól tudom a Z-Pro? Én nemrég vettem egy Lee Starter kitet amiben van egy 0,6 Hard Gradual szürke és egy Coral Grad 3, a szűrő tartó Holder, egy tok amibe 3 db szűrő megy és egy törlő. Sajna gyűrűt azt külön kellet vennem de ezt már Amerikából vettem a Filterdude-ról mivel ők féláron adják a Lee-hez képest... Kipróbálni sajna még nem tudtam, mert az állványomhoz még nem tudtam eldönteni, hogy milyen gömbfejet vegyek, asszem egy Sirui G20-as lessz a vége de még gondolkozok rajta. Amin viszont filózok az a Lee Big Stopper vagy annak megfelelő Cokin szűrő, mondjuk a Cokin valamivel olcsóbb de nem tudom, hogy minőségben hol áll a Lee-hez képest.
De, hogy visszatérjek a témához szerintem próbálj fotózni a Sigma-val csak 14mm-en, hogy lássad elég e neked a 14mm, én a Tokinám vagy 11 vagy 16mm használom (általában).
Hogy legyen fogalmad a Tokina minőségéről:
https://explorecams.com/photos/pair/nikon-d500=tokina-at-x-116-pro-dx-ii-af-11-16mm-f-2-8
Mondjuk d500-al készültek és a 11-16-al, szerintem az új 11-20 vagy a 14-20 még jobb is lehet? -
Lac-coo
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27434 üzenetére
Sigma 8-16 ? Az mondjuk elessegben f8-on elegge odaver....
-
gergo5991
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27431 üzenetére
tokina 11-16 dx ii eléggé éles obi, de most amit te is irtál van a Tokina 14-20mm f/2 AT-X Pro DX bár itt már csak az a kérdés a 14mm dx-en elég nagylátó-e neked, vagy még itt van ez ezt is eléggé dícsérik mostanság.
-
jlaudio
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27429 üzenetére
Nem próbáltál egy másik ugyanolyan obit mint a tiéd? Mert lehet, hogy egy hibás példányod van, én anno próbáltam a Sigma obiját is és azért nem volt olyan rossz, igaz végül is Tokina 11-16 vettem. Milyen szűrőt akarsz vele használni? Azért azt tegyük hozzá, hogy mindegyik ultranagylátót lehet szűrőzni még ha nincs is rajta szűrőmenet, például a Lee gyárt az általad emlitett Nikon 12-24-hez is (ez FX-es obi) adaptert igaz nem olcsón és csak lapszűrőkel lehet használni.
Szerintem nézegessél teszteket, a legjobb ha találsz olyan üzletet ahol a saját vázadal kipróbálhatsz több márkát is. Sok választásod nincs, ha a Sigma nem tetszik akkor a Tokina 11-16 f2,8 ami kifutó modell és olcsón adják (persze nem itthon) az utódja a 11-20 f2,8 és az álltalad emlitett 14-20 f2. Manuál fókusszal van még a Samyang 10 f2,8 ez nem tudom, hogy milyen lehet. -
Lac-coo
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27429 üzenetére
Nem viccbol csinaljak am az ultranagylatok frontlencseit szep gombolyure....Igaz, szuro csak hekkelve hasznalhato, vagy inkabb sehogy , de ha elesseget akarsz a kepszeleken is a lapos lencse nem sok jot iger.
X hatranya, hogy ide mar extrem optika kell egy jobb nagylatoszoghoz...
Talan a Tokina gyart olyant ami fx-re valo, es lehet szurozni, meg a kepszelek is lemaradnak...
Bar dx-en a 14mm nem az az utos nagylatoszog azert....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged