-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
total90 #30225 üzenetére
Sigma nem akkora nagy cég, lehet a gyártói/mérnöki kapacitásukat lefoglalja már így is.
De mondjuk ha optikailag kész már a MILC objektív, akkor a Nikon és Canon esetében még vissza kell fejtegetni az AF -t is. Míg Sony -ra nyíltan elérhető ez.Tamron meg részben Sony tulajdonban van, és Sony -ra úgy viszik a Tamron optikákat, hogy azzal is kaszálnak, és közben még a Sony is keres rajta.
-
Throme
veterán
válasz
total90 #29552 üzenetére
Itt nyer értelmet a beépített képkészítési mód (esti, tengerpart, tűzijáték, gyerek...stb stb).
Azok is tudjanak - jó eséllyel - képet készíteni, akiknek nincs meg a technikai alapjuk/tudásuk hozzá.
Tudom, egy fórumon ezek a dolgok nem népszerűek, de pont ezért vannak, hogy kisebb ismeretekkel is legyen esély fotózni.Ez a jó ezekben a vázakban, hogy a kezdő is el tud indulni, és a tapasztalt is tud teljes manual beállítást választani.
Valószínűleg a kérdező az előbbi csoportot fogja "erősíteni", szerintem nincs ezzel baj.(#29554) Lex Icon : Azért egy F1-es verdában nincs automata mód (auto pilot), vagy előre telepített eső futam mód, vagy automata váltó, fékrásegítő mód, nyomvonal kivetítő mód... stb.
, míg a fényképező szoftverében ott lapul egy kis segítség.
-
-
válasz
total90 #29473 üzenetére
Igen... azért nem lesz egyik sem gyakorlatilag
A 70-200 f2.8 + 2x magában is durván túl volt a lehetőségeimen, csak reménykedtem, hogy belefér. A lakásfelújítás drágább
Hitel még inkább.
Azon agyalok, hogy ez vajon miért film only? De tényleg csak érdekességképpen.
Tényleg 170-500 lesz a vége. 150-500 marad még a stabi miatt, de azokból amit jó szívvel megfizetnék, mind baromi drága.
Legszívesebben a hibás 170-500-akból vennék, csak nem vagyok benne biztos, hogy értelmesen meg tudnám oldani :S -
bakosgabor57
őstag
válasz
total90 #28657 üzenetére
Hosszú záridőhöz Hoya PRO ND1000 van nekem is, jó a minősége, színeken, élességen nem változtat.
-
-
randras_83
addikt
válasz
total90 #27852 üzenetére
(#27851) TV Béla: egyébként a 18-105-t egy igencsak használható kitobi, én szerettem, a 24-85-tel sincs bajom, de ez inkább FF gépre való, minőségben is elmegy. tény, hogy én is inkább 24-70 v 28-70 f/2.8-val fotóznék, de egyelőre nem veszek új üveget. A fix 50-es meg alapfelszerelés
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
total90 #27621 üzenetére
igen igen, tudom
Erre már rájöttem én is.
De nézek sok youtubeos tesztet, egyéb oldalakat is
Összevetem azért mindennel, de a végeredmény azért stimmelget.
Így van ez midnennel
5-8 független teszt és azért már kirajzolódik hogy mi hol helyezkedik el
Egy a lényeg, ha nem annyival jobb a sigma mint a 135-ös STM akkor nem adnék ki annyit rá
Ki fogom próbálni ezt is egy két kép erejéig media marktban aztán meglátom
Holnap szerintem meg is ejtem a bulit -
Byk01
őstag
válasz
total90 #26955 üzenetére
Olcsó, manuális obikról volt szó. Sok választási lehetőség nincs. Más gyártó nem nagyon készített rá 50-est úgy, hogy még olcsó is legyen. Az M42-vel meg vagy szívni fog a végtelen hiánya miatt, vagy a lencsés adapter rontja el a képminőséget annyira, hogy elmegy a kedve az egésztől.
Esetleg valami kimaradt? -
torzo
őstag
válasz
total90 #25716 üzenetére
Nézd! Mindkettő csúcs optika. A 200-400-zal fókuszgondok voltak a kollégánál. Minőségre egyébként nem lehet panasz.
A 300 egy fényértékkel erősebb és prime. Tehát nem is illene összehasonlítani őket.Hozza a 200-400 minőségét? Viccelsz? A 300/2.8 VRII? Az egy alázógép, hallod-e?! Az új gen tc1.4 nem lágyítja. Illetve akkora a tartalék a lencsében, hogy nem érdekes.
Ha pénzem lenne, inkább a 300-ast venném tc-vel.
Egyszer láttam már eladót 1 misiért is. Szinte újat.
-
torzo
őstag
válasz
total90 #25712 üzenetére
A N 200-400/4 hatalmas darab. De ebben a tartományban már minden optika elég súlyos persze.
Van ismerős, aki imádja, volt aki szívott vele. Ha ebben az árfekvésben keresgélsz, jobban jársz a 300/2.8-cal. Az egy hibátlan darab és elviseli a konvertereket is lényeges minőségromlás nélkül.
Kicsit olcsóbban hozzá is jutsz. -
r.levente75
addikt
válasz
total90 #25712 üzenetére
Számomra, mivel nem ezzel keresem a kenyérre valót, én ezért nem vennék hobbi szintre drága felszereléseket.
Ha fordítva lenne, akkor is mérlegelnék, hogy a kifizetett ár megtérül e .
Ha viszont életem nagy hobbijáról van szó, és "nincs nélküle boldogság" valszeg megvenném, de nyilván nem "minimálbérből". -
aleister
veterán
válasz
total90 #25602 üzenetére
Azért ez erősen témafüggő. Egy tájképnél kb mindegy, de ahol az emberi arcokon van a hangsúly, ott a zajszűrés egy szint után inkább átok, mint áldás. A működési mechanizmusából adódóan olyan életlen lesz a kép, hogy csak na.
Még D800-on is csak 1600-ra lövöm be az auto ISO maximumát. Kivételes esetben használok csak 3200-öt esküvőn. Pl gyertyafény keringőnél.(#25603) Nameste
Én FX-re nem vennék ultrazumot. Ennek az árából vegyél valami használt mft milc-et valami nagy átfogású obival. Ha hirtelen kell dokumentálási céllal (értsd, értékelhetetlen turistafotók, jóskapista ballagása, stb) ott lóbálhatod egész nap. Érdemi témára, előre rákészülve meg vegyél fixeket az FX-hez. -
tvamos
nagyúr
-
JohnyBlue
addikt
válasz
total90 #25018 üzenetére
Tisztellek becsullek, de ha a 14-24-ad elmaszik majd viszed a szervizbe..?
A sigma es a tamron kenyelmes es koltseghatekony?
Es nagyon nem bannam ha a canikon es kiadna dokkolot, meg ha azt hozna magaval hogy nekem kell beloni a felszerelest.
Mas pelda veszel egy highend hang cuccot... Mitcsinalsz vele elso korben? Finomhangolod meg basztatod hogy tenyleg penge legyen. Vagy elviszed szerviube hogy sodorjak meg a kabeleket meg rászpitáljak meg jarassak meg a hangszorokat?
Na en befejeztem
-
aleister
veterán
válasz
total90 #24999 üzenetére
Nem. Elrettentett az itt olvasott fókuszhibás rémtörténet. A 6. példány volt csak jó.
Ellenben a DXO kipróbálta őket.
Ez alapján hangyapöcsnyivel a Tamront élesebbnek látom, de ez már csak kb annak a függvénye, hogy a tesztelt példányok milyenek voltak gyártási szórás tekintetében. Valós felhasználás mellett biztos vagyok benne, hogy ez a nüansznyi különbség érzékelhetetlen. Ezért is írtam, hogy vannak olyan jók ezek a Tamik, mint a Sigmák.Már csak azt kell eldöntenie az embernek, hogy mi éri meg számára jobban, 2/3 Fé fényerőben, vagy 3-4 Fé-t fogó stabilizátor.
-
m3ss
veterán
válasz
total90 #24670 üzenetére
fel ora?
beallitod vegtelenre, aztan a 3. kalibralhato tavolsagnal vakarhatod megint a fejed
milyen artokat vettel?
peldaul. tavolsagokra, szogekre, megvilagitasra ugyelj. en amugy utolag, lehet raszannam erre a lenscalra a penzt, vagy epiteni uilyet diy. mindig osszeallitani elemeket...es nem is igazan preciz megoldas, a kozottuk levo res miatt. -
Byk01
őstag
válasz
total90 #24480 üzenetére
Ja, félreértettelek.
Ha megnézel egy tesztet ezekről FX-en, annál jobbat hoznak DX-en, hiszen a gyengébb minőséget adó lencseszélek nem vesznek részt a képalkotásban.
Egyébként a legolcsóbb AF-S 50/1.8-at is dicsérik akár FX-en, akár DX-en (az 1.4-est már kevésbé, legalábbis az árához viszonyítva).
Mivel ezek a kisfilmes alapobjektívek, elég nagy tapasztalat összegyűlt az idők során a tervezésükhöz, és elég egyszerű konstrukciók. Mellélőni egyikkel sem lehet, szerintem, ha maga a látószög megfelel. -
torzo
őstag
válasz
total90 #24393 üzenetére
N14-24-et használok, pazar, kontrasztos, tűéles tágon is.
VR-re ebben a gyutávtartományban gyakorlatilag nincs szükség. Nikkorra Cokin is létezik, itthon is kapni, jóval olcsóbb mint a Lee. Amúgy az obin olyan bevonat van, mintha CPL-t tennél eléje. Ha ND-zni akarsz, az persze más. Nincs bajom a tamikkal, a 15-30 is jónak mondott, de ha lehet, akkor Nikonra Nikkort. -
imyourfriend
őstag
válasz
total90 #21304 üzenetére
[link] D800-on a 150-600, azért azt ne gondold hogy végig verő napsütésben fognak születni a képek, másrészt tehetsz TC 1,4x-t a 300/4-re ami még egész vállalható képet ad: [link] mondjuk ezt az egész threadet érdemes végigolvasni ami azt illeti. Mert az egyik oldalon ott a kiváló crop lehetősége a másik oldalon igaz hogy picit fényerőtlenebb és nehezebb üveg de egy jóféle stabi van benne.
-
torzo
őstag
válasz
total90 #21300 üzenetére
Ha újat akarsz venni, akkor tami 150-600, jókat olvasni róla és áll. televégen is jó. Viszont fényerőben nem nagy ász.
A N 80-400 új verzióját szintén nagyon dícsérik, de az itthon 700 k körül van újonnan, a régi fajtát lehet kapni használtan 250 k körül, nem sok jót olvastam róla. Nekem 50-500 Sigma HSM OS, még nem használtam olyan sokat, hogy biztosat mondhatnék, 300-ig elég jó, utána lágyul.
Ami nagyon penge az a Sigma 120-300/2.8 OS. Újonnan 1 misi!
Elképesztő a rajza, a gyorsasága, pontos, fényerős, 1.4-es konverterrel is frankó. Havernak van, láttam munka közben is, hát, hogy is mondják, besza-behu, amit produkált. Ha lenne pénzem rá, csak ezt venném. Használtan láttam már 600 k-ért is. -
imyourfriend
őstag
válasz
total90 #21300 üzenetére
ha futja AF-S 300/4VR-es telére akkor vegyél olyant, nem fogod megbánni.
Én mindenképpen fix objektívben gondolkoznék (saját részre ebben is gondolkozok) egy AF-S 300/4D-t néztem ki. Mellesleg a Tamron 150-600 5-6.3 VC objektívet dícsérik, csak kérdés hogy milyen a képe a tele végén, valamint meddig kell rekeszelni ehhez (gondolok itt f/8-f/11-re) míg a 300/4-es fix már f/4-en is penge képet ad. Milyen helyen és milyen vázon szeretnéd használni az objektívet?
Annó Sigma 120-400-al próbálkoztam ilyen téren, akkor vetettem el a zoom objektíveket mikor 400mm-nél rekeszelni kellett f/11-re hogy ne csak dokumentálható képek szülessenek. Ott már megfelelő volt a minősége, viszont akkor el is döntöttem hogy ha legközelebb madarászni szeretnék csakis fix objektívbe invesztálok.
-
válasz
total90 #21300 üzenetére
Nem vagyok szakértő, alap teléket használtam eddig.
Egy barátom bérelt Svájcban egy hétvégére egy 80-400-at, D7000-es vázra.
Szerintem nagyon durva obi. Nem egy gyakorlott fotós, kb. egy éve vette a gépet, és kézből ezeket lőtte vele: https://flic.kr/s/aHsk3aSuxX
A stabija biztosan nem gyenge. -
Zozzer888
addikt
-
-
BiriBum
őstag
válasz
total90 #13030 üzenetére
Ilyen ultranagylátónál semmi értelme az állandó fényerőnek, tehát az újabb verzió nem éri meg az ártöbbletet. Egyébként érdekes módon 10mm-en a legjobb a képminőség, a szélek valóban lágyulnak. Az ultranagylátót meg kell nagyon gondolni, hogy tényleg megéri-e, ugyanis elég ritkán van a gépen. Jópofa dolog, hogy "minden" benne van a képben, de utána az lesz a gond, hogy hogyan ne komponáld bele a zavaró elemeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest