- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
Hát, az első link szerint:
"AF-S Zoom-Nikkor ED 16-85mm f/3.5-5.6G IF DX VR"
Majd, "Announced in January 2008"
A másodiknál egy fórumozó írja a VR II-t mint fícsőr, de az honnan veszi? nem tudom.
2008-ban kijött és utána nincs tudomásom frissítésről.
Általában a frissített lencsék megnevezésében ott a VR II., 16-85 lencsét én még nem láttam VR II.-vel.
2009-ben kijött a 18-200 VRII, ami közel van a 2008-hoz, így lehet a 16-85 alapból VRII tudással jött ki csak nem úgy hívták. Ez ugye annyit tesz, hogy nagyobb bemozdulást képes kompenzálni, mint az előd.
Azért azt vedd figyelembe, hogy "sötét" zoom-ról van szó. Rossz fényviszonyoknál - VR ide vagy oda - kelleni fog az állvány és/vagy vaku páros.
Képminőségre nem mondanak jobbat, vagy sokkal jobbat (árkülönbséget tekintve), mint egy 18-105 VR.
Mondjuk 18mm-en biztos jobb a 16-85, mint a kitobik.Szerintem ne a VRI. vs VRII kérdés döntsön. Állapot, ár, és a feladat amire obit keresel, én ezeket tartanám fontosabbnak.
szvsz
-
Throme
veterán
Lehet valahol ezzel jelölték a VR hatékonyságát.
Vannak a 18-105, 55-200, 18-200, (talán az első 18-300 is ide tartozik) VR obik, majd lett frissített 55-200, 18-200 (és lehet a frissített 18-300 is ilyen) VRII.
A 16-85 se valami új, szóval nem is biztos, hogy jobb a VR-je mint a 18-105-nek...Tudsz egy linket dobni, ahol írnak arról, hogy van frissített 16-85 VR II ?
Ha egy hirdetés az, akkor én nem tekintem megbízható forrásnak. Eladó azt mond amit akar...vagy akár el is írhatta... -
Throme
veterán
Ebből hoztak ki frissített verziót, hogy vr 2?
Én nem értek a használt árakhoz. Újkori ára közel 2x 18-105 volt.
Nincs ekkora különbség a kettő közt. Igazából a 16mm kezdet, ami szimpatikusabb, és a fém bajonett.
Voltak akik panaszkodtak a háttérmosásra, mert nem tetszett.
Ugyanúgy "sötét" obi.Amiről tudok, az a 16-80 VR f2.8-f4 ami horror áron van, és lehet, hogy jó, de kisebb pénztárcából létezik helyette a sigma 17-70 " C " f2.8-f4....
-
-
uffneked
aktív tag
Tamron 70-300mm F4-5.6 AF Di LD Macro
Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro
Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro
Nekem utóbbi van, elég jól használható.
Pentaxból ezt ajánlanám:
SMC Pentax-DA 55-300mm F4-5.8 ED -
Tin_Shield
őstag
Szerintem inkább a Pentax topicban tedd fel a kérdéseidet, ott ismerik a legjobban rendszert.
18-55 kitobi, kb. ugyanazt tudja mint bármelyik rendszer kitobjektívje, korrekt kép olcsón, de semmi extra. A Pentax pozitívuma, hogy a WR kitobik időjárásállók, ilyet más rendszer nem kínál ennyiért.
Az 50-es (ekv 75) használható portéra csak kicsit "szellősebben" célszerű komponálni, Az 1.4-es fényerőnek minden rendszerben jelentős a felára.
A zoom obi alatt mire gondolsz (a kitobi is zoom objektív)? Valami nagy átfogású túristazoom? Telezoom?ui: A jó gyári objektívek minden rendszerhez drágák. Részben megoldást jelent az itthoni/külföldi használtpiac, valamint az un. 3rd party (Tamron, Sigma, Tokina) gyártók kínálata. A Pentax-nál továbbá elég egyszerű a régi manuális objektívek használata, frankó darabokat lehet találni az új objektívek árához képest akár "gombokért" is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Nikon ) -Újszerű-
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest