-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lac-coo #27449 üzenetére
én amazon.de-ről rendeltem az utóbbi időben. magyarországra is ingyen küldenek 30 vagy 40 euro felett.
garancia miatt inkább őket preferálom. én eddig mindig minden ilyen jellegű problémámat meg tudtam oldani.
sőt egyszer használtam egy innen rendelt vakut, majd rájöttem, hogy mégsem kell és visszaadtam. ők pedig a pénzt -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Lac-coo #27430 üzenetére
Így van a Sigmát is 12-n használom. 14mm nagyon a plafon,de hogyha az a Tokina tényleg annyira jó,mint ahogy a tesztekben írják akkor az lesz.
Van már egy lapszűrő rendszerem (Cokin) , amihez szükség van szűrőmenetre. A beépített napellenzős objektívekre egy-két gyártó van aki gyárt (pl.: Nisi, Lee Filters) de ezek horribil áron mennek.
Nyílván eltörpül az objektív ára mellett, de hobbiként nekem annyit már nem ér meg.A lapszűrökről meg nem mondok le,ezért akarnék egy nagyon jó dx obit.
-
jlaudio
tag
válasz
Lac-coo #27368 üzenetére
Miért is lenne parasztvakitás? Nem látol külömbséget a keresőben amikor egy fényerőtlen obi után felteszel egy f2,8 ast? Fókuszálni sem fókuszál gyorsabban és pontosabban egy f2,8 as mint egy f4,5-ös? Olcsó budget kategória? Én 2 éve 200 ezerért vettem most is 170 ezer, minősegi épités 550 g, emelett az új Nikon gyerekjátéknak tűnik az olcsó műanyag épitésű és 230 g...
Használhatatlan szar f2,8-on, akad pár szerencsétlen tudatlan amatőr aki a D500-as gépére ilyen használhatatlan budget obit rak és még ráadásul f2,8-on használja:https://explorecams.com/photo/19573335/pair=nikon-d500=tokina-at-x-116-pro-dx-ii-af-11-16mm-f-2-8
Mit mondjak tényleg életlen lágy kép, használhatatlan...
-
-
80hun
addikt
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Lac-coo #27333 üzenetére
Szia!
Köszi a linket...
Csak, egy kérdés jutott eszembe nagy hirtelen az obival kapcsolatban. Nevezetesen tényleg nem lehet kikapcsolni a VR-t? Vagy én nem értelmezem jól? Állványról fotózva, mindig azt tanácsolják, hogy ki kell kapcsolni a VR-t, hát akkor azt itten hogyé?
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Lac-coo #27258 üzenetére
Nem tudom mekkora különbség van a Canon - Nikon Tokina között (ha van egyáltalán), de Canonon teljesen vállalható 2.8-on is. Nyitva a képközép megfelelő, valamennyire azért húzza a sarkokat, de kicsit rekeszelve gyorsan javul a képszél is. f/4-től kezdődően a teljes képmező korrekt. Az egyik legjobb fényerős, autófókuszos (ultra)nagylátó croppos vázon, de FF-en is használható ~15 mm felett.
-
Studi
veterán
válasz
Lac-coo #27238 üzenetére
Két dolog okozhatja ezt: a fotózásban alapvetően sokkal megengedőbb az élesség fogalma, mint amit mi monitoron pixelszinten élesnek látunk. Papírképen még bőven jó az, amit te egy óriásmonitoron belenagyítva életlennek látsz. De a DOF kalkulátorokban sokszor lehet is emiatt csökkenteni a CoC (Circle of Confusion) értéket.
a másik dolog pedig az, hogy ha nagyon szűkre zárod a blendét, egy másik hatás, a diffrakció is belép, ami viszont lágyítja a képet. FF-en még jó lehet a 16-os blende is, APS-C-n már nem érdemes 11, m43 vázon 8 fölé menni.
-
-
-
-
Studi
veterán
válasz
Lac-coo #27079 üzenetére
Kb mintha nagyon finom pókháló lenne rátapadva az üvegre.
Lens fungus néven talál rá a gúgli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Sweet.tv - internetes TV
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest