- Netfone
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Laraxior #4027 üzenetére
12k-n mennek a ramok, ha a gpu-t kezdem piszkálni, akkor száll el, ha kap feszt, akkor kicsit tud többet, de nem sokkal.. Ennyit tud..
Most, hogy 1,081V a max fesz így megy többet, csak így azért már kicsit melegecske szegény.
A procival szerencsém volt, ezzel kevésbé, ez van. Bár így is jobban megy mint sok másik.
Nekem az overwatch a mérvadó, mert azzal játszok sokat, benchben hiába stabil, ha ott elhasal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #3941 üzenetére
Rendben. Igaz hogy az egyik 87 fps a cpu teszt resze masik 49. De vegülis tökmindegy...
Persze, megnézhetem WinRarban, Renderelésben, Photoshopban, vagy olyan alkalmazásban ahol a közel 90-100Gb/s memória olvasás írás megteszi hatását. Vagy a 130 ezres CPU Queen érték, megjegyzem finoman a 7700K a felét nem erte el.
Amúgy majd megnézem a többi 3DMarkot is idővel csak most jelenleg nincs rá időm.
Viszont azt azért hozzá teszem hogy nem bántam meg hogy eladtam a 7700K 5,1 Ghz procimat... -
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior #3887 üzenetére
Nem tudom te mivel játszol, de nálam már akkor is van különbség ha 4GHz-ről 4.4GHz-re húzom a 4770K-t. Ez igaz offline a GTA V-re, az ArmA3-ra és gyakorlatilag az összes repszimre. Online jelenleg csak a Rising Storm 2: Vietnam-l játszom, de amíg offline folyamatosan 99%-n teker a 980Ti, addig online rendre benéz 70-80%-ra és az FPS értékek is jóval kisebbek... ahogy emelem a CPU órajelet úgy nő az átlag FPS-m. Egy 4.8GHz-n ketyegő 7700K-l tuti, hogy jóval nagyobb értékeket kapnék mint a 4.0GHz-s 4770K-l. Mindezt 1440p-n.
De nézeges 4K-s minimum FPS teszteket... nem egy játékban van CPU limit, és akkor itt megint csak az offline van mérve. Hirtelen csak ezt találtam mobilrol,
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Ryzen_5_1600X/15.html
Intelnél nem is lényeges a ram órajel, bár ArmA alatt itt is vannak igencsak érezhető eltérések, de a Ryzen mellé kifejezetten kell a gyors ram, mert sokkal jobban teljesít vele.
-
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior #3883 üzenetére
Azért ezt egy kicsit eltúlzod szerintem. Egyrészt offline is vannak olyan játékok amelyek kihasználják a több magot és akkor bizony jelentősen nő az FPS még egy 7700K-hoz viszonyítva is, másrészt online bizony igencsak számít a CPU erő... ezt a 4770K esetén naponta tapasztalom, pedig csak egy 980Ti-t hajt.
-
KAMELOT
titán
válasz
Laraxior #3883 üzenetére
2560x1440 monitorom volt akkor. Most 4k van. Azért is vagyok kíváncsi, hogy hoz e valamit és ha igen mennyit? Ameddig nem tapasztalod meg, nem is veszel észre semmit.
Más: Csak azért váltottam, mert el tudtam adni ugyan annyiért a lap+proci kombót, mint amennyiért 2 éve vettem. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #3879 üzenetére
Te nem tudom miről beszélsz, elindítottam egy tömörítést, illetve egy Bluray lemezt szerkesztettem.
Hát ez a processzor félelmetes, az i7 7700K még a negyednél se járt volna, ez már befejezte.
Mondom azt a kurv@...
Játékokban meg egyáltalán nem lassabb mint az előző procim, csak maga a rendszer lett hatszor gyorsabb...
Pedig az i7 7700K-val sem volt lassú, de ez már nem az a szint ahol labdába rúg egy 4 magos... -
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #3866 üzenetére
Értem én. Én is most rendeltem az alaplaphoz egy 4 elosztós kábelt, és azt kell rádugni majd az RGB részére a deszkának, így 4 db RGB dolgot rálehet kötni egyszerre, csak az nem tiszta nekem, hogy az alaplapomon egyik RGB rész 4 tüskés a másik csak 3 tüskés.
A GTX1080Ti is 4 tüskés, de semmi infót nem találtam róla hogy arra mit köthetek, ventilátort, szalagot.
Most rendeltem két szalagot, 3 RGB AKASA ventilátort. -
válasz
Laraxior #3812 üzenetére
Én a két progit együtt mixelve használtam.
Pl adtam a saját szoftverében asszem beépített 5% tunignot neki,a venti vezérlést meg az AB intézte,valamint a memória tuningot is.
Nekem is ez volt az első amit észleltem,a hűtés az össze lett rakva elég rendesen.
Nagyon jól hűt és csendes is. -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #3759 üzenetére
Mire elavul addigra 30 magossal tolom majd!
(#3761) Keldor papa Feleségem van, nem panaszkodik. Éppen a háztartás is átépítés alatt van, meg külső munkák mennek, ez mellett én is megengedek magamnak egy kis szórakozást, jelenleg úgy jött ki a lépés hogy fejlesztem a PC-t, amivel ő tisztában is van, hogy ez a hobbim.
HA nem leszek vele maradéktalanul elégedett úgy is eladom a picsába hogy vegyek jobbat. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #3754 üzenetére
Pedig, jön a 12-14-18 magos CPU család.
Szerintem kifogják erőszakolni a fejlesztőkből hogy az órajelet dobják el a kukába, a magok számát vegyék figyelemebe. Különben mi értelme lenne az egész AMD - Intel politikának...
Véleményem szerint ugyan úgy járunk mint a 2 magosokkal, szépen eltűnnek a 4 magok a süllyesztőbe, nézd meg az új LGA1151 - 6 maggal érkezik elsőként, valamit tudnak az Intelnél és az AMD-nél is.
Te is beállsz majd szépen a sorba.vagy kukázod a PC vonalat.
(#3758) KAMELOT Nem kevés, az már biztos. Én is nyeltem most egy nagyot mikor kifizettem érte az 1000 körüli összeget.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #3751 üzenetére
Pont ezen agyaltam, 1440p tök mindegy mit mérek mivel, mivel hogy a 1080Ti 100% pörög...
Nincs mese SLi kell a picsába. Monitorom amúgy se tud csak 165 fps.
Majd beosztom.(#3751) Laraxior Azért ráfogok mérni, mert nem tudom elhinni hogy egy Overwatch alatt 4 ghz i7 7700K ugyan úgy fog menni mint egy 5,0 Ghz i7 7700K, elég érzékeny az a játék a CPU teljesítményre, hiszen a GTX1080Ti se tud folyamatosan 165 fps ott.
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #3747 üzenetére
Mivel variáltak a cache-el, ezért a Skylake-X van hogy lassabb is játékra, mint a sima Skylake és Kaby Lake. Youtube tele van vele...
arnoldito: Csak hogy Threadripper is feleslegesen sok játékra. 1950X-nél is van arra opció, hogy letilthatsz 8 magot, mert gyorsulnak a játékok, ha csak az egyik die aktív. 1700-1800X sokkal jobb választás ott is.
-
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior #3713 üzenetére
Hááát, nálam multiban 1440p-n a 980Ti sokszor csak 80% körül ketyeg a 4.4GHZ-s 4770K mellett, de offline a GTA V is megzabálja a 4770K-t, és itt csak egy 980Ti-ről van szó. Meglepne, ha egy 1080Ti SLI-nek elég lenne egy 7700K.
Persze itt a fő kérdés az, hogy mekkora FPS érték elérése a cél.
-
ÁdiBá
veterán
-
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #3624 üzenetére
El fogja bírni,mert ugyse tudja majd kihajtani a két kártyát... max szintetikusokban... necces lesz az biztos,föleg ha még a vizet is ráaggatod....
Nálam sajnos érik a tápcsere,7+ éves már a HX850 és olyan pofonokat kapott már hogy csak na...na meg cwt beles de azért igen jól bírta,kuka érett lesz lassan.
-
Devid_81
félisten
válasz
Laraxior #3595 üzenetére
En sehogy...
Custom voltage curve-el sikerult 1.063v nal stabilizalnom a 2066Mhz-et ma.
Majd nyomtam egy Superposition 8K tesztet kimaxolt TDP-vel, hogy ne dobalja az orajelet.
Es annyit lattam hogy 150% felett volt...es legtobbszor meg ki is irta az AB hogy tullepte a maxot....
Szoval ugy dontottem jo nekem a gyari OC matol...
Nem tudom a Giga mennyire rakta jol ossze ezeket a custom PCB-ket de inkabb nem egetem el a VRM-et
Szoval viz, levegore ezt nem mernem bizni...
Kerdesedre a valasz, szinte "mindegy" mekkora a limit, ugyis beleszaladsz vmibe ami korlatozni fog. -
válasz
Laraxior #3531 üzenetére
Ha nem tudja 40°C alatt tartani akkor egy lepcsot mindig le fog dobni.
Ebay max 80gbp a levonas, ha jol emlekszem.
Pl ha eladsz egy 7000gbp erteku autot nem 700gbp fog levonni,hanem csak 80gbp.En szoktam trukkozni az arral es postaval.
Pl a kartyadat meghirdetem 1gbp es a posta pedig 1000gbp, a postahoz nem nyul senki. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Laraxior #3507 üzenetére
Érdekes ez a vram azért.. Olvasgattam a témában, és sok helyen azt írják, hogyha sok, akkor artifaktol a kártya.
Én csak annyit veszek észre, hogy pl. néha elő-elő jön mikrolag, néha kisebb-nagyobb akadás, stb.
Elvileg a 12ghz-t szinte minden kártya hozza, viszont több helyen olvastam, ahol a magasabb órajel mellett van akinek csak lassulást hoz, viszont nincs képhiba.
Devid_81: Én fel tudok menni 1.092V-ig, de nem nagyon látom értelmét. 2050MHz körül már akkor is vannak véletlenszerű hibák, plusz az Overwatch fagy.
-
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #3497 üzenetére
A különböző kártyáknál más és más értéket takarhat a 100%, így ezt ebben a formában értelmetlen hasonlítgatni....pl. neked a 100% 300W, neki pedig 350W, és így tovább. (tehát tudni kell a W-ban kifejezett értéket is)
Szerk.: Közben megnéztem. Armor OC 280/330W, Lightning 300/350W.
-
Devid_81
félisten
-
VTom
veterán
-
válasz
Laraxior #3430 üzenetére
Igen,minden ok a kijelzővel,sztem jól ki van találva és nem gáz a kijelző,mint ahogy sokan gondolnák.
Szoftverben még akár saját szöveget is futtathatsz rajta.
Hamarosan tesztelem majd Division alatt,ott minden kiderül,de szvsz nem lesz gond se az órajel ledobálással se a hőfokkal.
2db 1080Ti elég ütős.
Csak nehogy vegyek még egyet.
-
válasz
Laraxior #3400 üzenetére
Jahh,azt el is felejtettem,csak a gpu csúszkát húztam.
A proci alapon megy,3500MHz turbo-val.
Szal nem kell csúcs eredményt várni még.Csak szépen lassan.
#3399 Devid_81 :
Szvsz ez egy jó kártya,de minden tekintetben.
Hűtése is nagyon jó.
Ezt nagyon jól összerakták ezt a kártyát.
----------
A saját progija nagyon tetszik.
-
válasz
Laraxior #3394 üzenetére
Olyan elegánsan oldotta meg a gyártó a világítást,hogy azt is felraknám.
Ez bizony nem csillámpónis.El kell mondjam,hogy nagyon jó hűtést csinált rá a gyártó.
A kis ventik hangja egyáltalán nem zavaróak.Saját venti profilt használtam,ami a Lightning-hoz volt beállítva.
Egy kör Valley futott le.
A tuning progija is nagyon jó,nekem nagyon tetszik.
Kereken 2000-ről indult a gpu.
40°C-nál ledob egy lépcsőt,50°C-nál ledob még egy lépcsőt.
1974-en állt meg. -
válasz
Laraxior #3379 üzenetére
Nem az enyém a kártya én csak segítettem.
Szal,linkelhetsz hsz-ket innen oda is.Én csak ide raktam be,mert 1080Ti,igazi kuriózum.
Én nagyon örülök a kártyádnak.
Grat hozzá !Majd holnap jönnek újabb hsz-ek a kártyával.
Ha később összeszedem magam akkor lehet még ma megcsinálom,de sok esélyt nem látok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Proxmox VE
- VR topik
- Linux haladóknak
- Netfone
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest