-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
cocobanana #42055 üzenetére
Megértem, én inkább kímélem - FIFA-ázni szoktam de ott is bekapcsoltam a 60FPS lock-ot elég az a monitorom amúgy sem tud többet - talán ha majd tényleg kevés lesz akkor megnézem mit tud de lehet akkor sem hiszen addigra már elég öreg lesz és nem öregkorára kéne meghajtanom.
Abban igazad van - én is így tervezem - hogy HA le kell váltani mert már gyenge akkor építek egy teljesen új konfigot az akkor épp aktuális alapokra.
-
Cs1csó
titán
válasz
cocobanana #42053 üzenetére
Ez nem tűnik rossznak átlag FPS tekintetében vagy +15%
A STRIX 970-nél eltolták a VRM hűtést itt egy mod: [link]
Az MSI GAMING jobb, halkabb és jobban hűt.
-
Cs1csó
titán
válasz
cocobanana #42050 üzenetére
Igen érdemes manuálisan variálni mondjuk 55-nál bekapcsol 45-nél kikapcsol és próbálja 80-nál nem engedni feljebb neked kell tudni.
Ennyi 10% körüli FPS növekedésre lehet számítani OC-val esetleg többre ha ért hozzá valaki vagy folyadékhűtést használ a kártyán az többet bír.
Az élettartamot elsősorban a DILATÁCIÓ csökkenti: Egy test térfogatának megváltozása külső erőhatás (hőmérséklet) hatására.
Amikor játszol a kártya felmelegszik ha abbahagyod a játékot a kártya visszahűl, ez roncsolja a kártyát, elválhatnak alkatrészek egymástól stb.
- minél nagyobb a minimum és a maximum hőmérséklet között a különbség annál károsabb ez (nem mindegy hogy az IDLE hőfok 40 a terheléses pedig 70 vagy 85 azaz a két állapot között 30 vagy 45 fok celsius különbség van)
- hányszor milyen gyakran történik ez hőmérséklet változásEgy "ideális állapot" leírása: jól szellőző a ház, jó a hűtés a kártyán - kicsi a dilatáció mivel a maximum hőmérséklet sem túl nagy és naponta csak egy alkalommal játszol - az időtartam kb. mindegy 1-2-3 óra de a lényeg, hogy csak egyszer de akkor folyamatos játék van
Egy nem ideális állapot leírása: rosszul szellőző ház, gyenge a kártya hűtése - nagy a diletáció - és naponta mondjuk 3-4 alkalommal is játszol mondjuk csak félórákat, időben lehet ugyanannyit mint az első esetben de nagyobb a hőingadozás, és többször is van.
-
Cs1csó
titán
válasz
cocobanana #42047 üzenetére
Nem VRAM hanem VRM (Voltage Regulation Modul = Feszültségszabályozó egység) és azért mehet fel olyan magasra mert a kártya nem annak a hőfokát figyeli hanem a GPU diódáét. A VRM magasabb hőmérsékletet kibír de azért jobb lenne valahol 80 fok celsius körül tartani mint ahogy a GPU diódának is jobb ha 70 fok celsius körül tud maradni.
Hosszabb távon egészségesebb.
-
mihione
őstag
válasz
cocobanana #42047 üzenetére
Szia!En azt javaslom a feszt ne piszkald inkabb alap fesszel nezd meg hol a vege,vrm nem fogja csipni ha meg +feszt adsz neki es meg melegited.core frekinel ilyen 1500 korul megy altalaban a legtobb 970 lehet +,-20 mhz memoria meg kb +500 de ezt erdemes unigen heavennel fix jol terhelo scenenel nezni es addig emelni ameddig +fpst kapsz,tulhuzasnal romolhat a teljesitmeny!
Aztan mar csak tesztelni mennyire stabil ea a hofokra figyelni,en 75-nel feljebb nem szivesen engednem. -
cocobanana
tag
válasz
cocobanana #42046 üzenetére
Autó módban megy a ventilátor úgy használtam mindig is. Ha felveszem manuálisan 80% a pörgést, akkor hűti rendesen a vramot, de baromira hangos a vga akkor. Hmm fura, hogy auto ventilátor módban simán engedi a vramot felvinni 95 fokra.
-
Cs1csó
titán
válasz
cocobanana #42044 üzenetére
Sajnos én is csak olvasgatni szoktam róla, én inkább kímélem a sajátom. Itt kérdezd meg: [link]
Amit én idáig leszűrtem:
- a power limitet nyugodtan lehet kitolni
- a többit is de azokat csak fokozatosan
- ha mindent kitolsz ott már nem árthat NÉMI FESZÜLTSÉG emelés de csak minimális
- figyelj a linkelt képen a GPU dióda és a GPU VRM hőadataira 80 fok celsiusnál lehetőleg ne menjen feljebb egyik sem.Ha csíkozódás van játék alatt akkor nem bírja a kártya az adott OC-t, és az sem jó ha nem bírja tartani a 80 fok celsius alatt a kártyát. Ez a két dolog a legfontosabb egyéb gond nem lehet, ha nem melegszik túl és amikor már hibázik a kártya onnan visszaveszel akkor baj nem lehet.
Kártyánként változó van amelyik több van amelyik kevesebb OC-t bír el az is fontos mennyire szellős a gépházad, ilyenkor érdemes a ház ventilátorok fordulatát is feljebb venni ha manuális vezérlésűek.+ fontos: JEGYEZD FEL a mérési adatokat valami tesztet futtass, hogy lásd több lesz e az FPS-ed ha valamit húzol. Hogy tudd honnan hová erősödött a kártya.
-
Cs1csó
titán
válasz
cocobanana #42042 üzenetére
Egy biztos jó lenne feltenni az AIDA64-et ami nem csak a GPU diódát hanem a GPU VRM-et is monitorozza, Amúgy a power limitet lehet kitolni és esetleg a feszültséget növelni, óvatosan.
A VRM hőmérséklete magasabb ez okés de azért 80 fok celsius körül alatt érdemes azt is tartani.
Nekem is STRIX-em van így néz ki alapon :
- power limitet, core clock, memory clock ezeket lehet növelni és a core voltage-ot - -
Cs1csó
titán
válasz
cocobanana #42040 üzenetére
Mikor volt újra pasztázva? A STRX-ekkel óvatosan, a VRM hűtésük nem a legjobb (van rá videó, hogy lehet tuningolni a VRM hűtést)
Asus GPU tweakver vagy az MSI Afterburner javallott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest