- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
TTomax #12298 üzenetére
TTomax és Keldor: Erről a monitorról mi a véleményetek?
Asus VG248QE
Nekem a ROG-ra nincs keret, de ez most még beleférne, plusz 1-2 hónap múlva vennék hozzá egy G-sync upgrade kitet. A másik variáció az AOC G-sync monitor, ami h1mpinek van. Vélemény? Kipróbálnám én is... -
bombibmw
veterán
válasz
TTomax #11881 üzenetére
Kipróbálom,köszi!
daveoff:
Ebben is van igazság.
Nemrégen még 180-190k volt a 980-ak zöme és aki akkor vette,nagyobbat fog vele bukni,mint az,aki 970Sli-t vett.
Ezt is szem előtt tartottam,mikor vásároltam.
Nagyon jól megy játékokban az Sli,szavam nem lehet rá.
Az,hogy van-e létjogosultsága,megint más tészta,mert van,ahol ez is majdnem elfogy.
Őszintén megmondom,én GTAV-re(meg persze a többi VGA zabáló játékra) vettem az Sli-t és fejlesztettem a gépet,remélem támogatni is fogja az Sli-t.
Ezt most megtartom 1-1,5 évig,aztán majd váltok az aktuális csúcsra,vagy megint egy csúcsközeli Sli-re.
Ebben a szegmensben pedig nem mindig a józan ész dönt,vagy aki ilyen kártyákat vesz,nem biztos,hogy jó döntést hoz,de ez van.Crysis3-at egy kártyával néztem,ahhoz képest nem sokkal gyorsabb a 980,sőt.
-
keIdor
titán
válasz
TTomax #11627 üzenetére
Én nem vagyok biztos benne, hogy van igény 400k+ dVGA-ra, ezt a 295X2 eladásaiból akár le is szűrhette az nVidia. de persze tévedhetek és lehet jön majd. Inkább a GM200-ra fókuszáljanak csak, engem az érdekel, meg mást is.
h1mpi: Egyébként milyen az AOC képe az U2414H és U2713H után? Abban milyen TN van?
-
keIdor
titán
válasz
TTomax #11620 üzenetére
Aki látott már Dell U2711-et, annak mondom, hogy ugyanolyan színekre és kontrasztra képes szvsz a ROG Swift. A Dell U2713H-t nem hozza, de az egy 10bit-es AH-IPS, nem csoda, de az elődjét simán hozza.
Persze betekintési szöge nyilván nem jó, mert TN-ről beszéltünk.Ez előtt U2414H-m volt, amit szerintem meg még túl is szárnyal, pedig kalibráltattam.
De ezt úgyis csak az fogja fel aki már látta, nagyon nem ilyen 50k-s TN féle panelokra kell gondolni, az Asus tényleg kihozta a maximumot a technológiából. A legolcsóbb IPS-eket meg is veri, sőt, nekem a 80k-s U2414H nem is jött be, pedig az már nem olcsó.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #11636 üzenetére
Bizony, ahogy az IPS panelok között is.
A mostani Dell P2414H pl. hiába ugyanúgy 8ms g2g, mint az előző U2312HM, mégis látványosan gyorsabb.
Nekem egyáltalán nem a színvilág a fontos, teljesen félreértesz, a legutóbbi TN-es monitorom (Samsung paneles Samsung 2233BW) színvilága teljesen pariban volt az utód IPS U2312HM-el, semmi de semmi szégyellnivalója nem volt, pár hétig használtam is őket együtt. Ugyanakkor nekem a TN panelek technológiából fakadó sajátossága, hogy akár viszonylag kis szögben is kissé eltérnek a színárnyalatok nekem nem férnek bele, idegesítenek.
Azért is írtam, tök jó, ha valakit ez nem zavar, mert akkor vehet magának egy jóval gyorsabb monitort, mint a mai IPS-ek olyan finomságokkal, mint G-sync, ULMB, 144hz.A Freesyncet amúgy én is várom, elvileg már itt van a nyakunkon, 2015 első negyedévre ígérték őket, ha jól emlékszem. A 4K engem teljesen hidegen hagy, felesleges akkora felbontás asztali körülményekhez, cserébe lezabálja a legerősebb hardvert is a gépben... Nyilván ez a célja is, vegyél új, méregdrága monitort, gépet, VGA-t, mindent... Hát én ebből inkább kimaradnék.
-
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #11620 üzenetére
Jó, a 980 SLI tényleg túlzás FHD-ra, de egy 980-as kártyához szerintem teljesen jó.
A TN paneleket világ életemben utátam, ne nézz divatmajomnak. Éppen elég volt belőle az a néhány év, amit megfizethető alternatíva híján olyan előtt töltöttem. Pedig igen jóféle TN-em volt egyébként. Másfelől a mai napig gyönyörködhetek bennük a notim előtt...
A túlszaturált képet én sem szeretem, nekem is kalibráltatva van az IPS-em.
Én örülök, ha valaki elégedett a TN-jével, de nekem az akkora visszalépés lenne az IPS kényelme után, amit egy porcikám se kíván.
-
h1mpi
félisten
válasz
TTomax #11620 üzenetére
Látom elég nehéz a felfogásod.
Szerinted azért nincs Asus Rog monitorom, mert nem tudtam volna kifizetni az a +100K-t? Utoljára leírom, hogy nem fér el, mert kicsi az asztalom. Az meg, hogy kinek mi felel meg az legyen a saját dolga. Ezeken a vga-kon kb 30K-t, ha bukok darabján sokat mondok, mert jó áron vettem. Nem melegszik, gyors, akkor meg miért ne legyen SLI?!
Amúgy meg egyik reggel majd úgy kelek, hogy nem kell SLI és eladom az egyiket
Aki G-Syncben gondolkozik az ne gondolkozzon. Tegnap FC4-eztem egy kicsit és ahogy forogsz az valami elképesztő. Olyan érzésed van, mintha Te forognál annyira sima és gyors. Áldás erre -
-
-
blaca83
őstag
válasz
TTomax #10197 üzenetére
Külföldi tesztekben nem egészen ezt olvastam!
[link]Sajnos ezt a legújabb szériáját nem tudtam még tesztelni, de a 780-at és 780Ti AMP-t azt igen és az nagyon is rendben volt.
A 970 Extreme is 65C körül van terhelve, úgyhogy nem hiszem,hogy a 980-as annyival rosszabb lenne.
-
hdekakas
senior tag
Akkor felejtős, azért nem veszek meg programot, hogy egyszer futtassam.
Még sosem volt Nvidiám, most tértem át amd-ről. Itt a tuning hogy működik? Amd-nél ha túlhúztam a gpu-t, akkor szemetelt a kép. Itt nem szemetel soha, ha bírja, akkor bírja, ha nem bírja, akkor szürke/fekete képernyő.
Msi gtx 980-nál kb mi a tuning vége alapfesszel? +210-et rádobtam gpu-ra, +250-at memóriára, de viszi. -
bombibmw
veterán
Kaptál egy 980-at 970 árban?
Egyébként a cw-hoz hozzászólva,ha nekem nagyon ciceregnek majd a kártyák,én is vissza fogom vinni őket.
Ugye lehetnek tünetmentesek is a kártyák,de lehet az is,hogy üvölteni fognak.
Nem lehet letesztelni őket,tehát valamilyen szinten zsákbamacskát vesz az ember.
Ha gázos lesz,visszaviszem és cserélem egy 980-ra,amit már megtartok. -
-
batt
aktív tag
A bios update csak a rendellenes ventilátor működést hivatott javítani! itt a moderátorok is írják,hogy sajnos az első széria érintett a hardveresen rossz venti vezérlésbe és ezt bios-sal nem lehet megoldani! Cserét kell kérni a az eladótól! Sajnos én nagyon az elején vettem ,így nagyon gyanús,hogy pont kifogtam!
Tudom írtam,hogy megjavult az új bios-sal de most 2 alkalommal volt megint parajelenség!BF4 alatt /tökéletes
Mordor / tökéletes
Fifa 15 / tökéletes
Don't Starve/ tökéletes (nem megy)
Arma 3/ tökéletes
Dayz/ Random nem jó
Call of Duty Ghosts - Multiplayer / Random nem jó
Heroes & Generals / Random nem jó/ Random nem jó ez alatt azt értem,hogy monitoroztam ,PrecisionX,AB,GPU-Z.vel is az eredmény ugyan az!
Túllépi a kari a bűvös 62 fok-ot, 70-85fok és nem indul el a venti (ilyenkor ha az ujjammal meglököm a piros keretben levő venti-t akkor felpörög mind a két venti ,vissza hűl 62fok alá és leáll vagy nem! (erre is volt példa,hogy nem állt le,gép resi segített!) Elvileg a fórumon is a Moderátorok a gariztatást javasolják! Volt egy felhasználó akinek nem akarta az eladó (bolt) begariztatni e hiba végett,az msi support-nak kellet írnia a bolt nevével!Mivel nagyon érdekes és rohadt bosszantó a jelenség nálam ,nem tudom,hogy lehet reprodukálni! Mert a fent említett "tökéletesen" működő játékoknál nem volt gond! A random jatékonnál meg nem mindig jön elő! áááááááááhhh
-
TTomax
félisten
Ha ez így neked nem tetszik akkkor két megoldás lehetséges,MSI Afterburnerben lehet venti profilt adni,de az csak a gpu feletti ventit vezérli,illetve van egy másik is amit magam is használok az pedig a gyártó honlapjáról letölthető app. az MSI Independent fan control,itt mindkét venti venti vezérelhetö,de csak fix értékre...
Más lehetőség nincs,esetleg bios buhera,de azt én nem ajánlom... -
intuicio
aktív tag
Nincs fölös 200k
Más:
Gondolom Ti is szoktátok tesztelni apc perifériáit, pontosabban a video kártyáét.
Letöltöttem a 3DMark11 programot, de valamiért a tesztet nem csinálja végig. Mitől lehet? Gondolom van itt hozzáértő.
Ezt a hibakódot kapom:http://www.kephost.com/image/fCE
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azzal nem sokat érsz, de ha ennyire két képkockára akarod az egészet átvinni, akkor a 4xMSAA két egymás utáni képkocka összes pixeljéből 4 mintát vesz, míg a 4xMSAA+MFAA két egymás utáni képkocka összes pixeljéből 2 mintát vesz. Tehát hogy lesz ebből megint négymintás minőség?
Én értem, hogy azt tudod írni, amit az NV mond, de ők írhatnak bármit. Nekik ez marketing.A Maxwellben annyi van, hogy a mintavétel megváltozhat a pixelek esetében megváltozhat, tehát nincs egy beépített rom, hanem ramban van tárolva a mintavételi pontok helye. Ez olyan koncepció, mint a Radeon X800-as érában a temporális AA, amit már elvetettek, mert a temporális megoldások rengeteg temporális zavart hoznak be az egymás utáni képkockákba. Az MFAA is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mint mondtam, írni lehet bármit, de akkor sem tud egy rendszer a négymintás minőséghez felérni, ha pixelenként csak két mintája van képkockánként. Szimplán nincs elég adat hozzá, hogy ez lehetséges legyen. Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor ma nem lenne 8xMSAA, mert minek nyolc minta, ha a kevesebb adat jobb minőséget eredményez, mert most az NV azt állítja. Ne higgy el mindent, ami le van írva, hanem gondold át logikusan, hogy ha pixelenként csak két mintát vesz, akkor miképp lehetséges a négymintás minőség.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagy kérdés, hogy mit akarsz hasonlítani. Mert az előbb a 4x MSAA-ról volt szó, és annál a 4xMSAA+MFAA nem jobb, mert a mintavételek fele elvész. A 2xMSAA-nál már jobb a 4xMSAA+MFAA.
Lehet bármit írni, vagy mondani, de ha józanul átgondolod, akkor megérted, hogy miért nem lehetséges, hogy elérje azt a minőséget. Megint a pitével előállva, ha négy pitét akarsz enni, akkor kevés kettőt sütni.
Nincs temporális adatmásolás. Ezt nem tudom honnan vetted. Ezt az NV sem állítja. A slide-on is világosan le van írva, hogy frame n és frame n-1. A temporális rész rád vonatkozik, ahogy elméletileg látnod kell. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Elmondom mit csinál a 4xMFAA. Fogja a 4xMSAA-t és elveszi a pixelenkénti négy mintából a két oldalsót, de ezt úgy, hogy a páros képkockáknál az egyik, míg a páratlan képkockáknál a másik oldal mintájával számol. Tehát képtelenség, hogy a 4xMSAA-t hozza a 4xMFAA minőségét, mert mindig csak feleannyi mintád van a számításhoz. Az NV mondhatja azt, hogy ha két pitéd van, akkor tudsz négyet enni, de ettől még nem tudsz.
-
TTomax
félisten
Idézve...
"When enabled, the result will be MFAA anti-aliasing comparable to 4x MSAA when 2x MSAA is selected, and comparable to 8x MSAA when 4x MSAA is selected. Performance, meanwhile, will be 10-30% faster thanks to MFAA's innovative technology"
Mondjuk a 12 játék nem sok,jahm és SLI nem támogatott még...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az sajnos semmit sem ér ma. Az Inspector egy 3rd party program, aminek a fejlesztését nem koordinálja az NVIDIA. Ezért van csak benne az Inspectorban ez a beállítás, mert a driver a 301.10-es óta átalakult. Először kivették belőle a 0-t, majd mára ez a beállítás teljesen eltűnt a vezérlőpultból. Megszűnt rá a registry rendszer is, tehát mindegy mit állítasz be az Inspectorban, azt már nem ismerik az új driverek. Csak lóg a semmiben a beállításod, esetleg rendszerhibákat használhatsz ki. Helyette az NVIDIA határozza meg ezt a paramétert minden játékra és ez megváltoztathatatlan, mert kódoltan van levédve ez a funkció. Hacsak nem töröd fel a drivert, akkor képtelen vagy módosítani. De ez egyébként teljesen normális, ez valóban egy olyan paraméter, amit a user kezébe nem szabad odaadni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A virtual reality beállításokat a hagyományos beállításokkal ne keverjük. Az azért kell, mert a VR-nél számít, hogy ez 1 legyen, főleg azóta, amióta van VR Direct mód, tehát a Windows már nem kijelzőként detektálja, konkrétan sehogy sem engedik meg az OS-nek, hogy felismerjék a VR headsetet, mert nem akarják, hogy azon a nagy késleltetésű display alrendszeren átmenjen a kép, mielőtt kimegy. Ezért került bele a driverbe. A másik pre-render kikerült belőle, mert egy ideje az NV állítja be minden alkalmazáshoz, és azt nem engedik módosítani.
-
HSM
félisten
Ja, 5 képkockás prerenderrel... Máris 30ms-et késik az egér a képhez képest.
De mind1, nem vitázni akartam, csak kérdeztétek.
(#8247) daveoff: Én a régebbi, lassabb monitorodra gyanakszom, ami miatt nem láttál semmilyen eltérést, amit a 290-el ráadásul csak 60hz-en hajtottál.
(#8248) Sondi1986: ...de én a szerverre fogom.
Ez jóó...(#8249) szunya1: Ó, én el tudom képzelni, mintha folyamatosan bemenetet kapcsolgatnál az erősítőn... Bár erre sem egyformán háklis mindegyik.
-
-
daveoff
veterán
Szerintem leírtad a lényeget, én is erre gondoltam, csak nem akartam okoskodni, mert SLI-m még nem volt, de CF-em már sokszor, köszönöm többet nem kérek a többkártyás rendszerekből.
Amúgy meg PH cikk.....
Szomorú jövő elé néz az SLI és a CrossFire? -
daveoff
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Bluetooth hangszórók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Építő/felújító topik
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest