- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
kisza25 #4249 üzenetére
Na az biztos
Egyébként 70% az az 50%
Még ha tuningot is nézzük, mert akkor mindkét oldalon
Annak idején Phenom>X 750Ti-vel próbálkoztam vissza CRT-n 1280x1024-es felbontáson hátha lesz javulás, lett de nem sok.Szerk: Még lemondhatja, de a helyében megvenném a 960-at és 1-2 hónap múlva i5 vásárlás, használt piacon a Phenom 975 megér 20 ezret mert ritka mint a fehér holló 955 megy 17k-ért.
-
laychi
veterán
válasz
kisza25 #4160 üzenetére
Unalmas már.
Nem is kommentáltam eddig,de mikor látom,hogy nah van valami a topicban,valaki írt valamit és mindig van ez a 128-as mizéria meg a cirkusz megy....röhej.Sógor is jött itt anno az okosságokkal(nem fórumon,családon belül),hogy mert a 280x-e az milyen,meg hogy ez csak 128 bites,mondom jójó...akkor te se azt nézd mit tud,hanem,hogy van egy 3 jegyű szám és az mindent elmond...Ne zavarjon hogy más a technológia és egy régi 512-es kártyát aláz,de ez csak 128-as....bit a lényeg,mert az húúúúúúúúúúú....meg a faszom az!!!!
Mellesleg 750Ti-vel is marhára elvoltam,feljebb léptem,nem bántam meg,jó áron váltam meg tőle35k,36-ért vettem),ezt jó áron vettem 63k volt akkor(okosba 57-ért jutottam hozzá)...teljesítményben jobb,marad is jóideig.
-
Teaway
veterán
-
hipó
tag
válasz
kisza25 #4071 üzenetére
kisza25: He-he : ) A v-sinc-es ötlet jó, köszi, be fogom kapcsolni mindenhol. Gondolkodtam egyébként egy 750 ti-on a 650 ti boost után (tudom, nem a legenergiatakarékosabb, de teljesítmény/fogyasztás mutatóban jobb volt az előd HD7770-nél), de sebességben nem nyújtott volna előrelépést, csak fogyasztásban. A gtx 960 meg többet fogyaszt terhelve, viszont jelentősen gyorsabb is! A teljesítményéből már nem akarok leadni, ezért keresem a módot, hogyan lehetne lecsökkenteni a fogyasztást. De ha nincs rá mód, elfogadom azt is, nem vagyok elvakult zöld semmilyen értelemben : )))
4264adam:: megnéztem az előbb, kb ugyanazt tudja, mint a két másik program. Felfelé el lehet térni, de lefelé nem engedi állítani a feszültséget. Azért köszi a tippet!
-
hipó
tag
válasz
kisza25 #4063 üzenetére
És te hallottad már azt a közmondást, hogy sok kicsi sokra megy? : ) (globális szinten is)
Elsősorban nem a pénztárcámnak spórolok, még ha ez is szerepet játszik benne, hanem a környezetemet kívánom kímélni, a lehetőségekhez mérten. Ugyanezen az alapon pl szelektíven gyűjtöm a szemetet és még más módokon is igyekszem minél kisebbre összehúzni magamat ezen a Földön.
Persze vannak olyan fránya dolgok, mint pl számítógép, aminek az előnyeit meg szeretném élvezni. Én már csak ilyen gyarló ember vagyok, hogy minél többféle módon szeretnék élvezkedni : )
Szóval próbálok valamiféle megoldást találni, hogy kevesebbet fogyasszon a gép (valójában én fogyasztok a gépen keresztül : )Egyébként sem az OC guru-ban, sem az Afterburner-ben nem lehet lefelé állítani a feszültséget, csak emelni. (offset módban sem engedi). Ezért kérdeztem, hogy van-e valaki, akinek sikerült, hátha elnéztem valamit, vagy máshogy van beállítva a program.
Peat
: igen, ezt én is tapasztaltam, az athlon x3-ból meg a HD7770-ből sokat vissza lehetett venni. Ha pedig a fagyi ingyen van, akkor megéri, nem? : )
-
hipó
tag
válasz
kisza25 #4059 üzenetére
Nincs bajom sem a hőmérséklettel, sem a fogyasztással, de ha lehet, akkor szeretném őket még lejjebb vinni, miért fogyasszon több áramot a kártya, ha kevesebbel is ugyanezt tudja, nem? A procijaimat is mindig alulfeszeltem, meg az előző videókártyáimat is, mindig volt idle-ben 15-20 w, maximum terhelésen meg kb 50 w csökkenés.
-
Sanyi19
őstag
válasz
kisza25 #4055 üzenetére
Majd ha megjön a 4GB-os kártyád, próbáld már ki pl. Batman Arkham Knight-ba, hogy ha a textúrát high-ra állítod bírja-e? 2 GB-os kártyáknál nem engedi csak normalra rakni. Meg volt még ilyen a Watch Dogs-ba meg ha jól emlékszem a Shadow of Mordor is kínált valami +-t 3GB VRAM-tól felfele. Az ilyen játékoknál biztos jól jön a +2GB.
-
4264adam
veterán
válasz
kisza25 #4039 üzenetére
Jól döntöttünk
Én meg szerencsés voltam, mert 3x rendeltem meg. Elsőnek házhoz szállítással, majd Pick Pack pontra és végül 8GB memóriával
Neked mennyi hódolód van, mindenki megdicsér milyen ügyes voltál, én már nem vagyok ilyen szerencsésNekem is volt már Garis ügyem, sőt AC alatti Jumpereztetés is és nem mondták az én hibám volt szó nélkül gariztatták két héten belül. Volt már elvitték a HDD-t majd szoltak náluk semmi baja nincs vissza hozták és nem kértek érte semmit.
-
4264adam
veterán
válasz
kisza25 #4034 üzenetére
Igen én is azt hittem, illetve lemondtam az AQUA-tól a Ram rendelésem és ide csoportosítottam át, szeretem az IPON-t csak a 2500-as futár díj is sok számomra, de így megéri főleg ha VGA+Ramot veszek. 1 np alatt dőlt el a VGA eladása
Talán most kibír 2 hónapnál többet
Ipon-nál 66k a GTX 950
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #3961 üzenetére
Öööö szerintem kevered a 950ti-vel(már ha lesz olyan), a sima 950-es szerintem minimum 20%-al lesz lassabb. Ez a memóriamizéria már kicsit fárasztó a 960-asnál, elég nyilvánvaló hogy ha van is korlát akkor minimális, alig észrevehető. A topik címébe be kéne rakni, hogy 128 bitezni tilos
Én a gpu vágás mértékét várom a teljesítménycsökkenésben is és ennek megfelelően a barátibb árazást is idővel, de a 960-nak is kellett sok hónap hogy beálljon az ára és legyenek normális akciók.A 370 és 960 között kb 30% diffi van, szerintem elég világos ezek alapján a 950-es teljesítménye, pont annyira lövik be amennyire kell. 10%-al veri majd AMD-t és mindenki boldog a zöldeknél, a vásárlók meg fizetik a brutális árat...
-
miresz
veterán
válasz
kisza25 #3971 üzenetére
Én nem gondolkodtam tovább. Megrendeltem ezt:
ZOTAC ZT-90309-10M GTX960 4GB GDDR5 AMP!
Halk,befér a monitoromba,4Gb-os,és kompakt méretű.
Sokat gondolkodtam,hogy GTX 960 vagy R9 380 legyen,de végül a GTX 960 mellett döntöttem. Ebben közre játszott a méret is. Eléggé fej-fej mellett van a két kártya.
-
Hauptmann
veterán
válasz
kisza25 #3967 üzenetére
Én még ugyan nem vettem meg a 960-at, de mindenképp 4 Gigásat fogok beszerezni. Most így elsőre a GTA V miatt (meg említette előbb a kolléga a WT VRAM zabálását is), aztán később ki tudja, hány címnek nem árt majd a plusz memória. Szerintem az a 7 ezer Ft nem a világ.
Azért is vártam még a vásárlással, mert kíváncsi vagyok a 950-re is, de ahogy látom, egyelőre ebből nem lesz 4 Gigás, így maradok a 960-nál.
Amúgy nem hinném, hogy a 950 megjelenésével drágább lenne a 960, ez ellentmondana a piac törvényeinek. Mert ha drágább lenne, akkor a 970 és a 960 között árolló összeszűkülne, és nem biztos, hogy érdemes lenne akkor már 960-at venni. Az a rohadék 970 meg csak nem akar olcsóbb lenni, pedig ha becsúszna 100 alá, elgondolkodnék rajta.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kisza25 #3880 üzenetére
Én is csak hasonló jókat tudok mondani a kártyáról. Ventijét az alap 700Rpm-ről 500-ra levéve alig hallom a hangját. Pedig nekem kint van a "szabadban" (asztalon fekszik). Nagyon tuning barát. Sokat nem teszteltem, annyit tudok mondani, hogy +200gpu +500memory clockon lefutott a 3Dmark 11 Perf módban úgy, hogy nem hibázott(pixel).
A vBIOS-át is piszkáltam. Igazából a TDP kitolásán+ventiszabályozáson kívül mást nem igazán szeret. Ha a feszkókhoz vagy órajelekhez piszkál az ember, akkor vagy nem boostol normálisan vagy throttlingol.
És az enyém sem cicereg.
A hőfokok Vigneau Úréhoz hasonlóan alakulnak.
-
Vigneau
félisten
válasz
kisza25 #3867 üzenetére
Ahoj!
Amire én jutottam vele:
+150MHz a GPU-nak
+550MHz a VRAM-nakA nagy kánikulában 74°C-ig melegedett fel az adataimnál lévő házban, akkor még egy i7-2600 társaságában. A vneti ~48%-on pörgött és nem igazán hallatta magát. A ház a lábaimnál van.
Nálam VSync mindig On, cicergést nem tapasztaltam se WoT, se Valley alatt.
Egyébként nekem a két ventis is szimpi lett volna, de előbb vettem meg a simát, mint megjelent volna nálunk. Tény, a hűtő összeállításának nem néztem azóta utána. De szvsz 1x90mm kontra 2x80mm-ről beszélhetünk, ha nem csal a szemmértékem. Viszont az árdifiről nem tudtam ezidáig.
Zárszóként annyit még, ez az első VGA-m bő 10 év óta, hogy nem cseréltem le a hűtőjét, pedig van elfekvőben egy MK-26-om...
Vigi
-
tibcsi0407
félisten
-
4264adam
veterán
válasz
kisza25 #3859 üzenetére
Én az FPS táblázatokat nem veszem mérvadónak, ha nincs mellette Frame-time. pl: HD7950 nagyon jó de 1 óra játék után fájt a szemem, ugye a Shadow of mordornak volt beépített frame-time a benchmark-ban. Emlékezetből tudtam a GTX 750Ti egyenletes volt. 7950 hatalmas tüskék, oké mondom eladás. GTX 960 ismét sima. Nem mondom, hogy nem volt rossz a +1GB, de így élvezetesebb minden NV-n
-
Winchester95
őstag
válasz
kisza25 #3782 üzenetére
Beállítottam fix 2000rpm-re. (80fok folott 100% Fan).
1500/8000-en 71fok fölé nem tudom vinni sehogy sem.
A 2000 meg pont az a határ amennyit mennek a gépben a belső ventik így nem is hallani a hangját. Teljesen Fix így minden, szóval bírja nagyon az OC-t elvileg fesz emelés nélkül.
Alapbol ha megnyitod az oc gurut 80fokra van állítva szerintem.De nekunk mar 74foknál letiltott.
Jól jönne egy beállítás hozzá. MSI aftert nem akarok használni. -
tibcsi0407
félisten
válasz
kisza25 #3745 üzenetére
Na, beállítottam a GPU-t, ahogy a képeden van. Érdekes, hogy a TDP keretet 100%-on hagytam, de így is boost-ol 1548 MHZ-re. A memória most még "csak" 7500-on van. Megpróbálom majd valamivel jobban terhelni, talán a Kombustor jobb lenne erre a feladatra, a fene se tudja.
-
Sami22
aktív tag
válasz
kisza25 #3479 üzenetére
Kipróbáltam minden féle csatlakoztatási variációt, az eredmény ugyan az, fagyás. Visszetettem a 6850-est és szerencsére (?) itt is jelentkezett a probléma. Alig ment egy percig a két stressz program és máris reset.
Szóval két kártyával is ugyan az a baj most már elég biztos, hogy a táp romlik el. (ahogy egy kollega már rég megmondta nekem egy másik topicban is)
-
Winchester95
őstag
válasz
kisza25 #3473 üzenetére
Nem az miatt kell, csak van egy bontatlan asus strix 4gb kartya (nyeremeny) +9ezer (1honap garis bontatlan).
azert adnam a dc2 es fullos 85% asicos r9 290 et.
viszont nekem fontos hogy bontatlan legyen...ne az legyen hogy ki lett mar bontva a strix... meg hasznalva volt csak vissza lett csomagolva....
azert kerdezem hogy valami lathato jel vagy ragasztas a dobozon?Ez a táp nagyon régi már.De az fix hogy ezt nem lehet kilőni! hiába 400w...
-
Sami22
aktív tag
válasz
kisza25 #3473 üzenetére
A két 6 pines "egy kábelen" van. Egymás után, gondolom sorba kötve. Ha máshonnan akarnám összeszedni a második 6os csatlakozót, akkor csak molex átalakítóval tudom. Próbáljam meg így is?
Hibakóddal nem tudok szolgálni, mert nincs kéhalál, csak újraindul a gép. Mintha megnyomnám a reset gombot. Eseménynaplóban kernel power 41-et ír, de ez bármi lehet a google szerint.
-
Bjørgersson
félisten
-
szekto
aktív tag
válasz
kisza25 #3261 üzenetére
Venni kéne, ha lenne hozzá keret.
Gondolkodtam rajta, hogy VGA helyett CPU-ra költök, de új lap is kéne, meg egy új proci is - még ha csak FX 6300-ra nevezek is be, jóval drágábbra jött volna ki az egész.
Mindegy, majd jövőre megpróbálok benevezni egy i5-re.
Egyébként annyira nem tapasztaltam még CPU limitet a játékoknál. A RaceRoom-nál is sztem azért nem ugrott meg jelentősen a teljesítmény, mert még egy régi motorra alapszik, ami gyanítom, hogy még mindig inkább CPU, mint GPU párti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ingatlanos topic!
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Nyaralás topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest