- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kisza25 #4349 üzenetére
Én vBIOS-ban kitoltak egészen 200W TDP-ig (max 220W-ot tud a tápom) és talán egy kicsit stabilabb lett az OC, de az órajeleket így sem tudtam sokkal tovább húzni. Aztán némi kutakodás és EZT találtam.
Szívesen kipróbálnám, megcsinálnám, csak nem tudom, hogy garizásnál nézik e, ha levettem a hűtőt?
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kisza25 #4257 üzenetére
Azért nem. De ha kap egy i7-et és tudnék valamit kezdeni az Intel ME firmware-el(egyéb Pcie cuccoktól elveszem a sávszélességet)+lenne egy külső kijelzőm, nem pedig azon a szerencsétlen x1-es sávszélen küldené és fogadná a jelet, akkor szerintem már 9,5 , 10k GS-nél járnék.
Elnézést az OFF-ért.
-
∂яσнυη
senior tag
Mikor is jön ez a DX12 a WIN10-BE?
-
∂яσнυη
senior tag
Nem kell izgulni. A használt piac is annyira telített, hogy viszonylag keveset veszít az ember rajtuk, ha gyakran cserélgeti is. Néha néha van egy egy best buy, de az csak ritkán. Olyankor kell venni. Aztán a másikat ha jól árazod és Pesti vagy, akkor hamar elviszik. Lehet, hogy ő is csak kipróbálja aztán megy vissza apróra.
Ezért szeretek fent lenni, mert lehet csereberélni az év 365 napjában.
-
-
∂яσнυη
senior tag
Amcsiban is 58-60k körül kezdenek. Azért az kicsit sok nekem...
Bár kíváncsi lennék egy teszt erejéig, hogy x1-es sávszélen eGPUval mennyi lenne a difi.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kisza25 #3880 üzenetére
Én is csak hasonló jókat tudok mondani a kártyáról. Ventijét az alap 700Rpm-ről 500-ra levéve alig hallom a hangját. Pedig nekem kint van a "szabadban" (asztalon fekszik). Nagyon tuning barát. Sokat nem teszteltem, annyit tudok mondani, hogy +200gpu +500memory clockon lefutott a 3Dmark 11 Perf módban úgy, hogy nem hibázott(pixel).
A vBIOS-át is piszkáltam. Igazából a TDP kitolásán+ventiszabályozáson kívül mást nem igazán szeret. Ha a feszkókhoz vagy órajelekhez piszkál az ember, akkor vagy nem boostol normálisan vagy throttlingol.
És az enyém sem cicereg.
A hőfokok Vigneau Úréhoz hasonlóan alakulnak.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Winchester95 #3770 üzenetére
A plusz fesztől csak jobban melegszenek. Javulást én nem tapasztaltam(igaz nem x16-os sávszélen van nekem). A TDP-t (Power Limit) MSI Afterburnerrel próbáld kitolni. Ha nem lehet, akkor küld el a vbios-od(Gpu-z vel tudod leszedni). Megcsinálom neked... Már nagyon érik egy vBIOS flash+modd guide Maxwellhez ide Ph-ra.
Esetleg érdekelne valakit egy részletes leírás?
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Bjørgersson #3764 üzenetére
Szerintem nem Power Limites. Ha megnézed max 73%. A core clock az nagyon is okés 1500-ön. A mini ITX giga max 1355-ig(+200Mhz) bírta 3dmark11 alatt. Uni alatt hamarabb meghalt (kb. +150Mhznél).
A memória viszont 2000Mhz-ig ment. Max azt csinálhatnád, hogy a gpu clockot csökkented a memory-t meg növeled. De ezt ki kell tapsztalni, hogy melyikel jár jobban az ember. De persze nem a bench számít, hanem hogy mit tud valós használatban. Legalábbis nekem...
Ekkora különbségek lennének?
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Winchester95 #3686 üzenetére
Az jó lesz jöhet.
Esetleg egy logout cikk?
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
menledge #3663 üzenetére
Fizikailag nem nyúlsz a kártyához, szóval nem hinném, hogy garivesztéssel járna. Ilyen módon akkor gyári biost sem lehet vagy oczni mert garitvesztel? Mindent körultekintoen kell elvegezni es akkor nincs gond.
De javasolt visszatenni az eredetit gariztatás előtt. Az a biztos. Ha zavarni fog a hangja küld el nekem a biost és megcsinálom neked szívesen. 1-2 értéket kell változtatni bnne. Baj nem.lehet belőle.
Én volttól, max tdptől, órajelektől kezdve mindent állítgattam és nem.volt gondom. A flasheléssel kell egyedül vigyázni, hogy le legyen tiltva eszközkezelőben a kártya.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Bjørgersson #3496 üzenetére
Én értelek. Csak a probléma forrását keresem. Ha ez a gond akkor lehet menni reklamálni.
Ha nem foglalkoznak az emberrel akkor jöhet a vbios modding(sajnos vagy nem sajnos). Nem nagy ördöngősség. Ha van egy csöppnyi érzéke hozzá az embernek, akkor elrontani sem lehet.
Nem akarok én itt vitába szálni. Csak lehet az ő pèldánya épp annyira rossz, hogy a gyari oct sem bírja. Nincs ilyen?
-
∂яσнυη
senior tag
Helló!
Próbáld már meg azt esetleg, hogy visszaveszed az órajeleket MSI Afterburnerrel az Nv referenciára! Vagyis a GPU clockot kellene 1127Mhz-re belőni.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Winchester95 #3116 üzenetére
Próbáld meg androidról. Úgy hátha menni fog!
És a mérettel sem lesz gond.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Bjørgersson #3029 üzenetére
(OFF)
Úgy tudom a szilícium lapok 120fok körül olvadnak(javítsatok ki ha tévedek). Úgyhogy nem értem mit izgulnak itt az emberek.A notiknál is sokszor azzal van a baj, hogy a venti már csak 80-90fokon kapcsolbe, de akkor mint az őrült. Nem csoda, ha a sok lehüléstől felmelegedéstől sokkot kap a cucc.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Vigneau #3022 üzenetére
Ez mit jelent, hogy reccenés mentes? Játékok alatt is stabil?
Én fentebb írtam.
Én maxwell tweakerrel a max tdp-t is kicsit kitoltam. Most már 133%-ig lehet tolni a power limitet. Sajnos ha a voltokat piszkáltam, akkor a tesztek alatt throttlingolt. A ventit először 0rpmre levettem. Kíváncsi voltam. De utána visszaraktam a gyári helyett 350Rpm-re. Így szimpatikusabb nekem mint a gyári 700Rpm
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Trailblazer #2988 üzenetére
Nekem afterburnerrel +190gpu és +495 memory clockon pixelhiba nélkül lefut a 3dmark 11 perf módban. Az uni heaven a sárkánynál behalt. Shadow of Mordor pedig jobban akadozott azokon az órajeleken, mint az alapon.
Konklúzió: jó ez így ahogy van
-
∂яσнυη
senior tag
Nagyon kívántam tőletek ezt a 0RPM-et a mini Gigámon, úgyhogy utána nézetm egy kicsit. Maxwell Bios Tweakerrel 3 értéket kellett átírni. Most már Ez is 0RPM-es.
Bár lehet visszateszem, mert így alapjáraton 47fokos. Mondjuk most a szobában sincs hideg.
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Itt van egy rövidke iromány, amit ígértem, arról, hogy hogyan sikerült működésre bírnom a GTX 960-at a laptopommal. Előre is elnézést mindenkitől a megfogalmazások miatt. Ez az első irományom.
Illetve játék tapasztalatok:
Tudni kell rólam, hogy imádom a V-sync-et. El sem tudom képzelni, hogy lehet anélkül játszani.Eddig 2 gamet próbáltam a LoL-on(fix 60fps, meg sem moccant!) kívül:
Thief(2014) - sajnos itt sehogy sem tudtam bekapcsolni a V-syncet. Lehet, hogy keverem a mikrolaggot és a V-syncet?
Az Fps értékek rendben voltak. Szinte minden ultrán, csak a texturát kellett lejjebb venni.
Middle Earth.Shadow.of.Mordor: Itt is hasonlóan ultán minden, csak a textúra medium-on. Azonban itt működik a V-sync. És rohadt jól néz ki.
30Fps alá nem nagyon esett. Amíg betölti a textúrát van egy rövid lag, de utána minden szuper.
Sajnos a 3Dmark11-en látszik, hogy a CPU nagyon visszafogja. Úgyhogy most nyáron még így használom, aztán vagy új proci vagy új gép.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Bjørgersson #2628 üzenetére
-
∂яσнυη
senior tag
(#2624) synthattik
Jelenleg így néz ki a dolog. Még szeretnék valami egyszerű házikót a vga-ra ami szabadon hagyja a csatlakozó felületeket:
Kép1 Kép2 Kép3
Sajnos sok időm még nem volt tesztelgetni, optimalizálni, de már most látszott, hogy CPU limites. 3Dmark11: Össz:5220 körüli GPU:kb7600 Fizikai:2800 Kombinált:2800
Unigine Heaven: Nem tudom pontosan hová mentett, de 822 volt az össz pont. AVG FPS 32 MIN 18 MAX 60(#2625) kovy29
Kár, hogy nem tudok karatézni.(#2626) GEIL
Majd próbálok játékokról is írni, csak sajnos itt vidéken csak occsó net van és egy GTA v-re rá kell szánni egy fél napot.
Egyébként már nem Win10-el tolom, mert azzal nem jött össze. -
∂яσнυη
senior tag
Szívesen írnék, de Tenken ŐSTAG
épp most oltott be az eGPU tapasztalatok topikban. Azt mondja ne szokjak oda. Pedig én csak megköszöntem mindenkinek és örültem, hogy sikerült összehozni. De úgy látszik valakinek ez sem tetszik.
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Végre én is csatlakozom a bandához egy Giga mini ITx-el, csak én eGPU(laptopra kötve) fronton erősítem a bandát. Kíváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni.
A kártyát már hamarabb megszereztem, az adapter és a csati pedig múlthéten jött meg. Sajnos error 12 problémám volt, de DSDT override-al ezt is megoldottam.
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Én is 960 tulaj lettem(Giga mini ITX). Én eGPU-val fogom használni laptopra kötve. Sajnos az adapter még nem érkezett meg(valamikor jövőhét elejére várom), de kíváncsi leszek, hogy fog muzsikálni.
Ha esetleg valakit érdekel, hogy mit, kb. mennyiért, honnan szerezem be és milyen eredményt értem el, akkor azt szívesen megosztom veletek.
kisza25:Te talán még jártál is az eGPU fórumban.
-
∂яσнυη
senior tag
Esetleg érdemes megvárni a DirectX12 megjelenését(teszteket,játékok alatt hogy teljesítenek),valamint a GTX 960Ti megjelenését?
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Szeretném véleményeteket kérni kari vásárlással kapcsolatban! Nem átlag felhasználásra kellene asztali gépbe, hanem eGPU-nak, tehát laptopra lenne kötve express card csatin keresztül(max. 4Gbit/s sávszélesség). Aki elítéli vagy szerinte asztali gépet kell összerakni játékra az kérem ne írjon!!! Tudom, tisztában vagyok ezzel, de amíg nincs egy állandó lakhelyem addig ez marad!
Azért vetődött fel ez a kártya nálam, mivel kisebb sávszélesség mellett is jobb teljesítményt hozott, mint a vele egy kategóriában lévő korábbi szériások. ( Szintén nem szeretnék vitát indítani. Ha szerinted nem így van, kérlek ugord át ezt a hozzászólást és ne raboljuk egymás idejét!)
És mivel itt alapból kisebb lenne a sávszélességem, arra gondoltam, hogy ezzel közelebb állnék az asztali teljesítményhez mintha egy Keplerest vagy Fermist vennék.( Szerintetek?
)
A kis fogysztás is jól jön, mivel így maradhatok a Dell DA-2 tápnál ami max 220W-ot tud. Így még OC-re is van lehetőségem később. Fermi és Keplernél ez is szűkös lenne.
Mivel főként LoL-ozom, ezért is egy plusz pont ennek a kártyának.
Az utolsó dolog pedig a méret lenne, mivel néhanapján hurcolásznám a rendszert.(Ha csak ezt nézzük, akkor a Strix a backplate miatt jó védelmet nyújtana.)
Ehhez kérném véleményeteket, hogy ti mit gondoltok a dologról? Szerintetek jól gonodlkodom? Ti is ezt válsztanátok a HELYEMBEN? (a következők jöhetnek még szóba: GTX660Ti, GTX 670, GTX 680, GTX 760, GTX 770)
U.i.: Szerintetek DX12 alatt lehet olyan, hogy a régebbi felső kategóriás kártyák(a felsoroltjaim közül) jobban fognak teljesíteni mint ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest